Каква е разликата между изнасилване и проституция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква е разликата между изнасилване и проституция?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1041 пъти
След като все става дума за принудителен секс с напълно непознати мъже на които жената няма право да откаже? Защо за едно изнасилване се лежи почти колкото за убийство, а за проституция при която това става по десетки пъти на ден с жената е легално? И да речем, че има един процент жени, които не са принудени от сутеньори, а са самостоятелни. Това значи ли, че на тия жени не им е проблем да бъдат изнасилвани непрекъснато от напълно непознати мъже, на които виждат лицата едва по време на срещата, стига с това да им се плаща добре? Значи ли, че мангизите са упойка на психическата травма от изнасилването и, че щом се снасят пари на жената в замяна на това, тогава няма и травма? Могат ли да ми дадат смислено обяснение жените как така изнасилването е най-тежката травма, която може да преживее една жена и остава отпечатък за цял живот и жената е съсипана психически и е за психическо лечение, а в същото време жени сами се подлагат доброволно на това, а като им дават зеленото тогава някак си я няма и психическата травма? Що за абсурди са това с обществото, законите и жените?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: c54d373184
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Няма нищо общо между двете.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3a2a100bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Двете са напълно различни неща! Представи си, прибираш се от някъде, някакъв те напада, пребива те и те изнасилва брутално. А сега си представи, че просто обичаш секса и не ти е проблем да спиш с различни хора и при това да ти плащат за това. Разликата е огромна! Ако си избрала да си проститутка, ти излизаш от вкъщи с нагласата, че ще спиш с различни мъже, да не говорим, че има самотници, които си плащат за проститутка, не заради секса, а за да си поговорят с някого. Така, че едното е престъпление, другото е личен избор или поне вече имаш нагласа, че трябва да го направиш. Не е като някой да те нападне със сила.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fb2343208f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ок, каква е разликата между робство и да работиш по трудов договор :)? Не знам... може и в това да не намираш разлика...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5ab962fc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Няма нищо между изнасилването и проституцията. Изнасилването е нещо, което ти се случва БЕЗ ти да го желаеш. А да станеш проститутка е напълно съзнателно решение. Имал съм лошия късмет да се родя в Сливен (града който за съжаление го знаят като столицата на проститутките) - и мога да потвърдя, че има МНОГО жени / момичета тук от града, които проституират или са проституирали някога поради една или друга причина. Момичета с които съм учил едно време в едно училище, или такива с които съм се засичал в моя квартал десетки пъти и накрая разбирам че са предлагали платени услуги.

Повечето го правят основно защото са закъсали с парите и искат да си изплатят кредит към банка или лихвари.
Други го правят просто защото не им се работи нормална работа от 8 до 17ч - и искат лесни пари.
Има една млада жена от моят град (на около 27 години). Тя е била бременна в 8-мия месец, когато приятеля й умрял в автомобилна катастрофа. След като роди - тя се захвана точно с тази професия.. Хора които са ходили при нея казват, че приема мъже в дома си - да я чукат, а бебето й спи в другата стая... Аз не съм й ползвал услугите, но веднъж опитах да я вразумя и да я накарам да се откаже. Питах я защо не остави детето при майка си - да го гледа, или да го кара на ясла и по-нататък на градина - пък тя да си работи. И нейният отговор беше, че събирала пари за собствено жилище, което да купи и да живее в него. Изкарвала с тази професия близо по 1000лв на ден "за кво да се блъскам по 8 часа на ден, 5 дни в седмицата - и накрая на месеца да взема 800лв заплата" - така ми каза..

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8d5e371804
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   1-ви, оо не изобщо немя. Само дето в мнозиноството от случаите проститутките са или отвлечени или принудени жени да правят това, често чрез заплаха за живота им или този на техни близки. Като за да влязат в час сутеньорите им ги пребиват и изнасилват брутално няколко пъти в началото. Вярно е много прост народа щом са ти нацъкали само петички.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5b71bb5bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Едното с другото нямат общо. Това е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8e82218705
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Разликата е в това, че проститутките са с предварителната нагласа, че ще се оставят телата им да бъдат обладавани срещу пари, защото не иска да работят нормална работа, а изнасилването е против волята на жената и е неочаквано и нежелано действие от нейна страна.

За "нежелано" обаче има едно огромно "НО". Тук нещата опират по-скоро до това дали жената получава пари и други благини, докато неочаквано я оправя богат мъж, или пък много хубав според нейния вкус мъж, което след първоначалните секунди на уплаха изведнъж може да ѝ се стори като най-яката тръпка в живота ѝ. Ако пък е нехаресван от нея мъж или не е богат, това би я отвратило, макар че действието по същество е едно и също. Ако е някой готиняга или червив с пари, много жени с удоволствие ще се оставят да бъдат изнасилени. Има безброй известни случаи за това, включително и жени, желаещи да бъдат изнасилвани от серийни изнасилвачи и убийци, само защото изглеждат застрашително или са с красиви сини очи и скулесто лице. Едно е да те изнасилят в градска панелка, друго е да те изнасилят в къща на милионер. Както многот от самите жени обичат да твърдят: "По-добре се плаче на седалката на скъп Мерцедес! ". А покрай онези тъпи филми "50 отсенки сиво" масата женоря съвсем луднаха на тази тема и им се иска да бъдат подчинени и първично обладани като парцали от някой милионер.

Да не говорим, че в обществото ни са адски много жените средна хубост, които с радост ще позволят и дори сами ще се стремят да разтворят краката си за някой боклук, предварително знаейки, че ще е само еднократно изчукване и после ще бъдат зарязани от него. Някои от тези самопредлагащи се жени са готови и да родят на такъв еднократник и да обрекат детето си на живот без здравословна семейна среда, само и само да ги огрее поне веднъж. Други пък целево раждат на някой кинтаджия, защото после искат да го цоцат с пари за издръжка, след като бъдат зарязани. Женски избор в действие. Повечето такива жени от самото начало са наясно какво най-вероятно ще последва, но го правят съзнателно и без скрупули.

Гледайте какво се случва най-редовно в обществото, а не дали тук ще скочат 2-3 жени да обясняват с пяна на устата как това изобщо не било вярно! Отделен въпрос е, че някои от тук представящите се за "млади и хубави жени" са всъщност зли и устати бабушкери с мустаци и провален от тях самите живот; тук-там за мацка се представя и някой пъпчасал пубер, който няма истински живот и да се прави на жена е единственото му забавление.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8ce5559126
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Ами при няколко проститутки съм бил, по няколко пъти. Всички го работят доброволно. И да, отказват на мъже с лоша хигиена, държание или просто които са им антипатични. Не съм видял следи от насилие, не съм усетил намек за принуда. Една се отказа, като си намери гадже примерно. На някои им имам контакт в социалните мрежи, нормални момичета. Просто искат бързо пари. Говоря за елитните, от 300 лева нагоре. За другите не знам.
Ако знам, че една жена я карат насила, не бих ходил.
Вече изнасилването по закон е принуждаване към секс, ползвайки насилие или заплаха.
За травмите, остават. Дори при доброволна работа.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: dc43bef763
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   4-ти, що ти трябваше да споделяш, че тя е независима и изкарвала по 1000 лв на ден и никой не я знае за това? Сега всичките жени, които те прочетат и които досега смятаха изнасилването за най-ужасното нещо, което може да им се случи, а и такива които са го преживели ще се втурнат да изкарват по 1000 лв на ден ДОБРОВОЛНО със същото това нещо-да ги ебат напълно непознати мъже, без няма не искам, няма не дей(колкото и да го въртите дефиницията на изнасилване и проституция съвпадат в това). Все още не откривам разлика между двете, освен в наличието на заплащането, което е и причината за доброволността, а от там на липсата на психически травми. Говоря само за доброволните проститутки, не за тия със сутеньор, които са директно отвлечени и принудени жени, предварително обработени с множество бой и изнасилвания от "собствениците им", за на не им правят такова впечатление следващите такива актове, които са със клиенти.

Авторът

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 821fc7a16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Няма разлика-в единия случай плащаш кеш на момента, а в другия в натура в дранголника.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 261814eb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Вие добре ли сте? Как може да сравнявате 13 годишно дете нападнато на връщане от училище (имах такава съученичка), с жрица от Околовръстното, която обясняваше, че така и било по-добре вместо да работи тежка работа за без пари? Надявам се нямате дъщери.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker