Въздействието на чалга манталитета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въздействието на чалга манталитета
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1218 пъти
Голата плът продава - факт! Не е важно дали имаш нужните гласови данни, за да пробиеш в чалга бранша, нужна е само добра визия, която да коренспондира с вида на жените, практикуващи най-старата професия. Пошлост, порнография, кючеци, просташки текстове, изобилно количество силикон... как е възможно днешните маладежи да харесват подобна музика и защо? Защо хората, които не понасят тази музика не се обединят срещу нея? Тя разваля младите, ценностите, начинът на поведение и мислене. Масово млади момичета копират визия и поведение на фолк певиците, с което и те наподобавят проститутско излъчване. Чалгата оказва голям психологически ефект с пагубно въздействие.
Слушането на долнокачествена музика може да е липса на вкус, но какво да кажем за чалга манталитета?
Ето това най-много ми бърка в здравето. Тъпи и агресивни говеда с бръснати глави и техните прости, евтини, вулгарни и меркантилни жени – това са ценностите, които тази музика възпита. И продължава да възпитава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 31c86d4207
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Такава ни е държавата. Евтини жени, копия на чалгарки като визия, говор и държание. Прости мъже, мятащи салфетки и бройкащи женки по чалготеки. Селяния.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2b7ef406da
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хамериканската чалга е по-добра, а? Майлиту, Сам Смит и т. н. не показват същото? Докато родителите са пуснали децата на самотек лапетата ще копират. Ако не е нашата чалга ще е нещо друго. И аз пораснах с чалга, Мишо Шамара и т. н. Ама не съм нито наркоманка, нито имам к. рвенско излъчване. Музиката не е за възпитание, а за забавление, чиче.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d63cc628e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторе, донякъде си прав.
Проблема обаче е, че подрастващите са закърмени с тази музика. Питай някой чалгар дали родителите им не са слушали чалга и те. В повечето пъти и те слушат. Пошлост и простотия се предават по наследство, поне често става така.
Аз бях закърмен с друг тип музика и ценности понеже родителите ми са класически музиканти (майка ми е диригент, баща ми е преподавател, композира и на свободна практика за част от продукции в опери и театри).
Например произведението с което израснах беше “Лебедово езеро”, след години като го чух на живо и се разплаках, буквално. Но съм изключение…
Факт е обаче, че чалгата “възпитава”, и е факт също, че родителите на много деца са “възпитани” от философията на “води ме в някоя квартална кръчма и поръчвай”.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d86400999c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Манталитета не е инспириран от чалгата.
Тя е по- скоро следствие.
Има курви и курвари които не слушат чалга.
Дали в другите страни където няма чалга положението е по- различно?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c245eb537c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   И аз съм мислил като теб не само за чалгата, ама и за много други неща, които изкривяват обществото. В последствие обаче осъзнах, че това е добре. Добре е, защото ти изпъкваш на фона на утайката, демек за теб става по-лесно поради липсата на конкуренция. Нямаш представа какъв кеф ми дава всеки ден да гледам такива безполезни и ненужни индивиди, на които дори не гледам на хора а на някакви такива водорасли или червеи и ми е хубаво, защото живота ще ги нареди, което ме радва. Те са там и са такива, за да можеш ти да изпъкнеш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: dcb2f4a8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   2 айде все американците това онова, а виждял ли си каква е популярната музика в Чехия, Словакия и Унгария примерно? Да, имат някой и друг рапър, които са като нашите, но поп музиката им е нещо като поп и рок, съвсем нормални изпълнители. Дори и да кажеш, че Дара Ролинс примерно се държи и облича предизвикателно поне текстовете на песните й не са пошли, а и има гласови данни, каквито повечето нови у нас като Диона, Джия, Тита, Дара и т. н. нямат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 28852e2591
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не е само музика. А какво ще кажеш за американските филми?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5f0d88ff43
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Това са подбрани проститутки, а не музиканти! Те никога няма да разберат какво значи да си творец музикант! Лягам от смях всеки път, когато мъжете им ги пребиват.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3e8130ce9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Има чар този тип музика. Естествено, когато се доближиш до такъв тип среда.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3bbfbe94ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Има всякакви отрепки които не слушат чалга. На някои им влияе на други не. Тя не е единственият проблем. При показването на плът и известни и неизвестни певици го правят. Истината е, че само с талант не се пробива.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7849c41776
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Чалгата трябва да се изучава в училищата, това е жанр обогатяващ човешката душа с най-нежни чувства. Едно от малкото смислени и перспективни неща, носещи успех на индивида копиращ тази субкултура. Чалгата е еталон, символ на еволюционна градация и основополагащ камък за поколения напред. Това е класика, издържала превратностите на размирните ни времена и опора на мултикултурната ни нация.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6705c472c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Не защитавам никого, но като започнете да ми определяте хората само по едната музика не Ви разбирам. Познавам хора, слушащи пънк. Те ми споделиха, че се забавляват като ходят по концерти. След което се напиват и понякога се сбиват. Е кое е толкова възвишеното в тях не знам. Познавам и един заклет рокаджия. Ами много ми навреди в живота и като цяло е подъл човек, който винаги когато може създава проблеми. Аз не харесвам хора с татуси и пиърсинг, но трябва да обобщавам ли? Значи 100 кила е пример за качествена музика? Той няма вулгаречни текстове, а е много възвишен "музикант" хаха. Или онази смешка Криско, имитация на рапър, прехвърлил се към чалга индустрията. Всички наши т. нар. звезди са жалка имитация на чуждите. Липсва качествената бг музика.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2b7ef406da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   2 до 6 Невъзможно е да накараш млади хора да слушат класически и естрадни величия. На младите кръвта им "ври". Като минат една определена възраст тогава добиват представа кое е стойностно и кое не. Родителите са главните виновници за това как изглеждат и се държат децата им. Музиката е хубава или лоша. Простотии има във всеки жанр. Да плюеш по балканската музика е все едно в държавите от Латинска Америка да плюят по латино музиката. Музиката в Бразилия, например, наподобява нашата чалга, танците също. Както и текстове и клипове. Музиката не е за възпитание, както казах.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2bab2fbba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Проблемът не е в музиката, като има фенове на тая глупост чалгата, нека си я слушат. Проблемът е в манталитета на хората, които са и фенове. Каквато и музика да слушате, няма как да ме убедите, че най-хубавия подарък за 16 годишния рожден ден са силиконови цици, нито пък ще изпадна в луд възторг, че мечтата на синът ми е да стане сутеньор с голям черен джип и златен ланец. За това става дума! А иначе кръчмарска музика си е имало винаги и който иска, ми нека си я слуша, но да не я "изнася" извън кръчмата и да не я превръща в начин на живот.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bf2f8462d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много неправилно обвинявате, може би с цел да прикриете истината.
А истината за липсата на морално поведение не е съществуването на музика, филм или тъпи вицове, липсата на морално поведение се дължи единствено на липсата на възпитание. Никоя песен, филм или друга простотия не може да провали добре възпитан млад човек, а зле възпитания просто бива налапван като клиентела на точно тази индустрия.
Всичко разбира се си има обяснение. Веднага след комунизма, моралът бе обявен за остаряло комунистическо поведение. Тогавашните тийнежъри са родители на днешните млади, те възпитаха децата си че спазването на добро поведение е неправилно и присъщо само за комунистите от които са се "освободили".

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: da27693fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Кой ти каза, че няма чалга в другите страни? .
Бионсе, Риана и целия им арсенал от чернилники в щатите какво е според тебе?
Или английския ти е беден и не разбираш смисъла на песните им? ... ако изобщо има някакъв смисъл

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8f4ac19488
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Чалгата е следствие на българският манталитет, а не резултат от него. Самото слушане на музика не би следвало да ти навреди. Вредят подражаването, вредят липсата на здрава ценностна система. Можеш до слушаш най- пошлата чалга, но при стабилно възпитание това няма да ти повлияе. Отказвам да повярвам, че някой е толкова глупав, че слушането на даден жанр да го превърне в Сузанита номер две, с някакво изключение на тинейджърите, защото са по- податливи на влияния, и все пак, не са толкова тъпи.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: e213c637dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Чалга култура, чалга политици, чалга държава и после се чудим защо сме на това положение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: ce076ca7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Чалгата по дискотеките се появи през 1995 - 1996 г. и едни от първите бяха "Радка- пиратка" и "Хищна хиена", преди това чалга имаше само по сватби на недоучили простаци и най-вече в връбския и вариант. Подигравателно наричахме тази музика "сърбежи".
През тийнейджърските ми години не пускаха никаква българска или сръбска музика по дискотеките. Само западни хитове. Имаше и училищни групи, свирещи рок или метал. Беше различно.
Вихърът на чалга простотията се заформи 1997-1998 г. и оттогава е любима музика на всички безмозъчни амеби.
Те междувременно дадоха поколения и ги закърмиха въс същата тази пошлотия.
Тъй като около 3 милиона българи са емигрирали, предимно високообразовани и интелигентни хора, които не слушат подобна музика, у нас % на простаците остана по-висок.
Личи си и по политическите избори през последните 14 години.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 4bfe456e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Като човек, интересуващ се от езотерика мога да ти кажа, че всичко това е направено с цел. Музиката се използва от тайните общества, които ни управляват, да пропагандират идеите си, в много видеа вкарват масонски символи като шахмат, триъгълници и други. Тези масони са сатанисти, те са толкова силни вече, че дори не е нужно и да се крият. Има един цитат “Ако искаш да скриеш истината от хората, сложи им я в лицата”. Сам Смит беше облечен на Грами мисля, че беше не следя, буквално като дяволът. И Лил Нас Х също и много звезди. Те искат да направят светът по един определен начин, който е в тяхна полза и успяват, защото повечето хора са заблудени. Това е в целият свят, а България е част от него също и логично и тук да го има това нещо. Кой мислите, че е създал феминизмът, консуматорството, болестите, медиите, това с pronouns, rat race, училището, по начинът по който са си (неправилно изградени), ами именно тези общества, които ни управляват. Хората много се отдадохме на удоволствията и загърбихме морала, точно това е нещото, което сатанизмът цели и представлява. Има твърде много заблудени хора, ако свалим чалгата (ако все пак е възможно), то тогава ние трябва да свалим още стотици други неща, за да може да се оправи човечеството. Но затова са нужни много хора, които да се осъзнаят. Дори да се премахне чалгата, ние трябва да премахнем и тикток, медиите, световните музикални звезди, които са продали душите си на дявола, капитализма, социалните мрежи, телевизията и още мнооооого други неща. Само, че тези силни масони няма да го позволят и няма да ни оставят да им пречим да ни контролират и да правят пари. Андрю Тейт е от хората, които са осъзнати и говорят за всички тези неща, нашумя и съответно го вкахара в затвора и ако продължи ще го убият дори. Те премахват хората, които са осъзнати и опитват да пробудят и другите. Ние сме едни марионетки в тяхната система. Аз като тийнейджърка слушах рап и поп и се чувствах и държах по един начин, после реших, че ще слушам музика, която не е мейнстрийм, успокояващи мелодии за медитация и мога да кажа, че вече мисля и се държа по по-различен начин, по-спокойна съм, визията ми се промени и не изпитвам нужда да се обличам разголено както преди. Аз съм забелязала, че в музиката главните идеи са жената да се облича като уличница, защото е модерно, красиво, секси и признак на сила, другата е това жената да бъде материалистка, а мъжете да използват жените като сексуални обекти и да се чувстват горди от това, че имат много жени и имат пари, с които да се фукат и харчат за глупости.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker