Имат ли жените по-голяма психическа сила от мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имат ли жените по-голяма психическа сила от мъжете
преди: 1 година, 6 дни, прочетена 976 пъти
Чудех се дали тук му е мястото да споделя нещо. Всичко започна от някакъв нищо-незначещ спор със съпругата ми и вменяване на вина на мен, и съответните изводи за моето държане спрямо нея. Държа да подчертая, че сме и двамата на повече от зряла възраст. Съпругата ми започна да твърди, че мъжете като правило не издържат на емоционално-психически натоварвания и че те позорно бягат, когато в семейството има болен член. Лошото е, че и двамата имаме близки, даже много близки познати, които потвърждават нейната теза. В едното семейство мъжът се беше изнесъл при "маминка" и нито се интересуваше от деца, нито даваше някакви пари, а се интересуваше от компании с жени. Съпругата в семейството, след много грешни диагнози, които забавиха адекватното лечение И беше установено, че има синдром на Хочкинс в 3, 5стадий. Имаше махане на лимфни възли, тежка химиотерапия и най-вече продължителна, лъчетерапия, опада И косата, а тя имаше много хубава руса коса и е със сини ясни очи. От това тя доста напълня, а иначе имаше спортна фигура. През всичкото това време, тя ходи на работа, готви, гледа децата, чисти и т. н. Казваше как се е криела да повръща в тоалетната да не забележат колегите И. На всичкото отгоре "хубавеца", когато веднъж, по случайно се е отбил, за да се наяде с ирония И казва, че е надебеляла. Тя имаше много хубава перука с цвета на косата И, така, че той не забелязва това. Той даже и не разбра, че тя е болна-никаква заинтересованост. Пропуснах да кажа, че в най-тежките И моменти от лечението, той се сеща, че трябва да се разведат и когато минава делото, най-нахално И иска пари за такси. Жената си е здрава, ходи на контролни прегледи а от това време са минали 18 години. Тази жена ни е роднина така, че на голяма част сме свидетели. Другият случай е подобен, но там жената е с рак на гърдата и пак същите проблеми, и тук жената гледа дете и се лекува, а в това време съпругът се развежда, защото е открил нова любов. Жената и тя е здрава и ходи на контролни прегледи, има си малък бизнес, сама се издържа и гледа детето си. Третият случай е, че мъжът се разболява, здрав едър, спортист и внезапно тази "хубава" диагноза, следва операция, рязане на лимфни възли, а съпругата му до него по цял ден на една малка табуретка по 12 часа. Даже си беше купила бяла престилка, сложила статоскоп и, на високи токчета и хубави джинси. Хората я мислят за лекарка. След това познатото -лъчетерапия, води съпруга си на облъчване, чака го, води го в къщи и пак отива на работа. От тогава минаха много години. Та в тези случаи се показва някаква особена сила на жената, не говоря за физическа, а някаква стаена в нея. Та интересно ми е вашето мнение и съответната реакция. Да подчертая, случаите са реални, а и друго, и тримата се разболяват на възраст в границите на 35-37 години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 дни
hash: 8f2986afdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   До човек е. А жените по принцип имат по-висока издръжливост към подобни рутинни задачи, които не ги кефят.

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: fa94d74e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Мъж съм, но в моргата винаги припадат мъже вкл. и кандидат полицаи и почти никога жени.

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: 8476cb0386
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   "позорно бягат, когато в семейството има болен член. "

Не са малко жените които бягат когато мъжът им се разболее, и те трябва да се грижат за него, вместо обратното. Но проблемът не е толкова емоционален, колкото прагматичен сигурно...

Иначе на въпросът ти - определено не. Ако не знаеш, мъже са гнили по фронтовете с години, из окопите, в кал и чакайки да умрат. Нещо което огромната маса жени не биха издържали. Но дали повече мъже биха се опитвали да избягат от отговорност, стига да могат... Сигурно да, мъжете са по-добри егоисти. Особено ако говориш за "семейни мъже" в днешно време, повечето са путьовци... Жените такива си ги търсят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: e06dae40a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Голяма част от мъжете станаха путьовци факт! Аз лично издържам на сто процента жена ми. Грижа се за нея, не давам и косъм да и падне от главата. Дори бих продал и бъбрека си за нея. Тя също дава всичко за мен. В къщи не пипам нищо.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: 1886dc34f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Има мъже, които са големи егоисти, много нарцистични. Гледат единствено какво може жената да им даде и да е с отличен външен вид и отношение към тях, от тяхна страна не предлагат нищо.
Да, наистина много пъти, когато има болести, големи проблеми, смърт в семейството и подобни, отношенията между посредствени хора и където няма любов, се обтягат и това може да доведе до раздяла.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 дни
hash: de0b3b4429
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Не, жените нямат нито психическа, нито физическа, нито емоционална, нито каквато и да било друга сила ПО-ГОЛЯМА от тази на мъжете. Всичко, което ти го е надрънкала жена ти са пълни глупости, или ти самата си жена, представяща се за мъж, и опитваща се да ни натриса болните си феминистични идеологии. Жената само появи ли се някоя кризисна ситуация тотално полудява и изперква от паника, започва да реве, крещи, врещи и пищи. Мъжът на нейно място ще седне, ще помисли трезво и логично как стоят нещата, какви са възможностите за оправяне на проблема, какви са първопричините за проблема, и ще започне последователно и методично една по една да ги ликвидира, докато не го разреши напълно. Жената такова нещо като логика не знае. За нея съществуват само емоциите и чувствата и като се появи някоя мишка тя не вземе някой предмет да я убие, ами се качва отгоре на леглото и почва да пищи "мъжоооо, къде си, убий я тая мишка! ", че нея я е много страх. В шофирането също са зле. Гледат си маникюра и грима и говорят по телефона, докато карат и изобщо не гледат в пътя, така не една и две катастрофи са създадени, и то от безхаберни, безотговорни жени. За разболяването също не си права. Ако мъжът се разболее и падне на легло, жената в повечето случаи не остава да го гледа и да се грижи за него, ами хуква веднага да лапа чужди хуйове и да си търси някой по-богат и заможен, който да я издържа нея и да се грижи за нея цял живот. Жената е себично и егоистично същество и мрази да се грижи за някой друг, по-скоро предпочита някой друг да се грижи за нея и гледа да си уреди собствения гъз на хубав и лек живот. Изобщо не й пука нито за деца, нито за мъж, нито за нищо друго, освен за себе си. Ето това са ти "великите" жени-героини - пукнат грош не струват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: e00eda5157
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Дрън-дрън. И аз съм ги слушал тези глупости, чиста женска злоба и избирателно разсъждаване. Все се изкарват света вода ненапита, но реално жените са тези, които при най-малката трудност духват. В момента, в който усети някаква слабост в теб или недай си Боже да останеш без пари, веднага ще й видиш гърба.

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: 3d7ceeed9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ако някой те изостави, не е достоен човек. Да са си намерили тези жени по-добри мъже. Те са имали избор, за разлика от мъжете ( в последните десетилетия единствено известни актьори, певци, богати бизнесмени, футболисти и мутри имат избор на жени).

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: 6f56535360
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Глупости. Жената е по-слаба от мъжа и физически, и психически и това не е срамно. Просто така сме устроени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: 3f61c1545b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Има момченца, които ги е страх от игли. Имам познат, които има алергия към оси. Ако го ужили трябва незабавно да се бие инжекция. Лигльото почва да припада само като я види. Дърт 35 годишен пръч, а малко кръв да види и пребледнява. На жените от рано им е втълпявано колко боли раждането и как трябва да свикват.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 44b1af0f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мъжът на сестра ми също си намери любовница, когато получи тежка диагноза, разведе се с нея след 13 години брак и тя се върна с двете деца при родителите ни. Тя се оправи и здравословно, и с наша помощ - финансово, впоследствие си намери и хубава високоплатена работа.
Бившият й мъж дори се скара с майка ми и й каза, че му била дала болната си дъщеря.
Някога твърдеше, че каквото и да стане винаги ще я обича.
Да, ама не.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 0009256919
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Съвсем не става въпрос за психическа сила в описаните случаи. Нима някой от вас твърди, че мъжете бягат защото не могат да издържат емоционално на болестта на жена си? Нима описаните мъже са избягали от жалостивост и съжаление към болката на жена им? Ако случаят е такъв тогава оже да се каже че тези мъже не издържат на емоционално-психически натоварвания. Ако обаче мъже са избягали от болната си жена просто за да не поемат отговорност, а да я заменят със здрава жена, това си е чисто консуматорство, подменят жена си точ но както подменят развалената техника в дома си, разваля се пералнята купуват нова, съответно разваля се жената търсят нова и здрава

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 дни
hash: fa94d74e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   4, тебе те знаем. Неандерталец в човешка кожа.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 3e042ca8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Чисто статистически когато член на семейството се разболее лошо много по-голям процент мъже напускат семейството си, отколкото жени.
Жените остават и се грижат за болния член.
Дори когато жена се разболее с опасност за живота лекарите понякога я подготвят емоционално за възможността мъжът й да я напусне.
Не ми се търсят сега статистиките, но който иска е свободен да ги намери.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 088d039936
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Има по-силни хора, както и по-слаби, но не мисля, че опира толкова до пола, а до човека.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 дни
hash: dd69e9f308
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Това са пълни глупости, занимаш ни с нечии история, аз пък се сещам за мъже нагърбили се с всичко, а жената тотално неадекватна. Какъв е смисъла на тази безсмислена дискусия, има всякакви хора, съдби, издръжливи, търпеливи и т. н. Сравняваш несравними хора и събития.

 
  ...
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: 33c89e3d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Жените издържат на повече болка - физическа болка, това е вярно! Колкото до психическа сила /каквото и да визираш под това/ - кажи го на жената, която оня ден "спасявах" от оса! И понеже сигурно си мислиш "взел си я, ще я спасяваш" - не, всъщност тя беше продавачка в магазин, а аз влязох, за да купя хляб. В крайна сметка трябваше да помагам на жена на над 30 години да се пребори с едно малко насекомо. Можех и да я зарежа, но като я видях колко наплашена е, ми стана жал и временно отложих пазаруването.

И за паяци можем да говорим... И за какво ли не! Тук даваш по-скоро примери за идиоти, които си гледат кефа и това е съвпаднало с нечии страдания. Идиоти има и винаги ще има, егоисти също! Това какво общо има с "психическа сила" и "емоционално-психически натоварвания"?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker