Мразя дъжда и нова тропическа България! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мразя дъжда и нова тропическа България!
преди: 1 година, 8 дни, прочетена 950 пъти
Писна ми хора от скапаното време в България последните години! Няма вече суха снежна зима а вместо това само гадни тропически валежи и то постоянно през няколко дни. От октомври насам не е имало повече от 15 дни без дъжд или мъгла придружена с влага. Като казвам дъжд не е нужно да се изливат големи количества може и малко да бъде, но е достатъчно да се затвори небето и да стой мрачно със седмици. От дете не харесвам зимите като цяло, но това сега е мн по лошо от зима. Няма как да ви покажа тук, но плочките по двора ми са целите в плесен от пост. влага и валежи а това е типично за държави като мухлясалия остров наречен Великобритания. Да не говорим пък че половината март месец и целият април атмосферното налягане беше с цели 10 хектопаскала надолу поради бури и дъждове от поредните средиземноморски циклони. Спомням си, като дете по Гергьовден се къпеме вече по язовирите а сега още съм якето. Найстина не мога вече да го понасям времето тук и не се чувствам добре от него депресира ме а и имам дискови хернии които адски болят от дъждовете и влагата. Именно затова обмислям да се преместя в Испания където е слънчево, няма ги тези нон стоп средиземноморски циклони както тук и от 365 дни в годината 320 са слънчеви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 дни
hash: 09c2bbac68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   И двете крайности не са ОК - нито прекалено влажно, нито прекалено сухо. Факт е, че климатът тук се изменя и това няма как да не повлияе и на селскостопанската продукция, която произвеждаме. Скоро може да се наложи да се преориентираме и към други култури.
Аз помня същото като теб - зимата е имало периоди, в които се задържа снежна покривка от поне 20 см със седмици. А юли и август има седмици без капка дъжд и температури от близо и над 40 градуса.
Април по принцип също не беше рядкост да има периоди от седмица или повече със сухо време и температури над 20 градуса. Април и май месец винаги са ми били любими месеци, тъй като е много приятно да се наблюдава как природата се пробужда със зеленината, как птичките се завръщат, а и температурите са такива, при които се чувствам най-комфортно - между 15 и 25 градуса, т. е. нито е неприятно студено, нито е непоносимо горещо.
Но и аз имам същите наблюдения като теб - много валежи април и май месец, много често мрачно небе, температури под нормата. Слънчевото време започва чак по някое време през юли и обикновено продължава до октомври-ноември. Миналата година помня, че точно октомври-ноември имаше дни, в които можеше да излезеш навън по къс ръкав.
Та, май си прав, че се проближаваме все повече до тропически климат - условно до средата на годината е дъждовният сезон, след средата - сухия.
Испания наистина е доста слънчева страна. Ако се местиш там обаче, не препоръчвам южната част, защото летата там са непоносимо горещи. Иначе почти навсякъде зимата им е като нашата традиционна пролет.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: cdd33476eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   На мен пък ми харесва. Ако може и зимата да си остане. Има време и за сухо и горещо лято. Хората са ни проблемът, не климатът.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 4529805923
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Малко не си винмавал в часовете по география. Тропическия климат е сух и без валежи. Това, за което говориш, е екваториален климат. А валежите не са от октомври, а от март. Напротив зимата беше необичайно суха.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 7c29b249b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Бягай по-скоро за Испания. Имаш ли идея къде ще се установиш. Прекрасната ни родина няма нужда от теб вече. Чао за винаги.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 31097dfc9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хубаво си решил. Премести се. Моите приятели в Исоания оше от началото на април ходят на плаж и температурите през повечето дни са над 25 градуса

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 дни
hash: fead63cdf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И на мен единствено лятото ми е приятно и ми харесва времето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: ab0fffa5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   За коя част на България става въпрос?

дъждовете въобще не падат еднакво обилно навсякъде.

Специално за София и региона съм много доволен от времето последните няколко години. Да, малко по-влажно е, но нито е имало някакви крайни студове от порядъка на -20, нито някакви луди жеги лятото.

А честите дъждове помагат да изникват всякакви цветя, треви, храсти и правят пейзажа по-красив и зелен!

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 25c7b87e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз също забелязвам, че напоследък всеки ден вали в моя град! Народа явно е сляп и не вижда, че нещо не е наред с климата!!!

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 51558b050b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   София е столицата с най-много гръмотевици годишно в Европа. Иначе днес не валя много и като че ли не е гърмяло, не ми е проблем, въздухът така е по-свеж. Иначе и аз предпочитам слънчеви дни на пролет, преди жегите, защото не обичам големите жеги. В Севиля в края на април беше 37 гродуса няколко дни, което също е ужасно.

Е не може в Будапеща и Виена, които са доста по на север от София да имат и слънчеви дни пролетно време, а при нас да има все дъждове и бури, а после изведнъж юни месец спират дъждовете и буквално за един-два дни се сменя на жеги.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: b387b51c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Проблемът е в глобалното покачване на температурата, на земята. Кораловият риф изчезва заради температурата. Животински видове изчезват, според доклад на ООН, до 2050 ще изчезнат белите мечки. Ще зачестят пожарите и гори ще бъдат заличени. Хабитати на животни. Нивото на световния океан се покачва всяка година. Острови ще бъдат потопени, цели държави също.
Знам, че всеки гледа ограничено в своята къща, в къщата на съседите и обича да плюе държавата, и да завижда, клюкарства, и т. н., но в случая, проблемът е глобален.
Бих казала да вземем мерки за намаляване на консумацията, на стоки, да садим дървета, да облагородяваме почвата, която е изтощена от масовото производство на растителна храна, която да изхранва всички 8 милиарда души на планетата, плюс фуражните полета заради месната индустрия, да ограничим отпадъка си. Всичко, което е по силите на единиците, макар и нищожни мерки, все пак увеличават срока на планетата. Планета, която изтормозихме с вадене на природни изкопаеми, може да видите части от Канада и Русия, приличащи на Мордор, защото са добивали нефт на тези места. Изгаряне на цели гори с цел да се освободи място, за да засадят кокосови палми, от които правят палмова мазнина, гориво, захар, изсичане на гори, за да има площи да се садят култури за фураж на животни, които ще бъдат заколени, за да се садят зеленчуци и овошки, за да се хранят богатите държави...
Спирам да пиша, че ми става зле.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 дни
hash: f55ed956e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Топъл дъжд чакан дъжд, предпочитам да вали по често отколкото да и ма слънце и жега!

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 30505e747a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До 10 американски учени баламосват американския народ със статии, че 2/3 от белите мечки ще изчезнат ако американците не плащат по скъпа енергия и горива, на вас ви превеждат тези статии на български и вие вярвате. А не се ли питате защо такива писаници и "изследвания" се пробутват само на европейски и американски граждани, а не изискват тези ограничения да ги спазват целия свят? Защо не изискат от Индия примерно да намали кравите, нали кравите най-много влияят на глобалното затоплане? Как е възможно да вярвате на САЩ за белите мечки, като в същото време в САЩ ловът на бели мечки не е забранен, а в канада си имат квоти за лов на бяла мечка? Все още съществуват племена в севрна америка които оцеляват с лов на бяла мечка и тюлени, но вие четете статий за глобалното затопляне.
Чел си че кораловите рифове изчезват заради температурата, а провери ли разликата в температурата на световния океан за твоя живот с колко градуса се е променила? Защото аз проверих че затоплянето на световния океан продължава вече 12 хиляди години и за този период разликата е един градус.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: 1cc819fd2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Очертава се от средата на май до септември, топло време, което е малко предвид, че от средата на септември е есен, после зима и често и пролетта е студена.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: bbe559d607
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Няма нищо по хубаво от лошото време! Лошото време сплотява хората, отделят повече време помежду си.

 
  ...
преди: 1 година, 4 дни
hash: 0bc798b315
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Някой забелязал ли е горещите зими напоследък? До декември е много топло... и вече почти няма сняг или започва да вали сняг през февруари/март. Това също е странно.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 4ffab933f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз съм много зиморничава и през зимата е същинско мъчение за мен. Навличам се колкото мога повече и пак ми е студено, едва се движа от дрехи. Пролет и есен съм типично зимно облечена с шал и шапка вълнени, огромно яке и фанели. Само през лятото се чувствам добре в сухо и топло време. Болнава съм, закръглена съм, не се движа много и това спомага за тази зиморничавост. Трябва ни някъде място с целогодишно топъл и сух климат, засега само си мечтая за такова. През зимата почти не излизам навън и стоя в топла стая, изнежвам се, но само така се чувствам добре. Дано идната есен и зима са топли, че не се търпи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker