Когато се натрупат гадости - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Когато се натрупат гадости
преди: 1 година, 8 часа, прочетена 485 пъти
Как се вдига човек?
Когато се натрупат гадости.
Когато за няколко месеца се събират: загуба на скъп човек (с която загуба не можеш да се справиш, а няма какво да направиш, защото оттам никой не се е върнал), безпаричие (изведнъж всичко се е сринало, стабилният финансов план просто става на пух и прах), здравословни проблеми на най-свидното ( за които трябват и пари) и купчинки малки, дребни гадости ежедневно. От скъсана обувка, порязване, алергия, изгоряла печка…
И си повтаряш, че няма да е все така. Опитваш. Внушаваш си положителни мисли. Съсредоточаваш се върху всичко, което имаш.
Обаче не става. Тревожността е ударила тавана. Безсъние. Липса на желание за храна, за себеутвърждаване.
Всички тези опити за положително мислене те карат да се усещаш фалшив пред себе си.
На психолог не мога да отида, защото нямам пари.

Помогнете ми! Дайте някаква “рецепта”

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 07dbb67bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Преди години бях в подобно положение. Бях закъсал много финансово имах да връщам 50-60К. Останах без работа. Имах дългогодишна приятелка за която бих си дал живота, която уж много ме обичаше. Нямаше нищо против да е до мен когато беше лесно, но когато видя че нещата са почти необратими си духна под опашката веднага. Нямаше и как да започна добра работа, защото нямах образование. Бях на 27.
Намерих си работа, като заплатата ми беше блокирана от ЧСИ и разполагах със смешни средства на месец. Записах да следвам, защото разбирах, че с този запор, с тази заплата, ще изплатя задълженията когато се пенсионирам. години от вкъщи на работа после лекции и учене, без да излизам, без жени, без забавления, само депресия. Живях в къща, която беше на бетон, вместо легло имах сглобена дървения и отгоре един пружинен матрак, който често се впиваше в тялото ми. Имах един чифт обувки, 2 чифта дънки и едно яке. Случвало ми се е да ям на два дни един път.
И така година след година, виждайки че нещата нямат край, няма изход, няма нищо. Натам няма да пиша, защото ще стане много дълго.

Към този момент на 42, нямам задължения, къщата ми си я направих сам, цялата в идеален вид. Работя на висока длъжност за достатъчно пари да не се притеснявам от нищо. Имам хубава кола, имам приятели, излизам често и правя каквото си поискам, където поискам.

Чувам някои шушукат и завиждат, е тоя сигурно е някой връзкар, мамино синче сигурно.
Та не се предадох, работех на две места, от там лекции или учене, ако останеше време си правех ремонти. С депресията и отчаянието бяхме първи приятели никога не се разделяхме. Да, загубих много години възстановявайки се, докато моите набори се женеха и правеха деца, ходеха по кръчми, живееха си живота, аз бях на дъното.
Няма да извадя речника с крилатите фрази и да ти кажа че всяко нещо има хепиенд, че животът е борба или че ще успееш в нещо. Животът не е длъжен на никого, трагедии се случват постоянно. Познавам идеалното семейство с обич, уважение и щастие. Катастрофа, починаха жената и детето, мъжът отцеля, макар че до ден днешен иска да не между живите, но някак на пук крета. Боли го всяка секунда, не се оплаква, не иска нищо. Просто тяло без душа, което преживява и чака онзи от горе да си го прибере.

В следващия момент виждаш жалки подобия на хора, разглезени, глупави, искащи всичко, мечтаещи за живот, който не им трябва. Знаеш че тези хора са загубили шанса за каквото и да било, ама още не го знаят.
Не знам какво друго да ти кажа, освен да бъдеш силен.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: a60ec58185
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Отиваш на църква и се молиш. Дори не е нужно да си купуваш свещи.
Влизаш в jobs. bg, zaplata и други подобни сайтове и си търсиш работа.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: eef392c2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Обърни се към Бог, но не очаквай да ти оправи живота. Приеми ситуацията, но не се примирявай. Започни някаква, каквато и да е работа. Ако за детето ти трябват пари, моли по болниците. Не бива да те срам за това. Лекарите като цяло за изроди, на тук там има някой останал човек.

Ако сайта даваше да си пуска лична информация, бих ти помогнал лично с някаква сума. Познавам офисни мишки, които даряват за Украйна, Албания или за горките негърчета...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 61f765221b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Именно такива трудности ме накараха да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога.
И сега нямам проблем, когато имам подобни трудности и тежки обстоятелства защото се уповавам на Бога и възлагам Грижите си на Него!

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православанта църква).

Аз достигнах до Бога не отведнъж. (Преди това само бях кръстен, но дотам... ) Минах през много тежки трудности, скърби и големи проблеми в живота си, които ме смириха, защото имах голяма гордост. Ако ти е интересно - питай, ще ти разкажа по-подробно!

Не знам, как се отнасяш към вярата в Бога, но ще ти напиша някои неща за смисъла на живота:

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

Засега е това!

Ако имаш въпроси, питай - ще следя темата!


Странник

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: c1dd3bda97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Акцентирай на приятните неща, защото в един момент ще ги има налични при теб, търси работа, поправи печката или си вземи нова, дори и заем да вземеш е добро решение, защото ще успееш да го върнеш, когато си в по хубав период, всичко си зависи от твоята мотивация в живота да си добре, всеки е имал такива моменти, важното е, че минават и заминават, игнорирай нещата, които са зле, вкарай артистичност, винаги се представяи в най - яката версия на себе си, това е успешния път.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker