До всички, които се оплаквате от каквото и да било. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

До всички, които се оплаквате от каквото и да било.
преди: 11 месеца, 8 дни, прочетена 785 пъти
Единствената ми цел е да ви мотивирам с една кратка история. По истински случай с моя позната. Лично мен ме накара да се замисля много сериозно колко незначителни са проблемите ми и проблемите, за които повечето хора говорят.
Съвсем накратко. Имам позната с дете. В рамките на месец прави 3 погребения на близки хора, влючително баща и. Веднага след това прави жестока катастрофа като изхвърча от мост и оцелява по чудо.
Сега е диагностицирана с рак в доста напреднал стадиий казва, че шансовете са минимални. Операцията и се пада точно на рождения ден. Думите и бяха най-вероятно се виждаме за последно. Не знам дали беше маска, но по жив човек не съм виждал, да не те е страх от нищо, да не си смазан от всичко, което си преживял. Кипи от енергия, винаги е била такава, в същото време ми казва, че най-вероятно и остава съвсем малко, казали и са, че шансовете са малки.
Цитирам я: Просто не ми пука. Имам 2 застраховки и детето ми ще вземе много пари, това е най-важното.
След разговора стоях и се питах как може да има хора с такива съдби и такова състояние на духа, а много голяма част от нас да сме се вглъбили в някакви толкова смешни и незначителни проблеми.
Замислете се наистина. Поне тези, които наистина имат малки проблеми, защото има хора с други подобни съдби.
Но да ти кажат, че умираш, на този фон всички изневери, предателства, проблеми в работата, проблеми с колата и всякакви такива неща са просто смешни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 8 дни
hash: a89537a413
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не си прав или права. Винаги на всеки можеш да дадеш жестоки примери от живота, приятелката ти, Аушвиц: винаги има какво. Това бе омаловажава проблемите на жена, която мъжа й я блъска, изневери при които разбралият изпада в нервна криза и от. Да, проблемите, които описваш са огромни на фона на тези, но всеки е играч в собствения си живот и не може винаги да сложи маската на ведростта, както умиращата ти приятелка е сложила. И да, маска е, дори само заради факта, че скоро няма да видиш лицата на децата си, нищо, че ще вземат много пари от застраховка. Повече емпатия. Всеки за нас дребен проблем е голям проблем в живота на друг.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 1d08351621
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Факт.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 03ca38a88c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Няма по-голямо наказание от дълъг живот.

Мъдрите хора го знаят. Животът е безкраен цикъл от едно и също.

Има хора, които много им се живее, но има и такива, които в един момент проумяват горното и приемат ранната си смърт по този начин.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: a96a6f2638
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Е тва коку-що ли си го измисли само, за да ни утешиш?

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: e5f6b843b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторе, съгласен съм с теб!

Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Според мен и твоята позната ще разбере и намери смисъла на живота, ако се обърне към Бога!

Дай й да прочете това, което ще ти напиша тук и да изгледа този филм, който ще препоръчам! И ти го изгледай!


Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаете ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца. Давам връзка към този уникален филм, казва се Форпост.

https://www. youtube. com/watch? v=29xuxhFueJg

Изгледайте го непременно!

(Ако от връзката не се отваря - махнете интервалите в нея, сайтът ги добавя автоматично. Или напишете в you tube - Форпост на български, каналът е Православна вяра. )

Знайте, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знайте също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаете ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ви кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)

----------------

Ако това, което съм написал, докосне душата на твоята позната (или твоята), нека отиде в близкия православен храм и да поговори със свещеника. Да му обясни всичко и да следва указанията му! Ако не може да се движи - нека да повикат православен свещеник в дома си!

Това е от мен засега. Пиши, ако имаш някакви въпроси!



Странник

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 3d8a2a13e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 4

Нали съм написал, че е истински случай бе да ти ЕПМ

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 35fb394cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Всъщност е много по-лесно да знаеш, че умираш и ти остава малко живот, отколкото да живееш живот, който е труден, без значение от трудностите, защото за един е трудно едно, за друг е друго, но всеки си носи товара.
Надявам се приятелката ти да умре бързо, без да се мъчи. Гледала съм раково болен и физическата им болка е голяма накрая.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: ed3aaedf30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Тази история сега ли си я измисли?

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: c91a260491
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имала 2 застраховки и затова не й пука... Голям довод. Дали ще й ги изплатят и детето й дали ще ги ползва сигурно ли е - как мислиш?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 04f868e3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Авторе омаловажаваш факта, че на всеки личния му проблем е най-големия проблем за него самия и е в състояние да омаловажава проблемите на другите.
Както се казва "на чужд гръб 100 тояги са малко" щом не става дума за самия него, човек лесно приема информацията за чуждия проблем.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 7d695a8fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Януари преживях и все още преживявам най-ужасната и най-сложната ситуация в живота си. Точно в 12 клас, когато трябва да се фокусирам единствено и само върху ученето и нищо друго, да изкарам хубави оценки на матурите и да вляза в желания университет, където семестриалната такса е само 400лв, но приемат само хора с висок успех. Има и още един, за мен този университет е стотици пъти по-добър, приемат хора завършили с 3. Обаче семестриалната такса е 1400лв... Исках да се фокусирам върху ученето, даже балове не ме интересуваха, но още първата седмица животът ми се преобърна и от тогава до не знам кога на всичкото отгоре ще гледам трудно подвижен човек. Тогава всички проблеми които съм имала преди, скандали с баща ми, фалшиви приятелства, липсата на приятелства, проблеми с комуникацията и тем подобни травми вече са нищожни пред това което преживях. Животът трудно ме научи да оценявам всичко. И ще продължава...

Но от друга страна погледнато тези хора които се оплакват за глупости не са преживявали по-тежки изпитания. Всички имаме различна психика. Например изневярата не е невалидна причина за оплакване, все пак е тежко човек който обичаш да те предаде по този начин. Друг пример с проблемите на работа, няма как да не се оплакваш от работа, като например шефове или работодатели са ти се карали за нещо което не си направил или те заплашват с уволнение без причина, или просто си имаш проблеми с колегите, или с хората които обслужваш, но наистина като си на смъртно легло всичко останало вече е маловажно. На никого не бих пожела да си научи урока по такъв начин.

А и както казва номер 12, някои хора са в състояние да омаложават проблемите на другите. Ето ме, аз винаги съм помагала на приятелите си, винаги съм била рамо на което да плачат за каквото и да е, но от както се случи тази случка хич не ми пука за тях. Хич не си правя труда да проявявам емпатия към когото и да е било, колкото и ужасно да звучи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker