Има ли начин да и помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли начин да и помогна?
преди: 11 месеца, 18 дни, прочетена 667 пъти
Здравейте!

Намирам се в една изключително нелепа ситуацията и не знам какво мога и дали въобще бих могла да направя нещо за да се подобри.

Проблема е следният: Най-добрата ми приятелка си намери кофти гадже - наркоман, този факт влияеше на нашите отношенията.
Беше далечната 2017 година, когато се запознаха, двамата и още тогава се познаваха от има няма 2 седмици и буквално забрави за моето съществуване, което до някъде беше разбираемо. След това дълги години се разделяха и събираха.
Той и бил по-важен... а на всичкото отгоре той мен не ме бил харесвал, виждал ме е най-много 3-4 пъти, но вече и мнение си има за мен, как съм я дърпала надолу и съм била много тъпа и тем подобни глупости. Нямам представа как е стигнал до тези заключения при положение че освен едно "здравей и чао" не се си говорили.... когато сме се виждали...

Преди 2 години с нея спрях абсолютно всякаква комуникация, защото тя отново се беше събрала с този и постоянно се държеше отвратително със мен, когато имахме срещи винаги ги отменяше в последният момент зареди него.

Оправданието и все беше, че той като не ме харесвал и забранявал да излизаме, трябвало да е тайно и да го лъже, но не искала да се карат и за това по-добре да не излизаме.... ПЪЛЕН АБСУРД....
Чашата беше преляла, когато една вечер пак имахме среща и стоя чакам я на мястото на срещата, нея никаква я няма звънна тя ми обясняваше до последно, че идва да я изчакам "казвам добре чакам те".... час и половина стоя и я чакам, но като и бях звъняла за най-лесно реши, че телефон няма да вдигне.
И след този случай аз си казах КРАЙ повече няма да се занимавам с нея.
Точно тази вечер ми показа, че тя не ми е никаква приятелка, по онова време също си имах и аз приятел, но никога не съм се държала лошо с нея само зареди това, че си имам приятел.

Към днешна дата все още са заедно, обаче уж се сдобрихме с нея след тези 2 години и привидно започнахме пак да се сближаваме, но се видяхме едва 5 пъти и сигурно още толкова се чухме по телефона.... от както уж си говорим и тя пак започна да се държи, както преди и спрях да я търся.
Една вечер ми беше звъняла и ми сподели, че с нейният приятел се скарали и той я ударил. След това ме "успокои" че това не се случва за първи път тя си била виновна и го заслужавала и тем подобни глупости.
Но тя понеже много го обичала, ще си остане с него бил и се извинил. Което за мен е абсурдно да стоиш с човек, който те бие...
Опитах се да говоря с нея, но тя за раздяла не иска и да чуе, обичала го друг нямало да намери.... той и промил мозъка.
Не знам как е успял така да я измами, но за мен това не е любов... като нещо не е на неговото я "заплашва" че ще я зареже и тя веднага му ходи по гъза. Общо взето прави и търпи абсолютно всичко само да не я зареже тоя, но той няма да го направи като си намерил такава да го слуша безрезервно.
Преди и се ядосвах, че стои с него, защото е наркоман, а сега се оказва, че я бие и тя пак по гъза му ходи, но не дава за него лоша дума да кажа и ми казва, че вече не бил наркоман. Дали е така не знам, но щом си позволява да бие...
Искам да и помогна да се отърве от тоя буквално от години се влачи с него, обаче мисля, че няма как да и помогна за съжаление...
Щом му простила това че я пребил....
Не виждам, какво мога да направя той буквално и е промил мозъка, щом смята за нормално да те бият и като ти кажат едно извинявай и айде забравено е...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 18 дни
hash: c00e3f8c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ама каква си тези жени? !? Ще я спука от бой и даже и вменил вина. Няма как да и помогнеш. Дори боя не и достъчен да види що за плъх е този не виждам какво друго трябва да стане за да си тръгне от него. Трябва сама да пожелае но след 6 години не виждам как ще стане.
Съжалявам я никой не трябва да заслужава това отношение никога....

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: f8748b1c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ама ти защо си мислиш, че си всевишна и ще оправяш света въвеждайки справидливост. Зад всяко наше действие се крие истинска друга причина и скрита изгода. Май ти е скучно, нямаш си гадже и занимания. Това е нейният живот и нейният избор. Остави я на мира, ако ти се обади ок, ако се видите ок, не очаквай от никого нещо, не оправяй живота на хора, това е техен избор и карма.
Давам пример. Моя приятелка иска развод, бях с нея при срещата с адвоката, той ясно и каза какви права има, да не напуска къщата им с децата и т. н. тя прави точно обратното и ще затъне, защото няма да се справи. Казах й, адвоката ясно ти каза, тя обаче си знае нейното, замълчах се и се отдръпнах. Кой каквото прави никой не може да му го направи. Личен избор!!!

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 0af5496bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Въобще не възприемам боя за нещо лошо. Така са възпитавани всичките поколения, откакто свят светува. Боят е необходимост.
А това, че ти намираш за нещо супер нередно, че гаджето й я е ударил, даже ми е смешно. Ти откъде знаеш какви караници и разправии са имали, че да взимаш нейната страна и да го съдиш, а? Тя да не би да е светица, че никой не може с пръст да я пипне? И престани да се бъркаш в чужди животи! Ти как си? Твоето гадже как е? Той добър мъж ли е? Примерен ли е? Отговори си първо на тея въпроси.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: c00e3f8c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От "авторката" до "коментар 2"
Къде съм казала, че съм "всевишна или че няма гадже и ми е скучно"
Искам да помогна обръщам се тук за съвет и мнение дали е възможно. Имам най-добри намерения! Пиша проблема си обяснявам най-подробно и накрая получавам коментар, като твоя абсолютно нелеп! Конкретно първа му част.
И да нямам си гадже, имам си съпруг. И не от скука ще оправям чуждите животи, а от добро, защото сега като знам, че я бие не мога да стоя безучасна, защото ми е приятелка и сега разбирам в какво положение е!

 
  ...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: f8748b1c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4. Тя го иска този живот, май не разбираш!!! Обаче ти насила, ще правиш добро и ще я спасяваш. Отвори малко и прочети по темата непоискано добро! Добро е, когато са те помолили при това не един път
и са поискали помощ от теб, човека го иска и търси изход от ситуацията и има желание и воля да излезе от тази ситуация. А дори и да са те помолили, трябва да го направиш, ако това не те ощетява и имаш излишен ресурс. При условие, че тя не иска помощ, дори контакт с теб и ти пак насила искаш да я спасиш. Та прочети, какво е непоискано добро, последствията и как всъщност ти трупаш негативна карма, защото се месиш в чужд живот и житейски път. Това, което ти написах е резултат от години четене и осъзнатост събрано в няколко реда. А и народът го е казал, няма ненанаказано добре, направи добро, изяш... и т. н. Освен това в психологията такова поведение се категоризира, като високомерие. Ти знаеш какво е най-добро, най-правилно за друг човек и без той да те помоли даваш непоискани съвети и го спасяваш. Не ти харесва, но това е реалността.
Онзи ден гледах някакви инициатива за някакви бедни хора, снимка от вътре на жилището, мръсотия, кутии, надхвърляни дрехи, багаж и неоправено легло. Да бедни са, но с действията и бездействието си, са в това положение. Пари да се подреди, изчистим и да си изхърлиш мръсотиата не са нужни, но такива хора живеят по един и същи начин. Прочистиш ли си къщата и живота ти ще тръгне по друг начин. Това са зависимости, които се повтарят и резултата се повтаря и това е във всеки един аспект на живота, да излезеш от тази спирала трябва много четене и осъзнатост.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 421417c33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей,

Единствения начин да ѝ помогнеш е като стоиш до нея, траеш си, слушаш я като приятелка без да я хокаш и когато тя сама реши, че е готова, ти да си там и да ѝ подадеш ръка да се измъкне от него. Това е от опита, който имам аз. Ако тръгнеш да ѝ говориш колко е грешно, колко е нередно, как трябва да го напусне и т. н., тя само ще започне да се срамува от себе си, да се изолира от теб, да те лъже и когато има нужда от приятел, няма да си има никого.

Това го научих от една приятелка. Бяхме 10-11 клас и тя си хвана гадже, това момче я лъжеше и баламосваше брутално. Живяхме в малък град и го засичах не един път с други момичета, а тя стоеше в тях и го чакаше. В общи линии не я биеше, но ѝ се подиграваше. И започнах да ѝ говоря колко е тъпа да е с тоя, какъв е смотаняк, как може да го търпи и други такива. Нещото, което постигнах е да се крие, че е с него цели 3 години. След общо 7 години прекарани заедно, накрая той я заряза заради друга, сега е женен с дете. И след като се разбра, че тяхната история е окончателно приключила, бяхме седнали да пием вино и аз я попитах - добре де, аз съм ти най-добрата приятелка. Защо ме лъга толкова години и тя ми каза - ами беше ме срам, ти ми казваше директно и индиректно, че съм глупава, че не трябва да съм с него и аз знаех, че е така, но не можех да го оставя и от срам, че изглеждам толкова тъпа в очите на хората, започнах да лъжа. И това научих аз от нея. После имах още два случая - едната с един 25 години по-възрастен от нея и си я действаше както намери за добре. Тя се изолира от всички приятели, освен от мен - аз си мълчах и бях до нея и когато този я заряза, просто бях там да ѝ подам ръка. Другата, за съжаление, още е с бияча си, но аз съм до нея и когато е готова, аз съм там да ѝ помогна да се измъкне.

Това е, ако искаш да помогнеш - стой си кротичко, бъди ѝ приятелка и чакай тя сама да реши.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 148d477c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не се занимавай с глупости. Едно научих от помагане на разни "приятели" всеки има право да си счупи главата и да си научи урока и не е моя работа да им отнемам това право. Живей си твоя живот, защото е един.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: c00e3f8c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Чета коментарите и съм в шок!
Коментиращите са убедени, че домашното насилие е НОРМАЛНО... Хора вие болни ли сте бесърдечни ли сте какви сте? !? ! Авторката търси подкрепа а всички я напднахте даже и лоша я изкарахте "как не я е срам да се бърка в чужд живот" Иска да помогне на приятелката си и пита дали е възможно това, аз я подкрепям напълно!
Не мога да повярвам, че има хора от коментарите тук който са толкова против опитите за помощ, да не е поискана, но защо да чака да стане твърде късно? !? Този идиот днес я бие утре може и да я убие... Вие няма ли да се опитате да помогнете на близък човек в такова положение ще стоите със скръстени ръце и ще се убеждаване, че не ваша работа? За какво са приятелите тогава? Когато си е ситуация в която си залепен по една или друга причина истинските приятели трябва да са до теб да ти помогнат да видиш ситуация това е напълно нормално действие.
От личен опит говоря... била съм е гадни връзки е не се стигало до бой, но ако не бяха приятелките ми да ми отворят очите навремето щях да съм загубена. Не мога да повярвам що за хора има...
Така че авторката опитай се направи каквото можеш защото този манипулиративен наркоман ще я съсипе.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 02b613762d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Много си нагла, авторке, не се опитвай да спасяваш насила някой, който не иска да бъде спасяван!!! Жената неведнъж ти е казала ясно и отчетливо, че НЕ иска никаква помощ от теб и така си й харесва, ти български език не разбираш ли? Или искаш самият той да ти дойде и да ти набие шамарите, че да спреш да се закачаш с тях и да се бъркаш, където наистина не ти е работата? ! След като теб никой не те бие, значи не те засяга и не е твоя работа, да се бъркаш в чуждите взаимоотношения, остави ги да си се оправят сами както те намерят за добре. Ти бъди благодарна, че теб никой не те бие, и си гледай твоя живот. Не се прави на майка Тереза и не се навирай много между шамарите, че най-накрая да не изядеш и ти боя.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: b31f798365
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, не можеш да помогнеш по начина, по който си мислиш!

Не можеш на друг човек насила да му наложиш това, което ти смяташ за правилно!

Единственото, което реално можеш да направиш за нея е: да се молиш на Бога и за нея!

И евентуално да откликнеш, ако те помоли за нещо. Това е.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 421417c33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Номер 7 съм, да добавя - аз също съм била във връзка, която приятелите ми не одобряват. Всички ми казваха - този те сдухва, не те обича, не се държи добре с теб, но аз бях сляпа за тези неща. Толкова го обичах, че бях готова да зарежа всички тях заради него (не се гордея с това). Знам, че не го харесваха и ограничих контактите. Накрая той ме заряза и малко по-късно разбрах какво са ми говорили приятелите. Един път като го преживях и усетих свободата, щастието, а в последствие изпитах и по-силна любов.

Така че каквото и да говориш, каквито и доводи да даваш, до докато той не я остави или докато тя не реши, че трябва да се маха, нищо няма да помогне.

Като добра приятелка, чакай търпеливо този момент и ѝ подай ръка тогава.

Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker