Отчаяна съм от останалите хора в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Отчаяна съм от останалите хора в България
преди: 11 месеца, 6 дни, прочетена 1186 пъти
Добър ден! Аз съм млада семейна жена, която беше позитивна, но до преди два дни. Кажете ми, нормално ли е според вас да излезеш на улицата и да не видиш нито един нормален човек? Съвсем сериозно. Живеем в голям град, отиваме на разходка на най-оживеното място и там няма нито един нормален човек. Като знам какво добро и чувствително дете имам, просто се чудя как ще порасне все така добро за в бъдеще. От толкова много хора, половината от тях с психични проблеми (пият по пейките, друсат се, крадат, вадят ножове, ходят като богове, чудят се как да те нападнат за 2лв... Другата половина ходят боси, молят се за пари, кълнат те, че не си дал и тн). Качвам се в колата, по улицата само хора с ниско самочувствие, започват да крещят от колите по другите как карат (Искам да кажа, че тези, които псуват през прозорците са точно такива, които мълчат като мишки на друго място). Аз съм шофьор от 6г, карам всеки ден от 8 до 17ч, возя всякакви хора и от 10 човека, които возя на ден, поне 5 имат проблем и само се чудя дали ще ме нападнат. Аз съм един от най-позитивните хора на света, но всеки ден все повече се отчайвам. Хората сме отвратителни същества и вече се убеждавам, че ние, които сме останали в тази страна и сме честни, работливи и т. н, сме дали има 10%. Всеки си е забил в телефона, никой не помага на никой на улицата, ходиш със страх, защото не се знае в главата на някой какво се върти. Да си пазиш детето, да си пазиш чантата, да се чудиш този зад теб на светофара дали ще спре, да се чудиш ти ли си луд или другите... Все пак вярвам, че има и други като мен, само това ме държи. Може би си стоим вкъщи, колкото и да е трагикомично. Въпроса ми към вас е как издържате психически (тези, които цял ден се срещат с всякакви болни хора), моята психика ли е слаба, не знам? Споделете какво добро правите, похвалете се анонимно. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 6 дни
hash: c7aaa733e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Просто сме кофти хора, това е. И аз всеки ден се питам как е възможно да живея тук. Вчера един ритнал едно новородено коте и му счупил гръбнака. Наложи се да го заведа на ветеринар и да го евтаназират, за да не агонизира. Случвало ми се е умишлено да се опитват да ме избутат от пътя, за да се отрепя в канавката, само защото карах малко по-бавно заради дупки по пътя.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 0c9bf54beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   От кой град си? Защото това, което казваш е характерно за по-малките градове.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: d84c1e26ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не си един от най-позитивните хора на света, нали се сещаш колко грандомански звучи. Ако беше, щеше да забелязваш съвсем други неща. Хората, които описваш, и те са нечие добро и чувствително дете.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 47ed52f648
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Моето правило е - от двуногата маймуна не очаквай нищо добро!

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 07e4a33769
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Авторке, много мрачно го описваш... (((
С този начин на мислене си до никъде!
Щом обикновеното ежедневие го виждаш така? !
А, когато ти се случи някой наистина сериозен и тежък проблем, какво ще правиш? Как ще се справиш?
Стягай се и се мобилизирай!
Нищо, чак толкова страшно не се е случило!
Ще кажеш, че живееш в някое гето!

Аз също живея в голям град, но нямам такива впечатления!

Хората са си съвсем нормални. Е има и някои по-особени, но са рядко.
А как ги виждаш ти - зависи от твоята нагласа!

За шофьорите - не знам, от доста години не карам, но ми се е случвало шофьори да ми дават предимство да пресека, и то не на пешеходна пътека тип зебра. )))

А бедни и нуждаещи се хора има навсякъде, но аз винаги помагам на човек, който ме помоли, или ако го виждам, че е съвсем изпаднал. - и съответно никой не ме кълне, а ме благославят!

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 862d8bfa0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ти си това, което виждаш. Не знам къде живееш, но аз до сега не съм виждала повечето от изброените от теб хора. Българоя е една от най-спокойните държави за живеене. Навсякъде има просяци, Германия е пренаселена от емигранти, Франция и Испания също. Париж беше такъв красив град, сега е кочина. За държавите от Латинска Америка не ми се пише.
Вторачил си се в лошите неща и нямаш очи за хубавите. Живея в Пловдив, но редовно пътувам и до София и други градове. В чужбина по-рядко, но всеки път откривам колко по-хубаво е тук.
Щом нищо не ти харесва ти предлагам да се разходиш из Лондон по тъмно. Може и да оцениш какво имаме и да спреш да бъдеш толкова черноглед. Ако ли не си свободен да емигрираш. Ако и това не направиш си просто още един мрънкач. А на всички ни е писнало от такива като теб.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 2ad7890b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Когато прочетох мнението ти за хората в твоя град помислих че живееш или в Америка или в западна Европа. Описваш точна картина която аз видях в техните паркове и затова се върнах в България.
Не знам от кой град си, но аз лично в България на оживени места не съм виждал надрусани, нито пиещи по пейките в парка, не видях и такива които да вадят ножове, нито съм виждал да ограбват някого в парка, но по Европа видях всичко това.
За псуващите шофьори в България съм ги виждал, но виждам също че псуват само когато някой от другите шофьори кара неправилно и застрашава живота им, стресира ги и псуват под въздействие на страх за живота си.

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: fbb01d97dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Игнорирай ги, да не ти пука, това е правилният път към щастието. Каквито са мислите ти, това идва в живота. Всичко е до концепция. Целта е такава, вниманието ти да не е на съществените неща от живота. Не вярваи на всичко което видиш. Намери си хоби, там ще срещнеш хора с които да общуваш и да ти е добре, акцентирай на приятните неща в живота.

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 4baa5c88a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторке, баси глупостите си написала. Спри да бъдеш "позитивна" и си гледай живота. Има добри, има лоши хора. Като цяло обаче си голяма късметлийка, че си в България. Ако искаш спокойствие, заминавай за Бали.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: e504f57236
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Единствения начин да изплашиш луд човек е да се престориш на по луд от него!
Прави се на луд и няма да имаш проблеми, гарантирам ти.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: d03ce85822
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Да, защото голяма част от българското нормално население се е изнесло в чужбина (освен простите по манталитет българи, които също са се изнесли, има и много такива свестни, които също ги няма по родните им места). За съжаление единственото, което можеш да направиш е ти да бъдеш промяната, която искаш да видиш в света, както е казал Ганди и да ги игнорираш тези хора.
Много добре те разбирам за какво говориш. Аз съм живяла дълго време в чужбина, а сега съм си в България и някакъв мъж на средна възраст ми се развика на пътя, защото се сблъскахме (аз си вървях само направо, както и той съответно) и никой не се мръдна да отстъпи място, след което той се издразни и се скара нещо. Аз съответно също избухнах и му казах да се е мръднал той тогава и той се разкрещя (не знам какво е казал, защото бях със слушалки). Реално в тази ситуация, за да бъдем обективни все пак, и двамата не сме се мръднали и сме виновни, но единият съответно е трябвало да отстъпи (това прилича малко на баснята с двете кози, ако не бъркам животното в историята), но той поне като мъж би могъл да ми отстъпи място да мина нали. Причината да не мръдна и аз беше, защото забелязвам арогантността на хората и вече и на мен ми е кипнало някакви си да си мислят че всичко е тяхно (има много хора, които се държат сякаш са богопомазани, вървят с едни походки и се правят на голямата работа). И според мен този беше точно такъв. Мисли се за крал и всички трябва да му правят път.
Цялото това нещо е супер нелепо и незначително, но говори много за бг манталитета. Как така толкова години един път не ми се е случила подобна случка в чужбина, а тук ежедневно някакви пререкания? И аз се запитах дали вината е била в мен (в един момент действително почваш да се чудиш ти ли не си в час или другите), но мисля че всичко идва от провокация. Тоест другите носят лоша енергия със себе си, и отключват това и в теб, което е много лошо, защото се получава верижна реакция.
Аз съм човек, който винаги се стреми да си взима уроци от случки и смятам за в бъдеще като пак имам пререкание с някой непознат, да му/й кажа истината в очите, но със спокоен и дипломатичен тон. Оттук нататък ако не разбира, това си е негов проблем, аз казвам и си тръгвам.
Пс, сетих се и за друга случка от вчера - две жени, които стигнаха горе долу по едно и също време на едно гише се скараха коя да мине първа (даже тази случка е много подобна на мойта, защото не може да се уточни кой има предимство). Реално в такива ежедневни ситуации хората трябва да са широкоскроени, а не дребнави и да се отнасят с уважение един към друг. В чужбина при този случай едната би казала на другата: не, минете вие първо, а втората пък би отговорила: не, не, спокойно, минете си Вие наред, аз ще съм след Вас.
Тук сме джунгла. Реално ние, които виждаме този проблем, не трябва да ставаме като тях, но и да не оставаме да ни мачкат. Може би трябва да им покажем съчувствие и какво реално значи културно държание, защото те за такова не са чували.
Само че справянето с арогантността на хората е много трудно, и някои от тях приемат културното държание за слабост. За тези специално трябва да се държиш много серт с тях, и ако не ти се налага, никакъв контакт просто. Аз също така вярвам че има всеобща енергия, която се генерира от едно общество, защото съм го усетила (правя контраста между как съм се чувствала в Бг спрямо чужбина). Колкото повече жлъч се трупа на едно място, толкова повече афектира хората, и те един друг се палят, затова и има толкова хора с психични проблеми между другото. Не всичко в този свят е материално, ние притежаваме души и зависи с какво ги храним ежедневно, дали с позитивно или негативно, дали прощаваме на другите или не, дали се стремим да си взимаме бележка от нашите собствени грешки и тн. Хората, които си описала са на много ниско духовно ниво души, няма как да намериш общ език с такива.

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: a75cde5e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Не е чак толкова зле в България. Аз живея в голям град в западна Европа, тука всеки ден съобщават, че някой намушкал някой. Правят го предимно келеши, защото тука с тяхната игра демокрация до там го докараха. Последно на някакъв концерт от някакво спречкване, един човек починал от прободните рани. Избягвай конфликтите и не се занимавай с глупаци. Всички плюят комунизма, ама през комунизма в България се живееше много спокойно, защото нямаше западно влияние. Само ако споменеш думата наркотик те спукваха от бой в милицията. Боя възпитава и учи на уважение, стига да се използва по правилния начин.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 19f75529fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   В България отдавна вече няма нито светни, нито нормални хора. Държавата не е държава, а просто някаква залязваща провинция...

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 2cd7eee753
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Ти не си в час, излез от БГ да видиш по другите места как е, тук си е Рай, ще стане и тук така, но сме далеч от този момент, тогава не те виждам какво ще пишеш. И къде видя в БГ карач с ниско самочувствие :D :D :D всеки се мисли за Фернандо Алонсо, вземи трии темата, че е небивалица.

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 50b5b8e737
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Тжва е твоя проекция къде видя половината боси. Остави детето ти само да "вижда" свита и не вменявай с прикази твоите възгледи.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: f63efd9617
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Човек е такъв, какъвто е навсякъде. Българите в чужбина са си същите мишоци, само се поизмешват и не са така концентрирани на едно място. Живяла съм навън, помагала съм на българи, пострадали от кого - от българи.

 
  ...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: c51350f4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Напълно съм съгласен с 6, 7, 12, 14.
Живея в Лондон и работата ми е такава, че прекарвам 5-6часа на ден в метрото. Много пътувам из града.
Пресен пример ти давам. Онзи ден имаше концерт на някакви чернилки в Брикстън. На станцията един се изпика на релсите пред всички, после се обърна като минаваше покрай мен ми блъсна едно рамо.. На 5м около нас нямаше никой друг можеше да си мине спокойно.
Друг пример. В едно Прет кафетата тук онзи ден един си взема две кутии суши и понечи да си тръгне с тях. Продавача само го хвана за ръцете и ги взема обратно. Каза му " не си ги платил, господине". Този се развика, все едно има право да ги краде. И накрая почна да бие продавача. Пред 15 човека опашка.
Трети случай ти давам.. На Канадска Вода мъж в метрото, в моя вагон вади нож на друг. Очевидно на случаен човек. без никаква причина Всички се дръпват. Този с ножа, видимо надрусан казва " и какво ще направиш сега? Полицията ли ще викнеш? ". И двамата слязоха на станцията.. Не знам какво стана по нататък.

Количеството активна и пасивна агресия в Лондон е потресаваща. Познавам лондончани обаче, които се чувстват супер добре в Лондон, защото го сравняват в Америка, където не можеш да ходиш по улицата нормално ИЗОБЩО вече. Да кажеш че България е в това положение е меко казано нелепо.

Стигнахме до тук заради европейските им ценности. Дано скоро поне България влезе в час. Че иначе децата до 5-10 години ще са на тежки наркотици по улиците и изобщо не мисли мисли докъде ще я докараме.

 
  ...
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: 21649923d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Аз съм авторката. Да, всеки е прав за себе си. Но не можем да сравняваме нашата малка държава с по-голяма. Все пак само Лондон е над 8 милиона, а тук сигурно сме останали общо 6. Нормално в чужбина да има повече престъпления, защото населението е повече. Просто аз казвам това, което видях, защото както казах не живея в малък град и съм шокирана, че изглежда като гето.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: b6a738c3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И аз съм като теб, но не съм отчаяна - просто страня от българите и си общувам с чужденци. Започни и ти да пътуваш повече или да си пишеш с хора от други държави и ще видиш как ще се почувстваш по-добре.
Българите като манталитет са (пиша "са", защото аз не се причислявам към това стадо, макар и да съм българка) злобни, нереализирани, нискоинтелигентни и много прости.
И добре си го определила - около 10% сме наред и живеем живота си отвъд този водовъртеж от негативизъм, дори и животът ни да не е перфектен.
Как се справям аз ли?
1. Както ти казах, почти не общувам с българи - само с хора, които наистина знам, че са читави и ми е приятно с тях.
2. Осъзнах, че никой щастлив и успешен, удовлетворен човек, няма да тръгне да мрази друг и да го наранява - това е символ на много ниско ниво. Затова и просто страня от такива хора и не ги допускам до себе си - фокусирам се върху красивите неща в живота.
3. Имам много любими хобита, с които се занимавам в свободното си време и изобщо реално НЯМАМ време да ми пука за чуждата злоба и глупости. :)

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: d95fd970bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   21- Като не общуваш с българи какво правиш в БЪЛГАРСКИ форум, че и коментари пишеш. Тук с какви общуваш? С китайци? Определяш 6 милиона души като "злобни, нереализирани, ниско интелигентни и много прости" - ти си същата. До гуша ми е дошло от такива като теб. Мрънкачите, хващайте се за ръчичка и чупката, като не ви харесва тук. Отивайте сред хора, които са извисени, чисти и интелигентни като вас. Няма да ни липсвате.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: d4151b88df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Аз съм 19

Лондон бил голям град и затова имало повече престъпления. Не, не е вярно. Беден ти е аргумента
1. Живял съм в Китай в три града с население над 8млн. Пекин /Тиендзин е общо 44 млн Най лошото което се случва е 1/1млн да му откраднат телефона в автобуса, някакви пишман крадци от село, щото са я закъсали за билет да се приберат. Китай по мое мнение е една от най безопасните държави в света. И това е така, защото там все още има "хорски срам". Нещо което отдавна изчезна в България.

2. Когато България беше по-голяма от Лондон, (9млн) защо не се случваха тези неща? Не че в Лондон са се случвали по същото време. Просто в момента неолибералната пропаганда ни залива и хората безропотно си траят.

Виж, това е културен проблем и няма общо с популацията. Тази култура е западна култура. Ако дойдеш тук ще видиш че лондончани се оплакват повече от теб и с право. Изобщо не е както преди.

"всеке прав сам за себе си " = не мога да дам аргументи, но ти не ми разбираш емоционалната тежест..

Напротив, разбирам те много добре. И съм напълно съгласен с теб че е ужасно. И не е като да не съм виждал отрепки в България всеки ден. Просто ти казвам, че на запад е много, ама много по-зле. В пъти по-зле.
Обяснявам ти и защо е така.

Но. 19

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 5a6a6182a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Кажи ми кои са ти представителите в парламента, за да ти отговоря на въпросите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker