Алтернативни източници на информация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Алтернативни източници на информация
преди: 10 месеца, 27 дни, прочетена 450 пъти
Заглавието само по себе си говори за темата. От известно време следя медии, които са в интернет пространството. Не гледам телевизия както близките, а търся други източници, били те статии или видеа. Тези други източници представят една особена гледна точка, която ме кара да се замисля дали това, което говорят от двете страни - телевизия и интернет - има стойност. Въпреки това постоянно се старая да обмисля казаното от тях (страните), но в повечето случаи това е или поддръжка на мнението, казано от някоя от страните, или пълно противоречие. Самият аз в живота си досега съм набеждаван за "роб" на този или онзи, без да се отчита бездействието на същите, но това е друга тема. По-важното сега е да разбера Вашето мнение за това дали е смислено да продължавам да търся такива или подобни източници и дали това ще изкриви моите представи за света, понеже откакто се помня единствените възможности за разбиране на света бяха предимно през телевизора и тогава нямах и представа как работи телевизията, изразяването на мнение там, гледните точки и прочие (да уточня тогава бях дете, но въпреки това си спомням репортажите за 11 септември).

За да може да получа различни, но плуралистични мнения по темата, оставям някои въпроси:

- Редно ли е във времена на несигурност да се търсят различни гледни точки въпреки възможността да бъде човек набеден за поддръжник на "другата гледна точка"?

- Има ли такова животно като "войнолюбец" и изменник? Как да се различат през призмата на трибуните, по друг начин казано, медии?

- Кое има по-голяма стойност - телевизията или интернет?

- Във времена на свободен достъп как да се различи дезинформацията? Кои са признаците, по които да се разпознаят?

- Кое е по-ценно - добрата информация или добрият източник?


Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 26 дни
hash: b882fc8f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   За да си сигурен, че е истина, трябва да са го казали руски медии или лично нашия вожд Путин. Само той казва истината и той е добър. Всички други са лоши и лъжат.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 8a53a85b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Тези, които съобщават новини, също ги вземат от хора, които нямат обективна гледна точка, така че никога не се знае каква е истината.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 01131b7323
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Колкото източника имаш, толкова и гледни точки. Но, на практика, няма как ти да имаш информация от най-важните източници, например от президента Путин или Байдън. За това ти самият ти трябва да имаш позиция. Дори и да я имаш информацията, няма как да знаеш, дали някой на по-ниско ниво не е изкривил информацията заради собствени /пред/убеждения.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 26f942b56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Щом 2001г си бил на 11 години и днес не можеш да си отговориш на въпросите, значи имаш огромен проблем, ти си на възраст в която би трябвало да си вече баща и да учиш синовете си, а задаваш въпроси които би трябвало да притесняват размислите на 10-12 годишен.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 1b6e79c086
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Български медии няма смисъл да се гледат, защото две от големите национални телевизии са собственост на чужденци.

Там и водещите на новините и журналисти и водещи на сутрешни блокове са 'одобрени' и отразяват само една гледна точка - удобната на техните собственици.

С БНТ не знам как стоят нещата, но и там съм с предубеждения.

Аз лично черпя информация от сайтове в интернет(нарочно не им споменавам имената, за да не изтрият коментара) и то не толкова заради статиите, които все пак се пишат от различни хора и имат различни гледни точки, колкото за да чета и да се информирам от коментарите на хората под статиите.

Също така ползвам телеграм, колкото и да е набедено, че е руско, оръжие на Русия и т. н. реално там се говори без наожената европейска цензура.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 01eb674153
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всъщност е много елементарно.

1. В днешно време повечето телевизии и особено нашите национални телевизии ползват " информационни портали". Нашите " журналисти" реално копи-пействат от Асошиейтед прес( предимно), тъй като са на Прокопиев. Другите са на Пеевски и Домусчиев. Техните портали евентуално може да са Ройтерс или Дойче веле. Всичкото е една и съща помия. С времето ще свикнеш.
2. Руснаците не инвестират в прокарването на догми и пропаганди по света. Просто защото нямат такива власт Повечето телевизии по света са на Рокфелер. Руската пропаганда е местна. Има такава, но на фона на помията на западните пропаганди с тяхнатя джендърия по целия свят е нищо в сравнение.
3. Няма нужда да следиш руска телевизия изобщо. Просто факт-чекни АП например няколко пъти за да разбереш, че те никога не казват истината. Нито има каквото и да е логика, нито следват интереса на хората.. Оттам вече може да ти стане ясно, че истината е точно обратното. Обикновено за всички новини. Аз следя нет. инфо например редовно, за да си сверя часовника и да знам че истината е точно обратното.
4. Най важното! Телевизиите отдавна не предват новини. Те са средство за пропаганда. Или средство за съобщаване на новия авторитарен модел - ковид мерките например.
5. На тубата същото не можеш да вярваш особено Ако един канал все още не е изтрит от там, значи е съмнителен. Особено ако е ударил милиона.. Малките канали, особено на някакъв рядък език като нашия все още имат някакъв шанс..

Намери си канали в телеграм. Върху него още не са сложили ръка. На такива места върлува дезинформация обаче, както сам каза. Но аз така правя : виждам една новина в Нова например, отивам и телеграма и почвам да търся за обратното.
Апропо, тикток е все още ок, тъй като е китайски. Обаче редит не е. Редит се е превърнал в някаква деградирала форма на CNN с ужастно много платени тролове. Това е платформата с най много хора, които са влезли и са си тръгнали, след като са видяли що за порнография е. То затова и има т. нар. "throwaway" профили. А е порнография, защото се ползва предимно от ляво-мисшещи ИТ специалисти, които прекарват времето си там. Вече създадохме цяла една генерация от такива хора, расли в саксии, космополити

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: b882fc8f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Информирай се само от Киро Брейка и Копейката.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: caa51d0347
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Информирай се по това какво ти разправят центаджиите - винаги е обратното на това, което се представя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker