Търся трезво искрено мнение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Търся трезво искрено мнение
преди: 10 месеца, 20 дни, прочетена 666 пъти
Здравейте. Според вас възможно ли е ако изчезна от проклетата ми къща, да заживея нормален живот? Безработна съм по ред причини, ако започвам буквално от нулата без никой зад гърба си, намеря си работа, дали ще е вариант да живея в колата докато започнат да ми плащат, след това да намеря някаква евтина стаичка, да живея там докато не завърша висшето и после евентуално да си намеря по-платена работа, по голямо жилище, може би и друга кола? Дали са постижими тези неща или са само в мечтите ми...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 200d3e3969
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Авторке, така като те чета, проблемът не е в къщата, а в главата ти!

По принцип е добре човек да има дом!

Какво ти пречи къщата?

Ако не се чувстваш комфортно в нея - извикай православен свещеник да направи водосвет и да поръси в къщата, и да освети и самата къща!

Това за което мечтаеш, и въобще всичко материално, е постижимо в живота, но запомни от мен, че много по-важно е духовното. Защото душата на човека е много по-ценна от тялото му!

Затова - стреми се да се развиваш като човек, да намериш Бога, да започнеш работа, и всички тези въпроси, които сега те вълнуват - ще се разрешат или сами ще отпаднат.

А да живееш в кола - не е вариант: къде ще ходиш до тоалетна, как ще се миеш, къпеш...

Просто си потърси работа и като я намериш, и имаш вече доход, тогава ще обмислиш конкретно нещата!

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: edf144ca5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не само са в мечтите, плод на чиста идиотщина са. Добре, ще живуркаш у трошката си, бомба. Кеф ти климатик (надявам се поне това да има), кеф ти личен транспорт, кеф ти да нямаш наем. Екстра, но с една уловка: климатик, трошка, тези изискват гориво, то изисква пари, които нямаш. Също така, колите нямат кенеф. Та, к'во правим сега? Серем на паркинга или караме до гората всеки път шом ни се присере? Останалото "може би ще си намеря, дали ще си намеря" няма дори да го коментирам. Не знаеш къде си и що си, а искаш да ставаш бездомна без пукната пара в джоба.

Малоумно е. Толко. Почваш работа (ако ще мижава), спестяваш, тогава правиш резки движения. Ако волево искаш да излезеш на улицата, няма какво да ти кажа.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 0c45af73f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Продай си колата, намери си квартира, може със съквартирантка или на общежитие, щом си студентка. Намери си работа, учи и работи, всичко може, действай и успех!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 7220d5759e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не мисля, че е добра идея.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 38941b7a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не можеш да живееш в колата. Първо потърси работа.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 837db68ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Намери си сега работа и спести малко пари, намери къде да живееш и продължавай да работиш, учиш... Емоционално си настроена, живот в колата как да стане, 2 месеца и пак идва зима, хигиена, къпане... много филми гледаш. Помоли приятели, сети се да някой който има място и можеш да отидеш да живееш при някого.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 1ce02a846c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Продай колата с парите наеми стая, идеята ти да живееш в колата не е добра, защото няма как без да се къпеш да ходиш да работиш сред хора.
Ако си млада и пълнолетна просто стигни до морето и работа и квартира ще ти дадат, спестявай за да имаш на есен да си наемеш жилище и да намериш постоянна работа

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: e5e26954e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За съжаление няма как да живееш в кола, така че преди да напуснеш къщата си намираш работа, спестяваш на наема на 1 малка стаичка или си намираш съквартиранти, с които да делиш наема и тогава напускаш.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 3c52cca969
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Търси си гадже, живеи при него, така може да си делите разходите за месеца, намери си работа, вариант да отидеш в чужбина е добре, щом си така както описваш, средата в която си е неподходяща, щом си решила да се местиш, не е от хубав живот.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 427ffbe267
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   в сОФИЯ има стаи по 300 лева, по-добре си наеми една такава, с обшо ползване на баня и съквартиранти, ще плащаш и по-малко сметки като си делите.

В колата няма как да живееш за дълго, още по-малко зимата ще трябва да ти бичи климатик, а това значи колата да работи постоянно - ще даваш луди пари за гориво!

А с къщата не разбрах какъв е проблемът - караш се с ваще или нещо друго?

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 024ded2f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, не казваш на колко си, защо искаш да се махнеш, в село ли си, в град ли?
Не, не стават така нещата. Колко ще изкараш в колата? Ако нямаш пукната пара заделена, ок и да живееш в колата какво ще ядеш? Потърси си работа с настаняване - виждала стм такива обяви за София. Нищо не пречи да опиташ.

 
  ...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 423bbecb8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не ги слушай тия лумпени българи. Има много хора в щатите, които живеят в колите си когато загубят домовете си поради неплатежоспособност, а там цените за наем са страшни, застраховки, медицински.. ужас. Тук ще става като там, все по-зле и с цените на имотите... Не всеки е селски или комунистичеси наследник, че да има свой дом, а да се тегли ипотечен кредит, за половин милион, за ново строителство... безумие. Не всеки работи в хай тек парк и не всеки взима 5к заплата.
Ако обстановката в тази къща е ужасна, подозирам заради хората в нея - бягай от там. Планът ти е добър, според мен. Намираш си работа, отиваш в колата, паркираш се близо до бензиностанция за по-голяма сигурност и така, там ще ходиш и до тоалетна. Интернет ще ловиш от бензиностанцията или в някое заведение където да си вършиш работа на лаптопа, след като си студентка. Ако нямаш лаптоп, има евтини ноутбуци по 300 - 400 лв. за да си пишеш курсовите работи и да сърфираш в нета. Къпане в някой фитнес. Вадиш карта за целия месец, за 40 лв. и готово. В колата реално само ще спиш, и ще си почиваш. Може да е много удобно с някои модификации.
Пък след време, ще видиш какво ще стане. Но не се плаши от това да спиш в колата си.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: c5829cc9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Имах едно гадже- французойка, която беше живяла в колата си в Париж, 2 години, като е била млада.. Работила е нормална работа, но мнгоо трудно се взема жилище в града. Има хора костюмари, които живеят на палатки. по парковете там.
Практически е възможно обаче:
1. За зимата си вземаш един мнгоо добър спален чувал. 300 лева. С хубав чувал, даже и на палатка в планината, в снега може да спиш без проблеми. Лятото нямаш изобщо никакъв проблем. През ноща може да стане студено понякога, особено като падне росата
2. Паркираш на някакво място, където е пусто. В България поне можеш да паркираш буквално навсякъде
3. Вземаш си абонамент в един фитнес, където да се къпеш. За жена е даже по добре, тъй като няма нужда да се бръснеш
4. Единствения ти проблем е удобството. Ако колата ти е комби си ок. Ама на седалките да спиш всеки ден ще ти се стори нагорнище.
5. Обществени перални в студ. град има колкото искаш.
6. Пак там може да се храниш по столовете. Топла храна. Все още са по комунистически цени.

Знам, че сигурно даже нямаш 18 и сигурно не се разбираш с вашите. И аз ги правех тия неща като бях на толкова. Спях на скамейките в парка, лятото. Как да е.. успех ти желая!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker