Покупка на електромобил от Швеция и докарването му до тук на ход? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Покупка на електромобил от Швеция и докарването му до тук на ход?
преди: 10 месеца, 19 дни, прочетена 358 пъти
Здравейте.
Имам познат в Швеция който може да ми помогне да си купя на добра цена ел. кола от там. Само че човека не може да ми помогне по никакъв начин да си я докарам до тук. Възможно ли е според вас да отида до там, да си я купя и да тръгна на ход да я докарам до тук? Ще спирам да зареждам по пътя където мога. Казаха ми че става и ако си купя един бензинов генератор да го сложа в багажника и като ми свърши батерията с него мога да си я зареждам. Щяло да ми излезе около 5 литра бензин за генератора общо до тук. Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 0e58fc46f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   А защо чак от Швеция? Вземи си от Германия.

От Швеция трябва да я качваш и на ферибот, за да мине през морето, после от Германия пак ще я караш надолу.

Т. Т.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: ac8d8ae701
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Щом си решил да купуваш електромобил, то предполагам си с доход около средния за страната. Щом си с такъв доход, то значи имаш някакво образование и си запознат/а с основни технически принципи и закони. До Стокхолм е около 3000 километра. Ако с пълен заряд в най добрия случай изминаваш 400 километра, то значи трябва да спираш около 8-9 пъти да зареждаш-да ги закръглим на 10 в идеалния случай. Ако 10 пъти зареждаш по 10 часа, това са ти 100 часа време, или имаш около 5 денонощия сумарно само зареждане. Или на ден ще имаш 5 часа каране и 10-12 часа зареждане. Значи по пътя на логиката тези 3000 километра ще ги изминеш за 8-10 дена. Отделно трябва да спиш, да ядеш, да се изкъпеш. Айде да речем докато се зарежда ще ги правиш тея работи (ако има къде). А относно генератора в багажника прочети 1, 2 и 3 принцип на термодинамиката. Или казано по просто може и да стане, но каква ще е цената? Перпетуум мобиле няма!

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: bab73c8d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   2, за бързи зарядни станции да си чувал?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 40284038f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   "Възможно ли е според вас да отида до там, да си я купя и да тръгна на ход да я докарам до тук? " - Възможно е, но ако ти е за пръв път да караш така, особено електричка, ще ти е турдно.

Най-разумния вариант за мен е, да намриш някой, който да я докара - може да я кара сам, на платформа, може да позлваш и някоя комапния, която да я докара от удобно за теб пристанище, до Варна или Бургас. Знам, че от Дания редовно карат така коли, защото там играя някакви номера с данъците и редовно карат от там.

Ако си решил, че ще я караш на собствен ход, ето ти няклко съвета:

- Първо провери "здравето" на батерията на автомобила и километрите. С повечето модели много трудно се лъже. Провери много добре, според модел и марка, какви проценти и километри са добре. Влизай и питай във форуми, ако трябва. 93% капацитет на Теса на 200 000 км е супер показател. 93% на Е-голф на 50 000 км е за скрап след 2 години.

- Планувай си маршрута МНОГО добре. Виж колко е реалният пробег на автомобила, ако го караш със 100-100 км/ч. (има доста канали в YouTube, където тества eл коли - аз лично предпочитам Bjørn Nyland, защото понякога кара по 1000 километра в Норвегия, отделно има и Google Sheets където е публикувал среден разход и може да ти помогне, да си направиш добре сметката) - като вземеш под внимание и сеозна, в който ще я караш. Ако я караш през студената зима, може да падне почти наполовина.

- Като знаеш пробега, можеш да си подбереш маршрута, споре пробега на колата. Добро правило е, да не оставяш да пада под 20% и да отива над 80%, освен ако следващата ти спирка не е прекалено далечна. Демек - не повече от 50-60% от пробега на колата между спирките. Ако си с някоя LR Tesla, няма да е проблем. Ако си с някое Рено Зоуй - ох мале - директно ти каззвам, да се откажеш от това пътуванне, защото ще ти се изпилят нервите.

- Провери как можеш да платиш на всички места. Повечето работят с апликации, дето можеш да плащаш директно през Виза или Матъркард.

- Задължително ще трябва, да преспиш някъде, ако си сам. Ако сте двема и се сменяте, става доста по-лесно, ама дори и тогав е по-добре, да дремнете за по 4 часа на някоя зарадна станция, особено в часовете между 1 и 5 сутринта.


Това с генератора става, ако спреш кота някъде, изкараш генератора, вържеш го за нея, пуснеш го и чакаш. Да караш с горящ генератор в багажника, направо си просиш бедите.

П. П - Сметни си всички зареждания (повеечто имат обявени цени), всички тол такси за всеки път, нужните застраховки и свири с цените, които биха ти взели, да я докарат. Говорим за 2-3 дена ходен по-мъките. Както казаха от ИТН - Секи сам си преценя.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 49dd25fded
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За генератора - превиди си около 5л/100 км, а не 5л за целия път.

Бих си взел 2000W-товата Хонда, ако нямах - бих си купил имитация от Kipor примерно.

Но САМО и ЕДИНСТВЕНО като спасителен вариант ако нещо се обърка.


П. П. Имам и ел кола и хибрид.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker