Една жена се оплакала какво имало в учебника на сина ѝ в първи клас... Олеле... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Една жена се оплакала какво имало в учебника на сина ѝ в първи клас... Олеле...
преди: 10 месеца, 6 дни, прочетена 696 пъти
Здравейте. Првди време видях във ФБ-то някаква лелка се оплакала, че в учебника на сина ѝ в първи клас пишело, че в България живеели българи, турци, "роми", евреи, арменци, какви празници празнували и т. н. и тя се оплаква на какво учели децата. Според мен тази е безотговорен родител. Чак по средата на учебната година проверила какво има в учебника на сина ѝ и от невежество тръгнала да се оплаква в интернета и да се излага. Аз когато бях в първи клас тогава имаше предмет Роден край и също пишеше същите щуротии. Едва ли не България се представя като държава, в която българите сме просто едни от многото. И толкова евреи и арменци ли живеят тук? Ми те китайците са повече от евреите и арменците. Утре може и македонци да напишат. Всъщност те македонците са такива. На тях и в конституцията им пише, че са просто едни от многото. Не че имам нещо против братята македонци, трудолюбиви хора са, дисциплинирани и дори в най-трудните моменти са весели и пеят. Но въпреки тези глупости в учебниците как ние сме едва ли не едни от многото в държавата си, тези неща не влияят на децата, които ги четат. На нас не успяха да ни промият мозъците. На днешните деца също няма. Не разбирам какъв им е проблемът на онези пискливи лелки. Да не мислят, че точно това сега са го сложили? Не, то винаги е било там и никога не е постигало желаният ефект. А това, че премахнали това-онова от учебниците, не мисля, че "колете турски племена" е нормално да се учи от деца в шести клас. "Балканджи Йово" също е малко пресилен, защото тази вяра даже не е турска и нейният порядък не включва рязане на крайници и бодене на очи. Но това за българите като едни от многото не е нещо ново. Пискливите лелки да не ломотят. Големи патрЕотарки се извъдиха. Дават някакви абсурдни западни имена на децата си, не ми слагат окончания на бащините имена, раждат секцио заради зодията, притеснили се да не промият мозъчето на детето. Не, няма да успеят. От патриотарщина дайте да оставим детето неграмотно, без никаква обща култура. Да, аз съм противник българите да бъдем представяни като едни от многото. Има други начини детето да научи за народите. Но сами да вървят срещу българското, после да ми се правят на патриотарки, това не е начинът. Вземи си образовай детето сама. Първият учител е родителят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 6 дни
hash: eded81a594
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Имаш против западните имена, но вероятно нямаш против турските.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 01a685c819
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ми не виждам какво невярно пише в учебника. В България живеят и виетнамци, и китайци, и иранци, англичани, холандци, австралийци и т. н.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 0d857938b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   И къде по-точно е грешката в учебника? В България нима не живеят българи, турци, роми, евреи, арменци (както и много други)? Нима те не празнуват свои празници? Как това е ходене срещу българското, като си е просто фактология? Представи си, но няма държава без малцинства. Не се различаваш грам от лелките.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 21373876e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не ти схванах тезата. Първо тръгваш да плюеш лелката, а после защитаваш нейната теза с още по-идиотски аргументи. Не си с нищо повече от тази лелка, включително и начинът ти на изразяване.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: b968cee770
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това което ви обърква е че не различавате етнос от народност, и в учебника ви учат точно на това, изредили етносите българи турци, евреи и роми заедно с ннародностите арменци. Така са ви объркали че вие сте израстнали с мисълта че македонците са народност или етнос, а всъщност македонците са население на географска област. Да изреждаш македонци сред народности и етноси е все едно да изредиш и Странжалий, добруджанци и Черноморци сред етносите и народностите.

Колкото до "вярата" тя е била насилствено налагана от турците, затова я наричат турска в някой художествени произведения. На 12 години, шести клас е напълно нормална възраст в която децата да научат че е имало художествени произведения създадени с цел да се възбуди духът на българина за да се бори с власимащите за човешките си права. Балканджи Йово е произведение което показва че българи са се борили с кръвта си за запазване на религия, а Къде си, вярна ти любов народна? е художествено произведение което показва че българите са се борили за да имат собствена държава.

Окончания на бащините имена са наложени, дали окончание -ов е българска традиция може да се поспори доста, защото тези окончания са наложени за да се различават българските имена от тези на съседите ни северномакедонци и сърби за да се получи по голямо разделение между тях. По принцип преди турско имената на българите са били Иван син на Петър или Иван син на Дюлгера (строителя на покриви). Тези традиций за презиме да се ползва "син на... " са обаче трядиции запазени в мюсюлманските общества, за да се раздалечи българинът от османеца са тръгнали да мислят начин как да променят начина на вписване на имената за да не е като османците. Има записи от обсъжданияята в тогавашното българско народно събрание.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 4b79265ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   в България живеели българи, турци, "роми", евреи, арменци, какви празници празнували и т. н.
Е много ясно. Така е във всички държави, вие добре ли сте? Все едно в Америка, Англия, Германия само американци, англичани и германци живеят там. Във всяка държава е така и е нормално, всеки може да емигрира където иска, в България има хора от всякакви държави и това е факт, което пише в учебника. И какво лошо има че се учи и какво празнуват, колкото по-информиран си, толкова по-добре за теб и ще спестиш недоразумения и чудене, смисъл ние живеем заедно, трябва да се познаваме поне малко

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 4b79265ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   5 не е Българска традиция, защото аз съм Рускиня и нашите имена също завършват на Ов, Ова.

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: c47e4c0fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Българите имат МНОГО ТУРСКА/АРАБСКА кръв.... може и ти да си -виж се в огледалото преди да отвяряш устата! Че има цигани, има.... ама те циганите в другите държави също са по-добри цигани от тукашните! Тук просто всички стават... отиват на много по-долно ниво! Духовно и всякакво...
Пак подочувам, че в Европата имали лошо отношение към вас, българите... емиииии има за какво!

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: 3f2f7bd95e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Не, нямат турска и арабска кръв, колкото и да ти се иска да си прокарваш тъпотиите.
По темата, нормално е в днешно време, когато искат да постигнат мулти културно общество, да пишат подобни неща. Тук е ролята на родителите, да обяснят кое как е на децата, ако те самите знаят и са се интересували. Но като цяло в тая държава всичко е изгубено, като след години евентуално ще се учи за нас в учебниците само :)

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 57f20bdade
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И от къде българите имат много турска и арабска кръв бе номер 8?
Последните данни базирани на ГЕНЕТИЧНИ изследвания показват, че най-много общо имаме с македонците (съвсем нормално предвид, че те са българи), сърбите и което е много интересно с ИТАЛИАНЦИТЕ. Нито имаме общо с турците, нито с москалите.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 554322d060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Да, така е, в България живеят тези етноси. Имаш ли нещо против този факт и тези хора, защото ако е така си е чиста форма ксенофобия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker