Всички са еднакви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121186)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всички са еднакви
преди: 9 месеца, 28 дни, прочетена 811 пъти
Разглеждах фейсбук профилите на колежките ми от университета. Всички са едни и същи - омъжени с дете и обикалят по екскурзии, на почивки, по дискотеки, интересуват ги само дрехи, скъпи рокли, с които да се снимат. Не знам от къде взимат пари за луксозен живот. Слагат си глупави цитати за любовта на английски език. Бързат да вземат фамилията на мъжете си.
Когато учехме всички бяха злобни и заядливи, лицемерни. Правеха си подли номера, саботираха се на изпитите. Караха се за оценки, снимаха си студентските книжки за фейсбук.
Как си намериха мъже? Обичат ли ги наистина тези мъже или се женят само, за да се изтъкват. Прекаляват с показността. Ще се избият да си слагат коя е най, най. Отвратих се от всичко.
Моят приятел ме заряза преди 5г., още го обичам и не искам да съм с някой, само за да не съм сама, или за да има с кого да се показвам във фейсбук. Искам никога да не го бях срещала, не мога да го забравя. Харесваше ме преди като нямах фейсбук, после като си направих се разсърди за нещо и се разделихме. Той много ме обиди, махна ме от приятели, а лицемерките ги остави. Искал да му се обаждам по телефона, не да му пиша във фейсбук. Даже няма телефон с интернат, аз пък не обичам да говоря по телефона. А откакто ме махна е станал много активен, постоянно честити празници на наши общи приятели, с намеци към мен, знаейки че ще ги видя. Цитира мои думи към него. И той е лицемер като всички. Няма смисъл да се занимавам с него, ако ме обичаше, щеше да направи всичко за мен, не да се сърди за нищо. Един негов приятел дори ми прати покана за приятелство. Сигурно да ме шпионира. Нищо не ми харесва, нито ми пише.
Впрочем аз нямам пари за екскурзии, не искам и да ходя. Купувам си книги.
При тях всичко изглежда като излязло от лъскаво списание. Все едно живеят в приказка. Даже не им и завиждам. Всичко им е фалшиво, материално. Бях се разболяла от тези неща, от живота в София. Преместих се да живея в провинцията. Много ми дойде двуличието. Състезават се коя ще покаже най - впечатляващ живот.
Имам други приятели, които също са женени с деца, но не го натякват така, също ходят на екскурзии, но не парадират с това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 8b63f08cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   София е за селяндури, какво очакваш?
Бившият ти е пълно мекере след като за един фейсбук се е направил на интересен. Нас още от училище ни подканваха учители да си правим профили, защото ни изпращаха материали там. Предполагам, че и за много работни позиции се изисква и щеш, не щеш - ще им изпълняваш прищявките. Не знам какво изобщо ги мислиш и него, и познатите ти паразитиращи жени...

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 5da269ecd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   "Всички са едни и същи - омъжени с дете и обикалят по екскурзии"

Обективно погледното, това няма как да е възможно... Женски приказки от типа - всичките мъже били еди какви си... Това което искаш да кажеш е - всичките жени които на ТЕБ ти правят впечатление, с които ти се сравняваш са такива. Елементарна психология. Никой не те кара да им следиш фейсбука и да се чувстваш комплексирана.

"ако ме обичаше, щеше да направи всичко за мен"

Това го има само във филмчетата на Дисни... всъщност май и там го няма... Ако си останала с такива впечатление, подготви се за живот сама... Ако не знаеш да ти кажа - една връзка е вземане и даване, способност да правите взаимни компромиси в името на някакво общо бъдеще. НЕ, връзката не е мъж да правел всичко за теб... "щот ма обича"...

Факт обаче, че провинцията не е толкова токсична среда, хората не са с толкова голямо его, по-скромни са. Пожелавам ти и ти да си намалиш егото и намериш някой...

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 19d273901a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мисля че трябва да спреш да живееш в този изкуствен свят, в който си се навряла . Изтрий си Фейсбука , не ти влияе добре .
Не за друго , но когато една врата с щастие се затваря се отваря нова. Ти май доста нови врати си пропуснала, губейки си времето с интернет глупости .

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 84d0e8b37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Хората са зли, примитивни и жалки.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: f5f060cf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Спокойно, на тези, които животът им изглежда перфектен в инстаграм е далеч от това, имат куп семейни проблеми и драми.
Най-големите тарикати, които познавам или нямат изобщо инстаграм и фейсбук или никога нищо не са поствали. Примерно единия кара ултра скъпи коли, има супер успешенн бизнес, много красиви жени и определено има много интересен живот, но няма изобщо социални мрежи, защото няма какво да доказва на никого - той се е доказал отдавна и е господар на живота си. Другият ми добър приятел има много интересен живот, пътува много, ходи по дестинации от които обикновените кифли и позьори, които цяла година събират пари за тая екскурзия, с месеци си постват снимки, но никога не е качвал нищо и само хората, които го познават знаят къде е и какво прави, над нещата е пичагата и не изпитва нуждата явно да се доказва на хора, за които не му пука. Аз също спрях да качвам каквото и да е, безсмислено е. Много хора живеят някакъв фалшив и чужд живот за няколко лайка.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: ec83647838
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Е, ти нали не си такава, какво ти дреме за бившите колежки? Няма да се жениш за тях.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 3dfaebc646
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Лично за мен като човек видял много, не приемам сериозно жени, които мислят само за екскурзии, дрехи, дрънкулки, Фесбук и т. н.
Човек има само 24 часа на ден, от тях работи поне 8, спи още 8, тоест ти остават 8 часа, които определят битието ти. Така че не мога да приема за нормално, че в тези 8 свободни ми часа, няма да тренирам мозъка си или духпвното в мен, а ще седна да търся екскурзии, дрехи онлайн или ще ходя по магазините за такива, да не говорим за прекарване на време във Фейсбук, просто никога не съм имал такъв, нито има жена ми.
Не ги съдя хората, вероятно са си намерили партньори, които отговарят на същото битие. Щом така им харесва не виждам нищо лошо. Познавам такива двойки, избягваме ги семейно, не контактуваме с такива, не защото ни дразнят, а просто защото нямаме какво да си кажем, нито имаме общи теми на разговор. Те се открояват с това, че са все някъде, но не и в домът си, като че ли там ги очакват проблемите и битовизмите от които бягат. Отделно ние пестим доста, имаме деца, които някога ще се нуждаят от това, взимаме и двамата много добри пари, което е рядко за България и пак е трудно да се заделят значителни суми. Така че тези които харчат всичко за глезотии сега, за мен са безотговорни и още повече не виждам смисъл да контактувам с такива хора. Далеч са от мен и семейството ми като морал, възпитание и ценности.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: f1cf536b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   “Даже не им завиждам” затова си пуснала дълга тема в сподели да ги обсъждаш и говориш против тях, но ти само констатираш фактите, нали така?

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: f1246caec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това не са хора, а просто добитък.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: dddd8431ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Всички са еднакви, само ти си някакъв уникат! Как пък не!
И ти си лицемерна. Като не те интересува бившият, защо му гледаш фейсб.? Нали си имаш книги за четене, чети там вместо да ровиш из хорските снимки и да плюеш. Както си искат, така си живеят, където искат там ходят и се снимат. Като те дразнят, не гледаш и не коментираш. Това твоето е елементарна завист, най-вече защото те са си намерили мъже, а ти си сама. Иначе ако онзи вместо да те зареже, те беше водил на екскурзии и почивки и беше ти правил подаръци, нямаше да откажеш. И сигурно щеше да си качваш снимки в соц. мрежи.
Не той и приятелят му те шпионират, а ти тях. Няма такъв филм мъж да те е зарязал преди 5 (пет) години и да се интересува живо от теб. Освен в твоята глава.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 8c83727eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Имам подобен казус бях със момиче на което аз помогнах да се реализира в чужбина и тя реши, че просто съм и станал скучен и тръгна по точно това, което ти описваш почивки, онлайн магазини и показност, но понеже аз не обичам много много социалните мрежи и показността тя си намери човек от тази прослойка. Пиши тук да си разменим контактите и да обменяме опит интересно ми е да чуя и женската гледна точка

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: ad830e75a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Не знам дали осъзнавашр но твоето поведение е по-тъпо.. Не харесваш нещо, но гледаш и цъкаш с език. Малко на завист ми прилича твоето. Един живот живеят хората. Работят, пътуват, споделят красиви пейзажи. На мен са ми по-странни други хора. Мойте бивши съученички например публикуват много по-нелепи неща. Опържила картофи и наденица, пльоснала ги в чиния и поства!!! Или пък друга, която и без друго е с наднормено тегло сега бременна в 8-ми месец огоила един търбух и хилавия й мъж едвам я е обгърнал изотзад. Аз такива постове не намирам за нормални и подминавам. Радвам се когато гледам че приятелите ми пътуват.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: b40ecd44c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От Авторката
Не се мисля за уникат. Просто споделям впечатления. Иначе благодаря за отговорите.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: b40ecd44c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката
Номер 11 дай имейл адрес да ти пиша. Не знам позволено ли е да си оставяме лични данни.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 830c91a74d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 11. Погледнато от страни е толкова забавно и лесно, обаче ти даже не осъзнаваш и не разбираш, колко добре са се развили нещата за теб.

Човек е характер и мисли, освен тяло разбира се. Така че мисли насочени към първичното, елементарното и това което не изисква отговорности и ценности. Характер, който я кара да търси и явно да намира себеподобни, такива които да осигуряват и да са съпричастни с тази нейна тинейджърска натура и нагласа.
Въпросът обаче е само един. Може ли цял живот това да е относителното щастие за някой. От опит и чисто психологически погледнато, такива хора са неспособни да са съпричастни, да се грижат и отнасят с уважение към който и да било. Говориш че си имал връзка, без да си даваш ясна представа какво е връзка. Веселото винаги е приятно, но не е самоцел. Една връзка не е само кеф, макар че повечето твърдят това. Отношения не се градят в хубави времена, а в трудни. Всеки може да търси лесното, но не мисля че това е най-правилното.
Отделно с толкова прекарано време за този начин на живот, гаранция ти давам че не остава много друго време, камо ли такова за близки да се погрижиш за някой, да помогнеш, да помислиш, да се изучиш, да направиш нещо свое, да заделиш някой лев, да го инвестираш.
Тоест такъв човек носи само проблеми, но не за себе си, а за околните. Това битие показва явна глупост и безотговорност.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: e8bf9209e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Фейсбук вече не е това, което беше, аз също започнах да се дразня от тази показност виж къде съм, виж ми роклята, виж колко съм красива и така нататък...

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 652bf650f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Един умен човек е казал:
Битието определя съзнанието...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker