Корпоративен Тоталитаризъм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Корпоративен Тоталитаризъм
преди: 9 месеца, 25 дни, прочетена 787 пъти
'Тоталитаризмът (или тоталитарно управление) е политическа система, при която властта е напълно централизирана и държавата се стреми да регулира и контролира всички аспекти на политическия, социалния и интелектуалния живот, като цели преди всичко налагане на контрол и ограничения върху вътрешната свобода на индивида"
Уикипедия.
-------
Заменете думичката "държава" и сложете "корпорация", която управлява "държавата" и ще сглобите картинката навсякъде в западния свят.

Всички правителства и законодателната власт са контролирани от корпоративния свят. Вече видяхме една организация като СЗО колко власт може да има, само защото Бил Гейтс плаща музиката. Ключовата думичка тук е "лобита".

Военните които водят войни са психопатите на света, на заплата. Който има повече пари, той може да си позволи по-голяма армия. Частните военни компании са спонсорирани от корпорациите на запад или от олигарсите в Русия, което долу горе едно и също. (Отварям една скоба че Русия е изключение от заглавието на темата, там са 4те кули на Кремъл)

Изпълнителната власт, като съд, следствие и полиция постенно си губи и ще си губи силата. Например в момента наблюдаваме тотален апокалипсис с наркотици в Щатите и те просто спряха да се тревожат за наркодилърите. Арестуват само крупните престъпления вече. Оставят и масови размирици да се случват. Вижте например Южна Африка, където има масови грабежи и където частни охранителни фирми охраняват с оръжие и стрелят на месо. Просто потърсете филмчета в тубата за да видите южно африканския сценарий също.

Медиите са не просто тотално контролирани от корпорациите, а и са тяхна собственост. Независимо кои медии. Тяхната роля не е да излъчват новини, а да прокарват пропаганда и обществено мнение.
Например с какво местоимение да наричаш трансджендъра. Факт е че повечето хора си казват... "е, голяма работа". Докато не стане задължително във фирмата и да трябва да се учиш да говориш с хората от нулата. И аченще те уволнят. В книгата 1984, Оруел го нарича "правоговор"

Изобщо корпоративен контрол има навсякъде в западния свят. Живея в Лондон и днес видях един цял влак боядисан с гейския флаг, цветовете на дъгата. TFL е частна фирма... няма проблем, могат да си боядисват влаковете както си искат. Хората се мръщят, но иначе ще закъснеят за работа и хващат влака. Идва момент, в който вече не обръщат внимание. Следваща стъпка е просто да приемат закон, като Истанбулската конвенция например. После да промиват децата ви в 10годишна възраст да си самоопределят пола и да подписват декларации.

Хора, това не е просто тоталитаризъм. Това е авторитарен модел за прокарване на анархия, навсякъде по света. До момента в който целия свят заприлича на една психиатрия.

Вижте какво е "прозорец на Овертон" и ще ви стане ясен метода.

Искате Европа? Европа отдавна не е това което беше. Спрете да живеете в миналото, в което западна Европа беше нещо. Няма я вече вашата Европа. Семейството на Урсула са бивши робовладелци от Северна Каролина. Германия е пълна с мюсулмани, потенциални терористи. Във Франция се стреля на месо. В Англия е пълно с пед*си. Тази ли Европа искахте? Осъзнайте се, хора! Тази "новата Европа" ни диктува какво да правим и за 34 години успя да ни затрие като народ... Не сте съгласни? Значи или някой ви е платил да се качите на гейския влак или ви е страх да не останете без работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 26b05e22f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Човек почна от корпорации и стигна до гейове, как стана това? Има и друг вариант всичко е в главата ти

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 59612b73f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   От една страна си прав, но пък това че геьовете са избрали даден флаг не означава че нормалните трябва да отбягват дадената окраска. Дъгата не е собственост на гейовете, въпреки че те са избрали цветовете й за свой флаг. Това че русия, турция и социализмът са избрали червено за свои флагове, не спира факта че е най-романтично дамите да носят рокля в червено. Това че Герб са избрали син цвят значи ли че ти не носиш тениски в синьо?
Ти като нормален човек с хетеро ориентация не трябва да се отказваш от цветовете на дъгата заради гейьовете, защото ако разгледаш всички цветове на света са "превзети" от една или друга организация или държава, да тръгнем голи ли или обвити в безцветни прозрачни дрехи, това ли предлагаш?
От друга страна хората наистина отиват и гласуват за десни партии, дясно означава да се даде път за развитие на корпорациите, в цяла Европа гласоподавателите са дали избора си за десни правителства. Бях в няколко избора в няколко различни СИК и видях бюлетините, кутиите пълни с бюлетини за герб а аз през целия ден следих да няма измами. В България 60-70% не ходят да гласуват, другите 40 които са отишли не осъзнават за кого и за какво гласуват, това е резултатът. Имам чувството че повечето хора които са гласували са дали гласа си за онзи който са видели да го дават по телеизията и въобще не осъзнават какво избират.
Колелото на историята се върти и ако малко си чел ще разбереш как и защо са се навъдили хайдути по турско, как и защо са се навъдили партизани по царско време. Колкото повече притискат бедния народ толкова повече го бутат към възстание. То сега се качват на влака за да запазят стандарта си на живот, но когато ги притиснат още повече това ще накара хората да станат нещо като партизани.
Корпорациите са наясно че зависят от най низшите работници, българските хотелиери и ресторантьори вече разбраха че бизнесът им зависи не от хотелската сграда а от наличието на съвестен персонал, скоро ще осъзнаят че трябва да инвестират там. От гейьове добри механици, заварчици и автомонтьори не става, а с продавачи и търгоски представители бизнес не се върти, защото трябва да има кой да произвежда нещо за да тръгнеш да го продаваш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 0283546e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ние сме затрити като народ отдавна. Да не мислиш, че 500 години мишкарстване не са дали своя принос? Европа, въпреки тези тендеции, ще е по-добре, защото там за най-малкото не им дреме да подпалят градовете. В другия край е положението тук - много малко са хората, които останахме в България, без връзки и да трябва да влачим по 10 селяндура, парашутирани по фирми (т. е. семейни структурки) за да си клатят краката от заплата до заплата. Останали са само партии, фирмите, които са свързани с тях и източват икономиката, разни паразити, които не стават и за чеп, но киснат по площади в името на демокрацията и т. н. безконсистентни понятия... В крайна сметка, на раята ѝ харесва да си правят ташак с нея - дали всеки месец всичко с 20% нагоре (без реална причина и за 2%), дали ще "затягат коланите", дали ще стават потенциална мишена за ядрено оръжие, дали няма да им се изпърди някоя от биолабораториите на "партньорите" като тази в Ухан, дали няма да се изпоразболеят от рак от неправилното съхранение и унищожаване на военни отпадъци от т. нар. "приятелски" бази като служещите по онова време в Афганистан или цивилните в Окинава и към днешна дата...
Това е положението, няма какво да се опитваш да наливаш мозък на лумпени, които дори да имат две сиви клетки, то се случва да направят връзка по веднъж на високосна година и за кратко.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 174df873e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Проблемът с корпоративния капитал е много сложен. В момента корпоративния(частния) капитал е толкова мощен и всеобхватен - че е купил и държи под свой контрол не само медии, технологични компании, самолетни компании, военно-промишлени комплекси, банки, но фактически в момента цели държави(по-специално западните държави) са реално СОБСТВЕНОСТ на частния капитал и на частните корпорации.

Да, реално почти цялата собственост в света е собственост на 2 огромни хетчфонда - Blackrock Vayngard.

Страшно много хора не знаят, че това са корпорации за трилиони(един трилион е равен на хиляда милиарда, а един милиард е 1 000 000 000), но реално тези пари не значат нищо, това е просто системата с която са се примирли да живеят от много време насам хората, водени от своята алчност за забогатяване.

Тези трилиони не значат нищо, ако няма милиони овце, които да се съгласят да работят, търгуват, разплащат и живеят за тях. Тези хартийки са просто разменна монета за ресурсите по целия свят, заграбени от корпорациите.

Хората живеят в заблуда, че има 'пазар' и 'конкуренция' и че имат избор между различни продукти и компании. Нищо подобно.

Реално потребителят си мисли, че има някакъв избор и че като си купува Кока-Кола, не си купува Пепси, или като е фен на Реал Мадрид, не е фен на Барселона, а то реално ВСИЧКО вече е собственост на корпоративния елит и банките.

Не знам дали знаете, но основните акционери(собственици) в Apple са и основните акционери и собсетвеници в Samsung. Да, това са Blackrock i Vayngard.

Но още по-потресаващото е, че не само са собственици на привидно конкурентни компании в областта на тенхнологиите, но и са ЗАГРАБИЛИ всички останали ресурси.

Държат банките, CNN, BBC, Nestle, mICFOSOFT, Nike, Facebook, Instgram, Google, всичко тов са компании - акционери дружества(АД в българия), тоест имат дялове навсякъде тези свръх компании BlackRock i Vayngard, реално по-малките компании дъщерни на по-големите се сливат и всичко се стича в двете свръх-компании, които притежават огромната част от ресурсите на света.

Проблемът е, че самите западняци са се съгласили от векове да живеят по този начин, предали са цялата власт в ръцете на банкерите и корпорациите, компаниите не са от вчера или от днес, не са дори от 19 или 20 век, има ги още от Древен Рим


Затова съм казвал, че мястото на България не е в сатанинския Запад, - да, точно така сатанински, защото всички тези фамилии и собственици на корпорации са членове на ТАЙНИ ОБЕСЩЕСТВА - като масони, илюминати и прочие и ИЗВЪРШВАТ ОКУЛТНИ РИТУАЛИ, просто защото над тях стои САТАНАТА и им помага, за да зарбоват света.

Това е бруталната истина, не става въпрос за никакви бизнесмени и предприемачи, а за върли сатанисти. За съжаление обикновения човек иска да богатее и той, не му пука и не мисли глобално и продължава да робува на системата.

Т. Т.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 30f920b828
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Така е автори, а ти работиш ли в частна фирма за друг, ако да и ти си гайка в тази система.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 021ceadb52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Като цяло си прав, но имай предвид, че няма свобода нито на изток, нито на запад. Има илюзии, които ни предлагат и продават.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: ef319a1f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Много се филмираш. Бил Гейтс и такива като него са трън в очите на шантавите копейкаджии и се чудят какво дивотии да измислят за тях, а такива като теб ги разпространяват.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 92d7b521a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Добре де, защо влакът да е гейски? Цветовете на дъгата са си цветове - това, че някакви гейове са решили да ги ползват не значи, че дъгата е гейска. Ако не знаеш, виж старото лого на Епъл - ябълка със същите цветове. Е, гейове ли са?

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 584d6391f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Прав си...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 4b4faab9aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Пий хапчетата, не е добре работата.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 7b7a79441b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Най-големият парадокс на днешното време е, че всички, които се изживяват като големите анти комунисти и анти тоталитаристи, и врещят някакви заучени лозунги против липсата на свобода в отдавна отминали времена, в които още не са били родени, сега са най-големите поддръжници на корпоративния тоталитаризъм. Очевидно става дума за зомбита с програмирано мислене.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 9e30460412
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Интернета и телевизията ви съсухри мозъците. Лято е излез навън, слънце, момичета в къси полички

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 5d824a3d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Т. е. какво те притеснява? От както свят светува, хората са управлявани като добитък. Това в което западът успя, е да го прави по-завоалирано, така че добитъкът да си мисли, че е свободен. Той и комунизмът на теория бълваше големи идеали, голяма справедливост, а се оказа много по-брутален режим от царския. Така са нещата с нашия вид... Най-много да те е страх от хора които ти разправят за "идеали", от какъвто и да е вид... Ама народа иска да слуша, иска да му обещават "промяна"...

Западна Европа и Щатите имаха доста добър и проспериращ 20-век, което много хора не схващат - БЕШЕ ЗАРАДИ СОЦА. Западният модел се противопоставяше на социалистическият, и за да докаже, че е по-добър, тия отгоре го управляваха много по-добре и разумно. Соцът пропадна - пропадна и запада. Спряха да го играят като "по-добрата система", защото вече няма пред кого. Остана само една система - тяхната, и следователно те могат да я направят каквото пожелаят. Затова тръгнаха всички негативни неща точно след 90-те.

Иначе и да обясняваш, че западът не е това което беше, Ганьо не знае. Той не е излизал, не знае език, само е чувал, че на запад е "убавото"... И не можеш да му изкорениш тая идея, щото на къде иначе? Миналият блок - провал, новият блок - провал... собствената ни политика - абсолютен провал... в какво да вярва? На себе си? Това е едно нещо в което Ганьо не го бива. Той чака да го спасят, така че и да няма спасител, той ще си го измисли. Така беше последните над 30 години "преход". Комунистите колкото и да бяха зле, за толкова години постоиха тая държава. Как я построиха, друг въпрос... Просто отбелязвам, че е още по-голяма пародия.

Гледай собственият си живот как да оправиш. Бачкай, събирай пари... ама ги влагай в нещо физическо. В това отношение, тази система е по-добра. Може повечето днес да са по-зле финансово отколкото даже през комунизма, ама има 5% които са пък много по-добре. Гледай да си от тях. Неравенството е огромно и ще се засилва. Все по-малко хора ще успяват, та докато оше може - вреш се където трябва и правиш пари, влагаш където трябва. Като стане непоносимо на запад, тогава може ще стане смислено завръщане в България, в някакъв малък град или село, що годе уредени, далеч от всички побъркани. Тези най-изтрещелите са в големите градове и там ще гори като Рим навремето... То и във Франция се почна между другото... Ама те си падат по революциите, точно обратното на нас са, дето си мълчим освен ако някой не тръгне да раздава по 50 лева...

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: d76396942c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Автора е.

Да бе, цветовете на дъгата били просто цветове. И е чиста случайност че са боядисали така влаковете, наслагали огромни знамена на пилони навсякъде в града, фитнесите са накичени и в супермаркетите торбичките са с цветовете на дъгата. То няма нищо общо с ЛГБТКюИАА, не!
Още помня комунистическите манифестации и накичените знамена навсякъде. Според вас гей парадите какво са?

Ни. 1, от корпорациите минах на гейовете да. Ти наистина ли не виждаш връзката?

Но. 5 работя за себе си в сферата на здравеопазването..

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: b0bac9dc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До н. 11- И КОЙ точно е подръжник на корпоративния тоталитаризъм? ! НЕ слагай всички под общ знаменател, че ТОЧНО ти май в случая си зомбито с промития мозък!

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 8d05d256a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   3 отражение са дали 45 години мишкарстване. През турското робство българите са имали право на собственост, на търговия, на бизнес инициатива, на вероизповедание, на пътуване извън империята, на учене извън империята и всичко каквото се сетиш за нормален живот. През руското робство е било мишкуването унищожило народа.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 8d05d256a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Абе, номер 2, я кажи, какво стана с общонационалните въстания организирани от БКП?

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 9e30460412
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Автора, като истински роб отваря интернета да му кажат от кой да е недоволен днес.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 76f2cb9a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Всеки който работи в офис или завод/предприятие, строителна бригада и пр. за мен е роб на системата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker