Вярвате ли в "ще стане, каквото има да става"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в "ще стане, каквото има да става"?
преди: 9 месеца, 25 дни, прочетена 1202 пъти
Понякога ми се иска да направя нещо, което да промени сегашното ми положение, обаче виждам, че колкото и да опитвам, всичко се оплита отново и отново.
Започнах да си мисля, че ще се случи това, което има да се случи в момента, в който трябва да се случи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 02e9aab04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не е точно така има неща на които човекът не може да влияе, но на повечето неща човек сам си избира дали да му се случат и влияе кога и как да се случват.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: eec29a2699
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Всеки, който е достигнал определено житейско и духовно ниво рано или късно осъзнава, че свободната воля в голямата си част е илюзия.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 7a84cc177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Вярвам в " Прави каквото трябва, пък да става каквото ще".

Какво ти е положението? Я го дай да го разнищим тука.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 98f7234676
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Пълни глупости. Много хора се крият зад Господ, решавайки че нещо им е предначертано и че онзи от горе си знае работата. Всеки сам си кове съдбата, сам прави изборите си и сам поема последствията. Ясно че някак е по-добре да се скрием зад някакви глупости и лесни обяснения, вместо човек да търси грешките в себе си.
Познавам такива хора с лековати избори, сътворяващи само страшни глупости, до един всички си повтарят че така трябвало да стане, колко удобно и все някой им крие.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 02766f3a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Съдбата не е въпрос на шанс, а на избор. За нея не се чака, Тя се постига:)

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 833c1ea115
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   По-скоро да.
Лично аз съм на мнение, че ако наистина искаш да промениш нещо в живота си, трябва да направиш всичко, което ти е по силите. Накрая и да не стане, поне ще знаеш, че си опитал.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 743e7d6426
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Има нещо вярно, но за да се случи ти все така трябва да си опитваш каквото смяташ за хубаво

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: a0f93a167b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   А са, леж пък нищо не става, не е така. Трябва за всичко да имаш цел и стратегия, да четеш много, да видиш кой вече е постигнал същото и как го е постигнал. Всичко е труд и мотивация.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: a905260d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Това е типчино женско мислене. Слабост, вяра в "съдбата", а после като нещата тръгнат зле - другите им са виновни, а те са жертви... Всеки си е отговорен за положението в което е.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 5e0feb76c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Самоуспокояваш се. Според мен, предначертаните има, но да речем ако постъпиш така и така ще се случи едно нещо, минеш ли по другият път: "съдбата" ти един вид ще е друга. Според мен много зависи от личния морален компас, в закона на бумеранга се убедих с годините и нищо, нищо не може да ме убеди в обратното. Още в гимназията: най-добрата ми приятелка направи интрига изолира ме от приятелската ни група, чувствах се зле, чувствах се зле още няколко пъти в живота ми, свързани с грозни постъпки към мен, обикновено след които нямах никаква външна подкрепа до себе си. В момента до един за тези мога да кажа 6-7 души са по-зле и нещастни от мен, но не казвам, че закона на бумеранга пряко е бил свързан с интригите към мен, с това, че ме изолираха и лъгаха, така постъпваха с много хора с пряката уговорка: казваха си все, че ще им се размине. Е не им се размина. Ако бяха постъпили по друг начин, по-добри дори с хората, които в момента са уязвими и ако не си добър с тях, могат и да не могат да се защитят може би щяха да са щастливи, добре, с повече приятели, успешен личен живот, дете, деца много неща. Затова често си припомням: не лъжи, не мами, не участвай в клюки по чужд адрес и често ако някой ме въвлича в клюка да речем ми се налага да се правя на глупав човек само и само да не ме въвлече в някакви лични негови решения да опетнява нечие име. Не обичам хора да се уязвяват, нараняват, особено в момента по-чувствителните или уязвими групи, не обичам хора да изолират други хора от дадена група семейна или приятелска и може би защото много от това изпитах на гърба си през годините и знам какво е, не го причинявам на друг.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 0f8070cd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   50/50 е. Има го личният избор, но и съдбата. Ще разясня как го разбирам това. Съдбата е обвързана със съвкупността от всички ни, човечеството, явленията, политическите случвания, системите на управление на държавите и тн. А личният избор е твоята лична отговорност в цялата тази обстановка. Съдбата може да пречи или да стимулира в зависимост от това къде е роден индивида (както и много други неща, но за обосновката ще дам няколко примера).

Примерите са:
1. роден(а) си в богато канадско семейство. Първите 50 ги имаш. Вторите 50 сам(а) трябва да ги извоюваш с личен труд.
2. Но може да станеш наркоман(ка). А може и да се родиш с някакво нелечимо заболяване в богатото канадско семейство.
3. раждаш се в много бедно семейство в България. Нямаш първите 50. Обаче учиш и се развиваш, и създаваш семейство и живееш неохолен, но нормален живот. 50/100
3. раждаш се в богато канадско семейство. Учиш, трудиш се, създаваш перфектното семейство. Имаш 100.
4. раждаш се в бедно българско семейство. Пропиваш се и на 20 умираш от свръхдоза. 0/0
5. раждаш се в канадско богато семейство, трудиш се и учиш цял живот, срещаш жена, която ти разкатава фамилията и ти взима половината имущество. 30/100

С тези примери мога да продължа до безкрай. Идеята е че вариациите са безброй...

Твоята роля е 50-те, които зависят от теб, да ги изиграеш по най-добрия си начин. За останалите 50 нямаш контрол. 50/100 е по-добре от 0/100 нали? А може и да станат 75/100, 100/100 ако съдбата ти е благосклонна все пак.

Има и още нещо. По принцип хора с неблагосклонна съдба, но опитващи се да се потрудят в живота си, и имащи добродетели, получават дарове подкрепа, нови хора в живота си, 'случайна помощ', 'случайни благосклонни събития'. Хайде сега, навлязох в нова тема без да искам. Случайност ли е съдбата? Кратък отговор - съдбата донякъде ние я провокираме с нашите действия, но част от нея не зависи от нас.

Всичкото това знание ми е дадено отгоре, не е мое. Съдбата се дели на два типа - фиксирана (тази, която Бог няма намерение да променя), и изменчива (такава, която Бог видоизменя в зависимост от нашите избори). Примери: фиксирана - дадена война ще бъде провокирана от хората, Бог наблюдава, но не се намесва, защото е дал свободна човешка воля. Фиксирана: човекът Х ще се роди (значи родителите му неминуемо ще се срещнат). Човекът У няма да умре от тежка катастрофа този ден, денят е друг. Примери за изменчива съдба: човекът Х е бил наркоман, решава че ще се излекува. Господ му помага, и човекът Х започва работа в дом за сираци. Изменчива: човекът У прави грешен избор за професия, Господ му помага и човекът У се преквалифицира в нещо друго. И тук идва приказката - помогни си сам, за да ти помогне Господ.

Който е преминавал през нещо подобно, ще ме разбере за какво говоря.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 0e5dc74513
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Да. Дори бездействието води към резултати. Но ако искаш нещо конкретно, тогава е нужно действие.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 72e00558d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Всички, които пишете глупости в коментарите, се обзалагам на 1000 %, че сте си намерили работа чрез роднини, а пишете колко велики сте като си определяте съдбата сами!

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 758feaf7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До н. 1-Не е така! Пример давам -адски нахапана съм от някаква проста, селска бълха- НЕ съм си избирала гадината 3 дни да ми пие вкусната кръв и да оставя огнено-червени и адски сърбящи петна по красивата ми снежнобяла кожа! НЕ съм го избирала това! Но се случи. Защо ли? !
Очевидно-никой нищо не контролира! Колкото и на човешкия мозък да не му се ще да го признае-ФАКТ, че когато се инкарнираш в земно тяло на тоя свят-си на 99 процента пешка по шахматна дъска.
Може би ЕДИНСТВЕНИЯТ ми избор в тоя момент е да се тормозя или да не се тормозя, че някаква проста и мръсна бълха от селяците, които разкарват скапаните си, бъхлясали псета на полянката пред блока и магазина в ГРАДА-НЕ на село, подчертавам го това.... , ЕДИНСТВЕНИЯТ МИ ЖАЛЪК избор е да реша, дали да се гневя и тормозя за сърбящите нахапвания и стреса да не ме е заразила гадината с нещо, докато ми е пила сладката кръвчица ИЛИ да не се ядосвам и да го карам на медитации! Дори да е дзен-монах някой, пак ще се изнерви-ГАРАНЦИЯ! Тоест дори реакциите ни са-ПРЕДВИДИМИ в 99 процента от ситуациите! С една дума-матрица!

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 0f8070cd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От номер 11 - номер 13, не виждам някой от пишещите да се е самоопределил за велик, и краткия ти коментар е типичен тролски, но искам да отговоря все пак. Например на мен ми е липсвало стабилно семейство, тоест в теорията, която изложих за 50-50, на мен са ми липсвали 50-те, но това не ми е попречило за другите 50, които зависят от мен. С цената на много труд ( и то стратегически, в сфера, която се развива), постигнах значително добри резултати за някой, тръгнал от нищото (без никакви връзки, ама като казвам никакви, значи никакви). Тоест когато сме отговорни за нашата половинка, може и да ни се получат нещата. Моят пост има за цел да насърчи хората да не се отказват въпреки трудностите, а твоят какво цели?
Понеже дори и да спори някой с мен по тая тема, аз си знам много добре какво значи да нямаш никаква подкрепа, но да ковеш сам съдбата си, и знам че никой няма извинение за това да каже че всичко ставало с връзки! Всъщност, има един помагач, и това е Бог, който помага на хората, които го търсят независимо от семейното или финансовото им положение. Бог не се интересува какъв ти е статута, ако го търсиш, Той ще ти помогне, стига помислите ти и желанията ти да са морални, разбира се. Няма да ти помогне да станеш престъпник или терорист ако това е начинът, по който разбираш Бог.
А в примера на 14 липсва разбирането за съвкупната съдба, която споменах по-горе. И най-незначителните неща, като ухапването от някаква бълха, както и болестите, пандемиите, войните, конфликтите между държавите, са част от съвкупната съдба на човечеството, към която индивидът сам по себе си има незначителен контрол. Но ако е индивид с много развито самосъзнание (като всички исторически личности променили съдбите на народи), то тогава се оказва, че именно един индивид е способен на много неща, стига да го вярва. Накрая винаги опираме до вяра и убеждения. Въпросът, който се засяга в темата наистина е много философски и интересен. Все пак да не забравяме също че хора, постигнали някакви успехи дали в личен, професионален или принос към обществото план, никога ама никога не са бездействали, а години наред са влагали труд в дадена посока. Мързелът търси извинение в заобикалящия го свят и обвинява другите, а трудът рано или късно се заплаща. За съжаление, има и много трудещи се хора, които не виждат дадени резултати, но тук идва и проблемът на несправедливото общество, в което живеем. Ресурсите не са балансирани справедливо глобално, и това е, което не зависи чак толкова от нас. Все пак един трудещ се човек има повече шанс за нормален живот от един лентяй. А ако лентяят пък паразитира на чужд гръб и води по-луксозен живот от трудещия се, то в живота вакуум няма, и рано или късно паразита ще си плати (дали чрез закърнял мозък от бездействие, способен само на черни мисли, самоизяждане, дали чрез някой порок или нещо друго), празно наистина няма. Така ще си платят и всички мутри и престъпници, и всеки за каквото е сторил. Наистина е много важно да преценяваме трезво как постъпваме в живота си, да не нараняваме другите и да помагаме с каквото можем. Да водим живот, който е почтен и да се трудим.
Само едно пояснение - коментарът ми не е само към номерата, които цитирах. Използвах случая да поясня, някои неща, които мисля към всеки, мислещ по сходен скептичен начин като тях. Също така, не е с цел нападки, а с цел пояснение за някои неща, които смятам че много хора не разбират, или отказват да приемат че от тях зависи нещо (най-вече заради скептицизъм).

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: a84dd2fffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Много лесно така да каже някои ми така е писано, има съдба, но как да изживееш живота ти си го определяш сам. Чужди мнения няма смисъл, особено ако не те познава лично, няма как да прецениш човек, като го гледаш отстрани, защото може да не му е казано нещо, за да е по начин които го виждаш, и да е без реализация, ако знае с точност нещата ще прави друго и ще е успешен. Манипации, постановки, театри не са предпоставка, за мнение за някои, обикновено е друго, това, което не се показва пред хората.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: a898894896
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ето сега представи си, че двама души искат да са богати. Най-малкото къде и в какво семейство ще се родиш, безспорно е съдба. Единият се ражда в бритнаското кралско семейство, а другия - в Столипиново, при това с недъзи и умствена изостаналост и като за капак родителите му го възпитават цял живот да чака на помощи и да не поема никаква отговорност за бъдещето си. Дали някога втория ще стигне първия по богатство? Абе не че е невъзможно, ама шанса е доста малък. Принца дори да е най-големия пропадняк, пак няма да го оставят да мизерства. Докато циганина трябва да положи хиляди пъти по-големи усилия, за да постигне 1/1000 от това, което принца има по рождение. И дори да го постигне, пак трябва да има я невероятен талант по рождение, я някакво вродено самосъзнание на пук на родителите си, което пак е съдба, защото е вродено. Сигурно има и такива цигани, ама са 1 на 10 000 000.

Разбира се, това е някакъв краен пример, но все пак в голямата си част си е съдба. Давам пример със забогатяването, защото 99% искат да забогатеят, нали? Ами замислете колко души успяват значително да изпреварят родителите си по богатство. Едва ли са повече от 1%. И то от този 1% пак повечето го правят, защото имат някакъв вроден талант - било то в бизенса, в спорта, в изкуството. Изключения са тия, които само със свободна воля променят съдбата си.

Разбира се, не казвам, че трябва да легнем и да мрем или да се пердадем. Естествено, че това не е извинение и каквото зависи от нас трябва да го направим, защото дори в малка степен да е, все пак си зависи от нас. Но малко или много ние сме ограничени от съдбата си или поне повечето от нас. Замислете се, че дори да имаш супер силна свободна воля, че да промениш съдбата си, то тази ти сила пак в голямата си част ти е вродена. Т. е. дори степента на свободната ти воля пак си е съдба.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: a898894896
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Човекът е устроен така, че да вярва, че контролира всичко. Имаше един експеримент, в който участиците играят видео игра, без да знаят, че компютърът е така програмиран, че макар в повечето случаи да приема командите на участника, но в немалко случаи прави различни неща. Въпреки това всички участници бяха убедени, че през цялото време са имали пълен контрол над играта. А тези моменти един вид са били някакъв бъг в играта.

Така че като нищо може и свободната ни воля да е илюзия в голямата си част и никой не би заподозрял.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: fcec660e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Оправдания, оправдания...

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 758feaf7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   От н. 14 до н. 15- На теб очевидно ти липсва разбирането, че НЕ всички са, като теб-част от СТАДОТО, както сам си се определил. Очевидно и не кипиш с особена интелигентност, предвид факта, че слагаш индивидуални съдби в кюпа, все едно всички сме, като теб-животни в човешки тела!
Но н. 15- очевидно пропускаш и факта, че и да се пънеш да образоваш мозъка си, то интелигентност НЕ е равна на мъдрост:)))
Всеки един е отделна Вселена!
Ако някой ще умира във война или потоп-заедно с куп други хора, то това е ЧАСТ от неговата лична съдба.
Никой не е казал, че трябва да се носиш като лист по течението, но и да се скъсаш да драпаш и ако щеш в паник-стая се скрий за да се защитиш от нещо.... , то като ти е писано нещо да ти се случи, жалкият ти човешки мозък, ако ще да прегрее от изобретателност как да се измъкнеш, в крайна сметка ще те сполети, каквото ти е писано.
Това с бълхата е елементарен пример, който дадох със сарказъм, но ти очевидно не можеш да прозреш от елементарното към по-дълбоко то:) Но това разбира се - е само твой проблем!
Достатъчно е да се замислиш за пророческите сънища, които дори и след години-се сбъдват, и то с точките и запетаите, да помислиш и за медиумите, ясновидците по света, които с точност предсказват дадено нещо в личен план и не само... , Рождената астрологична карта-също е доказателство как животът се движи в определени рамки, но ти н. 15-продължавай да си фантазираш как от шут може утре да станеш крал и то само, защото така му скимнало на ума ти, не забравяй, че ти си там където си. Не зависят нещата само от човешката ти воля, но аз разбирам, че ти това не можеш да го схванеш. Както вече казах -интелект НЕ е равен на мъдрост:)

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 4b01be7be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   повечето разсъждават върху сложни въпроси като влиянието на съдбата или личния избор, но го правят само през призмата на собствения си опит и успехи или несполуки.

А истината е, че за големите неща в живота - като природни бедствия, войни и т. н. нямаме АБСОЛЮТНО никакъв контрол. Замислете се за Украйна.

Колко съдби са се преобърнали там за има-няма 1 година. И какъв е делът на свободната воля и личния избор? Просто война. Може да си живял прекрасно, да си имал къща с басейн и в следващия момент ти се налага да бягаш с 1 раница на гърба си и да мислиш как да оцеляваш.

Каква ти е ролята на свободната воля - ракетата просто думка, ти ако искаш си имай свободна воля.

В наистина големите събития, които са световната политическа и икономическа система, природните явления, войните ние сме просто ПЕШКИ.

Да човек обича да се самозаблуждава и да се величае, като всеки в своя собствен ум преувеличава собствения си потенциал и значимост. А истината е, че сме едно аморфно стадо, овце, от които не зависи почти нищо.

ДА, може да промениш финансовото си състояние с труд/постоянство/образование и т. н, , но това което не осъзнавате е, че това са дребни неща в ЛИЧЕН ПЛАН, а в един планетарен мащаб това няма никакво значение и големите събития и катаклизми не ги интересува как ви вървят нещата в личен план, защото те засягат ПОВСЕМЕСТНО.

Затова най-разумното в несигурна ситуация като днешната е да започнете да се готвите - псиически и физически, чрез тренировки, запаси с храни, да се учите земеделие и животновъдство, защото ако ви хване някаква сериозна криза успехите, които имате в офиса и розовия балон, в който масово жиеят хората на Запад специално в момента, никак няма да ти е от полза какви успехи имаш в офиса или компанията, когато кризата закчука на вратата и трябва да мислиш как да ОЦЕЛЕЕШ.

Номер 11 е дал добро мнение, от нас зависи около 50% от всичко, останалото е съдба и то в планетарен маащаб няма никакво значение как ви се развива живота в личен план.

По-горе някой спомена за проблеми в училище, за кой какво постигнал и т. н... Тези неща са лично до вас, а големите събития отнасят като цунами.

Ако утре Турция реши да нахлуе с 800 000 войска(да, има потенциала да го направи), въобще няма да има значение кой каква кръчма е държал на Слънчев, каква кола е карал, какви пари е взимал и колко е откраднал, тези събития просто ще го пометат и няма да му се вярва какво се случва.

Затова се гответе за лошото и имайте вярва в Бога за останалото.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 0f8070cd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От номер 15 до 23 - а каква по-точно е твоята теза по казуса?

Освен лични нападки, друго не прочетох. Единствено разбрах че вярваш в астрология. Щом смяташ че това е по-логичният отговор, моля обоснови се защо астрологията е отговорът ти по въпроса за човешките избори и съдба. Нека всеки сам да си прецени кое му звучи истинно и кое не.

Пс, и не съм мъж, а жена. Аз изложих тезата си, смятам разговорът за приключен, особено с хора, които вместо да изказват аргументи, влизат в лични спорове и то без никаква адекватна причина. А и още нещо, ти пък се замисли защо вярващите хора са срещу всякакви астрологии, врачки и медиуми. Очевидно с човек от стадото като мен няма какво да си кажеш, затова аз няма да ти отговарям на този въпрос.

ПС
и никъде не съм казала че от всеки шут може да стане крал, а че носим отговорност за действията и съдбата си и наполовина я направляваме самите ние. Написала съм че е 50:50, но ти явно разбираш че съм написала друго - да, вие можете да станете космонавт още утре и да излетите на Марс. Не съм казала това.
Другите 50 процента от които зависи са бълхата (метафора, която ти визираш, и да, много добре я разбрах още първия път). Моите 50:50 също са метафора. Може да са 25:75, или 40:60, ние това няма как да го знаем с точност. Но да твърдиш че нищо не зависи от теб е много удобно за мързелив човек например. И много опасна философия. Та така, замисли се защо се гневиш на непознат човек, изказал различно мнение от твоето. Хората, които избухват и обиждат, са недоволни от нещо в себе си и се опитват да си удовлетворят егото, като нападат другите.
И в крайна сметка, излагаме тези, това е форум за дискусии, не за лични, и още повече безпричинни нападки (нито съм набила брат ти, нито съм ти изяла закуската), за да говориш с такъв тон на някого. Наистина голяма доза хора въобще не знаят как да се държат с другите и нямат възпитание и уважение, приемане на достойнството на другите. Това е голям проблем за едно общество. Спирам дотук. Който разбрал, разбрал.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: a898894896
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Аз си мисля, че няма универсален отговор. Има хора с твърдо здадена съдба, които нямат никакъв шанс да я променят. ИМа и таквиа, на които им се дава повече свободна воля. В зависимост от мисията, която имат на Земята.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: a98dcc8a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   От н. 23 до н. 26-Абсолютно никъде не съм писала, че нищо не зависи от човек! Научи се първо да четеш, а после да ми го играеш - обидена, че аман от такива хора, като теб-с манталитет на жертва.
И не мисля да си губя времето и енергията да се обяснявам на такава, като теб-пределно си ми ясна-поредната изкуствена жертва!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: dd76151591
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   От авторката.
Става дума за любовни връзки, не за работа, образование, външен вид и все неща, които донякъде зависят от самия индивид.
Например моята история.
Влюбих се като дете (бях на 10г. ) много силно в един мой приятел. Детето тогава, което беше той, уж изпитваше някакви симпатии към мен, но не направи нищо. Лошото е, че аз го обикнах силно и това продължи доста дълго (около 15г)
Работата и там, че впоследствие разбрах, че е мой втори братовчед, тоест... дори и пораснали хора ние не можем да бъдем заедно. Няма да разказвам подробности, но го преживях тежко.
Втората ми любовна история се развива вече 1 година и не е стигнала донякъде. Дори не сме били интимни повече от целувки и т. н. Не знам каква е причината, обаче човекът ме върти на шиш. Става ми тъжно, защото аз правя много неща за него. И май започвам да се връщам към предишната история.
Тоест... полагам усилия, обаче не съм убедена, че каквото и да правя, нещо се променя.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: e17533c47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Авторке, явно повтаряш модела, който не ти носи нищо хубаво. Извинявай, но 15 г. да въздишаш по някого, който явно не те обича си е мазохизъм. Другият пък те въртял на шиш. Върти те, защото му позволяваш.
Предполагам, че си поне на 30, но явно има нужда да ти напиша азбучни истини, които тийнейджърите знаят. Като харесаш някого, му го показваш, ако и той те харесва, ок, излизате известно време. Ако станете двойка след примерно няколко срещи, ок, ако не, значи няма достатъчно интерес към теб, чеше си егото, държи те на резервната скамейка или нещо друго, няма значение, важното е, че не е твоят човек. Нещата са прости: харесва те достатъчно, за да си му гадже или не те харесва достатъчно. Не търси някакви сложни обяснения как по принцип иска, ама нещо му пречи, ама ти гледаш да му се доказваш и така до края на света. Като не се получат нещата в обозримо бъдеще, примерно 2-3 месеца, значи няма да се получат.
При теб явно работи егото и не искаш да признаеш, че нещата не се получават, съответно дълбаеш и инвестираш усилия и време в напълно безперспективни отношения (дори не връзки). Безсмислено е да се самонавиваш, полза от това няма. Като не става нещо, не става, приемаш го и продължаваш нататък.

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 3f46e77486
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Някои неща наистина са съдба, други според мен са си личен избор. Много лесно е да се бяга от отговорност, утре може да заколя шефа си, защото е боклук, и да кажа "еми съдба е, така му е било писано", полицията и съдията обаче едва ли ще го видят така.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 0f8070cd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   От 26 до 29 - аз пък никъде не съм написала че съм обидена. Посочих че поведението ти е незряло. Нападаш хората без причина, и то изопачавайки, това което те са казали. В случая аз много ясно съм изявила позиция, ти я променяш, т. е. казваш нещо друго, което няма връзка с това, което реално съм казала. Ако не схващаш, ще ти дам пример. Аз казвам жълто, ти казваш че съм казала зелено. Схвана ли?

Такива хора като теб създават конфликти и то защото имат някакъв вътрешен конфликт със себе си. Искаш да се налагаш. Още повече в тема, абстрактна като тази, в която може да има много разнообразни мнения по въпроса дали има съдба или не. Ти не можеш да налагаш на хората дали да вярват на това, на което ти вярваш. Ти първо каза че нямало съдба, щото са те изяли някакви си бълхи и според теб това е аргумент. Аз не ти казах че това звучи плиткоумно първия път, но сега ще ти го кажа. Реално в моята теория има много повече логика (50:50), но не я налагам като теб. Даже някои хора споменаха че е възможно при някои хора да е по-изявена съдбата от при други в зависимост от това каква мисия имат на Земята, което ми се стори интересна теория.
Например другите хора дискутират по темата. А ти бълваш змии и гущери по хората. Явно нагрубяваш често хората, и после ги наричаш изкуствени жертви. Типичният бич на нашето време - нарцисизма. Такива като теб заслужават да
не им се спести нищо от тяхното поведение.
И последно, забележи как не използвах нито една обида в поста си към теб, и въпреки това си изказах мнението.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker