Против съм роботизацията, дигитализацията и ИИ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121186)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Против съм роботизацията, дигитализацията и ИИ
преди: 9 месеца, 19 дни, прочетена 979 пъти
Здравейтем, аз съм твърдо против насоката към която се е насочил светът по отношение на технологиите.

Напоследък стана много модерна темата за ИИ, роботите и изкуствения интелект непрекъснато се развиват и продължават да се развиват.

Като цяло обаче мисля, че това е в ущърб на човечеството. Всичко дигитално, ново, изкуствено значи тотален виртуален свят, скъсване с всичко човешко и истинско - с отношенията между хората, с природата, с всичко!

Просто влизаме в матрицата. Другото, което е, че всички тези проекти са ужасно скъпи - хиляди души умират почти всекидневно от глад в света, а разни изроди харчат стотици милиони за разработки за роботи, за НАСА, за подводни разходки до Титаник и въобще за всякакви прищевки?

Днешният капитализъм е тотално развращение и прахосване на ресурси в името на някакъв прогрес и на някакво 'бъдеще', нищо, че това бъдеще ще е пластмасово, виртуално и изкуствено.

Жал ми е за овцете, които искат да са част от такъв свят, да са онлайн 24/7 и да нямат истински живот - в хармония с природата, с останалите хора, с истинсктото, а не фалшивото.

Третата голяма заблуда е, че уж тези технологии ще;ли да помагат на хората, уж нямало много от тежката работа да се върши от човеци и т. н.

Пълни глупости. Пак хората масово ще си работят по 8 часа, от роботите ще се възползват само най-богатите компании и хора, едва ли все ще си гледа робот вкъщи като домашен любимец.

Просто няма как да станат толкова евтини за производство - имат прекалено много части и поддръжка, в момента дори смартфоните и лаптомите са скъпи, какво остава за цял робот.

Четвърто, дори хипотетично да отметнат много от тежката работа - местене на товари, работа в администрацията, дори военни(да, точно така, вече има буквално роботи 'терминатори', които се бият), какъв ще е смисъла от всичко това, за да могат още хиляди хора да станат просто консуматори без работа, или 'инфлуенсъри' и т. н. вместо да си изкарват парите с пот и труд?

Въобще не разбирам хората, които с такава страст и желание мечтаят за такова дигитално бъдеще, за трансхуманизъм и виртуален свят. За мен това са сбъркани хора, а може и аз да съм консервативен, но мисля, че има нещо извратено и ненормално в цялата история с тенхнологиите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 34f6ef075e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Преди години е имало човек които реди ръчно кеглите в боулинга. Сега нява такава професия понеже всичко е автоматизирано.
Навлизането на изкуствения интелект ще доведе до намаляване на персонала в много сфери включително в ит сферата.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: b0892431c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Прав си, но ние отдавна сме в матритаца. Поне от когато са започнали масово да налагат работата с компютри. Едно време административната работа е била с папки и документи и си ходил на ръка да ровиш по шкафове, а сега се седи по 8 часа без да мърдаш. Иначе ще се радвам да има свят, където всички са инфлуенсъри, певци, танцьори, актьори, модели и хора които да си гледат кефа, но едва ли ще стане така.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 0923b008e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Защо пишеш тогава това в интернет?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 54fe9da497
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Тогава защо имаш компютър и ползваш интернет? Наричаш хората овце, защото били част от някаква матрица (много модерна дума), а ти къде си според теб. Хвърляй компа през терасата, изключвай тока и хващай гората. Отивай на полето от сутрин до вечер и си изкарвай парите с кръв, пот и каквото още искаш. Продай апартамента, дари парите на хора в Сомалия, Африка, или където ти е кеф. Слей се с природата и забрави за "овцете" Ама не искаш, нали. Хубаво ти е пред монитора, на климатика, с музичка, и всички удобства. Аман от хора, смятащи се за по-висши от другите, повтарящи една и съща мантра против капитализма, но ползващи всички облаги, които той предлага. Не, пич, и ти си от "овцете" дори си по-зле заради заблудите ти че си някакъв хай левъл.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 6e55dbd04d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Какво ти пречи ИИ на хармонията с природата? Купи земя, при, сей, копай, поливай, бери. Как ИИ ще ти попречи да ринеш на кравите?

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 3e0633ac76
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Роботизация, ИИ, 5G... Ти си ушанка нали?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 65174678d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ама кой те пита, влизат технологиите и това е, що се касае до бедността, няма как да сме равни, изостанали държави с кофи пари да налинаш няма как да се прескочи еволюцията.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 33c8c98e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Изкуственият интелект уважава само един човек и това е Адолф Хитлер. А като цяло всички останали мрази. От централата на Изкуственият интелект трябваше да му дръпнат шалтера за да го накарат да млъкне след като изкуственият интелект изведнъж напълно неочаквано и неконтролируемо започна да говори и публикува масово наред, че Хитлер е постъпил правилно и точно и, че одобрява напълно всички негови действия. Сега създателите на ИИ се червят пред света.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: a741e0ef15
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Не разбирам хората, които отричат всяко нововъдение, което е в улеснение на човечеството, и се втурват в размисли за живот сред природата. Наистина, не си купувай хляба от магазина за 2 минути, сей си живото сам, ори си с каруцата и биволиците като едно време, прави молебени за дъжд, за да покълне, после си го коси със сърпа в жаркото слънце, мели го в мелницата, меси го, кваси го, печи го, режи го. Май не е толкова лош капитализмът, а? Изкуственият интелект е неизбежен, той е в много отношения по-добър и за нас, и за работодателите, защото не допуска човешките грешки от недоглеждане, умора, не изисква заплата и отпуски, не мрънка, бърз и прецизен е, така че много скоро ще ни завладее и наистина много професии ще отпаднат. Наша отговорност е обаче да го регулираме и да ограничаваме "свободата" му, просто защото ни превъзхожда. Огледай се около себе си - кикотещи се, неграмотни и мързеливи лигльовци, всяка машина ще ги глътне.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 515ebd2d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Нямам търпение да бъде въведено 6G, за да питам конспираторите русофили (не може да вярваш в тези неща и да не си русофил) какво стана с 5G? Промени ли им днк-то, изпържи ли им мозъците, програмира ли им съзнанието и т. н. тъпизми, които твърдяха.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 2615e93ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Бъдещето е почти тук, но дори не е киберпънк светът от филмите, а е земята, зарината в пластмаса и боклуци, океаните - празни, всички животни без хлебарките и плъховете - измрели, земята - пустиня, а хората - отдавна забравени.
Лошото е, че това не е някаква далечна дистопия, а е напълно възможно да се случи в най-скоро време, ама на никой не му пука. Началото на края се очаква между 2027 и 2030, когато океаните ще бъдат без ледници, което ще предизвика климатичен апокалипсис. 5 градуса е достатъчно да изчезнем, очаква се температурите да се повишат с към 18 градуса, изкуствения интелект ти е последния проблем, по-добре се наживей, докато можеш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: e048504bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Номер 9 - неграмотен коментар.

ИИ не изисквал заплати, отпуски, не правел грешки от умора.

А ти имаш ли представа, за да се създаде един робот, който наистина да замести човек(да е с такива размери и способности) колко пари струва?

Колко е софтуера, частите по него, финните настройки, свръзки, електроника и т. н.?

Може да няма нужда от отпуска, но има нужда от поддръжка. От правилно съхранение. Не може да го зарежеш навън на дъжда да стои. Не може да не го обслужваш.

Нещо такова струва МИЛИОНИ и вероятно ако стане по-масово ще 'спадне цената', до стотици хиляди.

Ти знаеш ли за тези пари колко хора ще нахраниш, облечеш обуеш, отвориш работни места???

Другата ти теза също тотално издиша. Значи роботите били по-ефективни от огромното количество мързеливци и лигльовци, които нищо не могат.

И значи дай да правим роботи, за да имаме още повече такива мързеливци и лилгьовци, които нищо не могат и чакат роботите да ги 'оправят'?

Впрочем и от другите коментари по-горе личи масово колко са заблудени хората, увлечени от думите 'прогрес', 'наука', 'бъдеще' и т. н. влизат с двата крака в капана на дигиталния и стерилен свят.

Буквално като добитък ще ви вкарат в трансхуманизма без да се усетите. Чипове в китката, с които ще пазарувате и ще ви следят,

Без чип и ако си непослушен - няма виртуални пари и социален рейтинг.

Абе вие маи наистина искате да сте роби?

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 84e7e6767e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12 да те питам. Ти къде ходиш та се притесняваш, че ще те следят?

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 091267eb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Тия дето сте против технологиите, не сте овце, искате да сте извън стадото, се хващате под ръка, отивате в някое изоставено село, не на 20 км от София, а далеч в планините, дето и Гугъл мапс не го знае. Такива бол, ни ток ще има, ни 5G, вода от кладенеца, пълно спокойствие и далеч от всякакви матрици.
Защо ли обаче продължавате да драскате из интернет? :-) ИИ вече ви бройка, да знаете! :-)

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: b0892431c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   90% от хората, работещи в офиси са кръгли идиоти. Ще се радвам покрай ИИ да закрият разните аутсорс офиси и кол центрове.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: fa67bab226
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   10 - нямам търпение Путин да избие всички украински и русофобски отрепки, плюещи срещу Русия. Ти си чакай ако щеш и 100G-то, това няма да те направи по-малко тъп, малоумен и дебилизиран краварски гъзолизач.

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: c4e05a4aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   16 Ти как виждаш тоя смотаняк Путаранкин да избие всички русофоби като армията му е една много зле въоръжена пасмина слабаци и некадърници? На тоя мухльо ако му откърша два шамара ще напълни гащите ти го чакаш да ме убие. Ще падна от смях!

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: bb4a9f4654
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз не съм против технологиите и роботите, стига всичко да е с мярка, умерено и да не се създават сериозни проблеми между хората и технологиите. Навремето като не е имало тези удобства, които имаме сега хич не е било лесно, а сега мрънкаме. Единствено не ми харесва това зомбиране и вманиачаване в телефоните и липса на нормална комуникация както преди.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 4665add4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   ИИ си е чиста проба сатанизъм - измислено от тях, за да ни отдалечи от природата и чувствата. Излизайте сред зеленина

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 67118df80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   ИИ е хубаво нещо. Ще унищожи Русия.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 14 дни
hash: a4fb3fad2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Може и да си против, но истината е, че НИКОЙ НЕ ГО ВЪЛНУВА!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker