Вечен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вечен живот
преди: 9 месеца, 26 дни, прочетена 636 пъти
Вярвате ли че един ден Бог ще награди праведните хора с Вечен живот заедно с Него? И как си го представяте? Какво според вас ще представлява?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 539dbc3d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей. Да, Бог един ден ще ни приюти и ще живеем в Него. Препоръчвам ти да прочетеш последната книга в Библията - Откровение. Там е описано това, което Бог иска да знаем за това, което предстои. : )))))

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 36e716c8cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Всички успешни личности, които познавам са атеисти, а с християни и набожни е пълно по кофите за боклук. Гаден е живота, лош и несправедлив! И аз мисля да се отрека от това, че съм християнин!

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 1eb7b63a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Живот след смъртта няма, мозъкът освобождава хормони на щастието секунди преди края като защитна реакция от това което следва и това е жестоката истина. Който не може да го приеме, вярва във всякакви чудеса. Също е много егоистично да мислим, че хората сме толкова специални и заслужаваме вечен живот. Мравките защо не ходят в Рая? Всяка мислещо същество търпи негативите да притежава мозък - отказва да се примири с факта че един ден ще умре. Най-много с това се измъчват богатите хора - в миналото това са били фараоните и опитите им да се върнат сред живите, а сега това са милиардерите с криогенните камери. За нас, обикновените хора, остават само два варианта - приеми го или търси утеха в свръхестественото.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: f6282af539
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторе, вечен живот има, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа.

И по принцип няма за какво да питаш тук! Защото тук не е мястото за това. (Благодари на Бога, че видях темата ти и ти отговарям! )

А мястото да прочетеш за това са православните сайтове, а също така можеш да влезеш в някой близък православен храм и да поговориш със свещеника по тези въпроси!

ОК, аз ще ти напиша някои неща, но това не отменя горенаписаното от мен!

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А какво ще представлява животът с Бога в Небесното Царство?

- Св. апостол Павел, който е бил там отговаря така: „око не е виждало, ухо не е чувало и на човек на ум не е идвало това, което Бог е приготвил за онези, които Го обичат. “ - това е описано в Библията, Новия Завет в посланието на Св. апостол Павел до Коринтяни, втора глава, девети стих.

И други Свети отци, които са виждали рая казват, че това е най-прекрасното нещо, такава красота, която човек дори не може и да си представи!

Но важното е да отидем там(в рая), а не в големия казан в ада!

Но това зависи от нас - от нашия живот и дела тук на земята!

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 0377f9e7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да разбира се, това е божието обещание. Иначе какъв е смисъла на всичко на тая земя. Нали е за да бъдем изпитани и подготвени. Някои го наричат квантов преход също, за по-научно. И той вече е започнал. Дали спазваме божиите заповеди и дали съзнанието ни работи по принципите на божията любов. Ако нашиия резонанс трепти и е в хармония с божия/космическия ще оцелеем при предстоящите катаклизми, които предстоят скоро, ако ли не, ще погинем. За християните е вечния живот, за мусюлманите е дженнет... Щом Бог ни го е казал в Откровение не трябва да се съмняваме.
"Той ще изтрие всяка сълза от очите ни и скръб и смърт вече няма да има. О, смърте где е жилото ти, где е победата ти".... Просто вече е настъпило последното време и за това е тоя упадък и хаос във всяко отношение на планетата. Това е предвестник на идващите природни катаклизми и събития. За нас сега е важно да издържим до последно, да ходим по божията воля, за да получим и "венеца на живота. "

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 1aec0ade78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Има, но 90% от нас ще отидат в ада, защото да живееш правено в днешния свят е невъзможно и ще става още по невъзможно.
Давам пример за един от смъртните грехове,
блудство:
Светите отци казват и е така, че ако ти дори погледнеш жена със сексуално желание, то това вече е равносилно да си блудствал с нея. Правете си сметката мъже, как няма да извършваш смъртен грях само докато се разхождаш по улицата с толкова много мацки с къси полички и прочее.
Колкото до жените и начина им на обличане, то да съблазняваш някого към грях е още по голям грях.
Така, че вечен живот поне към тази интерпретация на християнството има само за селектирана каста, за всички останали или аскетизъм или нищо.
Това не трябва да спира човек да мечтае де :) но в рая не се влиза никак лесно.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 36b7871c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да, има вечен живот, но за едни той ще е в блаженство, а други ще са във вечни мъки. Това е предопределено от Господ.

Ще има Възкресение. Пише го и в Библията и в Корана. Ще се протръби с Рог - при първото протръбяване всички, които тогава са живи на земята ще паднат безжизнени.

След това второто протръбяване ще възкреси всички хора, които някога са живели на земята - още от най-древните поколения до последните всички ще бъдат насъбрани накуп и на групи, за да бъдат съдени.

Всеки човек ще получи Книгата на делата си - всички постъпки

Всеки сам ще види в Книгата на делата си какво е вършил на земята и след това едни ще се спасят, а други ще бъдат осъдени

Това е истината, колкото и невероятна да изглежда на хората, тук говорим за неща от Вселенски мащаб, над нас има други измерения и пространства, там обитават ангелите и Господ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker