Отровна риба в Черно море - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Отровна риба в Черно море
преди: 9 месеца, 21 дни, прочетена 702 пъти
Хора, дайте малко повече информация за това... четох, че тази риба отдавна се срещала по Черноморието, но аз за пръв път разбрах за това -едва днес.
Преди няколко дни, си помислих-колко хубаво, че по българското Черноморие поне няма разни отровни, дънни риби с отровни шипове, като в Австралия-например и като в други части на света, а днес чета тази новина и се шокирах просто.
Рибата приличала на попчетата, но било с отровни шипове, човек си влиза спокойно в морето и НЕ дай си Боже, ако настъпи такава риба, може да се окаже парализиран и то до живот-СТРАШНО Е ПРОСТО!
Някой попадал ли е на такива риби и къде точно се срещат-на плитко или на по-дълбоко, и в кои части от Черноморието-на север или към южните градове по морето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 87cbdeddff
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Човек, тая риба я има в морето от преди да има хора по тия земи. Питай който искаш рибар да видиш колко отпреди теб е там.
Въпросната статия е писана от някой умственоизостанал индивид и оставя читателя с впечатлението, че едва ли не са открили нов биологичен вид... Няма да се учудя след някой месец и да "открият", че Черно море е соленоводен басейн... Не знам аз ли не съм в ред или всичко е лумпено?? Някакви журналистчета да ми обясняват половината емисия как в жегите трябва да пия вода и да не седя на слънце, как ако някой си глътне езика трябва да му се извади до 2 мин. преди да му се е свил мозъка на стафида и някакви такива неща, които би следвало да са елементарна обща култура...
Относно обитанието на морския дракон (въпросното чудовище), има ги на всякаква дълбочина. Подобно на попчето, харесват да са около скали понеже нападат от засада и се заравят в пясъка докато мине някоя малка рибка около тях, след което се изстрелват и я всмукват.
Преди да имигрираш за Гърция поради тези факти, бих искал да заявя, че аз активно съм ловил скариди бос по скалите, гмуркал съм се за миди и през цялото това време не съм попадал и на едно такова. Веднъж улових един от пристанище, а втория път от лодка на около километър в морето. Цялата работа е, че на сухо подскача и е много вероятно да те убоде (особено на кукичка). За хората с алергии е опасен със сигурност и всеки, който е наясно със здравословното си положение следва да ходи на плаж, планина и където и да е подготвен с епинефрин и аналозите му, но за тях фатално може да се окаже и едно ужилване от пчела/оса на плажа така че няма какво да се филмирате с тази риба. Нито е акула или отровна медуза (каквито има в Гърция), нито се среща толкова често. Стига сте обръщали внимание на пикливи статиики от лумпени за лумпени.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: d2c3fb6e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   В Черноморието има 2 вида-скорпид и морски дракон. Едната прилича на попче и стои неподвижна по дъното, а другата прилича на риба куче. Има много случаи на пострадали туристи настъпали я и болниците се е случвало да са препълнени с такива. Това е една от причините да не ходя на море. Да не съм луд да си рискувам здравето и живота за едното къпане в септичната канализация на държавите, които са около нея.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: ca8fc7a3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторе - в тази история, рибата си ти. А отровата е в този, който те баламосва така и сигурно ти гледа сеира :)

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 5a1dd8069d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Това ще е морския дракон. Прилича на попче, но има отровен шип на гърба. Чак да те парализира не може, но убождането му е много болезнено. Среща се сравнително рядко. По-вероятно е да го хванеш на въдица, отклкото да го настъпиш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 1395eaae62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе живея на черноморието, къпя се от дете в морето, до сега не станах свидетел на някой който да твърди че докато ходи във вода е настъпал риба. Рибите авторе не са прости имат и очи и усещания за въбрации, няма как да настъпиш дракон или скорпид. Дори да влезеш в басейн пълен с риби пак няма да настъпиш риба. Те бягат от огромното за тях чудовише човека!
Единствената възможност да те убоде е да идеш да ловиш с ръце или да се опиташ да я откачиш от купичката на въдицата си с голи ръце. Но рибата дракон е с доста по красиви перки от попчетата и вероятността да си с въдица и да не я познаеш е много малка, трябва да не си виждал как изглежда попчето.
Между другото дракона е много вкусна бяла риба, изрязват се шиповете, чисти се, пържи се и с бяло вино ммммм. Скорпида също е много вкусен.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 4ba1c9bac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Както са писали другите рибата се нарича морски дракон и прилича на попче. Среща се най-често около, камъни, скали, кейове и вълноломи. Аз понеже обичам да ловя сафрид на чепаре, а както някои от вас знаят той е най-гладен по залез. Често се случва някой пишман рибар да хване риба дракон на чепарето и в тъмното да не забележи, че не е попче. Обикновено другите рибари веднага я разпознават и алармират, но имаше случаи и тази година някои да я пипне. За щастие не е имало тежки реакции. Оплакванията бяха от изтръпване на пръстите и ръката съпроводени със силна болка.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 5dcc1d851b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Това е риба-дракон, но досега не съм чувал никой познат да е настъпил такава. По-скоро е вероятно да се удавиш или да те перне електрическа змиорка, чисто като вероятност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker