Грешна ли е постъпката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Грешна ли е постъпката ми
преди: 9 месеца, 6 дни, прочетена 944 пъти
Здравейте, преди време бях писала за роднините на съпруга ми, но вече нещата започнаха да излизат извън контрол и се чудя какво да направя, за да има мир.
Припомням накратко-свекърите ми са изключително обсебващи хора, които искат да им ходим редовно на гости(винаги е малко и недостатъчно), искат да идват по почивки с нас(на вилата им с преспиване), да готвят вместо нас(което беше изключително мило в началото, но в последствие разбрах, че свекърва ми държи мъжът ми да си яде от нейните манджи), свекърва ми ме държи по 1 час на телефона всеки ден, като преди да затворим следва уговорка за ново чуване на следващия ден и уговорка да сме наи-добри приятелки.
Нямам против да се чуваме и виждаме, но свекърва ми е грандоман и всеки път не дава думата на никой, само тя говори от какъв аристократичен род произлиза, колко здрави връзки има на високо ниво-с адвокати и полицаи, колко е красива и неповторима. На гоститата и по телефона говори само и единствено за себе си и не дава възможност на човек да взме думата, като след тези виждания се чувствам подтисната и смачкана, с понижено самочувствие и ми писна от нея, като така се държи и с роднините ми.
Съпругът ми си има сестра, която по незнайни причини ме намрази от раз. Винаги когато им ходим на гости нося цветя за нея и свекърва ми, подаръци, но явно съм им неприятна...
Сестра му има леки проблеми с алкохола.
В деня на сватбата ни сетра му се държа изключително арогантно с мен-не разговаря с мен но ме гледаше втренчено със злоба, настъпваше ме по роклята докато танцувам, дърпаше мъжа ми да ме оставил мен и да танцува с нея, танцуваше някакви мръсни танци сама на дансинга и накрая дори не си взе довиждане с мен.
Тук обаче се намеси моята свекърва която ми се разкрещя пред моите роднини че не съм й обърнала внимание на дъщеря й и защо аз не съм й казала довиждане и за каква съм се мислила...
Само да спомена, че сестра му трябваше да ни е кума на сватбата и няколко дни преди това реши да ни откаже без никакво оправдание...
С това чашата преля и тези хора от тогава ми станаха изключително противни.
Повече не желая нито да ги чувам, нито да ги виждам, но са роднини на съпруга ми и не знам как да постъпя, какво да направя, за да не го обидя и се притеснявам дали това ми решение е правилно и как да процедирам.
Още по-неприятно ми стана, когато свекърва ми така и не намери време да си изяснимм създалата се ситуация а вместо това се правеше, че всичко си е наред...
С мъжа ми взехме решение да страним от роднини, гоститата да бъдат сведени до минимум, както и чуванията.
Но виждам мои семейни приятели как се събират със семействата си и съм много объркана кое е най-доброто в случая.
Моля ви за съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 08d90c094d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Какъв съвет искаш да получиш?
Кое от всичко това е нормално и още по-важното, кое мислиш че може да се промени според теб?

Мисля че е повече от ясно, че нищо не може да се промени и то най-вече защото изписа толкова много, а никъде в тази история няма и дума за съпруга ти, има ли мнение, няма ли, да не говорим че той позиция не е взел, което ми говори и какъв мъж е. Също така се съмнявам че го обичаш.
Те се налагат, имат резерви към теб, имат и самочувствие, което ми говори че са хора с пари и вероятно по някакъв начин са те въвлекли в тези отношения защото имат усещането че си им длъжна, ти си знаеш какво са направили за теб, щом седиш, значи не е малко.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 61d7bbef3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Най-доброто в такъв случай е да се дистанцирате. Свекърва ти е явна простакеса, сестрата ревнува, а изглежда двете помежду си само ви одумват. Ваша е задачата/задължително е, да редуцирате отровните личности около вас. Добре е, че и мъжът ти оценява ситуацията като теб.
На сватбата сестрата е трябвало да дойде да каже довиждане, а не вие да я гоните да я изпратите. Това е елементарна култура. А, това че е отказала да бъде кума, нямам думи.
Съветът ми е при явни изцепки, мъжът ти да вземе отношение на момента, за да си свият перките. Лека полека, може да си извоювате лично пространство. Ще свикнат, няма къде да ходят. Естествено, трябва и да очаквате отмъщение.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 4abda0a614
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Е. гадна ситуация.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: db9c219e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Е, хем боли хем сърби. Не искаш да общувате, но гледаш в чуждата паничка как хората си гостували. Като ти е толкова акъла да се ръководиш по хората, върви на гости и търпи. Аз не бих. Държала те 1 час по телефона-като позволяваш. Била важна, връзкарка-ама като си избира мъжа го търси имотен и богат нали?
На сватбата правили номера-като искаш заможен мъж ще търпиш номерата на родата. Никой не те кара насила де.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: accf6d6e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   За мир не можеш да направиш нищо. Голяма крачка е, че той е готов да се дистанцирате, обикновено не е така. Сестрата: типичната злобна, ревнива, обсебваща сестра на мъж. Майката: обсебваща и контролираща, но не действа пряко зле спрямо теб, което е добър знак, че може и да те харесва, а не като типичната свекърва да се е настроила против теб и дори да не се чувате и да настройва и него. Настройване и от сестрата, и от майката щеше да доведе до това да си развалите отношенията. Ти искаш и вълка сит, и агнето цяло. Не става. Според мен в един момент ще си ходите на гости в мир, ако това те притеснява. Но се радвай, че поне свекървата не бучи против теб.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 32ba4b1ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тия не са в ред, изобщо. Много много откачено семейство, живота си в твой и не го съсипвай с токсичните и луди роднини на мъжа ти. Стига любезности, свекърва ти е първеню с нереална преценка и високо самочувствие. Нарцис.
Прекъсни връзка, разграничете се. Мъжа то да се държи мъжки, стига е любезничал с мама да не й обиди манджите. Никой не е нормален в това семейство, имам силно подозрения, че и мъжа ти не е достатъчно мъж, извинявай, но не ги ли забелязва какви са. Майка му минава границите.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 96e036da9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Свекърва ти е такава каквато е! Всички нейни роднини и познати я търпят такава каквато е! Ти сама си избрала да й бъдеш роднина и се налага да я търпиш такава каквато е, особенно щом не те напада и не изисква невъзможни неща от теб. Нека си говори за себе си на теб защо ти пука нали не говори лошо за тебе???
Колкото до сестра му е напълно нормално да танцува с брат си на сватбата му, нормално е младоженецът да танцува танц с всяка своя близка роднина от женски пол, майка, баби, сестри, лели, ученайки, първи братовчедки и т. н. Ти си тази, която трябва да обръща внимание на гостите си, тези гости са дошли на твоята сватба, сестра му също е гостенка на вашата сватба!!! Затова ти е трябвало да й обърнеш внимание или поне да й се извиниш че не можеш да й обърнеш много внимание заради многото гости на които също трябва да обърнеш внимание. За довиждането, ти си тази, която трябва да изпращаш гостите си, те са на твоята сватба не ти на тяхната!

С твоя начин на мислене е твърде вероятно сестра му да се е обидила точно преди да ви стане кума, и затова да се е отказала. Ритуалът Кумуване е свързан с много други дребни ритуали за които трябва да има близки разговори между кумове и младоженци за да се разберът какво да се избере как да стане за което е задължително да има много вечери заедно преди сватбата. Младоженците трябва да инициират вечери заедно, вероятно ти и тогава (преди сватбата) не си обърнала внимание на това и затова сестра му е отказала. Не става само с "каним ви за кумове елате да искате/купите булка, на еди коя дата на адреса, който ви покаже младоженецът". Кумовете купуват воала и букета на булката, булката трябва да излезе боса от дома на родителите си, кумата трябва да й е купила булчинските обувки и да я обуе пред дома на баща й, за да идат на сватбата, кумовете се разбират с младоженците какви подаръци да си разменят и много други подробности, които за да се уточнят, трябва да се обсъдят. Би трябвало и булчинската рокля да избираш заедно с кумата да я каниш, когато ходиш на проба за роклята и т. н. Вероятно си пропуснала тези факти, затова е възможно кумовете да ти се обидят и да откажат да те вземат за булка. Отказът на хора които са се съгласили и в последствие отказват да бъдат кумове, означава точно едно, че не са съгласни техния приятел/роднина да се омъжи за теб, не вярват че го обичаш искренно и че ще го направиш щастлив! Защото кумовете изпълняват точно тази роля свидетели са че намеренията ви за семейство са искренни.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 06293ccb5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   1 - Съпругът трябва да е най-обикновен чехльо. Дресиран първо от мама си, след това от жена си. Кой му иска мнението на такъв? От него се иска да е един провайдър. Решенията има кой да ги взема. Свекърът сигурно е същата безгласна буква, за него също не се споменава в писанието.
Иначе ситуацията е най-елементарна- един мъж между две жени и всяка дърпа към себе си. Няма да мирясат никога и двете.
Да си намери мъжка компания и да тръгва на риболов, на турнири по карти, лов, въобще мъжки занимания, докато съвсем не са го феминизирали.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: d1c5f1f3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Не съм съгласна, че свекървата трябва да се търпи такава каквато е.
Ако свекървата създава неприятности на младото семейство не трябва да се търпи.

Не оправдавайте сестрата и свекървата.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 9968312fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Щом с мъжа ти сте се разбрали да сведете до минимум общуването с роднини, какво те притеснява?

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 96e036da9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 12 тази свекърва не създава неприятности на младото семейство! Затова писах че трябва да се търпи "особенно щом не напада и не изисква невъзможни неща от снаха си" Тази свекърва говори за себе си, приказлива е, това не аргумент да прекъсне отношения.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 760879318a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Най - добре е да имаш минимум контакти с тези хора, това е правилния път в живата за да сте щастливи със мъжът ти, не гледаи познатите ти, там нещата са по друг начин, всичко е индивидуално, разграничавай се, да не ти пука, намери си спорт, танци или участие във фестивал, нещо което да те прави да се чувстваш добре и да намериш среда за общуване.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: ccb3b1326c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Първо научи какво значи-грандоман, и тогава квалифицирай! Не знаеш ли поговорката, каквото повикало, това и отвърнало, мисля, че си една дребнава женица, която освен себе си, никой друг не признава, все в другите ще намираш кусури. Ако ти уважаваш хората, и те тебе ще уважават. Работи върху себе си, другите не можеш да промениш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker