Браунов газ генератор и двигател на 100% вода – възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Браунов газ генератор и двигател на 100% вода – възможно ли е?
преди: 8 месеца, 27 дни, прочетена 580 пъти
Здравейте, драги ми любители и експериментатори, а също и технически грамотни специалисти. Темата е за напреднали и технически грамотни хора. Останалите няма да ме разберат. Ако се водим по традиционните физични закони, също темата не е за такива хора. Законите са основата, но винаги може някои от тях да се нарушат.

Та сигурно сте чували за българина Илия Вълков (Юл Браун) и неговият Браунов газ генератор, който разлага водата на водород и кислород чрез електрохимичната реакция електролиза на водата. Този газ е известен като специална форма на оксиводород. Електролизата и газът се получава не от постоянен ток както ни учат по физика и химия, а от модулиран променлив ток, като не е задължително да има електролит във водата. В моя случай няма да има електролит. Колкото по-модулиран и накъсан е токът и колкото по-висока честота, толкова по-високо КПД и произведен газ с по-малко мощност за електролиза.

Юл Браун изминал с колата си 1600 км. само с 4 литра вода и 2 браунови батерии, като от 1 литър вода получил 1860 литра гориво, което е невероятно, а хората дето са успели да го постигнат се броят на пръсти.

Този газ има изключителни свойства и адаптации според материята – топи всякакви материали, камъни, волфрам, метали, тухли, диаманти, цимент, бетон, скали, асфалт и всичко каквото се сетите, температурата на пламъка му достига до 6000 градуса по Целзий, но като го доближиш до човешката ръка и тяло, той щади човека и не поразява тялото му, нито го изгаря.

Традиционните генератори за получаване на този газ използват широчинно-импулсна модулация и са на принципа колкото повече ток, толкова повече газ. Напрежението е ниско и не влияе на газа при тези генератори, то токът е голям – от 6 A до един Бог знае колко, в зависимост от желаното произведено количество газ за единица време.

Според мен освен широчинната модулация може да се използва в комбинация още 2 модулации – честотна и амплитудна по напрежение и така да се повиши КПД-то и да се намали мощността за процеса, а токът да бъде не повече от 3 A. Така стават общо 3 модулации в комбинация, а токът може да е по-малко за електролиза, а произведеният газ повече. С получения модулатор ще можем да регулираме продължителността на поредицата от няколко импулса поотделно, широчината и напрежението. По този начин трептенията и напрежението ще нарастват стъпаловидно, ако настроим модулатора в резонанс. Планирам да експериментирам това, но за целта ще е нужно разработка на нов модулатор, който да включва едновременно и 3-те модулации. Като крайна цена разработката на такъв апарат ще струва много скъпо, а за една бройка почти никой не се наема да го прави. Една фирма се съгласи да го прави за 60 лева на час работа, а сумата ще е сигурно от 4000 лева до един Бог знае колко, в зависимост от мозъците на разработчиците и бързината. Никой не може да предвиди крайната цена на продукта, преди да е готов.

Максималното напрежение и честота не трябва да са нито много малко, нито много, тъй като пробивното напрежение на въздуха при 50 Hz е 2500 волта на сантиметър, а при достигането му става късо съединение. Според мен 100 V максимум са напълно достатъчни за напрежение, което ще се променя и честота до до 400 Hz или не повече от 1 KHz.

Като електроди планирам да използвам тръби от неръждаема стомана, подобно на Стенли Майер – съответно вътрешна и външна тръба с няколко милиметра междина, като газът ще се генерира между 2-те тръби точно в тази междина, а едната тръба ще бъде захранена с нула, а другата с фаза и модулиран сигнал. Планирам да няма електролит.

Брауновият газ може да се използва както като директно гориво за двигатели с вътрешно горене и топлообменници, така и чрез водородна горивна клетка, която работи на принципа на акумуатор и произвежда постоянен ток, без да гори газът, а само да се смесва водород и кислород и от тази реакция да се отделят положителни и отрицателни заряди и йони, като реакцията е обратима и отново изгорелите газове стават на вода, която отново се разлага на 2 газа.

Та какво мислите вие по въпроса и какви експерименти сте правили в тази област и какви ще правите? Просто споделянето е полезно. Малко хора са успели да го постигнат това като Юл Браун.

Ще се представя кой съм, за да не остана анонимен, а евентуално да може да бъде осъществена връзка с мен. Казвам се Борислав Гецов, а блогът ми е https://bgetsov. blogspot. com/. Давам тази информация, за да си сътрудничим. Само тук не става с писане.

Ще се радвам да споделяте мнения, но както казах, само компетентни могат да разискват темата. Останалите дето нищо не разбират, поне да не плюят. Това е бъдещето.

Споделете също и какво мислите за моята идея, която официално не се прилага за получаване на такъв газ.

Някой има ли книгата за Браунов газ генератор, написана от проф. Юл Браун и редактирана от дъщеря му Деспа Стоянова? Аз си купих тази книга от Деси преди години. Тя е основата на всичко. Може да не се съобразиш точно с написаното, но ти дава ясна представа как работи всичко. Малко са хората, успели да постигнат високо КПД. Книгата не дава информация как да постигнеш високо КПД, а как да произведеш газа. Тя е основата за нова разработка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 26 дни
hash: e930811d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Страшно много неточности си написал по темата. Първо, ако не е постоянен тока, а променлив основното което ще стане е прегряване и отделяне на съвсем малко газове. Незнам за безелектролитна клетка, но знам, че водородният и кислородният атом са положителни и отрицателни и съответно залепват за анода и катода, а за това е нужен прав ток. Иначе ще стане хаос и няма да има добро разделяне, а отделяне тогава на чист водород и кислород разделени ще е невъзможно, ще е винаги смесица и ще има много отделяне на топлина демек загуби. Второ този газ е е много нестабилен, преминава през всякакви прегради и се запалва дори от ултравиолетова светлина. Температурата му на горене е около 3000 градуса, и няма начин да стопи волфрам, а диаманти още-по-малко които са с температура на топене 4000 градуса Целзии. Пламък с температура 6000 градуса целзии могат да се постигнат само и единствено с изгаране на ацитилен динитрил в озон под налягене, което се използва в противотанкови ракети понеже минава през един метър дебела стоманена броня като нажежена до червено сабя през през бутер. Илия Вълков изобщо не е откривателя на това има го много преди него генераторът за разцепване на вода и винаги енергията за разцепване на вода е повече от енергията получена от изгаряне на получения оксиводород.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 5b27b653f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   То имаше преди време цял форум за подобни теми. mazeto. net май се казваше. 20 години там ги нищиха всякакви подобни идеи и теории, и така и нищо не постигнаха...

То ако така се получаваше енергия, нямаше цели огромни държави да воюват за изкопаеми горива и за ядрено гориво, нито щяха да се наливат стотици милиарди по цял свят за овладяване на термоядрената енергия за производство на електричество...

С каквито и променливи и импулсни токове да се опитваш да разцепиш водната молекула, затова си трябва енергия. И тя никога не може да е по-малко от тази, която се отделя в последствие при изгарянето. Физическите закони не са като човешките - да платиш на съдията и да "оправите работата"... Всеки, който е шофирал неразумно и е направил беля. може да ти го потвърди от първо лице.

Това, където "щади" човешката плът са глупости - насочи си горелката към ръката, задръж я за колкото време стапяш парченце желязо и пак ще си говорим...
Да, развива някаква температура, но не и колкото горенето на ацетилен в кислород (т. нар. "оксижен") - около 3000'С.
Да не говорим, че когато можеш независимо да си регулираш подаването на двата газа, можеш да си правиш пламъка редукционен или окислителен. При Браун газа си винаги на стехиометрия. С редукционен пламък (недостиг на кислород) можеш от парче руда да получиш стопен метал. С окислителен пламък може да изгориш нещо (гума, пластмаса) без да получиш пушек и неприятни миризми.

Останалото, дето автомобилът се движел с вода, са приказки от 1001 нощ. Отново - енергията за разлагането на водата трябва да се вземе от някъде. И ако не е от тока, то трябва да бъде, например, за сметка на охлаждане на околното пространство. Ако ставаше така, то електролизерът щеше много бързо да се заледи и замръзне. Понастоящем се опитват чрез слънчева светлина да повишат електрическата ефективността на електролизата, но разликата е в проценти, а не в пъти. Опитват се и изкуствена (неорганична) фотосинтеза да направят, засега обаче без особен успех.
Пък ако имаш достатъчно фотосоларни клетки върху електромобила, ще ти е все едно дали ще минаваш през браунов газ (само излишни загуби) или с получения ток ще въртиш директно колелетата през електродвигател с КПД 98%...

Играй си, ако искаш, разбира се. По пътя на експериментите ще научиш много неща, които си изпуснал в училище по химия, физика, електротехника, НО... единственият извод, до който ще стигнеш накрая е, че ТАКА НЕ СТАВА!

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 211c426b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До номер 1.

Явно не сте запознати с този газ, който се получава от променлив ток и се смесва в съотношение 2 към едно в полза на водорода, за да се получи отново вода след изгаряне. Вече има и фирмен сайт, чрез който можеш да си купиш водородни клетки на браунов газ за автомобил с цел пестене на гориво и газове. Освен това има и книга на Юл Браун. Въпросът е не как да получим този газ, а как да увеличим КПД-то. Темата е за напреднали, а не за хора дето нищо не разбират както споменах вече.

Автор на историята.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: a2f1ecf14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има видео в тубата вече направен и работещ двигател от професор Стефан Найденов в бан и не е вкаран случайно в производство.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 211c426b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Който не може да го постигне и казва, че то нищо не ставало и трябвало да живеем със старите нагласи и мислене. Аз не съм от тези хора. Търся новите неща, макар че съм студент и уча старите закони. Те винаги могат да бъдат нарушени. Те са основата, но не са всичко. Науката постоянно се развива. Не ме интересува какво има и какво няма, аз искам да създам нещо уникално дето няма никъде, а вече дали ще влезе в масова употреба, или сам ще си го ползвам, е друг въпрос. Да създадеш нещо уникално и да му се радваш по-добро от това няма. Повечето хора тук нямат акъл да измислят нещо ново освен това, което пише в учебниците и затова са на това мнение. Разочарован съм наистина от коментарите тук. Очаквах да видя по-напреднали от мен, които имат планове да пробват нови неща или са постигнали вече нещо, а какво да видя, все едно даскалите в университета ми изнасят поредната лекция за закономерностите по физика и химия.

Автор на историята съм.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 8446fb2d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До 7-ми.

Пич, ако идеята ти е да го приложиш в автомобилостроенето само ще ти кажа, че при Земята ситуацията образно казано много прилича на при ония колички с големите гумени брони, ако си ги виждал по черноморието дето се блъскат една друга, а отгоре им има опъната мрежа с ток от която се захранват, като всяка количка има антена която се плъзга по решетката отгоре и смуче ток, като при трамваите. Ето това него го има над главите ни и само трябва да се сложи антена на всяка кола за да се захранва от него и да се движи без гориво и без батерии и безплатно и неограничено дълго време, но никой не го вижда, а още по-малко го разрешават, защото има много бизнесмени и мафиоти с интереси да се продават въглища и петрол и всеки да плаща тлъсто на ЕРП-та. Това нещо за което говоря се нарича атмосферно електричество и се получава от колосалните количества космическа радиация, които при сблъсъка с атомсферата на Земята се разпадат на електрони. Мълниите са едно от проявлението му(Тесла не е открил топлата вода) като някои достигат 900 км дължина, разбираш за каква волтове и ампери става въпрос. Има предостатъчно енергия да захрани цялата Земя да свети без празно място по нея и всяка кола да се движи безкрайно от "нищото", като само трябва да и се сложи приемник който улавя тази енергия, но хората са добитък и боклук. За което и аз се отказах да си патентовам моето нещо-Life programing device, устройство за програмиране на съдбата, което образно казано щеше да направи всички да са щастливи като в първата Матрица. Съветвам те първо да опознаеш хората преди да правиш каквото и да е за тях. От 1-ви.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 211c426b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не знам какви коментари са правили във форумите за браунов газ, а и изобщо за каквото и да било, но за да постигнеш нещо уникално, трябва да вложиш десетки и стотици хиляди евро, да не кажа милиони и още много усилия, мозък и труд, а също и експерименти. Само проектирането на платката ще ми струва 7 бона. Съмнявам се тук, а и във форумите на другите места дето е коментирана тази тема, някой да даде такива луди пари. Затова виждаме и такива мнения, че нищо не ставало и само БАН можели и разни професорчета. От БАН може да постигнат нещо с милиони, ама вече и държавата не дава пари на БАН, освен това БАН е държавна институция и няма как да позволят всеки сам да си произвежда безплатна енергия или да изминава 1600 км с 4 литра вода. Просто забравете. НЕК и енергодружесвата какво ще печелят?

Ако искаме да имаме вечен двигател, не може да чакаме на БАН, Сульо и Пульо да направят нещо, нито да се оправи държавата. Отказал съм се да чакам нещо да падне от небето, решил съм сам да започна да правя нещо и да се опитам да правя.

Автор на историята съм.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 8691df47ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   №7-" Разочарован съм наистина от коментарите тук. "!? Намерил си къде да бистриш теориите си, а бил студент!? Информация търси в научни форуми, но този газ няма бъдеще, от много енергия получаваш по малко, това е лошо КПД!

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 211c426b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Както и да е. Благодаря за вниманието.

Автор на историята.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 1adaf0dc14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Авторе, дали разцепваш водата със свръх високи честоти на променлив ток, каквато съдейки по терминологията предполагам е идеята ти без изобщо да съм чувал и да съм грам наясно за безелектроритна водордна клетка или разцепваш водата по конвенционалният начин с прав тока с високи ампери и ниски волтове, като водорода и кислорода залепват за анода и катода, то ще е едно и също като разход на енергия, освен, ако при високите честоти има по-малко отдаване на топлина(загуби) в процесът, то само тогава може да е по-икономичен от другия. Какво те кара да си мислиш, чисто теоретично, че при идеята ти ще излезе с по-малко енергия? Дали ще пробиеш лист стомана като го оставиш под бавно движеща се мощна преса с остър връх на нея или ще го пробиеш за стотна от секундата с куршум от карабина, енергията необходима за това като се удари чертата е една и съща. Просто аналогия. Правил ли си точни замервания за общо изразходената енергия като вземеш под внимание факторът време? А тоя газ наясно ли си ли колко е труден и скъп за съхранение и, че ще ти трябва бутилка с металхидрид за безопасно съхранение, като после за да се освободи газът заключен под формата химично съединение в бутилката, трябва да се нагрява до 200 градуса целзии бутилката, а металхидридите са страшно скъпи. От 1-ви и 8-ми.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: a80b1c0c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторът има серия от подобни статии, коя от коя по-налудничева. Теориите на Вълков са тотално отхвърлени, както аналитично, така и експериментално. Опитите с Браунов газ показват много ниска ефективност. Горещо препоръчвам на автора или да се запиши докторат или да спре да спами.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker