Какво се случи с Албена? Защо няма туристи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво се случи с Албена? Защо няма туристи?
преди: 8 месеца, 27 дни, прочетена 976 пъти
Тази година бях на Албена и с голяма изненада установих, че курорта е жестоко опустял. В миналото съм бил там не малко пъти и затова бях толкова изненадан. Принципно винаги е имало много хора, не беше възможно да си намериш място къде да паркираш. Вечер алеите бяха пълни, беше наистина оживено. Сега няма жив човек. Всички хотели над първа линия са масово затворени, а тези които все още работят са с половин капацитет. Според мен следващата година ще закрият още хотели, понеже много стоят празни. Със заведенията същата работа.
Каква е причината изведнъж така рязко Албена да западне? Който е бил там знае, че тъкмо преди няколко години направиха хубав ремонт. Мястото е поддържано, водата е чиста. Не е заради това явно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 26 дни
hash: b1a86d5bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Киртака Пожарникаря тъпия като гъз български народ. Това са причините, по скоро обединената в едно причина. Подариха и мижавата ни военна техника за да може тя да убива руснаци, а сега тъпия заспал и жалък Ганьо се чуди що не ступва руски турист на лайноморието му в което по презумция и пари да ми дават не стъпвам и в което се изливат химичестике и фекалните канализации на всички страни около него и е пълно с отровни риби по дъното, все едно вървиш по минно поле със закопани мини. Кой ще ти дойде, излишен е въпросът ти. Ако дойдат руснаците които до преди бяха основният поток от туристи, то сега е като военни туристи и вместо билетче за плаж подават един патрон от калашник за да се знае какви са и никой да не ги търси за пари, а всичко да им е безплатно и да се изнася всичко от плажа за да не ги притесняват шибаните ганьовци които винаги са досадни за околните. А вместо скутери по водата може и торпеда да плуват при повече късмет на Ганьо. Това е картинката на, който не му е ясно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: efffb8e07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Скъпотия ситуацията в Украйна и замърсените води. Хората нямат доверие на медиите и вярват, че водите са замърсени. Турция и Гърция са по-добри варианти.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: d37e2d2415
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всички хотели и крурота като цяло са на едно дружество, което общо взето съсипа курорта. Обслужването е под всяка критика. Миналата година ходих и съжалих. Уж беше АИ, а това през цялото време ресторантите или не работеха, или нямаше нищо в тях. Детето се разболя и без да иска повърна в стаята. Помолих да изчистят, ама то нямало чистачка, ама трябвало да дойде от не знам си къде. Можех и аз да изчистя, ама метла нямали, парцал нямали. Цял ден стояхме така с повърнато в стаята. Водата жу се води чиста, ако четеш по медиите, обаче е мръсна, всички се изпоразболяхме. Храната беше някаква стара, сотатъци и така нататък. А хотела не беше от най-евтините. Общо взето мутренска работа като всяко нещо в България.

Слънчака и Златните са 100 пъти по-добре, макар че всички курорти в България са далеч от нивото на съседките ни като цяло. Аз почивам в България само в краен случай.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: b920667362
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Навсякъде е така. Имам имот на морето. И доста често изкарвам по 1-2 месеца. И този сезон е наистина страшно слаб. Всичко е безумно скъпо. Бях на море юни месец в Гърция на един от ръкавите. Беше жестока гъчканица. Нормалните хора ходят по Гърция и Турция не в България.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 88d79d6b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Кранево е по-зле-направо се превърна в тотална мизерия-в последните години, но по ирония точно в последните 5-6 години е бъкано и прелива от руснаци, украинци, молдовци, сума ти деца по лагери-от Русия и Молдова, от Литва имаше, веят си знамената, огласят целия плаж с едни мегафони-от 3 години хотелите, ако въобще мизерията там може да се нарече хотел, а и повечето са само с 1 звезда, но преливат и се пръскат по шевовете от групи русначета и т. н. Миналата година пък имаше и 2 автобуса възрастни поляци-пак на групи и отделно-има си семейства руснаци и поляци-самостоятелно дошли в Кранево, а не с група.
Но аз просто съм в шок, как може чужденци, които имат пари и живеят в развити държави, да идват в селска България и като капак да се забият на северното Черноморие с гадната, мръсна вода и мизерните буламачи, които готвят по заведенията... просто не проумявам.... , че и се кефят, все едно са на тропически остров, аз дето пари нямам, че едва издържам и -просто понякога се налага на северното, въпреки че обожавам южното Черноморие-по-чисто, по-хармонично, че дори и цените са леко по-ниски, но понеже съм близо до някои градове на северното, а и някои почивки са ми безплатни... затова понякога съм там, но съм в тотален потрес-как чужденци с пари -се кефят на мръсотията, буламачите и рушащите се сгради на северното Черноморие, където и постоянно леден вятър духа на плажа, човек се скъсва да трепери от студ, водата почти винаги е мръсна и т. н.

До н. 4-Колко ти излезе 7-дневна почивка на море в Гърция, за 1
човек, заедно с транспортните разходи до там и обратно?

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 4a472c7055
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора

3, в моя хотел обслужването също беше ужасно. В частност ресторантът им е под всякаква критика, такова нещо не бях виждал. Храната им беше много ниско качество, често въобще не можеше да се яде или поне не съответстваше на парите които си заплатил. Ориза им преварен, картофите небелени, чиниите мръсни, изборът крайно беден. Но не се изненадам, доколкото видях персонала им са роми и хора от Централна Азия... Но явно това е заради слабият сезон, преди като съм ходил не е било така. Също така хотелът беше празен, чадъри и шезлонги трябваше да си плащаме сами, не били осигурили за тази година. Иначе не съм съгласен, че на Слънчака е по-добре. Там всичко е застроено до дупка, няма никаква растителност. В Албена е точно обратното, много добре се е съхранил, подредено е, чисто е. Алеите и улиците са масово реновирани, все едно си в Западна Европа. За Златни пясъци не знам, не съм ходил там. Но не вярвам да е по-различно. Не знам заради ковид ли падна толкова нивото, заради руснаците ли. Българите винаги са ходили в Гърция, тези които са от Южна България там им е по-близко и е напълно нормално.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 10ffbbe02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Преди около 10 години работих там, също съм и отсядал. Беше пълно с руснаци (не малко от тях деца на лагер), украинци, румънци и тук таме някой англичанин или поляк. Откакто намаляха руснаците малко по-малко горна зона на Албена взе да замира. С всяка следваща година нещата се влошаваха и хотелите там останаха зазимени. Главната причина за това е смятам - заради разположението и липсата на летуващи от бившите съветски народи. Друг е факта, че Албена в последните години инвестира в изграждането/реновирането на 5 звездни хотели на първа линия, като целта е да се наблегне на качество вместо количество, с което пренебрегна горна зона и реновирането на хотелите там. За съжаление качеството си остава на незадоволително ниво не отговарящо на цената дори в най-скъпите хотели на Албена. Друг фактор е all inclusive практиката. Преди да я въведат курорта беше пълен със заможни скандинавци и немци, а сега главно с румънци и българи дебнещи да не изпуснат "вечерята" на корем.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: ed9e7dfe57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 4: не вярно, че навсякъде е така - в Поморие например е фул поне от началото на юли. И за мен е загадка, защо на север е доста по празно.
Едно обяснение е, че на север няма магистрала каквато има до Бургас
Друго - водата внезапно става много студена - дори под 10 градуса имаше репортажи за Каварна, Крапец и т. н.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: b7e807ddfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не знам защо се чудите на мутренските практики и начин на работа. Вижте ни държавата, управлявана от ченгета и неграмотници, и повече не се чудете! Конкретно за Албена, ходих там през 2013г. и повече не повторих. Двойна, най-обикновена стая беше 200 лева на вечер за ол инклузив. Всичко хубаво, ама ако храната си заслужаваше. Само дето не беше така. Всичко абсолютно безвкусно и приготвено с възможно най-нискокачествените продукти. Маслото на закуска - някакво пълно менте, по-лошо от маргарин. Кафето пълна отврат. Ако искаш истинско, цената беше над 5 лева тогава. Алкохола няма смисъл даже да го коментирам - Ахелой от бидони! Е, как да повторя!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: cc43edec28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Българското Черноморие не е нищо уникално, по света има хиляди по-красиви и по-добре уредени места. На Балканите- също. В Турция и Гърция е много по-добре, Хърватия също. Даже в Албания е по-добре. Скъпотията и лошия сервиз ще изгонят всички клиенти.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 2e4bdf7f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В Албена ми беше второто ходене на море. После Балчик, Равда и много други места.

Албена е едно от местата с най-хубав пясък не само в България, но в цяла Европа. Но хотелите често миришеха на мухъл, бяха от соц време. Хубавото беше, че поне тогава не беше много застроена и имаше много зелени пространства между хотелите. ЗА първи път видях германци на живо, като цяло бяха свестни по него време - предимно семейства с малки деца. Тогава бях дете и ме кефеха русите малки немкинчета. Те като малки са още хубави, но после погрозняват много бързо... за разлика от скандинавките, но това е друга тема. Но на Албена ми е много курортно, повече ми харесва почивка в хотел или апартамент в някое село или град на морето. Ясно, че и там туризмът е водещото, освен ако не става въпрос за Варна и Бургас, но друго си е да е село или град, а не курорт, построен специално заради туризма. Някак много ми е изкуствена такава среда. Още помня как в Албена се влизаше през бариера, все едно отиваш в изолатор или в затвора. На мен така ми действат бариерите, не знам как има хора да им харесва това, че дори и си купуват апартаменти в затворени комплекси. Златна, ама клетка!

Иначе най-първото ми море беше на бунгала в Синеморец. И там е хубав пясъка, невероятно красив плаж с реката, която се влиза в морето. Но в бенгалото постоянно имаше огромни стоножки, каквито в София не съм виждал. И също миришеше на мухъл. Но пък много много не контролираха достъпа и човек имаше чувство на свобода и освен това е до селце, което го е имало и ще го има и без туризма. Съвсем друго е чувството. Тези курорти са създадени само с цел туризъм и са мега изкуствени.

Златните пясъци и Слънчев бряг са с по-добре поддържани хотели, но както казах не ме влече такъв курортен туризъм. Там бих ходил само за заведенията, клубовете и дискотеките. Предпочитам почивка в населено място като Синеморец, Приморско, Поморие, Кранево и т. н.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 908119b66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Любимия ми курорт е Албена.. но и аз рядко ходя там... просто защото е много далече, по-лесно ми е да отида до Свети Константин и Елена... може би Златните също са по-близо.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 728fee2728
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   5, чужденците идват в България, защото в другите държави не е по-различно. Имам познати, които живеят в Германия и са ходили на море в Испания, Турция, Италия, Гърция и като цяло си е чиста лотария къде ще попаднеш. В Италия ги ограбиха, в Испания хотелът беше мизерен, в Турция беше и двете. Така че не дей си представя, че там е като на картинка. Немците като са видели всичко, вече нямат илюзии и затова идват в България. Плюс това те идват в нови хотели направени специално за тях като този в Албена, нарича се Маритим, построен преди 5 години.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 090b8b8936
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хубава реклама, достъпни цени, готино обслужване и всеки курортен комплекс, ще е хит, за българи и за чужденци, всичко зависи от хората.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 908119b66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Казаха ми, че е заради войната.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 4f051e6998
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравейте. Тази година бях в Кранево със семейството си. ( поради спомени от детството) Посетихме Албена, Балчик и Каварна също. Албена е любимия ми курорт. Не бях ходила от години там. Финансово мога да си го позволя, живея в чужбина от 15 г. не пестя от нощувки, чадъри и т. н. В търсене съм на място в което със семейството ми ще ходим всяка година. Направи ми впечатление, че персонала е меко казано неорганизиран. Плажа в Албена беше чист, водата топла. Разбира се платихме си за комплект чадър. 20 лв. До тук страхотно бяхме щастливи. Мислихме си ето сбъркахме трябваше да дойдем в Албена, а не в Кранево. Уви персонала не издаде касова бележка поради техн. проблеми. Питаха ни впоследствие поне 3 пъти, дали сме си платили и къде ми е бележката за комплекта чадъри. След като им казах че още не са ми издали такава а съм платила искаха да стана от мястото си и да отида при човека на който съм платила. Уредихме въпроса, получих бележката. Купувахме си напитки от един от големите хотели на плажа. Имена няма да цитирам. Кола, натурален сок от степче с газировка от машина. Това пият all Inklusive гостите на хотелите. Отвратително качество. Как да идват хората??? Красив курорт, а качеството не мога да коментирам повече. Скъпо и некачествено. Ето затова туристи няма. Като български турист се чувствах дискриминирана на моменти, че съм българка, а не чужденка турист в България, макар и да си плащах всеки ден за абсолютно всичко на равно с тях. Чужденците се обслужват с усмивка, а българите не винаги. Кранево има страхотна плажна ивица, но града е мръсен. Въпреки това предпочитам и догодина Кранево, защото поне ще получа същото качество като Албена но за по- малко пари. Няма как да се пълни курорта. Просто няма.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 88d79d6b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От н. 5 до н. 16-В Албена сте платили само 20 лв. за чадъри? Вижте коментара ми н. 5, ако искате... Бях в Кранево и тази година-и беше мизерия още по-страшна и от предната година... , за 2 шезлонга и 1 чадър цената беше 25 лв., дори се изненадах, че в Албена било по-евтино. По заведенията е тотална мизерия, последния път дори на сергията за дюнери и двамата идиота бяха някакви бивши затворници, мутрите им, татуировките им, кървясалите им погледи, единият дори изпадна в някаква внезапна истерия, затова че докато колегата му(бивш затворник) ми правеше уж дюнера, а в същото време се беше покрил за около 2-3 минути зад една стена, уж да вади нещо от някакъв хладилник, но БАС ДЪРЖА, че мизерника долнопробен се изплю и то няколко пъти в дюнера, а другия тъпак на касата изведнъж се развика уж на другия, с думите-ох, не издържам вече братле... и т. н. Тука в България всички нацепени мутри, наркомани и изроди-на братко, братле и брат си говорят. А типа на касата изпадна в истерия, че не съм отишла да му дам парите, докато другия изпадняк ми правил дюнера. А малоумника си седеше на задника и нямаше клиенти, не беше натоварен с нищо, но истерия, че не съм дала ПРЕДВАРИТЕЛНО парите, преди да взема тъпия им дюнер.
Дюнера го дадох на друг да го изяде ха ха ха, мислех демонстративно да го откажа, защото не се правеше пред очите ми, но в един момент ИНТУИЦИЯТА МИ НАШЕПНА да го взема и платя, че тия мутри, които им се тресяха крайниците, като пред коакаинова или метамфетаминова криза, можеше и да ме подгонят или да ме утрепят за някакви 7 лв., и то за дребен, мизерен, вегетариански дюнер-7 лв., дори единия мухльо не опече питката, сложи направо някаква изсъхнала люспа от домат и гумени краставици-цял ден им стоят оскъдните, пластмасови зеленчуци на слънцето и стават още по-гумени-та, така за малък дюнер, натъпкан предимно с люспи и малко трева от салатки-цена 7 лв. , закуски-банички и други такива-цена 3, 20 лв. и това в мизерното Кранево. А в мизерния хотел, в който бях-хората 98 процента, от които чужденци, се редяха на опашка за закуска, обяд и вечеря-опашка излизаща от ресторанта поне още 10-12 метра, защото опираше вече в стълбите на вътрешния двор на хотела, просто трагедия и още по-голяма ирония, че тия хора се редяха на такива дълги опашки 3-пъти дневно, само за да получат някакво мизерно ядене, чист буламач, претоплени неща или сварени, замразени зеленчуци от тия пакети, които продават по магазините. Десертите бяха нарязани миниатюрни парченца от руло, пак купено от магазина-всеки ден едно и също, никакво разнообразие и никакъв вкус и комфорт, никакво спокойствие и уединение. Просто кошмар, а центъра-прилича на някое гето за бездомници от Сащ.
Някои дни-водата беше адски мръсна, гъмжеше от умрели оси и други насекоми-разни мухи и паяци дребни, отделно-навсякъде плуваха пластмасови парчета, раздробени -навсякъде из водата-поне 90 метра отпадъци.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: f8b1cc3df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Автора

16, отношението наситина не е коректно. Пред мен така на плажа изгониха една корейка с две деца, защото трябвало да иде на съседните чадъри. А то плажа е празен, места колкото си искаш. Е няма как да очакваш туристи при подобно отношение.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: ec9cae416a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До 1 Виж сега, колкото и техника, пари и снаряди да дадем да убиват руснаци, все ще е малко.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: ec9cae416a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   5 ти Расията и Молдова за развити държави ли ги имаш? Не ставай смешен! За руските туземци България е като Ню Йорк. За това идват, не защото са цивилизовани и имат пари. Идват у нас точно, защото са мизерници.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: bfda81b672
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   "чужденците идват в България, защото в другите държави не е по-различно"

Не знам къде са ходили твоите познати, ама аз ходя предимно в Турция и поне където съм бил да го сравняваш с България е все едно да сравняваш Москвич 12-так с Бентли. Във всяко едно отношение - обслужване, природа, уреденост, чистота, атракции, забележителности, търговци, хора, каквото се сетиш. Единственото, за което мога да се съглася, е, че много от плажовете им са чакълести, а не с хубав ситен пясък като нашите, но за сметка на това са по-чисти и поддържани и за разлика от България не се връщаш с повръщане и разстройство от морето. Но ако търсиш, можеш да намериш и плажове с хубав пясък.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 4f051e6998
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От 16 до 17. Да в Кранево плащах 20 лв на сламените чадъри, веднъж платих 28 на чадъри към хотел, а в Албена 21 ако трябва да съм точна. Вие сте изживяла истински ужас. Дано не попадам в подобна ситуация.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 88d79d6b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От н. 17 до н. 22-Да, така си беше... истински ужас, дори съм спестила 80 процента от преживяването, защото през целият ми престой там-се наложи да трепя купища насекоми в стаята. Купих си Райд-пръсках разни паяци, стоножки, една щипалка имаше и т. н. и т. н. Най-кошмарното беше ДЕНОНОЩНАТА ДАНДАНИЯ, понеже хотелът беше пълен с групи деца-предимно русначета, но и една група българчета на възраст 9-10 години, и по ирония-точно българчетата бяха БУКВАЛНО като издивели, все едно в джунглата са расли. До 4 сутринта се тряскаха врати, хилене, смях, писъци, крясъци, на малките момчета гласовете им са бая пискливи и като почнат да пищят, и да се хилят-направо е ужас!
Дори и със силиконови тапи за уши-звукът пак кънтеше... такъв шум и то до малките часове... , но така е като учителите им си гледаха само техния кеф, те на горния етаж, децата- на долния и дандания на макс. Вече на 4-тия ден взех да си мисля, че тия деца се държат така-все едно са на Метамфетамини! Просто НЕ Е НОРМАЛНО 4-дни поред до 3-4 сутринта да пищят, да се хилят, врати да траскат, като надрусани бяха тия деца... Нормално дете, все някога ще се умори и ще полегне да спи, но онези деца-наистина бяха, като пренавити... И не се чуваха само откъм коридора, но и откъм двора, понеже терасите бяха с изглед към двора на хотела и просто-данданията беше тотална и навсякъде. Едната вечер-някакъв тип от съседната стая-взе да хърка и се чуваше така, все едно не е в отделна стая и то при затворена врата и прозорец на моята тераса! Преди това-беше удрял стената няколко пъти, все едно се опитва да я разбие, тогава помислих, че може да е пиян, но когато една вечер на мен ми се наложи да убия един паяк и то по бързата процедура, докато е още на стената и преди да се е качил на тавана, грабнах една кутия и като тряснах няколко пъти, тогава си дадах сметка, че и съседа от другата стая-вероятно е трепал насекоми предната вечер... Знам, че на страничен читател-ще му стане смешно, но ако някой лично го преживее-ще разбере колко трагично беше.
Сега, докато го разказвам-на мен ми става смешно, защото все пак имам чувство за хумор, но докато бях там-просто се стараех ДА ОЦЕЛЕЯ! Тази година-морето за мен не само, че не беше никаква почивка, но и беше-оцеляване на макс. Бях благодарна, ако можех да поспя поне 2-3 часа на денонощие, с тапите за уши-естествено... Като капак-бях получила и жестоко слънчево изгаряне на двете ръце, понеже съм с много бяла кожа и колкото и да се пазя от Слънцето, все изгарям, но този път направо си беше -ужасно... огнени, червени петна по ръцете, с кисело мляко мазах, една голяма кутийка крем Здраве -замина в мазане... , от изгарянето, нощем се тресях от студ и точно благодарение на тази умора и изтощение, през нощта заспивах от умора, въпреки страшния шум наоколо. И това са преживяванията на едно младо момиче, а се чувствах все едно съм премазана от валяк. Повече в Кранево и на северното Черноморие-НЕ СТЪПВАМ!
За цените ясно-1 кафе на плажа струваше 5 лв., едни пържени картофки си бях взела единия ден на плажа-за 200 грама -ми взеха 7 лв. , а картофите бяха едни сухи, жилави и поръсени с малко сухо, безвкусно сирене... просто трагедия.
Най-фрапантното беше, че понеже единият ден, докато плувах-погълнах малко от гадната, замърсена вода и на другия ден-изневиделица ми се появика страшни болки в гърлото, едва преглъщах, ходих до аптеката-уж да си взема ефизол за смучене, да ми облекчи малко гърлото, казаха ми-струвал бил 24 лв. -направо се втрещих, при положение, че реалната му пазарна цена е 6 лв. Питах, дали може само една лентичка, защото помислих, че 24 лв. ми казват цена за 2 лентички, а фармацевта отвори кутийката и вика-цената е за 1 лентичка! Значи 1 лентичка, хапчета за смучене и вместо 6 лв., 24лв.? ! Отказах се естествено, за какво да финансирам тъпи мафиоти... и карах на плодов чай само. Предпоследния ден от т. нар. , , почивка", се наложи да питам за лепенки, че пръстите ми се бяха разранили от новите чехли-едни тънки лепенки, от най-тесните и миниатюрни-цена 23, 60 лв., просто думите не стигат.... Естествено-не продаваха на бройка-2 или 3 броя, ами който има нужда-да си купи кутийка на цена 23, 60 лв.
Разбирам тези пари да ги дам на някое хубаво място... но в селска България, на селското Кранево и тия цени... на фона на цялата мизерия... просто думите не стигат.
Да, сетих се и още нещо от, , блестящата ми почивка", един от учителите на групата българчета, сигурно някакъв футболен запалянко, защото все с изсулен анцунг ходеше, едната вечер ме видя в коридора на стаята ми, а бях отворила вратата да се проветри малко, защото заради НЯКОЛКОТО насекоми, които се наложи да убия, буквално бях задимила стаята с Райд, отделно и някаква гривна срещу комари си бях купила, а тя смърдеше доста силно на лимонена трева и в комбинация с миризмата на Райд-в тясната стая-едва се дишаше... и така отворих аз вратата откъм коридора да влезе малко свеж въздух, но изсуланкото с анцунга се скъса да прави обиколки из коридора-с едно, с друго дете и т. н. По едно време -остана сам и го видях как минава по коридора в посока да излезе към фоайето, но мухльото, като видя, че не стоя на вратата, но съм я оставила леко притворена и по едно време му чух стъпките -как се връща, казах си-тоя разгонен тип, като нищо ще пробва да влезе и нарочно застанах зад вратата, в случай, че пробва да влезе-веднага да му я трясна под носа и да заключа. Не исках да повярвам, че онзи селски Ганьо ще се пробва, но фактите говорят сами за себе си. Идиота бутна вратата, с намерение да влиза и просто не очакваше, че докато чакам да се проветри, нарочно съм застанала зад вратата на стаята и в момента, в който най-уверено долнопробния мръсник, тръгна да нахлува в стаята ми, блъснах вратата с всичка сила и веднага превъртях ключа. Мухльото беше в тотален шок, защото поне 1 минута стоя зад вратата без да помръдва и после се чу как се отправи нататък към изхода на коридора, на хотела. Долу под рамката на врата -се виждаше и сянката на обувките му, докато стоеше пред вратата и се чудеше какво стана току-що.
Това е българската действителност, дори и сред учителите-Ганьовците са налице-просто да ти се доповръща!

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 2e4bdf7f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   В Кранево и Албена пясъкът е сивкаво бял. На мен повече ми допада плажът в Златни пясъци, не случайно се казва така.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 73d7b68650
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   21, в България аз никога не съм се връщал с разстройство, защото не съм ходил на застроени мутренски плажове като Слънчев бряг или Златни пясъци. Щом на вас ви харесва, ходете. Но не си мислете, че в чужбина е по-различно. Същият батак е 1:1. В Гърция като съм бил хубавите им плажове са гъз до гъз, а тези с по-малко хора просто не стават за плуване. Последният път имаше морски таралежи по дъното и бяха каменисти. Но очевидно вие сте от хората, които ходите само заради атракционите. Да, наистина Турция в това отношение е ненадмината. Направо Дисниленд са си построили, само дето от али експрес. Така че немците които идват тук и другите чужденци хич не са тъпи, както се опитваш да ги изкараш. А за цените също не ми говори, навсякъде е еднакво скъпо. В Гърция за салата с домати, краставици и сирене ми взеха 20 евро. Хотелите им са същата работа. Или запазваш от рано или ще попаднеш на някаква мизерна дупка.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 4f051e6998
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 17 моля споделете на коя улица е хотела за да не ходим и да си спестим стреса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker