Защо Бог го е допуснал? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121215)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14362)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо Бог го е допуснал?
преди: 8 месеца, 23 дни, прочетена 1115 пъти
Здравейте!
От време на време ме човърка следният въпрос:
(Моля атеисти да НЕ коментират! Благодаря! )

Защо Бог е допуснал дявола и демоните при нас? Предвидил е, че много от нас, хората ще се подведат и после ще страдат заради тях, но въпреки това го е допуснал. Наясно съм, че Той иска да минем през изпитания, за да се докажем и да се радваме после повече на вечния живот с Него, но не мога да разбера- не ни ли е пре-достатъчно, че така или иначе трябва да минем през страдания и да работим, за да се прехранваме и да гледаме семейства, да плащаме сметки и т. н.!? !? !?
За какво са ни противните демони, само да ни усложняват допълнително живота и спасението!? Защо Бог не свали малко летвата, да ни е по-лесно? ЗАЩО??? Нямаме нужда от тия същества, за да ни бъде изпитана добротата и да минаваме през препятствия! Така или иначе, животът тук, на земята, си е изпитание сам по себе си. От цялата Вселена, точно тука ли решиха да се пръкнат гнусните демони!? Как пък от тоооооолкова много планети, луни и астероиди точно нашата Земя решиха да населят? И Господ най-спокойно им е позволил да се населят при нас, че да ни заблуждават и да ни карат да страдаме, и после ние сме виновни пред Бога, че сме позволили да се подведем, предвид факта, че тези същества са по-силни от нас и борбата помежду ни е недостойна и несправедлива; неравна! Разбирам, че Бог е най-силният и е на наша страна, обаче и без тези същества пак щеше да е борба и пак щяхме да се доказваме и да се изкушаваме сами, без помощта на тия гадове. Струва ми се някак нечестно и усложнено. И се ядосвам вече, защото вече няколко пъти се натъкна не нещо, което ми харесва и считам, че ще ми помогне за дадена цел и то се окаже, че може тъмни сили да стоят зад въпросното нещо и в един момент излиза, че повечето неща, които ми харесват са от дявола, а не от Бог и аз излизам грешният.
Ама не е честно! Това било грешно, онова било грешно... Ами как няма да се изкушаваме!? Най-напред- не се раждаме с начален старт и винаги има някои, които ни превъзхождат, а всички искаме и заслужаваме да сме талантливи, красиви, можещи, богати и т. н...
Просто... понякога ми идва в повече всичко!
Благодаря ви за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 5d4028eb05
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Защото НЯМА боК!!!

П. П., и да, атеист съм :)))

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: da5e31af02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей, поздравявам те за силната вяра, която имаш!

Демоните(паднали ангели) са обвързани със земята и с хората още от самото начало на грехопадаението и първородния грях - чуавал си историята за Адам и Ева и забранената ябълка.

Оттогава и досега демоните съжителстват с хората на земята, изкушават ги, подстрекават ги, тласкат ги към злини, самоубийства, депресии и т. н. Реално оттам идва злото и страданията - без демони просто нямаше да е такъв света, демоните са оставени да заблуждават и изкушават хората, който няма вяра и се подведе по тях ще бъде съден заедно с тях.

Демоните са осъдени още отдавна и те ще горят в Ада заради своя бунт към Господ. Човек все още има шанс. Има надежда. Ако човек вярва и върши добро ще се спаси. След Възкресението всички същества - хора и демони ще бъдат съдени, човек ако е вярвал и е вършил повече добро, отколкото зло на Земята ще се спаси и ще влезе в рая.

Ако ли не е вярвал и е вършил повече злини, отколкото добрини ще влезе в Ада, като в зависимост от колко точно зло е вършил зависи и колко силно ще се мъчи в Ада.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: cdd63d14b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Съществува ли тъмнина? Ако например в една стая имаш тъмнина и после пуснеш вътре светлина, това означава ли, че тъмнина някак си е излязла от стаята? Т. е. тъмнината няма собствено съществуване, а просто е липса на светлина. Светлината е съставена от фотони, а тъмнината от какво е съставена?

Та може би и злото няма собствено съществуване, а просто е липса на добро. А защо липсва добро? Според мен липсата на добро не идва от дявола, а от самите нас. Може би защото сме невежи и все още не сме дорасли да познаем доброто истински. Самият факт, че сме тук, означава, че най-вероятно сме още в началото на духовния си път. Дяволът не е дявол, а е символ на нашето невежество, т. е. той е част от нашата същност. Няма как Бог да ни създаде директно развити, така както няма как директно да станеш студент, без да си минал през първи клас.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 348274fb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Авторе, прочети малко православните сайтове, за да ти се изяснят нещата!

Аз ще ти напиша някои неща накратко:

Бог е създал първо духовния свят, така че демоните са създадени преди нас хората.

Дяволът преди да се възгордее и да стане дявол е бил светъл ангел.

Демоните не са създадени като такива, а са създадени като ангели. Те по своята свободна воля са последвали сатаната и тогава са се превърнали в демони.

Бог не е създал злото като такова!

Бог е създал и човека със свободна воля, затова от нас зависи дали се скланяме към добро или към зло.

Ако сме се склонили към зло и сме извършили грехове - има Тайнства(в Православната църква) покаяние и изповед, където човек може да се очисти от греховете, които е е извършил и да започне начисто!

Всички изпитания ни се дават за наша душевна и духовна полза и вразумление!

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 2f861a08fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Номер 1 и 2 са примери за две крайности. Единия не вижда елементарни закономерности и отрича всичко по дефолт, другия приема всичко на сляпо и наизуст. Истината е, че Бог има, но не е като от библията.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: ee119607f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Благодаря за коментарите!
Към 1- Коя част от " моля атеисти да НЕ коментират" не разбрахте!? !? !?
Повтарям- да НЕ коментират!!! Тоест- никакъв коментар от от страна на атеист!!! Защото НЕ желая да ми натрапвате непоисканото си мнение! Е**хти наглостта!!!
Освен това, не питам дали според вас има или няма Бог. Друг ми беше въпросът.
Наистина, ще помоля модераторите да изтриват коментарите на всеки атеист! Желая да виждам само мнения на вярващи, под тази тема, а не и на такива, които не вярват, просто защото няма какво друго да кажат, освен че няма Бог, и да не допринесат с нищо.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 5743531853
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   И мен ме човърка въпроса как след толкова еволюция и зли неща, причинени от фантазиите ви - религии има такива лумпени като теб...

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 95e44e1ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Защото не може да има само добро на този свят, винаги ще се появи и противоположната страна. И не Господ измисля демоните, а дяволът. Бог винаги мисли най-доброто за нас хората и не би искал ние да страдаме, защото всички ние сме му деца. Той прави така, че да разбере дали ние заслужаваме да отидем при него в рая, или при Дявола в ада. Изпитва ни, за да разбере до къде стига вярата ни у него. Ако например ти се случват куп лоши неща и спреш да вярваш в Бог, той ще разбере, че вярата ти не е достатъчно силна и така ще му стане ясно, че ти не вярваш истински в него. Представи си, че този живот, който живеем е просто едно предверие и вечността се крие след като преминеш през него. Да, така е, всеки човек се тормози и си има купища проблеми, но се замисли, когато мине твоят живот къде би предпочел да отидеш? При Бог във вечно спокойствие и любов, или при Дявола в страх и мъчение? Да, със сигурност би избрал рая, но дали би го заслужил? А, колкото до материалността и изкушенията.... всеки прави грешки, нито един човек не е безгрешен, въпросът е да не повтаряш много пъти една и съща грешка и да си взимаш поука от нея. Моли се на Бог и прави добро, защото Бог обича хора, които вярват в него и правят добрини. Не се предавай, в каквото и изпитание да бъдеш и знай, че Господ винаги ще е до теб, стига да му се довериш.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 95e44e1ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До номер 1
Правиш голяма грешка, започни да се покайваш пред Бога и вярвай в него, защото само Бог е единственият, който ще ти отреди къде да бъдеш след смъртта. Бог не пуска атеисти в рая! Ако искаш да прекараш цяла вечност в ада-продължи да бъдеш атеист.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: bf53ae31ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Демоните човек си ги създава сам, когато не спазва Божият закон и не се стреми към душевна чистота, а се съблазнява от материалните неща и вярва, че чрез тях може да е щастлив.
Дяволът е едно пале, което си верва, че може да стане Бог.
Това му е проблемът. В крайна сметка изборът е на човекът кого да следва. В този свят за да се деференцира доброто от злото трябва да има дявол. В Рая вече е различно. Но него малко ще го видят, защото да живееш правено в тоя свят става все по трудно.
Що се касае до тия атеисти. Ясни сте ми като бял ден.
Вие не вярвате в Бог, защото "ентелегатите" не вярват в "системата за контрол" за простолюдието, а вярват в науката. Щото това правят интелигентните и умните и следователно и ние сме такива.
Работата е, че истинските интелигентни учени, си дават ясна сметка, че този свят не може да съществува без да е създаден от Бог.
Та те тека.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: c7f9fdbb1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ангел бях, първият от тях
най цененият и обичан от бога
Но уви свърши любовта и
цененият е прокълнат от бога

Демон направи ме ти
отвърна от мене очи
раят затвори за мен
мислиш, че съм победен?


Няма нищо по прекрасно
демон съм, не е ужасно
имам своята свобода
стига вече с любовта

Таз война я запали ти и ще
бъде тя все на твоето чело
страх те бе, да не те сваля от
престола твой и да бъда начело

Ангелът някога мил
кръсти се Сатанайл
злото е мое и знай
тази война е без край


Легионите ще ти погубя
не я познавам милостта
и вечен огън ще изгаря
техните лица

Аз знам, че братя са ми тези
които пращаш ти сега
но искам тебе да хвана
моят баща

Мрази те моето сърце
отмъщение, иска твоята смърт
мъст до края, ще запаля рая
най накрая тебе ще те бия до смърт

Вечната стара мечта
тебе да тръшне смъртта
стига със тоз монопол
чака ме твоят престол

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: cee10dfa3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   До 1. Братле недей. И аз съм атеист, обаче с времето разбрах, че трябва да вярват. Голяма част от хората спазват тези правила от библията само, защото ги е страх. С такова недоразвито общество като нашето ще стане анархия ако нямат страх. Наистина много малко хора заслужават да са атеисти и да не вредят на другите поради собствената си ценностна система, а не поради страх.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 30cd69f118
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Защото в третото измерение, където всичко е дуалистично (добро срещу лошо) така работи еволюцията

Антилопата е еволюирала да бяга защото Бог е създал лъва..
Т. е. през страданието се учим и ставаме по-силни, по знаещи, по-можещи

"Дребните души превръщат страданието в мъка. Великите души се учат и растат от него"
Петър Дънов

Проблема на много от нас е че понякога е непосилно това пусто страдание и там идва вярата.. Да знаеш че всичко е за добро! Господния план е ВИНАГИ по разумен и грандиозен от нашия. Ние имаме дребни планове и се ядосваме като не станат. А божествения включва в себе си всички планети, звезди, мравчици, бактерийки и хора. Ако искаш да си част от Бога, мисли на едро, с вяра

Колкото до Нефилимите, защо са избрали тази наша планета. Защото се намира на много специфично ключово място за Орион. На Земята й престои да се прехвърли в по-горно измерение, Ние сме създадени от тези Нефилими за да познаем злото. От злото да се роди конфликт и от конфликта да ни се разшири съзнанието. Без такова разширено съзнание няма да можем да преминем заедно със Земята в 4то измерение. Този, който мисли на дребно ще изчезне от лицето на земята... ЗАВИНАГИ. Този който си разшири фенерчето, с което гледа на света (поздравления за коментара на 3, много хубава аналогия! ) ще премине отвъд, в 4то измерение , заедно с нашата планета (Царството Господне)

Апропо. Фенерчето за което говоря е сърцето. Ние с него виждаме света. Не с очите. Очите са направени от Дявола, за да ни подмамват

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: e07d51aaf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   "Твърде глупав си, за да разбереш защо ти се случват лоши неща? Обвини нас! "

Дявола, демоните, илюминатите, евреите, извънземните

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: e07d51aaf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Защо вярващите, когато срещнат атеист, започват да злобеят срещу него? Защото самата им рестриктивна и смахната религия ги е направила лицемери, невротици и съдници. Освен това атеистите, със своето свободолюбие, разумност и неподчиненост на измислени господари, буквално възпаляват робските им, обладани душички. Самият факт на невярващи в божеството им, ги разтревожва и разклаща вярата им, тъй като тя няма здрави основи и се нуждае от повсеместно всеобщо припяване или на всекидневно самоубеждаване. Поради всичко това, а и заради поредното налудно убеждение, че хулейки нас действат "богоугодно" ги кара да забравят за всякакво смирение. Което отново ги представя като лицемери, невротици и съдници.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 95e44e1ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До номер 15
15, това, което пишеш са огромни глупости! Вярващите злобеят срещу атеистите, защото атеистите не признават създателя си, нито пък своята религия! Според твоя мироглед от кого е създаден човекът? От кого са създадени животните? И като цяло от КОГО е създаден светът?? Но атеисти като теб едва ли си задават тези въпроси, за тях е важно да отричат Бог и религията, пък за другото няма значение! И не, ние вярващите не сме "робски души", а напротив, оповаваме се на Господ и му служим като негови деца, а той се грижи за нас като наш баща. Атеизмът е дяволска религия, създадена от Дявола, с цел отдалечаване от Бог! По скоро вие атеистите сте "робски души" на Дявола и неговата дяволска религия. 15, не те познавам като човек, но въпреки това се моля на Бог да ти отвори очите и да разбереш, че това, което правиш е грешно! В грешна посока си, проме ни се, докато е време, защото когато осъждането след смъртта дойде, няма да бъдеш щастлив/а на мястото, където ще те прати Бог, а ти много добре знаеш кое е то! Разбери, че ние хората сме нищожни и не зависи нищо от нас. Бог дава шанс, само трябва да се покаеш пред него.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 76693fc992
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До н. 15-прекрасно и много точно казано:) Твоят коментар е точно на място.
Мислех да питам автора на поста-като е толкова религиозен, защо използва думата-бахти, защо псува и злобее, ако нечие мнение не му отърва... и т. н., но се отказах да се занимавам, защото очевидно автора е по-скоро участник в някоя посредствена секта!
Много е озлобен и агресивен-навярно религията го е направила толкова невротичен.
Авторе-религиите по света са създадени за контрол на глупавото стадо. Може би -трябва да обясниш за кой точно бог говориш. Нарочно бог-пиша с малка буква -в случая:)
Освен това, трябва да проумееш нещо елементарно -това, че някой НЕ е религиозен, не значи, че е атеист.
И това, че си религиозен-ама грам НЕ те прави истински Духовно осъзнат:)

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: ccea0c0830
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторът до 17:
Струва ми се, че си автор и на първия коментар в поста..
Ядосах се, защото ми се натрапва непоискано мнение. Аз помолих, още в началото на темата, атеисти да НЕ коментират, просто защото те няма да отговорят да въпроса ми, а само ще си изразят излишното мнение, че нямало такива неща. Ама аз не питам дали има, нито питам кои са вярващи и кои- атеисти. Вече дори като помоля да НЕ коментирате, вие пак не се съобразявате. Ами, не е ли нагло!? Още повече, че пиша НЕ с главни букви, да се вижда ясно. И пак- два- три такива коментара. Чак не доумявам как модераторите са ви одобрили коментарите.
Иначе не- не съм религиозен. Вярващ съм, но имам въпроси и споделям. Овен това, това че един човек е вярващ, не означава, че е безкрайно търпелив и безгрешен. Безгрешни няма и това, дори Библията го потвърждава, така че, в случая не съм в разрез с нея.
Чак толкова духовно-извисен не съм.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 7c09355c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Според мен, единствено в коментар номер 4 ти е отговорено ползотворно. Човекът ти е написал накратко, но много точно и вярно как стоят нещата действително.
Аз също ще се присъединя към него и ще те посъветвам да потърсиш отговора на тези въпроси в православните сайтове и книги.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 61b6e56c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторе още в началото ни предупреждаваш: "моля атеисти да не коментират".
Не искаш атеисти да коментират, а ти самия си атеист, сам го казваш: "Не, не съм религиозен. Вярващ съм. Чак толкова духовно-извисен не съм". Като не си религиозен, не си духовно извисен, тогава в какво вярваш. Виждаш ли как ни заблуждаваш. Дявол и демони няма, това са измислици на хора като теб. Няма да се впущам в подробности да ти обяснявам защо дяволи и демони няма. И без това ти няма да го проумееш. И съм сигурен че Библията не си я чел, просто претендираш. Ако прочетеш Новия Завет от началото до края може да разбереш няки неща.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 95e44e1ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   21 Религиозен човек е човек, който се кланя на икони и светци и извършва всеки един ритуал, без да вярва истински в Бог. Тоест, човек, който вярва във всичко, но не и в Бог. Вярващ човек е човек, който се моли и вярва в Господ, без да извършва претруфени ритуали и вярвания в сто светци. Накратко, религиозните хора залагат повече на ритуали, от колкото на вярата в Бога. Даваш съвети на автора да прочете Новия завет, ама явно ти не си го чел/а, защото точно в Библията пише за Дявола и демоните. Още от началото се започва с това как Ева е изкушена от змията (дявола) да опита от плода. Но едва ли си запознат/а с тези неща, най-лесно е да съдиш и да си измисляш какво има и какво няма. След като си атеист и нямаш способността да проумееш темата, просто подминаваш и готово.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 61b6e56c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 22 виждам, че ти разбираш и си проумял стария завет много добре щом вярваш за произхода на Адам и как Ева е създадена от реброто на Адам. И не само тези твои заблуди ами и това, че змията е дявол. Аз не съм атеист и моята религия не е стария завет като при теб и ако ти задам няколко въпроса относно стария завет едва ли ще можеш да ми отговориш. Аз имам 5 Библии и 5-те съм ги чел. Ти вярваш ли, че магарица може да говори? Това го пише в твоя стар завет. Цитирай ми къде точно го пише. Може да си прочел 4, 5 страници и това ти е познанието.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker