Криминалните сериали трябва да ги спрат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Криминалните сериали трябва да ги спрат
преди: 8 месеца, 15 дни, прочетена 1044 пъти
Темата може да е нестандартна, но покрай всички видове престъпления зачестили напоследък с отвлечени/нарязани и прибрани в куфари и бидони жертви, макетни ножчета и т. н (все сценарии от американски крими сериали) си мисля, че голям принос за подтикване към подобни действия и даване на идеи имат американските криминални сериали, които ги излъчват по българския ефир от повече от десетилетие. Слушайки новините все едно гледам От местопрестъплението: Маями/Хавай 5/0 и тн. Аз лично ги гледах като подрастващ и бързо приключих, в момент пускам в свободното си време телевизия само за някой мач или нещо по National Geographic да изгледам, но родителите ми като типични пенсионери каквото им пуснеш по Нова/бтв това ще гледат и като им отида на гости ми прави впечатление какво се върти в момента: Новакът и подобни дивотии, от които не се учудвам защо обществото е осверепяло наред с другите проблеми, които ги има в държавата.

Тези сериали безспорно са добри за рейтинга на телевизиите и показва федералната полиция/разследването на САЩ в добра светлина, но негативите ги усеща българското общество като цяло. Смятам, че тези сериали трябва да се забранят със закон като подтикващи потенциални убийци към престъпление както и че им дават идеи как да действат. Не може в час пик да изчъчваш 2-3 криминални сериала и да не очакваш това да остане без последствие в някой момент.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 75aaffe522
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Бързи и яростни е къде по-голяма простотия.
Престъпленията, за които говориш са рядкост на фона на ежедневните катастрофи от друсани лумпени филмари без книжка.
Но нито едното няма да го спрат, защото в капиталистическия строй, всичко се оценява в приходи и разходи. Щом приходите са повече, никой няма да си мръдне пръста да промени нещо. На човека се гледа само като на полуавтономен лесно-заменим роб. Адаптирай се към извергската реалност (или "демокрация") и не се занимавай с глупости като "общество", защото такова нещо няма никъде (камо ли в тази малоумна държава).

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 23f70a9f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   И да ги спрат сериалите, то като няма закони, пак всеки си прави каквото си иска. То и полицията хич не си дава зор да ги хваща. Наркомани навсякъде.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 7b0d035744
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Гледам криминални сериали откак ги има /да речем, още от времето на "Октопод"/
Покрай Ковид простотиите тотално изключих новините и националните медии. Вкъщи се гледат Фокс Крайм и Инвестигейшън дискавъри, където пък са възстановки на реални случаи, повечето доста брутални.
Та още не ми е хрумвало да убия някой, да го разчленя и натикам в куфар или канавка.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 4746fed992
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Подкрепям мнението ти.
Като цяло филмите вредят.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: bb8fae41ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не само сериалите, а компютърните игри, които играят тийнейджъри са още по-брутални и промиващи мозъка.

В момента, с тези добри резолюции и напреднали технологии има игри, където буквално убиваш в резолюция все едно го правиш на живо.

И това си е напълно легално. Уж за по-бруталните игри има 18 ограничение, но никой не го спазва.

И ние като деца сме играли Кънтър Страйк, но днешните игри и филми просто са на друго ниво по бруталия.

После защо имало откачалки още от младежка възраст. Същото и с наркотиците - промотират се навсякъде, има ги във всеки филм, звездите ги взимат, после що младите подражавали на "звездите"

Т. Т.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 80397069ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не съм съвсем съгласен. Няма как да забраниш нещо, защото хората отново ще го търсят но по нелегален начин. Например моите родители са се сдобивали със забранена литература по време на соца.
Също така престъпления и извращения са съществували във всички епохи на човешкото развитие, много преди създаването на телевизията и крими жанра.
Аз телевизия не гледам, но много обичам да гледам крими сериали и предавания за серийни убийци по Нетфликс. Много си падам по документалистика относно убийства, серийни убийци, диктатори и прочие. Но в същото време не мутрея, не се правя на голямата работа, не бия жена си и нямам криминално минало.
Всичко според мен опира до възпитание и психика. Моите родители са ме възпитали добре и съответно не съм отрепка.
Другото важно нещо е човек да прави разлика между фикция и реалност.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 9a01273193
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не говори глупости, нима родителите ти станаха убийци, от гледането на такива сериали или преди сериалите е нямало насилие и убийства?

Аз предлагам да ти забраним да ядеш сладко защото диабетиците имат висока захар, да ти забраним да гледаш футбол защото има футболни запалянковци, които трошат обществена собственост, и да не забравим да ти забраним да гледаш филми за животни, защото има много бракониери, които ги избиват.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 3b75c184dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   В почти всеки сериал има криминален елемент в сценария.
Проблема не са сериалите а това, че хората използват наркотици, стероиди, пият като невидели алкохол и други подобни неща правят. Ти от един надрусан човек не можеш да очакваш да не направи в един момент нещо лошо

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 7fac2921fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   И какво да пускат вместо тях? Затъпяващи индийски тъпни от типа на "Малката булка", турски мелодрами, латино бози и холивудски лиготии? Понеже с тях публиката израства много интелектуално?
Апропо, крими сериалите не са само долнопробни, нито само американски. Английските са направени много добре, напр. "Убийства в Мидсъмър", "Инспектор Морс", "Индевър", "Войната на Фойл", "Отец Браун", "Вера", "Криминалните случаи на мис Марпъл", френски - "Джо", "Бюро на легендите", "Люпен", "Лабиринти", ""Убийство в... " - Франция, Белгия, класика е италианският "Октопод", скандинавските- особено "Мостът", "Граничен град", "Кестеновият човек", "В капан", „Убийството“, "Убийства във Валхала", "Инспектор Валандер".
Руснаците също произвеждат страшно много крими серали- "Невский", "Пъзел", "Станица", "Свои", "Селски детектив", "Северно сияние", "Територия", "Фишер"-по действителен случай, новият "Замаячни" -за сериен убиец. Уверявам те, авторе, че там убийствата са не по-малко и по-жестоки от тези в американските.
Филмите и сериалите са напълно достъпни в ютюб и всевъзможни сайтове. Да забранят целия интернет ли?
Колкото до това, че влияели за увеличаване на престъпността, двете най-жестоки убийства в моя град станаха далеч преди тези филми да видят бял свят, когато телевизията показваше само съветски героични филми и "шедьоври" на българското соц кино.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 410c0c722e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Той Джак Изкормвача само американски сериали ще да е гледал...

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 3b85ffba5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Това е гадното... Че злонамерени хора се учат от тези неща и опорочават тези филми. Същото е и с филмите на ужасите или екшън филмите, където(нормално) има злодеи винаги и трябва да им се придадат някакви лоши качества, за да бъдат представени в лоша светлина. За жалост обаче, човек вече не може да се осмели много много да измисля оригинални злини, с цел да е по- интересно, просто защото в действителността истински злодеи ги реализират. А тези идеи са били създадени само за самия проект, като е било планирано да си останат там, но уви! Наистина трябва да се намери някакъв начин подобни хора да нямат никакъв достъп до филми, книги и видео-игри с насилие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: c6ba9ca670
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   По малоумна тема не измислихте ли? Трябвало да спрат криминалните сериали защото вдъхновявали убийци. Брутални убийства и измъчвания има от както свят светува много много преди първия филм или видео. Без сериалите щели да спрат пълна тъпотия.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 971bc648b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз обичам криминалните филми, сериали и предавания. "Престъпни намерения" ми е особено любим. Никога не съм имала подобни мисли и желания.

Тази тема ми звучи малко като последното интервю на Тед Бънди, в което се беше опитал да пробута идеята, че разглеждането на порно списания като тийнейджър, го е подтикнало да убие 35 момичета впоследствие. Всеки може да се оправдава с филмите, медиите, компютърните игри, социалните мрежи и т. н. за жестокостта си. Ако си зъл и имаш извратена психика и желание да нараняваш другите, ти си такъв, независимо какво се излъчва по телевизията...

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 682e8fe0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мдаааа, обаче няма проблем да въртим гурски сапунки, че да могат младите момичета да си мечтаят да се омъжат за турци или араби.
Проблемът не е в сериалите, а в това как са те възпитали и какво имаш между ушите.
Прави са коментиращите преди мен, Джак Изкормвача, Чекатило, че ако щеш и Жоро Павето да не би да са гледали "От местопрестъплението"?

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 4771b05b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Според мен няма нужда да спират криминалните сериали и филмите с убийства. Реално ако някой има “тенденция” към кръв и насилие, той и да не го гледа по телевизията, рано или късно ще го направи. Преди 300 години филми не е имало, но пак е имало зверства.
Естествено обаче, според мен не трябва да се гледат от деца филмите с насилие, най-малкото е стресиращо за тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker