Защо Русия не може да се справи с Украйна? Нали е голямата суперсила? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121571)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18624)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо Русия не може да се справи с Украйна? Нали е голямата суперсила?
преди: 9 месеца, 2 дни, прочетена 1468 пъти
Въпрос най-вече към русофилите. Как така Русия уж е голяма сила, а не може 2 години да се справи с Украйна? Вижте на картата колко малко територии са превзели руснаците след 2 години пълномащабна война и стотици хиляди убити или ранени. И сега са в глуха защита, не могат да превземат повече и се надяват поне да запазят малкото заграбено, иначе с какви очи ще обяснява Путин, че "спецоперацията" върви по план ако и тази година се повторят провалите в Харковска област и Херсон?
А впрочем, какво стана с Киев? В началото на войната тръгнаха към Киев с 50-60 километрова колона военна техника! Представете си от Перник до Кюстендил само танкове, камиони, бтр-и и какво ли не! И кво стана? Изядоха боя и след 1 месец си тръгнаха с подвита опашка. Нали щяха да свалят Зеленски? Нали Зеленски беше клоун, значи суперсилата Русия не може да се справи с един клоун!
русофилите често казват, че Русия ще сложи край на хегемонията на САЩ. Как ще стане това като дори не може да сложи край на Украйна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 2 дни
hash: a81a131f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   На такива като тебе не трябва да им се отговаря или обяснява. Изключително си зле запознат с обстановката. Ако беше отделил време да вникнеш в нещата, сега нямаше да питаш такива елементарни въпроси. Тук не опира до това някой русофил да ти обясни, а запознат с обстановката. Но както казах, такива като тебе са загуба на време за всеки трезвомислещ човек. Не се занимавай с неща, от които очевидно нищо не разбираш. По-добре започни да четеш Мики Маус.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 580067a6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Защото западните държави помагат с уръжия на Украйна.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: bb2db541ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Познавам русофили наживо и те действително вярват на всичката пропаганда на Кремъл. Вкл. че Русия побеждава и Украйна са неонацисти и имат някакви доказателства за военни престъпления. Със сигурност Украйна не е на 100% чиста и напоследък имат навика да атакуват цивилни но в сравнение с Русия, нещата не са съпоставими, особено ако видите видеата където изтезават/убиват по мъчителен начин украинци.

Повечето от русофилите са наясно че Русия няма как да спечели, просто смятат и че Украйна няма да спечели затова смятат че трябва да седнат на една маса и да разрешат нещата, виж опорките на Радев и БСП ако искаш истински пример как мислят.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: c368f05f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хитлер през 1945г. щеше да се разправи със СССР за няма и година, ако САЩ не им пращаха стомана, долари и оръжие.... Та и сега е същото в обратна посока, ако не е НАТО, Украйна загива за няма и месец, защото нямат ресурс, а Русия в момента може да произвежда достатъчно неща!

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 9846541f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

7.   Няма как да си русофил и да си на страната на Путин. Истинските русофили сме против Путин. Тоя некадърник разшири НАТО, обрече на смърт 250 000 войници за година и половина, съсипа рублата и имиджа на страната- във военно, дипломатическо и всякакво естество.
Дори след частичната мобилизация миналата година не успя да направи никакво настъпление, дори сега украинците си върнаха още територия.
Пълен некадърник, той и цялата му шайка от Шойгувци, Лавровци и прочие идиоти. Сталин ако беше жив, първо Путин щеше да убие.
На чисто концептуално ниво нападането на Украйна е идиотщина.
Всичките тези милиарди рубли Путин можеше да ги вложи в образование, медицина, технологии и бизнес, и така бившите соц републики сами щяха да клонят към него. Макар и отделни държави, границата между Украйна и Русия можеше да е един бордюр (както в редица европейски държави) и хората да си правят бизнес и да се развиват. Тая война само сплоти украинците и създаде огромна пропаст между двата народа.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 6c44bae9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не съм русофил, но никоя суперсила не може да се справи с друга държава при взето решение да бъде подкрепена военно и финансово от останалия неокапиталистически свят.

Лично се надявам само да не стане ядрен конфликт защото последствията ще са за всички нас които нямаме бункери.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: bcd2c49ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Защото са ташак. Подцениха врага като дебили, сега им го набиват без вазелин. Рашка и цар Лилипутин разчитат на репутацията на СССР и насериозно се имаха за "втората армия в света" след САЩ. Дори се правеха на голямата работа като ебаваха НАТО, че били педали. Педали, джендъри, ама една заспала Украйничка не могат да овладеят, братушките. Смятай какво означава да губиш от "педали", що за жалко педерастче това те прави.

Губят, защото толкова могат: тежкарчета на думи, путки наяве.

Преди около десетина години, Капутин още повтаряше как членството ни в НАТО не било проблем. Преди да нападне пък постави ултиматум на НАТО да се оттеглят от Източна Европа. Кой според теб раздава заплахи и заповеди, които не може да наложи? Слабакът, кой. Дядката се е побъркал и си въобразява, че реториката му ще го спаси пак и че светът ще клекне пред славата му. Да, ама не. Никой не клекна, теглиха му майната, той се насра.

Това е разликата между реалната власт и импотентните думички: силните не се нуждаят от заплахи. Колко пъти си чул Франция да реве "не ми противоречи, ще те нюк-на"? САЩ някой да ги ебава директно смее ли? Жълтурковците пробваха, начукаха им две ядрени за урок, сега още се раждат с по три носове и длан у гъза. Рашка си е тъпа и сама си го наби тоз път. Никой не ги молеше да нападат, никой не ги натискаше. Имаха колкото време си искат за подготовка и го осраха. Некомпетентни пияници, толкова.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: d9f7bf98ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Евала за темата, точно казано.
Болка е за русофилите, но Русия е просто сянка на това което някога е била, нищо повече.
Сега там има по-високи нива на бедност от тук, огромна заболеваемост от ХИВ, по-голяма корупция и така нататък.
По стечение на обстоятелствата имам доста познати и приятели руснаци живеещи в България и всички от тях са против тази война. Нито един от тях по никакви обстоятелства не иска и да чуе за Русия, и то много от преди войната.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 45cf6a90c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

11.   Русия, ако искат, могат да приключат с Украйна за 24 часа. Защо не искат ли? Ти ако имаш хлебарки в гаража си, ще го подпалиш ли, за да ги унищожиш бързо и ефикасно, или ще си спестиш страничните загуби с някой по-бавен метод?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 72bf5c2ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Към 11, ако подпалиш гаража има риск да изгори и съседния двор и съседът ти да извика полиция. Като ще си говорим завоалирано, предполагам си разбрал, че Путин не би рискувал да засегне граничеща с Украйна натовска държава каквото би станало ако драсне клечката, а също така в Украйна има атомни централи, които гръмнат ли ще си търсиш билети за далечна дестинация т. е във въпросния гараж има и туби с бензин и боеприпаси.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 46d5d73741
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Първо не знаеш целите им, второ много добре знаеш че не се бие само срещу Украйна, знаеш добре колко подпомагане получи украйна в боевете.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 072f95f3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Защо всички държави помагат на Украйна, а не на Русия? Явно украинците са прави в случая. На Русия остана да се съюзява с другите диктатури Северна Корея, Китай и подобни. На Русия политиката е да напада държави, да заграбва територии, а когато има външна намеса, да кажат, че спират, но някаква част от територията да остане за тях. Защо Путин не смее да излезе от държавата си, а Зеленски обикаля по света постоянно? Зеленски излезе голям комик - направи за смях Русия.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: fe8e15b3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   №11 браво, точно описание, но за автора е нужен ум да те разбере, Той иска да види лунен пейзаж в Украйна и да повярва на очите си, няма вътък за логично мислене.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: fc0aff960b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Едно време нали русофилите обясняваха как това било стратегическо отстъпление. Било временно и видиш ли само след 3 дни цяла Украйна ще е руска. Сега вече оправданията се изчерпаха и единствения довод остана "много си прост и не заслужаваш отговор". Ето номер едно е пример.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: cb0ebd813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   11, а ти ако имаш хлебарки в гаража си и наистина можеш да се справиш с тях, ще даваш ли 2 г. членовете на семейството си като жертви, че сакън да не запалиш гаража? Това русофилите сте страшна работа - на черното бяло ще кажете, само и само да не си принзаете колко сте загубени. Вече и на децата им е ясно, че ако руснаците можеха за 2 г. щяха да се справят и да приключат войната в тяхна полза, ама ядец.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: cb0ebd813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Нека припомня какви опорки се казваха във всеки етап на войната.

Русофилите в първите дни на войната, цитирам Киро Брейка:

- Русия ще превземе Украйна за три дни само с военния оркестър.

Русофилите, когато руснаците загубиха превзетите теротиории и се върнаха почти до границата:

- Това е временно стратегическо отстъпление.

Русофилите, когато войната се закучи и не можеха да напреднат месеци наред:

- Русия ако иска, може да превземе Украйна много бързо, но не иска, за да не убиват цивилни.

Русофилите, когато се изчерпа и предния "довод" (с наченки на пораженческо мислене):

- Цял свят помага на Украйна.

Русофилите сега:

- Няма да отговоря, защото си прост.

Русофилите, като загубят войната:

- Путин е прост/американците са виновни.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: cb0ebd813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   до 11

да, то и аз ако искам, мога да си купя Бентли, ама няма, защото ще вземат да ми завидят. Затова ще си карам 20-годишния таралясник, че много ме е грижа, сакън Пешо от горния етаж да не каже, че съм разсипник.

Горе-долу така звучи тая опорка.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: cb0ebd813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   1, ако автора хвалеше вожда ви, щеше да е много умен, нали? Много кисело туй грозде.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: c368f05f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   До 11,
Прав си, да ти допълня само малко анекдота. Та като си запалят гаража 99% ще им се запали и къщата, така че няма как да се справят с Украйна за 24 часа!!! Видяхме, че дори и руснаците не са готови да ползват ядрено оръжие, защото това ще означава, че за всички ще настъпи краят, а никой от факторите, които управляват света няма да допусне такова нещо, а Русия е задължена да се оправя с конвенционални средства!!! Единственият вариант да ползва ядрени оръжия е някоя друга ядрена сила да я застраши с директен удар, а едва ли има друг такъв идиот.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 580067a6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Има хора които не обачат да излизат и да ходят на различни места. Приятелят ти може да обича да седи вкъщи.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 67162e6895
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Н. 1 абсолютно си прав, напълно съм съгласен с теб. В този сайт има толкова невежи хора, че им се чудя на акъла. Мисля си, че всички са от новата генерация родени малко преди 1980 г. и най-вече след 1980 г. Не всички, но повечето са с напълно изветрели мозъци. Заради такива като автора и подобните на него България ще страда.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: a995dc39c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

25.   Понеже съм русофил ще отговоря.

Първо, много е глупав въпроса 'как не може да се справят с една Украйничка' и оо показва некомпетентност не само по военни въпроси, но и че скоро не си поглеждал картата на Европа!

Украйна има площ от 603 700км2

Това е почти 2 пъти повече от тееиторивта на Германия - 357 588км2

Такава територия дори да тръгнеш да я завладяваш няма как да я държиш завзета дълго време. без подкрепа на местното население. За справка - Хитлер през ВСВ завзема дори много по-големи територии, но не може да ги удържа - в тила(в гърба ) на войската се появяват партизански движения, малки отряди, които нападат, обират, саботираш Жп линии и хранителни доставки за армията.

Та руснаците в момента са в териториите, в които имат подкрепата на местното населенние - предимно Източна Украйна, където са с руско самосъзнание. Там хората се чувстват част от Русия.

Това е и отговорът към въпроса ти - ь 'защо се оттеглиха от Киев? ', - не, не е защото са -яли 'бой', всъщност битка за Киев дори НЯМАШЕ, а защото руснаците мислеха, че населението ще ги посрещне с радост, а те блокираха пътищата направиха насипи и се подготвиха за бой.

Няама как да обсаждаш Киев, който е 2. 8 милиона, да го обсаждаш с 30 или 40 хиляди войска, това е просто но-сенс, целта беше руснаците да влязат и да сменят правителството.

Второ, руснаците ще са Ок войната да спре тук и сега, като задържат областите с рускоговорящи в Източна Украйна - около 120 000 км2(кажи речи една България! ), но Западът настоява войната да продължи и праща още и още оръжия въпреки кошмарните загуби.

Зеленски каза, че иска всички територии обратно, включително и Крим и дотогава нямало да преговаря(преговори июмаше миналата година в Турция, но под натиска на САЩ бяха прекратени)

Трето войната не е само между Русия/Украйна, а е много по-дълбока - САЩ се борят да запазят могъществото си и контрола над Европа, Русуия иска да изгони САЩ и да махне натовските бази около себе си, иска да махне долара като резервна валута и да бъде лидер в БРИКС и в един нов, многополюсен и равноправен в международен план свят.

Тоест имаме коренно различни интереси на 'големите' батковци при държавите. САЩ иска да си продава стоките и оръжието в Европа(самолети танкове и т. н. ) у и не искат войната да спре. Защо им е да спира? Всеки украинец вече дължи хиляди долари външен дълг, ще ги изплащат десетилетия наред, ако не се промени системата. България със смешния си бюджет хвърля милиарди за партида американски Ф-изтребители. Полша купи близо 200 танка. Тоест за янките е просто бизнес ялата работа с чужда кръв.

Русия от своя страна си гони някакво влияние в Източна Европа, иска да обедини рускоговорящите територии, има претенции за сферите на влияние на СССР.

От България така или иначе нищо. б не зависи и ще е трофей за по-силните, единственото, което може да направим е да не допускаме разни продажни мекерета - политици да ни набуъатат между шамарите.

ТТ.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 3cf4de6528
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Цялата им специална военна операция не беше обмислена добре, изпуснаха момента да приключат и сега войната се закучи. Вече украинците получават много помощ и оръжие. Абе хубава работа, ама руска...

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: cb0ebd813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   24, т. е. трябва да хвалим Русия и Путин с и без причина, че да сме "умни" в очите на една мурзилка ли?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: cb0ebd813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   26, така е. Едно време "превземахте" Украйна за 3 дни с военния оркестър, сега изведнъж Украйна била 600 000 кв. км. Май не сте толквоа велики, за колкото се мислехте, а?

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: f10d1e93ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Аз лично споделям мнението на 7. Хората, които харесват Русия, руснаците, руската култура, определено не са путинисти, този гном - като човек и лидер, доведе дотук тази необятна страна... Вместо да впрегне олигарсите и ресурсите на държавата в нещо градивно, да изкорени недъзите на обществото и постигне икономически и социален напредък, той тръгнал да мачка съседите си с военни средства, измисляйки си някакви заплахи, фашисти и прочие, та той самият действа като отявлен фашист!
Имам толкова много клиенти руснаци и украинци, как пък един не защити Путин, как пък всички правят и невъзможното да избягат от Русия, управлявана от Путин и кликата му? Изпадам в недоумение как толкова много хора в България са поставили Путин и идиотската му война на пиедестал, питам се с всичкия ли са си тези хора? ! Наистина не знам какво да добавя... трагедия, а тук някакви крякат в захлас колко е хубава тази война и как Путин громял фашизма... все едно живеем в паралелни вселени...

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: f7c82b07fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Само да напомня, че Украйна не е просто някаква си там държава, а има една от най-големите, добре обучени, опитни и екипирани армии в целия свят. Украйна е и най-голямата европейска държава. В цялото НАТО само САЩ и Турция имат по-добри армии. При това не е напълно сигурно за Турция. Та в Украинската армия има хиляди ветерани, които се сражават още от 2015 година.

Прибави към това и пълната финансова и техническа подкрепа на целия Запад и ще разбереш, че Русия всъщност прави чудеса на бойното поле.

Проблемът на Руската армия беше, че първоначално очакваха да се сражават само с нацистките формирования, а останалата част от Украинската армия ще се предаде без бой. Пълен провал на разузнаването, а не на самата армия.

Вторият проблем (? решение) на руснаците е, че в Русия животът продължава почти без промяна. Повечето руснаци изобщо не усещат военните действия. Държавата не е мобилизирана, а се опитват да запазят нормалното ежедневие. Според мен това беше/е грешка и рано или късно ще се стигне до пълна мобилизация. Ако го бяха направили още в началото, щяха да избегнат десетки хиляди жертви.

Изобщо Украйна прилича най-много на Виетнамската война. Включително Зеленски е 1/1 с генерал Нго Дием. Според мен ще се развие по същия начин и скоро ще видим по-сериозна американска намеса.

.... сега си самопрочетох коментара. много добре се е получил.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 часа
hash: cb0ebd813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   13, едва ли целта им е била да дават 2 г. жертви без реален напредък.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 часа
hash: 930729a18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Какво искаш да ти кажем соросоидче? Руската армия е най-силната в света в момента. В началото наистина нямаха опит и изпуснаха златният си шанс да освободят Киев, но оттогава се подобриха. В момента успешно отблъскват настъплението на украинците на които западът специално им отдели хиляди бронирани машини. Какво се случи с тях? Уж вече щяха да са в Ялта, но даже първата отбранителна линия не пробиха. В Русия имаше само една вълна на мобилизация, а в Украйна ловят хора по улиците. И между другото не е вярно, че руснаците са взели малко територия, територията е повече от колкото площта на България.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 часа
hash: 04e3379fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   Защото войната е светът срещу Русия, а не Русия срещу Украйна. И пак Русия може да приключи нещата бързи в своя полза, но те имат проблем с Украйна не с България или Гърция. Но ние като най-големите малоумници помагаме на украинците. Да спат по българските хотели за, която сметка плаща бедния българин. Че и оръжия им даваме. А те си карат скъпите мерцедеси из Европа и обикалят курортите, горките те колко са зле……

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 15 часа
hash: 15471748f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Ще се опитам да отговоря без се влияя от симпатиите си. Сравнявам двете армии.
- числено превъзходство - горе долу са равни. В началото беше отявлено на украинска страна, Русия нахлу със стотина хиляди човека, срещу 600 хилядна украинска армия. В момента след мобилизация, допълнителни части, са горе долу по 700 000.
- Въоръжение. И двете армии разполагат с модерно оръжие. Руснаците имат едни от най-добрите модели в света. Старото съветско оръжие на Украйна отдавна го няма, въоръжени са с модерно натовско оръжие. От една страна имаме Ц-400, от друга - Пейтриът. Имаме кинжали и искандери срещу Химарс. Тигри срещу Т-90. Армата не ги броим, те са експериментални и малко на брой. Не участват във войната доколкото знам. Авиацията играе слаба роля поради доброто ПВО на двете страни.
- Обучение. Руската армия е професионална, една идея по-добре обучени са от тези украински части, пълни с мобилизирани. Но украинците също минаха обучения в НАТО. Може да се предположи, че са добре объчени също. Плюс - украинските офицери имат опит от войната в Донбас. Освен това на страната на Украйна се сражават натовски наемници - отлично въоръжени и обучени бойци. И Русия ползва наемници, но доста по-малко и не толкова качествени.
- Разузнаване. И двете страни разполагат със сателитно разузнаване. Украйна ползва американското.
- Мотивация. Тук предимството е твърдо за Украйна. В една война винаги отбраняващата се страна е по-силно мотивирана. Колкото и да обясняват на руския войник колко е важно да отиде да се бие, ако почнат да ти гърмят по селото, си много по-надъхан. Допълнително демотивиращ фактор в руската армия е тежката корупция.
- Икономика. Спорно. От една страна Русия има много повече ресурси. От друга зад Украйна стои целия Запад. Но Запада не може да впрегне цялата си икономика в тази война, хората там искат да живеят не съвсем бедно. Отделно трябва да се пазят и от Китай.
Има и нещо друго, странно при руснаците, което не разбирам. Поради някаква причина се мотат. Не са унищожили украинските електроцентрали. Не удрят рафинериите им. Не са срутили мостовете и тунелите, с което да затруднят доставките на оръжие. Дори не са опитали. Кинжал може да свърши това. Освен това Русия продължава да продава газ и гориво на Украйна, въпреки че са във война. Гориво, с което се зареждат украинските танкове. Там бизнес интересите са оплетени като свински черва и не знаем точно кой какво и как. Може би някои влиятелни кръгове в Русия (както и на Запад) имат интерес от продължителна война. Оръжейни лобита, олигарси. За съжаление от това страдат обикновените хора.
Въпреки личните си симпатии се наявам преди всичко скоро да се стигне до мир и проблемите да се решават чрез дипломация.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 9b1f9fb726
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   Авторе понеже съм сигурен че все още не четеш Мики Маус, както те посъветва но. 1 ще се опитам да ти отговоря.

Една война никога не е само до избиването на едни войници. Целите в нея са много по-високи. В случая Русия води икономическа война с всички държави, членки на Нато. В която видимо побеждава, тъй като устройството на капиталистическия свят е такова, че в него един малък процент да бъдат облагодетелствани. Т. е целта е запада да обеднее. Отиди на запад да видиш колко по-зле живеят хората вече. Инфлацията в Лондон (където живея аз) мина 20те %.
Под този 1-2% от хипер трилионери стоят оръжейните компании, които пък правят пари от Украинския конфликт, както и правиха пари от всеки един конфликт по света. Няма нужда да навлизаме в подробности кои държави Америка е бомбардирала досега. На тях това им е хляба на масата. Една ракета струва милиони.
С други думи, разглеждай запада като една машина за правене на пари от собствените си данъкоплатци, предизвиквайки конфликти навсякъде. Медиите им работят най вече за оправдаването на тези конфликти.
Руснаците знаят това, влизат в Украйна, запада се хваща на въдицата и почва да налива пари. Западняците-данъкоплатци пък (в това число и ти) са достатъчно наивни да смятат че там Зеленски-някой си имал правдива кауза.
Какво ще спечелят руснаците? - ще си върнат териториите в Украйна с етнически руснаци. Възможно е и да си осигурят буферна зона, както през Съветския съюз в източна Европа. Тук обаче не е толкова колко ще спечелят те, а колко ще загуби запада. Затова аз тази война я виждам за поне още 10години, в които ще има "на ти куклите, дай ми парцалките".
Какво ще загубят руснаците? 1млн психопати, които са готови да убиват хора (разбирай разни чеченци, затворници с присъди, ментално болни хора ).

Но 1 е много прав, че не си запознат с конфликта обаче. На този етап само човек, който повярва на ковида, може да вярва и на цялата врява която Зеленски и държавния департамент на щатите вдигат

Българина може да се гордее съ стабилното си психично здраве и критично мислене! И аз съм горд с моя народ. Жалко че ти не мислиш като останалите.

Съветвам те, вместо да гледаш глупостите от фронта, гледай новините от икономическите спогодби, които Русия сключва с Африка, Китай и тн. Там ще ти просветне малко и ще почнеш да си отговаряш сам на такива нелепи въпроси..

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 3306f043b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   На Русия политиката със сигурност не е да заграбва, напада и пр..
Базите на Русия са малко под 20, а базите на САЩ са около 700 по цялата земя. Кой налива пари за оръжия? Не са руснаците във всеки случай. Украйна щеше да бъде окупирана от САЩ, както е окупирана и България. На руснаците им е тъпо да имат чужди бази до гърба си!
Навсякъде представят анти руска пропаганда, нормално е да внушават че Русия е слаба и губи войната. Историята е показала, че Русия не губи, а българите сме били винаги в грешната посока. И сега избрахме грешната страна на Украйна.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: c0ab1ced94
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Защото целият Европейски съюз и САЩ ппдпомагат Украйна с оръжия, та Русия се отбранява срешу ЕС, САЩ и Украйна накуп.
Това е прикрита Трета световна война.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: aba1c001ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   1. Войната е между Русия и Америка с Нато
2. Русия също използва да удължи войната и формира свой алианс с други силни страни- било на силни на оръжия, на натурални ресурси т. н

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: daeff3fa98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Авторе, доста си невеж. Целта на Русия е да окупира е задържи Източна Украйна. Пълен абсурд е да се покори държава с 0 6 млн. км. площ и над 40 млн. население. Русия го прави това за трети път, като преди това окупира Южна Осетия и Крим, до голяма степен напомня за началото на ВСВ. Войната е повече от ясно, че е за геополитическо влияние и ясно прозират намеренията на БРИКС. Войната ще свърши до края на годината, защото повечето европейски държави са в рецесия, от няколко месеца се очаква САЩ да намали помощта, главно заради изборите за президент. Не е изключено да има протести да се спре войната, защото на европейците им писна да плащат масрафа-50 милиарда долара годишно.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 91e7b70868
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   19 много добре е обобщил русофилските опорки. Не знам как някой може да им се връзва на пропагандата, обаче явно има кой. Както се казва, ако едно нещо прилича на патка, ходи като патка и квака като патка – значи е патка. Да, има някаква вероятност да е лебед под прикритие, който да има някакви тайни дълбоки замисли и 1, 5 години да се крие, но е малко вероятно. Те и за Хитлер през Втората световна са разправяли теорията за стратегическото отстъпление, че и някои са вярвали, но всички знаем какво се случва.
Тук по-скоро войната отива към дълга и позиционна битка, но ще видим. Поне се развенчаха митовете за непобедимата руска армия, дето всички вярвахме, че е велика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker