Хората в Северното или Южното Черноморие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората в Северното или Южното Черноморие?
преди: 8 месеца, 20 дни, прочетена 525 пъти
Обмислям да си закупя имот на морето, но да е място с гостоприемни, топли хора. Едни приятели си купиха апартамент в Поморие и първоначално мислих и аз там, но ми направи впечатление, че много от хората са намръщени и кисели. Като цяло местните не са много приятелски настроени към нови лица и може бии помежду си. В същото време в Равда винаги са били доста добронамерени, а е наблизо.

Бил съм в Чехия, е в Поморие все едно си в някое малко чешко градче - навъсени продавачки, поздравяваш, те не отговарят или с половин уста. Руснаците, които живеят там са по-топли дори от местните помориици! Добро обслужване сме срещали в Албена, Балчик, Равда, Синеморец и дори Сл. Бряг. Не толкова добро в Приморско, Поморие и Ахтопол. Като цяло досега всичкия ни негативен опит е от Южното Черноморие, а позитивния предимно от Северното с изключение на прекрасния Синеморец и Слънчев бряг, където местни реално няма.

Затова вече за имот обмисляме повече Северното Черноморие или някъде навътре около него като Долни чифлик, Ново Оряхово и т. н. Освен всичко друго май там е с няколко градуса по-прохладно?

Дали хората в да речем град Бяла или Каварна са по-свестни от тези в Поморие например? А в места като Шкорпиловци, Долни Чифлик, Ново Оряхово, Камчия, с. Близнаци, село Топола, Кранево? А ако искам международна обстановка дали Златните пясъци са по-приятни и с една идея по-качествени туристи от Слънчев бряг?

Или дори едно сравнение между Варна спрямо Бургас ако щете, интересно ми е има ли разлика в манталитета, гостоприемството като цяло между севера и юга по и край морето навътре до, да речем 20 км.?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 20 дни
hash: a6bde24e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   От Варна съм, не мога да кажа, че тук хората са най-приветливите. Явно не търсиш в самите големи градове. Ако търсиш спокойна обстановка в курорт, който и зимата е функционален - Константин и Елена. Работил съм на Златни пясъци - всеки иска да те прецака като турист. Зимата е празно няма жив човек и е далеч от града. В Константин и Елена (Дружба) има лидъл в следствие на което цените на храните са като в града. Лидъла работи и зимата, градски транспорт има и зимата. Плажовете са кристално чисти. Откровенно да ти кажа бих живял там с удоволствие целогодишно. Туристите там са семеен тип, а не като говедата на Златни пясъци (там и цените на всичко са 2-3 пъти по-скъпи минимум от нормалното). Албена е на майка си в п... , освен това там е практически един монопол на една фирма, която притежава целия комплекс. Бяла варненско е евтина дестинация за имоти, но то направо си е по средата между Варна и Бургас (не мога да давам мнение, знам само цените на имотите от нета).

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 50afc62574
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   1, благодаря ти!

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 09c05b69a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Имай предвид, че тия имоти зимата често се разбиват. Някои имат и годишни такси за поддръжка от поне 2000 лв. От инвестиционна гл. т. е много вероятно да не носи почти никакви печалби, а да си останеш с разправията. Ако пък идеята ви е да ходите летата там, замисли се заслужава ли това главоболие за 1-2 седмици в годината ползване, вместо просто да си платите един хотел и да имате удобства като басейн, чистене, паркинг, ресторант. Отделно че ще сте длъжни всяка божа година да ходите на едно и също място и ще ви втръсне още на третата година.

Аз лично не бих си го причинил. По-добре си купете в нормален град един имот, отдавайте си го под наем, а с парите от наемите си правете почивката. Главоболията ще са в пъти по-малко. Познавам хора, които са си купили подобни имоти и съжаляват.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 4b72fa9b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това е твоя проекция, ние сме огледала, ти си явно нацупен и затова са нацупени всички И аз ходих на Поморие нямах никакъв проблем, претоварени хора от туристи. Руснаците са нахалти, бутат се, но това е манталитет.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 49215382b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   4 глупости твоето за руснаците явно е проекция по твоята логика. Странното е че точно руснаците в Поморие са по-топли. от местните.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 49215382b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И за да не излезе, че плюя цялото Южно Чернаморие - в Синеморец, Равда, Несебър винаги са отзивчиви и добронамерени хората.

Иначе тъй като съм от голям град имот недалеч от Варна, Бургас или в Златните е точно за мен. Може би не Слънчев Бряг, защото там е съвсем шумно нощем.

Като от Поморие отидох в Слънчев бряг въздъхнах "най-после цивилизация! ". Но дори и в Поморие е международно - видях чешки и словашки регистрационни номера и много румънски. Лошото е, че са туристи, а там живеят за постоянно само българи и руснаци. Мулти култи, но не съвсем. В Пловдив или София е даже още по-зле - там всичките регистрационни номера са български. Живях в чужбина и си търся международна среда, това е много важно за мен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker