Дали ако сключа брак и имам дете после ще ми и трудно да си намеря хубава работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали ако сключа брак и имам дете после ще ми и трудно да си намеря хубава работа?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3245 пъти
Имам сериозна връзка и искам да имам дете, да знам ще кажете малка си живеи си живота, но с приятеля ми наистина искаме да се оженим и да си имаме дете. Тревожа се обаче, че ако имам дете, то няма да мога после да си намеря работа по специалността.
Имаме собствени жилища, той смята, че ще се справим с парите, които изкарва.
Имам намерение живот и здраве да уча на по-късен етап и мениджмънт, но затова има време.
Знам английски и се оправям и с немския.
Дали ако сключа брак и имам дете после ще ми и трудно да си намеря хубава работа. Имам нужда да чуя и вашето мнение.
Мисля докато уча още 5 години ако имам дете да не работя, така ще мога да си взимам изпитите и да си отгледам детенцето, защото нямам на кой да го оставя, майка ми почина миналата година. Приятеля ми работи на гъвкаво работно време и има възможност да ми помага. Също работи от 14 годишен и се оправя сам в живота. В момента е на 23, но затова пък и минал през много неща. Вие на какво мнение сте... дали ще се справя, дали допускам грешки? Наистина искам един ден да съм добра в работа си, но искам и да си имам и семейство. Извинявам се ако съм допуснала правописни грешки, но още спя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: ec94dc963f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не пишеш на колко си години, но предполагам под 20?
Дори да беше на 23 като приятелят си, мисля че е прекалено рано.
Личното ми мнение е, че две дини - образование и дете - под една мишница... няма да завърши добре. Освен това - питала ли си мъжа си, той какво иска. Почнал е да работи на 14 г., може би на 23 иска да си поживее, да попътува, да си купи хубава кола, ТВ, лаптоп, да ходи на почивки, да се научи да кара ски или просто да поживее без особени отговорности и проблеми - да поживее като връстниците си, като млад човек.

Питала ли си го, той може би иска сам да продължи образованието си, вместо да работи от сутрин до вечер, за да плаща твоето, да те храни, да храни и издържа децата ти.
Как си го представяш?

Да, искаш семейство - това е много хубаво. Всички искаме семейство, но всяко нещо с времето си и нека да не е на гърба на партньора ни. И на 25 можеш да имаш деца и семейство, но ще си приключила с образованието си, ще си имала трудов стаж, осигуровки (право на майчинство), ще имаш спестявания, но най-важното - ще имаш житейски опит, ще си пътувала, ще си се сблъсквала с проблеми и ще можеш просто да дадеш на децата си повече във възпитанието им, ще бъдеш по-силна и ще си им опора.

Помисли първо за интересите и желанията на хората около теб - кое е най-добро за мъжа ти, за бъдещите си деца. Ти каква майка би искала да имаш?
И реши - реши САМА.
Пълнолетен човек си и си в състояние да се репродуцираш. Ако мислиш, че това е достатачно, за да си добра майка, полезен член на обществото, добра съпруга и любима на мъжа си - ОК - раждай, но вярвай ми - работата ще ти е най-малкият проблем след това. След 5 години може и да има работа, тя работата няма да ти избяга по принцип, но веднъж родените деца са с теб до живот - твоя грижа и отговорност и ако мислиш, че сега ще си по-добра майка от на 25 или на 30 - раждай 23-годишният ти мъж ще работи от сутрин и вечер, за да ви издържа, да ти плаща образованието и да храни децата ти, ако това е всичко, което имаш да предложиш... давай...

Лаура

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 82b0715f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще се справиш, спокойно детето не е чак толкова непреодолимо препятствие за добра кариера.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1af12a17ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нямаш угодия. Хем дете, хем кариера работа, а пък никъде не пишеш за човека до те, че и той ще иска внимание.

Разбери че в този живот не може да се постигне всичко Реши какво искаш и го отстоявай, иначе ако прелиташ от идея в идея, ще си го прецакаш, както много други са направили.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 98456ece11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 20 съм, приятелят ми иска дете, еми не всеки иска да се напива, да има много връзки, той не е такъв човек. Имаме коли, не са купени с пари от родителите ни, имаме лаптопи, пак не са купени с пари на родителити ни, а да и телевизири.... Къде съм казала, че не учи - учи и той задочно. Съгласна съм като цяло с вас, но защо образованието и семейството да не са съвместими. Я се замислете на 30 години може и да съм олегнала, с добра заплата, ама може и да е късно да имам дете? Благодаря ви за мненията. Ако има и още желаещи да изкажат мнение.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6224bdef64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Или дете, или образование! Много е трудно да съчетаеш и двете. Ти си мислиш, че ще можеш, да, ама не. Имах една колежка едва се оправяше сама по цял ден с бебе, да чете ли, да чисти, готви или дундурка пеленачето.
Това изобщо не го разбрах!
На 30 защо да ти е късно за дете?

А на 20 не мислиш ли, че ти е рано за дете, я пък се мисли затова! Без образование и работа. Хем искаш КАРИЕРА, хем ДЕЦА. Обаче работодателите мразят майки с малки деца. Няма нищо по-ужасно за работодателя да си търси нов служител, защото служителката му е надула корема или пък затова, че детето й се разболяло и т. н ако не вярваш направи проучване сама сред майките. Случва се и бременни да бъдат уволнявани от работодателите затова, че забременяли, сама си прави изводите.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c46a0303ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5 Значи никога не трябва да има една жена дете ако има намерение и да работи на хубава работа така ли излиза? Eми на 30 ли... всеки си има мнение...но по твойто не трябва да имам и на 30, защото все пак ще е бебе ...освен ако не си осинова направа голямо :d... А ти дете имаш ли ?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: de3786ba89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, защо мислиш, че всички коментирали са против теб? ! Не, че няма майки на по 20 години, но въпреки, че сега не го осъзнаваш, след някоя и друга година ще си спомняш с носталгия за тези години, в които си живяла така да се каже безгрижно. Имам няколко примера пред себе си. Един от най-фрапиращите лично за мен е моя приятелка и съученичка, която забременя в 12 клас. Родителите и бяха много горди с нея, щеше да кандидатства медицина, но се хвана с едно момче, тогава беше доста добре финансово и къде на майтап къде на истина заживяха заедно и не след дълго се появи бебчето. След около година започнаха проблемите им и към днешна дата двамата са скарани и не могат да се погледнат, той не търси детето си, тя живее при майка си и баща си в един малък апартамент, работи в един супермаркет за мизерни пари, образованието е излишно да ти казвам, че си остана средно и на всичко отгоре въпреки, че е възпитано, умно и харесвано момиче, шансовете и за някаква връзка с друг мъж драстично падат, когато стане ясно, че има дете. Не казвам, че и при теб така ще стане. Но мисля, че за всяко нещо си има време. Сестра ми, въпреки, че беше завършила семестриално, когато роди, 3 години не можеше да си вземе държавния изпит, точно покрай грижи около малкия. Дали ще се справите с парите също е много относително, тъй като в днешно време няма нищо сигурно. Колкото до това, което ти е писал/а номер 5 това не са просто приказки, а гадната реалност. Ето пресен пример от днес - позната на моя колежка е бременна в 3ти месец и няколко дни след като е съобщила на шефката си, тя я вика да си подпише молба за напускане. Че аз дето съм почти на 25 и работя на едно и също място от 4 години ме е страх какво ще стане, ако забременея, а повярвай много го искам.
Ти хубаво искаш 5 години да си учиш и да си гледаш детето, а след това да работиш. Ами като ти поискат най-малко 1-2 години трудов стаж дори за сервитьорка какво ще правиш?
Съветът ми към теб е, ако ще записваш нещо, записвай сега. Не отлагай, защото ако родиш дете, утре ще си кажеш ''ооо сега няма да уча, другата година ще запиша'' и изведнъж времето неусетно ще мине. Нищо не ти пречи през това време да почнеш някаква работа, да ти върви стажа, живей си с приятеля, оженете се ако искате, но не бързайте с бебетата. Никой не ти казва да чакаш да станеш на 30. Можеш да забременееш и на 24-25-26, но ще видиш, че ще се чувстваш по-подготвена и по-зряла.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ec94dc963f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   „Я се замислете на 30 години може и да съм олегнала, с добра заплата, ама може и да е късно да имам дете? “

Защо на 30 да ти изтича срокът на годност?
Жените и преди и сега, а и за в бъдеще са имали, имат и ЩЕ имат деца след 30 г.
Питай баба си, ако не ми вярваш, но преди да измислят противозачатачните и кондомите, когато хората още са имали нужда от много деца, за да им обработват нивите, а детската смъртност е била висока... ами жените са раждали и над 40 по 10-тина деца. /е, оцелявали са 3-5/
Най-старата родилка в селото ми е била на 53 г. Жената мислила, че е в критическа... Родила си живо и здраво дете, живя до 95 г.

Просто мисля, че в момента се оставяш да те води хормонЪТ, не Разумът!
Подкрепям номер 7 иначе. Работодателите вярно, че нямат право да те уволняват, ако забременееш, но кой назначава 25-годишна жена с 1-2 дечица, завършила криво-ляво задочно и без никакъв стаж.

Задочниците по принцип имат само едно предимство като кадри - СТАЖЪТ. Ако си задочник, млада (самотна) майка и БЕЗ СТАЖ - забрави за някаква нормална работа.
Задаваш въпрос - отговорихме ти.
Никой не може да ти взима решенията. Раждай и се вкарвай във филмА - кой каквото прави, за себе си го прави. Ние нашето решение сме си взели, някои от нас са си завършили, правят си кариера, ще си родят, когато му дойде времето...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5a5eb8c6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Прави сте благодаря ви за времето, което отделихте. От 1. 08 започвам нова работа не е кой знае какво- касиерка във фирма Е., но все пак е работа, не е по специалността, но все пак е нещо. Права си, че и за сервитьорка искат стаж, но аз и не искам да работя това. Искам по специалността, но няма как. Парите наистина са много относитлено нещо, но от къде да знам, че след 5 години ще имам повече и също и на 30 може да не съм с правилния мъж и да се разведа, но пък поне ще знам, че ще оцеля. Сега би било трудно. Аз съм дете на разведени родители и разбирам колко е лошо и ще се опитам да запазя семейството си, мъжа ми също е такъв човек. НО прави сте нищо не се знае.... Не трябва обаче парите да спират хората да имат пари.... ще дам два примера
1. Баща ми е бил на 25 години, когато съм се родила и тамън е завършил висшето си и е започнал работа като главен счцетоводител.. няма ли са много пари с майка ми, която е била на 24, но са се справили. После имаше досто пари и на мен и доведената ми сестра не ни липсваше дост години нищо.
2. Роди се брат ми, баща ми вече на 36 със стабилни и доста наад средните доходи за БГ. Да ама ето сега след 9 година на 43 е безработен.... сред тежки заболявания... счетоводител и си докарва пари ктта прави счетоводство на няколко магазина и кафета, това няма значение. Просто исках да кажа, че парите миже днес да ги има, а утре НЕ.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ec94dc963f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Aвторке, не лъжеш нас, лъжеш себе си... По-добре просто да си беше казала, че искаш дете тук и сега, независимо от това дали имаш ДНЕС пари или нямаш.
Твоя работа, само не забравяй, че промениха закона и ще имаш право на майчинство, чак когато си работила БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ 2 г.
Иначе, може и до утре да ги въртим, но е факт, че човек с образование и стаж, човек с БЕЗЦЕНЕН житейски опит е по-добър родител, отколкото същият човек би бил на 19-20 годинки. Съжалявам, че сте деца на разведени родители, но като такива би следвало да сте много по-разумни и внимателно да обмисляте всяка стъпка при съзадаването на семейство. Не мисля, че е разумно да ставаш баща на 23 като студент, нито пък да ставаш майка като безработна 20-годишна.
Можеш да ни излъжеш с един коментар, но докато не си убедена, 100% съм сигурна, че ще надуеш корема скоро по един или друг начин, с едно или друго оправдание. Не че на нас ни дреме... ние имаме своя си живот и сме взели собствените си решения. Последиците от своите си ги носиш сама. Трагичното при ТОЧНО това решение е, че децата нямат право на избор. (изпитала си го на свои гръб)

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c46a0303ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо нападате момичето. Ше има дете, когато сама реши. Питала ви е за мнение каза ли сте го.
Моето мнение, че си малка още. Помисли добре преди да вземеш решение.
Жена на 37

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c87a408d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Работих 9 месеца в КFC. E просто исках вашето мнение. Пак казвам добра съм и в счетоводството работя все пак с баща ми и ми се плащат и осигоровки ще взимам майчинство не се тревожи за това. Просто исках мнение дали не е по-добре да изчакам и осъзнах по-добре е. Ваш си е проблема от къде идвате аз знам от къде идвам и мой си е проблема как ще си живея живота. Разн хора разни идеали.... Задочно какъв счетоводител ще стана мила моя пак казвам БАЩА МИ Е ТАКЪВ и ме учи не се тревожи.... от мен ще стане това... много мразя да говориш без да познаваш. Приятеля ми взема добра заплата и като бройм наема от единия апартамент и помоща от 300 лева наречена майчинство си и много много добре 2000 лева са достатъчно пари да изкараме месеца и с бебе (освен ако не е болничо или не доносено)

Също никъде не съм казала, че ще надувам корема, аа първо си искам сватба и може би няколко месеца след това дете. Така, че погладнато реално ако стане ще съм на 21 -22, което според мен си е добра възраст... но може и да изчакам докато завърша бакалаварска степан... НО ПАК КАЗВАМ АЗ СЪМ НАПИСАЛА, ЧЕ ще сключа брак и след това мисля да имам дете. Вие четете през редовете. Все едно съм скочила утре да имам дете... ох ужас направо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c46a0303ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Пак авторката: За 2 години си в грешка - трябват 1.6 месеца, а и както казах аз имам осигоровки за всичко от както съм завършила училищи демек 1 година. Пък и ние сега си събраме пари, за да си направим сватбата сами, защото смятаме, че родителите не са ни длъжни. И смятам, че се борим колкото можем и се опитвам. Аз не хода по кръчми и не се напивам приятеля ми също, защото нямаме нужда от това.

Аз исках мнение и не ви вина, че ме нападате, но просто ви пояснявам ситуацяте с 2000 лева да сме живи и здрави си се живее добре.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c87a408d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката : Уча в момента счетоводство за тези дето не са наясно ще бъда втора година, а после ако доживея и имам желание смятам да уча и мениджмънт, но това след години. Видях, че има хора, който не са разбра ли та за тях пояснение. Преди да коментирате четете

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2eb381cac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторке, можеше да не си пишеш сама коментари и да не се представяш за 37 годишна. Много са ми смешни такива :)))

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bfe4444cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Момиче вземи си прочети първия пост, че явно си забравила какво си писала. Дали ще забременнеш след един месец или след 8 месеца и 3 дни няма никакво значение освен ако 8 месеца не ти струват десетилетия.

Прави както знаеш щом не приемаш мнението на хората, които са решили да си губят времето с твоите детски размисли и страсти!!!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f747acbbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да. Много ще е трудно да си намериш работа, дори невъзможно в тази безработица! имай предвид, че кризата сега започва и ще става все по-зле! Разбирам че имате засега пари и имоти с мъжа ти - управлявайте ги внимателно, нищо че ще се обезценяват с годините! Не бързай с детето! Казваш, че не сте женени с приятеля ти. Не знам откога сте заедно, но познавам много хора, които живееха съвместно по много години и всичко беше точно и щом тръгнеха да и се женят и правят деца и за нула време - скандали и развод! Не го казвам от злоба - подписа много променя хората, децата още повече! Добре помисли дали сте готови за такива изпитания?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 865add13a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не коментирам кога трябва човек да има дете - това си е различно за всеки.
Искам само да кажа, че работодателите повече се "плашат" от млада жена без деца, отколкото от жена с детенце на 3-4 години. Все пак в 1 случай излизането в майчинство в близките 5 години е почти сигурно. Казвам го от опит на моя приятелка, която нямаше деца и на всички интервюта са я питали точно за това - планира ли деца и кога... Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9b08e613d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   номер 1 авторката е поне на 45 50 години ако не и на повече

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1a8940a46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Приказката за "нероден петко" в съвременен вариант. Как така планираш с условното "ако", "дали", "ще" и т. н.? Кой ти гарантира, че ще учиш 5 години, ще родиш след n.... месеца, ще намериш работа след 5 години....?
Сметките без "кръчмар" винаги излизат грешни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker