Подмятания/въпрос на възпитание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подмятания/въпрос на възпитание
преди: 7 месеца, 25 дни, прочетена 734 пъти
Интересно ми е напоследък, защо хората правят деца и после завиждат на тези, които са още млади нямат деца и могат да правят каквото искат по което време искат. Всеки сам преценява кога да създаде семейство, но защо злобеете на тези, които все още разполагат с време само за себе си. Все пак нали това е било вашия избор. Примери ще дам за да ме разберете по добре: Например учех в университет извън моя град и с колежки пътувахме заедно с една кола и си разделяхме парите за горивото. Всеки път на всяко прибиране от университета към града се почваше оплакване някоя трябва да чисти, друга да взима децата и да готви и т. н трета да помага с домашни и да пуска перални и т. н е такива неща общо взето. И понеже настойчиво всеки път ме питаха аз какво ще правя им казвах ще се изкъпя ще отида на кафе после на дискотека. После ще си обикалям с колата безцелно и т. н Познайте какво следваше сумтене и злоба виждаща се от далеч. Защо бе хора аз ли съм виновна за вашето положение, но не само в колата и университета като цяло понеже нашия курс 90% бяха 35+ постоянно се говореха кой каква домакинска работа ще прави. И се завиждаше на нас които бяхме на по 19-20 и след лекции просто ще правим каквото поискаме. Наскоро излязох една вечер с майка ми и по малкия ми брат на детската площадка. Не ми се излизаше не ми се ходеше никъде и просто излязох с тях. Горе долу същите работи стана на въпрос за барове/дискотеки казах че ходя що годе често и пак разни подмятания тип “ние имаме деца”е добре де аз какво да направя. Смисъл нали сте ги искали тия деца не са в следствие на изнасилване. Та да мрънкате постоянно да се оплаквате и да завиждате на по младите хора че могат да ходят на всякъде и да правят каквото искат. Майка ми също ме е родила рано на 19г но нищо общо с хората за които говоря. Постоянно ми е казвала излизай забавлявай се сега ти е времето на приятели също на др млади хора също никога не е казала а вие си излизате а аз деца имам. Никога. Еми значи е въпрос на възпитание. Случвало се е с мн хора това са просто два примера. И може да кажете че просто обкръжението ми е такова и при вас не се е случвало обаче не е така понеже не го казвам само аз. И други приятели/познати/братовчеди и т. н сме си го споделяли. Масово хора с деца и то на по 35-40г завиждат на млади хора живеещи си живота. И мой набори имат деца, но не съм забелязала такова отношение от тях. Децата са мн хубаво нещо, но защо ги раждате ако след това злобеете на други хора че са свободни. Всеки си прави избора. И носи последствията от него. Споделете все пак в коментарите някой от вас чувал ли е такива подмятания!!
Благодаря
Ж. 24г

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 25 дни
hash: a44ffda053
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   втълпяваш си, надали някой завижда на нямащия, който се шляе безцелно

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 26ac09e054
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   О, аз не мрънкам, но и не давам по мой адрес да мрънкат пример ти давам, жена без деца: "Спуквам се от работа днес, ти какво ще правиш", аз по майчинство какво да отговоря? Уморена съм и аз, но това ли ще да е приятелки да си надхвърляме шапката кой е по-уморен. Това: "Тя в по майчинство и по цял ден люпи семки на дивана", съм го чула от жени, които нямат деца, коментиращи други жени в моето положение. Не люпя семки на дивана. Но да се оправдавам е безсмислено. Така че има го и обратният вариант.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 7894f87d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Завиждат хората, защото касае всички при някои като не е окей при всички става така, чрез режисура показно върху човек, ако човекът не знае, нищо не прави, когато разбере, чак се усеща, и вече знае, и не се хваща, използва се момента, че не знае, тоест мълчанието е опция за всички да са предимно зле, затова е добре да се казва, така вероятността за добри неща е сигурна.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 17c59608c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Бахти глупостите. 41 години мъж съм станал и досега завист от жени с деца към бездетни жени не съм виждал. Обратното постоянно.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 1b55b51ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Човек на 35 не е престарял, мен често ми казват, че съм на 18-25 най-много.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 78a72d3d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Нито една запетая.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: e658691152
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Това наистина е огромен проблем у нас. Подмятания и непоискани съвети за какво ли не... Даден е по-горе само един пример за това постоянно вмешателство. Няма да ми стигне мястото да изреждам аз какво съм чувала през годините.

Честно казано такива многознайковци е най-добре да бъдат отрязвани на момента, иначе спирка няма да има. Да си гледат живота, децата, домакинстването, парите и прочие и да оставят другите намира. Да, ще те обявят за арогантен, саможив и странен, но поне ще си отдъхнеш.

Хората трябва да се научат, че не е тяхна работа другите как изглеждат, какво имат, какво работят и въобще как живеят.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: d9590c1902
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Когато човек е нещастен търси отдушник, да си излее яда. Аз съм на принципа "убий простака с мълчание". При мен случая е по-друг. Семейни жени, някои с деца, други без са ми завиждали, че след работа се прибирам и съм си сама вкъщи. Ако искам си взимам храна от ресторант, ако искам си готвя. Но аз решавам. А техния работен ден продължава - тичане по магазини, прахосмукачки, готвене... До полунощ - по техни думи не могат да сколасат да си вземат душ и да си легнат. Много пъти със злоба са ми казвали "ти си лесна", "Ти не се оплаквай, поемай и моята работа, вкъщи ще почиваш... " Еми, да лесно ми е, не съм прибрала да дундуркам бунаци. Не им се сърди и не им се ядосвай, просто ги подминавай. Това са едни нещастни жени

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: a44ffda053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке седнала си да обмисляш коментарите на дърти лелки за младостта, а не за децата. Нормално е лелка на 40г да й е некомфортно че не е като теб на 19-20г. Напълно нормално е като имате 15-20 г разлика да имате различни задължения и приоритети!
Съветвам да промениш неприятната за теб среда и да се събираш с наборки, а не с жени приближаващи възрасттта да бъдат баби.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 53ed9dfc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   На мен ми се е случвало обратното. До 25 г си родих и двете деца.
Не знам дали защото и работех, пътувах, имах и помощница за децата след периода на кърмене. Но именно от бездетни на всякаква възраст съм чувала подмятания, вкл. "не е нормално майка да си зарязва децата с чужд човек и да се мотае по чужбините".
Чуждите хора: мъжът ми, помощничката, която и до ден днешен благославям- страхотно мило и добро момиче, което децата много обичаха, майка ми и две приятелки от детство.
Значи всички тези "чужди" хора ме подкрепяха и помагаха за да работя каквото искам, но загрижени разни бездетни и случайни познати, се имаха за по- близки и много притеснени за децата ми.
Не знам, но моят опит друго показва.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: d126e08b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Как така си на 24 и учиш с хора на 35 ?
Всяко нещо си има времето като при някои нещата се случват различно. Някои 20 годишни се шляят, на други им се налага да гледат деца или болен родител. Ти си от шляящите и за теб отговорността към някой друг е чужда, също и недостатъчното време за себе си, което се явява като фактор когато се грижиш за някой друг. Радвай се, че е така.
Колкото до колежките ти, просто са напрегнати и някои хора в такива ситуации изглеждат изнервени, озлобени, агресивни... Виж, всякакви хора има. Хората завиждат ако имаш нещо, което те нямат, а искат да имат, но няма значение кой ти завижда, недей да се подтискаш заради тях или да се опитваш, да се съобразяваш, защото ще ти изпият енергията. Живей си живота и не мисли за хората, защото никой не мисли за теб.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: d9590c1902
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   4 За какво пък да ти завиждат? Че животът ти е работа - манджи? Я по-сериозно

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: b689f14883
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Жена на 30, без деца - злоба от жени с деца, не съм видяла. Нещо грешно ги разбираш и по неправилен начин им интерпретираш изказванията. Жените с деца по-скоро биха те съжалили, че нямаш, отколкото да ти завиждат.

Така, че помисли в насока всичко да е в твоята глава.

Успех!

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 98a600a534
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Всеки е прав за себе си. Нека си злобеят, не живееш за тях.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 8755f6b61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Абе виждаме колко сте добре. Ставате на 30 и кусур години и ни кариера ни семейство неудачници. Особенно при жените има биологичен часовник. Много от вас до като си, , живучкате, , по барове и дискотеки го изпускате този биологичен часовник и после като гледате как другите бутат колички започвате да ревете.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 057fe2e606
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами номер 11 аз не знам висшето образование да е до 25 г и след това да е забранено да се запишеш. Смисъл пишеш откровена тъпотия. Как така еми както ти го пиша така. Имаше и мой набори, но по голям процент бяха 35 да кажем тогава са се сетили да учат не знам кое не разбра?
Авторката!

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 7806ae2bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   На мен ми се е случвало, но не 35 годишни, а мои съученичка и наборки, рано омъжени и с деца да"завиждат".
Децата им не са плод на изнасилване, но със сигурност тези жени не обичат мъжете си. Или са забременели непланирано.
Познатите ми родили след 30-35 год. възраст са си по живели, имат желани деца, които отглеждат с любов и не завиждат на младите, ходещи по дискотеки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker