Станах много асоциален, как да се променя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Станах много асоциален, как да се променя?
преди: 6 месеца, 23 дни, прочетена 729 пъти
Здравейте, мъж на 31 съм. Винаги съм се чувствал най-комфортно сам със себе си и хобитата си, но в последно време се замислих, че реално нямам никакви приятели. Имам само познати, с които комуникирам и не се виждам. Имах работа и там поне разговарях с някого, но избрах да напусна поради тежка депресия и панически атаки. Все още се опитвам да си стъпя на краката и съм безработен. Пари имам за още 1-2 години, това поне не го мисля за момента.
Случва се някои дни и една дума да не обеля, защото няма с кого. Напоследък взех да се притеснявам за себе си, че реално ако ми се наложи по някаква причина, мога да разчитам само на родителите си. Които пък не са вечни и в един момент ще остана напълно сам. Като някакъв отшелник съм. Често си мисля, че ако умра утре, ще ме намерят след няколко дена и на погребението ми няма да има никого и се натъжавам. Взех да осъзнавам, че приятелствата са нещо много ценно, но нямам идея как и къде да ги търся. Какво бихте направили вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 90baef95b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Браво, че се замисляш над подобни неща и мислиш дългсрочно. Днес всеки е аху-иху. С право се притесняваш за асоциалността си. Според мен просто започни работа и отделно да се занимаваш с нещо като хоби. Около тях искаш, не искаш ще се налага да общуваш с хора. И ако си отворен към хората, все с някого ще се сприятелиш. А дори и да не се, поне ще говориш с този и онзи, пак е много по-добре от това да си затворен вкъщи сам по цял ден.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: b056b631da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Може да е клиширано, но покрай хобитата си можеш да си намериш подходяща компания, с която ще ти е приятно. Хора, с които имате общи интереси. Ако започнеш работа отново също можеш да се сближиш с някои от колегите ти, моите приятелства са точно от училище и работа. Разбирам те, защото ми напомняш на мен по много неща, но наистина когато се отпуснеш и започнеш да комуникираш по-отворено и свободно е по-лесно да се сближиш с някого. Просто понякога трябва да поемаш инициативата за разговор, излизане и тн.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 14dd60a279
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Реално човек има много малко или никакво приятели. Аз също нямам приятелки, комуникирам със сестра ми само. Имам мъж и деца. В живота човек не може да разчита на приятели, повечето ако имат семейство и нямат време.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 0cb1cc80bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И аз като тебе съм твърде изолиран, но поне имам работа и поддържам контакти с роднини и двама близки приятели.

Преди епидемията поддържах контакти с приятели от училище и университета, ама когато дойде епидемията всичко замря! Сега гледам във фейса снимки на моите приятели и познати по сватби и с малки деца.

Догодина ще бъда кум на един от моите близки приятели.

Никога не съм бил във връзка(искам жена, не съм обратен) и това ме кара да се чувствам малко странно!

М28

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: b11dba1ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз съм мъж на твойте години. Имал съм уж приятели през годините, бил съм в големи компании, но в един момент леко по леко всички запопнаха да изчезват. Осъзнах, че приятелството е било само в моите очи такова. Всеки си гледа интереса, а и така трябеа да бъде. В последствие сам разкарах и малкото останали хора, които уж се водеха приятели.
Когато ясно ти покажат, че си просто за от време на време, тогава нямаш място сред такива хора. И така общувам само с нашите и брат ми хора от работата. И това е, но буквално съм абсолютно сам. И аз имам вина естествено, но писна цял живот да правя компромиси със себе си и да се извиняеам само и само да си пазим отношенията. Честно казано, когато съм бил с много хора, винаги съм усещал повече самота, отколкото като съм сам. Не е приятно да няма с кой да се чуеш и видиш, но това е положението. Аз лично съм свикнал от години, че не ми върви с привтелствата и жените още от малък. Вече ми е през оная работа буквално. Клише е, но предпочитам сам, отколкото с лицемери и хора за маса.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 27b5c5be0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм така. Само, че имам жена и дете. Също не работя. Нямаме финансови проблеми, защото си имаме пари. Имал съм приятели през годините, винаги съм се раздавал за тях. Те за благодарност винаги са ме цакали. Разкарах ги. Остана ми един истински, той почина преди около два месеца. По пътя ми срещам отделено предимно боклуци и хора от много ниско ниво. Хора дето ще те прецакат за едно кафе. Или наркомани и алкохолици. Но това бездействие и нищо не правене почва да ме побърква и мисля скоро да почна нещо каквото и да пак на работа се свързваш с хората по някакъв начин. И аз нямам на кой да разчитам, но живота че научи отдавна да разчитам само на себе си. А и така се чувствам най-добре. На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. Съвета ми, сам да се изтеглиш от това блато. Ти си вълк единак, а когато вълк е единак е ранен той трябва сам да си ближи раните. Научи се да седиш здраво на краката си. Остави тия депресии. Намери си жена и създай семейство. Това осмисля живота на човек.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 4186cf632e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Хората се озлобиха. Всеки гледа собсвения интерес и пречи на другия да бъде щастлив. И при мен изчезнаха всички. Все едно съм умрял и живея в някаква адова симулация, за да бъда заблуден, че съм всъщност жив. Сега на 35 г. все едно не съм живял, а всичко е било сън!

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 19c407160e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Намери си хоби, там ще има хора с които да общуваш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: d73987c1ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Бивш психолог

Сега работя в по-печеливша сфера, но преди години работих 4 години като психолог - работех в институция с хора с депресия.
Затова реших да ти пиша.
1. Ако имаш възможност ходи на психолог. В София и големите градове има и безплатни психолози по-разни фондации. Потърси.
2. Отиди и на психиатър - там ще преценят дали да ти изпишат медикаменти, за да ти облекчат състоянието. Зависи колко тежка е депресията ти.
3. Има светлина в тунела, хора са се измъква ли от доста тежки депресии.
4. Разхождай се навън - щом се работиш - прекарвай по няколко часа на ден сред природата. Опитай се да се възхищаваш на природата. В началото е трудно, но ще свикнеш.
4. Прави дълбоко коремно дишане по няколко пъти на ден. Има информация в нета за него.
5. Медитирай по 10 минути всеки ден. Има водени релаксации в нета.
6. Прави йога - супер полезна е за хора в тревожно-депресивни състояния.
7. Ако си вярваш - моли се по-често.
8. Всеки ден благодари за нещата, които имаш.
Първо трябва малко да се повъзстановиш и след това работата и контактите с хора ще си дойдат.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 27b5c5be0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   9 Бивш психолог или Настоящ? Я си помисли?

Психолозите сте същите шарлатани както и всякакви там гадатели и врачки. Апсолютни папагали, които се възползвате от хора, които просто имат нужда от елементарна човешка подкрепа, която може да му окажат дори и тука пишещите безплатно. А психиатъра е за хора, които имат сериозни психични отклонения и трябва да се лекуват медикаментозно за да не навредят на себе си или околните. Ти самия наясно ли, че хапчетата за психични увреждания колко увреждат човешките органи, и всичките до едно повече увреждат човека колкото му помагат. Автора просто е изпаднал в дупка и има нужда от един приятел, който да му даде кураж. Той не е луд за да ходи на психиатър и да бъде лекуван медикаментозно. Не стига, че човека е без работа, ами да ходи да пълни гушата на бялата мафия. Авторе не ги слушай. Тръгнеш ли по тоя път по психиатри и психолози връщане на зад няма. Вземи се в ръце тръгни на работа. Сприятели се с колеги кани ги на бира, намери си хобита и всичко ще се нареди. В това време си търси и жена. Но бъди стабилен. Нито една жена не иска мъж изпадащ в депресии и паник атаки.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 780c0eb6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Не си сам в това. Напоследък срещам доста хора като теб, но да ти кажа - противно на повечето хора не го намирам за лошо. Хората са отвратителни същества напоследък и все повече хора решават да се изолират от обществото, за да стоят далече от помията им.
Поне аз така направих преди време.
Светът в сегашния му вид не е създаден за нормалните хора, а за хистерични хора с много патологии, с жажда за себедоказване и др.
Лично аз общувам с хора към днешна дата - имам си кръг от една шепа хора, с които си се виждаме редовно като можем я на разходка из планината, я някъде на по бира или концерт, имам и връзка, но като цяло не ламтя за това да съм сред обществото и да се хвърлям в комуникация и общуване. Не ми е нужно това. По-добре ми е така.
И недей се връзва на изказвания от типа на "никоя жена не иска мъж с депресия" - пълни глупости.
Моят съвет е да си починеш още два или три месеца, като през това време да се опиташ да направиш някое от хобитата си доходоносно - примерно ако рисуваш, да си продаваш картините. Насочи се към посока, която ще те прави щастлив и не мисли толкова дали ще има някой на погребението ти. На Едгар А. По колко човека са били на погребението, а на Кафка, на Ботев, на Никола Тесла? Някои хора са наоколо не, за да са част от тълпата, а за да изпъкват от нея и да създават огромни неща. Може би ти си от тях. Не е нужно да се сливаш с тълпата. Просто си намери призванието и действай. И не бери грижа кой ще ти намери тялото и кой ще те оплаква - какво става след смъртта на човек никой не знае на 100%, а и в крайна сметка ти ще си мъртъв и тези неща няма да имат никакво значение за теб тогава.
Важно е единствено как си живял и какво си направил, какво си създал в живота си.

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: c7d2a8fd18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До психолога

Пич, стига сте предлагали да пият медикаменти. Тия боклуци водят до депресия. Така ли си си оправял пациентите? Еми купи си медикаменти и ще се оправиш.
Авторе, купи си, ама не медикаменти, а добавки тип ашваганда, б-комплекс, мака и така нататък. Те ще ти вдигнат тонуса и са натурални продукти тренировки и ше забрявиш за гадното настроение

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 5e61dcb39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, прав си. Също липсата на магнезий води до депресии- подходящо за пиене е магнезиев цитрат. Автора да проучи.

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: 0a352e4450
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Привет бандити
Тук прочетох много неща за приятелството, и че липсва явно не само при мен.
От кои населени места сте аз съм от Варна- Добрич можем да сформираме нещо като група.
На 34 год семеен но приятелите се пръснаха и ми лиспва това да седнеш да пиеш едно кафе или едно уиски с някой и просто да си полафим за нещата от живота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker