Защо политиците толкова се карат за машините - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо политиците толкова се карат за машините
преди: 6 месеца, 4 дни, прочетена 533 пъти
Какъв е тоя огромен зор с машини ли без машини ли да се гласува? Голямо каране, голямо нещо. Явно има някаква далавера в тая работа, щом е такъв огромен дебат. Мен опита ме е научил, че ако за нещо много се карат големците, значи има келепир в тая работа, както в казал бай Ганьо.

Личното ми предположение е, че се фалшифицира вота по-лесно с машини. Да, обясняват ни, че само принтер, но не разбрах как се борят после тия гласове. Дали тия бележки се броят ръчно, все едно са бюлетини или ги брои софтуер. Защото ако е софтуер, може да се манипулира като всеки софтуер. А може и далаверата да е кой произведе софтуера и машините, защото това е пак една тлъста комисионна за някой.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 0f1a9708ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   вота се фалшифицира в ПЪТИ по-лесно с хартиени бюлетини. Виж какво става в Борован - виж видеото. Драскат по бюлетините за да ги направят невалидни. Виж и видеото с Иван Тотев докато беше кмет - дава акъл как да се правят бюлетини на противниците невалидни.

ГЕРБ са против машините защото купуват много ромски гласове, които са неграмотни и не могат да се оправят с машините. Отделно правят невалидни бюлетините на противниците.

ДПС са против машините защото електората им не знае български.

БСП са против машините защото смята, че избирателите им (главно над 80 годишни) се боят от машините.

ИТН твърдят, че са за машинен вот, но в момента са много малка партия и ДПС им дърпа конците.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 6a6868ff56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Авторе, аз също не го разбирам това, но според мен има нещо гнило - щом се пенят толкова!

Принципно, дали ще се гласува с машини или не - си е чисто технически детайл, който реално може и да няма значение! Зависи от точния вид машини и начинът им на използване.

Но замисли се, че щом такава практика има само в няколко държави в Южна Америка - значи това не е правилното!

Вместо да се тръби толкова за тези машини - по добре е да се осъвременят нещата и да може да се гласува онлайн, а също и да се намери читав начин да може да се гласува по пощата!

Но проблемът на тези избори съвсем не е в това!

Проблемът е, че подмяната и герп взеха страшно много гласове - примерно в София имат над 53% общо.

А това са прозападни партии, които водят България към гибел!

Дали ще гласуваш за едната или другата е все тая! И двете ще ни завлекат в ада!

А най-отвратителното е, че те си направиха комбина! И могат да си разиграват коня както си искат!

Жалко, че голяма част от българите до такава степен вече са са заблудили и не разсъждават трезво и логично, че продължават да гласуват за тези две - повтарям - ГИБЕЛНИ за България партии!

Надявам се да се вразумим в близко бъдеще!

Бог да пази България!

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: f3bf60c352
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Далаверата е точно обратното, брои се бележката, а не софтуерно. Далаверата е да ГЕРБ ДПС и БСП, защото купуват много гласове.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: e77e9b84cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не е само това, което си предположил, има проблем с купуването на гласове. Платил някой солидна сума за да купи гласове в подкрепа на общински съветници, повтарял двата номера, този на партията и номера на "правилния" кандидат в листата, обаче взелите подкупа са необразовани и на хартия отбелязват само номера на името в листата, пропускат да отбележат номера на партията, или отбелязват номера на две партии или на двама съветника без партия, така бюлетината става невалидна. Ако гласуването е с машина, такива грешки софтуера няма да позволи да бъдат направени. С машина няма как да отбележиш две партии или да отбелжиш номер на кандидат съветник, без да си избрал предварително партия.

Машините са в ущърб на образованите българи, които мислят преди да избират, но пък са в полза на партии, които се надяват да бъдат избрани с гласовете на необразованите.
А е и много срамно за политик да бъде избран с много малко на брой валидни гласове и да твърди че е избранник на народа. Дори и да е получил 50% от вота, когато броя на валидните бюлетини са едва 30% от гласоподавателите то този избранник има само 50% от тези 30% или общо казано го подкрепя само 15% от народа.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: c4788904e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Загубеняците си търсят оправдания. И с машини и без машини, БГ политиците не се научиха че няма да им оправят ниските рейтинги как гласуваме.

Аз не се опасявам че гласа ми ще бъде откраднат. Няма как с мишина да стане при положение че всички партии гледат кода а с хартия вота се проверява от няколко души от различни партии. Това с недействителните бюлетини е защото средностатистическия българин не е много добре с българския и не може да следва инструкциите за гласуване.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 80ffc9959c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами почети малко избиретелния закон, новини, коментари вместо да задаваш глупави въпроси.
Бележката от машината се брои ръчно както останалите бюлетини. Тя е все едно бюлетина. Номерът е, че при машината няма недействителни бюлетини, не могат като при хартията да драснат с химикала при броенето и да ти унищожат гласа. Така се получават хиляди недействителни гласове и се изкривява вота.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: a7f12740cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Машините ги купи Бойко и изборите 2021 ги организира той. Ако можеше да се фалшифицират отдавна да го е направил. С хартийките от друга страна и дете знае как става, в момента е пълно с протоколи в сайта на ЦИК, където незнайно как едни гласове се преливат на други. Хекимян така от 30 се дига на 120, а Терзиев получава кръгла нула. Ето от там идва целият зор с машините. И го казвам като човек, който не е привърженик на ПП-ДБ и е против управляващата ни сглобка.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: a500d768cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да твърдиш, че с хартиени бюлетини се манипулира по-лесно отколкото с машини, е същото като да кажеш, че с неподострен молив се убива по-лесно отколкото с автоматична къртечница. Или си пълен глупак, или завършен наглец.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 2b828bfc84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Вижте виедеото от кое село беше - драскат на ръка префенции по хартиената бюлетина, за да подкрепят наш човек. В други случаи драскат по бюлетина в подкрепа на политически противник, за да стане невалидна. И още - при гласуването с машина няма параван, стаичка и тн - не можеш да смимаш избора си, за да ти платят купения вот. Сигурно има още много примери как бай Ганьо прави избори с хартиена бюлетина

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 5a0860ac90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Само като видиш кой крещи срещу машините, ще си направиш лесно извода дали има нещо гнило. И кой се притеснява от тях...

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: c629d62f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Борба за власт сред управляващите в момента. Бойко и ДПС са майстори на хартиените фалшификации. Съответно джендърите натискат за машини. Дали могат да правят те далавери с машините, не мога да кажа. Сякаш е по-трудно, отколкото с хартия. А хартията така или иначе е у "партньорите" ин, съответно ППДБ имат интерес от машини. За нас е все тая, въпросът е дали тиквите или обратните ще вземат по-голямо парче от баницата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker