Какво да правя? Чувствам се измамен. Под стрес съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121334)
 Любов и изневяра (29742)
 Секс и интимност (14380)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво да правя? Чувствам се измамен. Под стрес съм!
преди: 6 месеца, 7 дни, прочетена 1012 пъти
Преди една година започнах работа в частния сектор като технически сътрудник на работодателя, на 27 години съм, имах две година стаж и с много зор ме взеха, то не бяха интервюта, разкарвания и т. н. Плюс беше, че зная два чужди езика. Проблемът е, че тази фирма, в която вече бях, се славеше като малко неизрядна, така ми споделяха, понеже много хора познават и собственика (шефа), спекулира с трудовите договори- да, това го изпитах впоследствие! Нямах избор, имах нужда от финанси. Подписах трудов договор със стандартните клаузи. Обаче не получих копие и изобщо не се бях съобразил, че трябва. Един ден обаче почука на вратата инспекцията по труда, изненадващо, бяха две инспекторки, казаха на шефа, че има подаден сигнал за нередности на трудовото законодателство и ще извършат солидна проверка, започнаха да изискват документи, разпитваха ни нас, служителите за условията на труд, работата и т. н. Инспекторките обаче установиха, че нямаме трудови договори и един вид недеклариран труд, обясних им, че съм подписал трудов договор с работодателя, те се разкрещяха и ни обвиниха, че сме нарушители на закона, къде е бил договора, да представя копие! Наистина, че копие не ми беше дал! Панирах се! За капак инспекцията ме отстрани от работа и ми състави акт от 5000 лв. глоба. Щефът също го глобиха и му спряха дейността на фирмата временно. Много се притесних, защото не мога да платя тази глоба, нямам толкова средства в момента. Също така получих от НАП писмо, че ще подлежа на ревизия като физическо лице за последната 1 година. Което е ужасно! Шефът ми звъни и ми държи тон, че уж аз съм пуснал сигнала до инспекцията по труда и ме заплашва с лоши неща, а вече съм отстранен от трудовата инспекция и не се водя реално негов служител. Под стрес съм, не мога да спя, не мога да се храня, изолирах се един вид от света и обществото, по цял ден лежа завит, търся в интернет как да се измъкна, без работа останах, имам някакви спестявания, които ще ме изкарат може би месец-два, глобата абсурд да я платя, имам 14 дена, иначе ще ме дадат на принудително изпълнение, сега и НАП ще ме проверява! С какво съм виновен аз? ! Мисля за самоубийство, по цял ден и нощ се чудя какво да правя! Чувствам се измамен от бившия ми вече работодател, на другото отгоре ми звъни и ми държи сметка. Ужас просто!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 7 дни
hash: fd9d3ef78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Чак пък и да се самоубиваш...
И като те заплашва какво?
Запиши ги тези разговори и ги използвай като доказателство.
Ако си жертва на измама, търси правата си, поискай помощ от роднини и си потърси добър адвокат. Има адвокатка която може да те консултира, казва се Малена Шейтанова.
Трябва да са ти плащани здравните усигуровки, да си получавал разписка за заплата и да си подписвал, че си я получил, а защо не си търсил копие от договора не ми е ясно.

Такива като тоя твоя работодател ограбват държавата, служителите си и са за затвор.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: aae9705d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   А как ти е плащал заплатата? Фиш не си ли получавал? Не си ли си се разписвал някъде? Ако отговорът е не, по-добре им звънни на НАП и им съдействай с уговорката да ти свалят глобите и ревизията, естествено след като им обясниш колко си получавал, как си го получавал и с уговорката, че не си знаел за тези неща

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 88da1826df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Авторе, успокой се!

Това е фостмажорна ситуация, но и това ще отмине!

Но, каквото и да се случи в живота, човек никога не трябва да се отчайва и да разсъждава така! В смисъл - да иска да се самоубива!

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като тези хора.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Ето връзка към него:
https://www. youtube. com/watch? v=29xuxhFueJg

Ако от връзката не се отваря(защото сайтът добавя интервали) напиши в you tube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живеем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстен - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 2d4a4fdc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Адвокат и по- бързо! Веднага да се състави възражение, преди изтичането на тези 14 дни! Нататък адвокатът ще те посъветва какво да правиш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 37c8a8d20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Шефа ти трябва да плати глобата. Никой не му е виновен, че е нередовен. Като е искал да спести пари, сега ще плаща тоя... Само бой за такива олигофрени

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 0b0e6c2af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Шефът ти много добре знае кой е подал оплакването, защото оплакванията в инспекцията не са анонимни, ако тръгне да обжалва ще адвокта му ще види името на жалбоподателя, но му е от полза да те напада за да не слуша твоите обвинения, че заради него си глобен. Това е психо тактика, да напада за да не го нападат, иначе той добре знае че е виновен.
Обикновенно онзи който е подал сигнала само той не е глобен, ако са няколко всички те не са глобени, но често лъжат че и те са глобени за да не бъдат нападани от глобените бивши колеги.
Ти си получил голяма глоба, защото си тръгнал едва ли не да защитаваш работодателя си, като си твърдял, че имаш договор, а те са видели предварително в сиситемата колко човека имат договори в тази фирма.
Няма къде да бягаш, глобата ще си я платиш, където и да започнеш работа ще ти режат от заплатата докато не изплатиш глобата. А и щом НАП ще ти прави ревизия това е с цел да се установи какви имоти притежаваш и какви данъци не си платил и те ще ти сложат глоба, а вероятно да обявят за продажба твое имущество, ако имаш кола, мотор или имоти като вила или ниви и др.

Питаш с какво си виновен, по закон и работодателя и работника са виновни, за работник глобата е от 1000 до 10 000лв, за работдател от 15000 до 20 000лв.

Работниците са длъжни да подпишат трудов договор и чак след като им е върнат от НОИ документ че трудовия договор е зачислен, тогава да се явят на работа. Отделно в НОИ отиваш и си вземаш ПИК номер с който можеш да проверяваш по интернет дали ти плащат осигуровки, на каква заплата си осигуряван, дали не са те уволнили без да знаеш и т. н. Така че имаш си вината и ще си я понесеш

Сега се стегни, намери си работа възможно най-бързо и започвай да плащаш, за да ти се чисти дълга.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 5c8bdb0664
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Абе момиче, ти добре ли си? Абе как можеш са се самоунижават така, проблемът ти не е образованието, а твоят житейски и социален опит с два езика НАВСЯКЪДЕ ще си намериш работа. Отивай в Инспекцията по труда и търси разговор с вакой, какво самоубийство на 27 г. от глупост. В 21 век живееш. Почвам да си пращаш св-то веднага, вместо да се тръшкаш, аз плащам на поне 30 места на ден, от Интернет не търси само обяви, а търси фирми и пращай, обаждай се и си намери работа. Наеми адвокат и обжалват и търси само сериозни фирми, кажат ри пари в плик, нереални осигуровки ставаш и си тръгваш, почвата работа при разбойници и после какво стана. Не се тръшкай, ДЕЙСТВАЙ винаги си търси работа.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 82e1da4775
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Сега, няколко неща ще ти кажа:
1. Не изпадай в паника. За съжаление, житейските уроци се получават по трудния начин. 5000 лв. не е космическа сума, можеш да се уговориш с НАП да изплащаш някаква част всеки месец.
2. За заплахите от работодателя ти - подай сигнал в полицията, ако се чувстваш заплашен. Обикновено става дума за много страхливи хора, така че вероятно ще се откаже да те заплашва.
3. Никога повече не се оставяй без екземпляр на толкова важни за теб документи. Това е много важно да го спазваш и да ги съхраняваш години наред, НАП има право да прави проверки за по-назад от 1 г.

Съветът ми - намери си адвокат, за да се оправиш с НАП. Няма да се справиш сам.
Колкото до глобата - имал си право да я обжалваш, това ти е първо провинение, ако не е изтекъл срокът (трябва да го пише в документите), възползвай се. Има и основания, на които да се отмени по съдебен ред, ако документът, който са ти връчили, е неправилно съставен, но това вече не знам дали ще е така.
Недей да драматизираш и да изпадаш в паника, изплатила съм задължения на родителите ми равностойни на над 100 000 лв. днешни пари и не съм хленчила, а ти за 5000 даже за самоубийство мислиш. Работи, изкарвай пари честно и не се занимавай с глупости.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 01039c68a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей. Още утре обжалвай глобата, дано не е изтекъл срока за това. Говори с адвокат за глобата и ревизията. Не вдигай телефона на шефа и на колеги. Всичко ще бъде наред! Надали ще се стигне до реално плащане.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 37a449d35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Нещо не схващам. Глоба за работодателя - да. Но глоба за работника затова, че работодателят не му е регистрирал договора ми изглежда крайно съмнителна. Сигурен ли си, че това е истинска инспекция по труда, а не те разиграва работодателят? За самоубийство изобщо не мисли - крайно несериозно е. Ако всичко е вярно, може съвсем спокойно да съдиш работодателя за тия 5000лв глоба, защото вината е изцяло негова. Дори да иска няма как да убеди съда, че той е искал да те назначи на трудов договор, а ти си искал обратното (в своя вреда). Ако трябва детектор на лъжата ще минете и ще стане ясно кой лъже. Но на първо време проучи кой адвокат в района е опитен в трудови дела и върви да говориш. Имай предвид, че не всеки адвокат с табелка на сградата разбира от тая област.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 69dca6c480
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До номер три.
Този мъж има сериозни неприятности, а ти му разтягаш локуми за въображаемия ти приятел. Препоръчай му да прочете трудовия кодекс, а не измишльотини от евангелия.
Въобще с какво помага това излияние което си го избълвал?

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: c657e6b916
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   В кой град се случва това авторе и с какво се занимава фирмата ви? Да не би да е политическа поръчка? Сподели повече обстоятелства около това, за да ти кажем и от къде другаде може да идва проблема.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 0b0e6c2af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До 10 не залъгвай човека, първо чети закона тогава давай съвет. Според трудовото законодателство вина за извършване на труд без трудов договор или на трудов договор с занижени сума за заплата, носят и работодателя и работника. Автора няма доказателство че е подписвал договор, в същото време е твърдял пред инспекцията че работи от 1 година в фирмата.
По закон работник започва работа чак след като получи от работодателя, копие от уведомлението, заверено от ТД на НАП, което удостоверява че подписания между работодателя и работника трудов договор е входиран. След като автора е сварен да работи, а в НАП и НОЙ няма данни, че той работи, си е виновен и никой адвокат не може да го измъкне от ситуацията.
Сумата по глобата е исчислена според данните на автора той е казал че работи от 1 година, осигуровките и данъците на обикновен работник за 1 година ако е бил на заплата 1100лева са около 5 хил лева.
Дори и цялата му история да е напълно вярна, той няма доказателства, но и да може да заведе свидетели в съда, пак той сам ще си плаща глобата, защото тя е наложена на него като работник, никой няма да изтрие глобата защото вината му си е реална. Работодателя му има отделно по голяма глоба на името на фирмата и ако фирмата е ЕООД той може да не плаща а да обяви фалит, но автора ще си плати, защото в България все още не е приет закон за физическия фалит.

Ако автора днес потърси адвокат няма как той да му помогне само ще му вземе пари, а сумата за адвокат първоначално е 800лв, в момента на автора не са му излишни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker