Живот, далеч от всичко и всички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Живот, далеч от всичко и всички
преди: 6 месеца, 2 дни, прочетена 832 пъти
От години наред ми е запечатано дълбоко в мен, че искам да съм на спокойно и хубаво местенце и когато започна да си мисля за това…винаги ми се явява мисълта за селце. Понякога е много отдалечено място, някъде даже и в чужбина. На някой остров, може и азиатско селце, та даже и в Африка (разбира се - България също предлага много от това спокойствие и подобни места)

Момче/мъж на 27 съм, живял съм в 4 различни държави в две от тях имам жилища (Европа), стабилно финансово и с разнообразен живот. Различни работни места, няколко бизнес начинания, хобита и пътувания, бил съм в 4 различни континента близо 30 държави и колкото и приказен, шарен и интерес да е светът…нещо не ми дава мира и не мога да намеря спокойствие и въртешен мир.

Целият този нов модерен живот и всичко, което ни заобикаля (повечето пъти просто - стрес, пари, проблеми, всякакви лоши новини) и цялото нова несигурно “утре” и бъдеще.
Виждате, какво се случва. Ковид, финансови кризи, войни, просто, накъдето и да се обърнеш - само проблеми.

За момичетата да не говоря. Нито искат да работят, нито могат едни бъркани яйца да направят, но за почивки в Париж, Бора-Бора ежедневно ти досаждат. Доста фалшиво е всичко. Ама всичко…колите, храната, хората, успехите…всичко е толкова фалшиво и безпочвено и също толкова бързо и лесно може да се разруши, че чак е плашещо.

И много често си викам, да тегля ма*ната на всичко и да си купа земя, да започна да строя къща и просто да правя всичко сам и за себе си, както са правели преди пра-роднините ни. Всичко е ставало трудно и с много време и труд…и това, което те са постигнали и създали и до ден днешен седи - неразрушимо.

Къщите, спомените, съветите, името, което са изградили…всичко.

Искам жена, с която мога да си говоря и работя заедно. Жена, която знае как да се грижи за себе си и за други. Днешните момичета са изгубили сигурно 80% от това са са самостоятелни, същността си, даже и инстинктите си. Да са грижовни майки, да искат да създават и да са част от трудният процес на връзка, бременност, семейство, бъдеще, а не да са там само, когато събираш плодовете от труда.

Искам къща, която като я построя няма да се напукан стените в следващите 2 години. Сещам се за едни думи на Живков…”Ние това, което го построихме, вие не можете да го боядисате”.

Имам чувството, че 1 поколение се спуква от работа и лишения за да може другите 2-3 поколения да ядат, пият и мързелуват. Да профукан всичко и когато не е останало нищо и не нямат знанията, уменията, сръчността, занаята…не могат да повторят процеса.

Страх ме е, когато се опитвам да си представя живота след 200 години…ще изчезнем като вид ако продължаваме така.

И в момента, в които ме обвземат такива мисли се ражда в ума ми онова “safe place”, което в 90% от случаите не е там, където живеете или където сте си закупили жилище. А, утопично място, което е страшно красиво и приятно. За това място говоря. Като, че ли мозъка ни създава перфектното място за живеене. Безопасно, сигурно, топло и забавно.

За да не откачиш и да не ти липсва модерните уреди и удобства е перфектно ако къщичката или това safe място и оборудвано с всичко, което ти трябва по две. Да не се налага да излизаш от вас. Двор за да се ширят идеите ти. Басейн, работилница, земеделие, животинки, хоби някакво, беседка на която да си четеш книгите на спокойствие, защо не и 1 стая, която е цяла частна библиотека или кино салон.

Малко започва да прозвучава като онези мулти-милионни имения от Американските списания, но да им призная…идеята е доста добра. Разбира се, да се замести лукса с уют и комфорт.

Имате ли си такова местенце и кога е момента да направиш тази стъпка…да зарежеш всичко и да започнеш да живееш в мир и синхрон със себе си.
Като бях малък не разбирах как будистите нямат телефони и компютри на които да играят и работят, а сега се чудя как аз имайки всичко - нямам най-елементарното нещо, което го имат те.

Поздрави!
Търсете себе си…иначе сте изгубени, особено в светът в които живеем.

Ноември 2023

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 1 ден
hash: fcb2e658af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Само не мога да се съглася, че няма жени, като теб. Има, но ти нямаш "очи" да ги видиш. От София си примистихме на село в чужбина, работим, селото е далеч от представи за бългорско такова, има всичко, но имаш и спокойствие, има отдалечени махали, китни с 2-3 къщи. И аз исках да се махна от всичко и всички, проблеми с родителите ми, лошо отношение, приятели, какви приятели няма такива в този живот. Само те търсят за услуги и да те използват, искам просто неангажиращи връзки да си поговориш с някого и кой от къде е, да ама не, заяждане, искане, простотия и колкото и да съм социална, да съм по встрани ми е по-добре.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: e481a15a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Авторе, разбирам какво имаш предвид!

Но още си млад и нямаш житейски опит, затова като човек с много богат житейски опит, и доста по-голям от теб, ще ти напиша някои неща!

Относно жените: не всички жени са такива, каквито описваш. Има и добри, скромни, смирени и работливи жени!
Важното е ти да намериш подходящата за теб жена - своята съпруга!
Но имай предвид, че в чужбина - много трудно ще я намериш, да не кажа невъзможно!

Човек и сега може да избяга на подобно място - може примерно да отиде в манастир, или да заживее във ферма сред полето... Но това няма да му донесе удовлетворение и вътрешен мир само по себе си!
Защото важното е да има душевен мир и пълнота в душата си, а това не може да стане без да познава Бога!

Само, че не тоя бог, в който вярват будистите, които споменаваш, защото те са заблудени и са много далече от истината!

А в Бога, в който вярваме ние, православните християни: Единия, Истински Бог Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо. Нашият Създател, Светата Троица: Бог Отец, Бог Син - Господ Иисус Христос и Светия Дух!

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 4fc6574777
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мечтите ти са лесни за осъществяване, дори в България в Странжа има самотни места. Хора вече почнаха и построиха в горите на странжа, вили с басейн които са толкова отдалечеи че в радиус от 10 км няма жив човек.
Проблем който ми се вижда нерешим е да намериш млада фертилна жена която да е работлива за физическа работа и съгласна да дойде с теб, да живее без условията на урбанизиран свят.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 3b7d9e2f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Съгласен съм с автора - жените в България са меркантилни и не стават за семейство. Общо взето за нищо не ставят, само за бройка на някоя нацепена батка за една нощ.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: b24a91f0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   До автора-уж казваш, че си на 27г., но все едно чета оплакванията на дърт 60 -годишен, отблъснат от ВСИЧКИ жени ерген. Очевидно и диктатурата на Живков ти липса... Търсиш жената за теб, но не знам къде си се засилил да я търсиш, след като в изреченията по-горе слагаш всички жени под общ знаменател.
От поста ти си личи, че си огорчен, самотен, жлъчен, претенциозен и надут, вероятно затова - жените не ти обръщат никакво внимание...
А, и за протокола, като толкова си възмутен, че днешните жени-не искали да забременяват, раждат и т. н., вземи ти роди някое дете... То на чужд гръб и 100 тояги са малко, нали? ! За какво да се жертват жените, да забременяват и раждат? ! Заради български, селски Бай Ганьо ли? ! Намери си някоя баба бавачка да те обслужва, щом сам НЕ си се научил да готвиш и търсиш някоя глупачка, която с пари да примамиш, че после да я вържеш за печката, да ти готви, да ти пере насраните гащи и мръсните чорапи, да забременява, като добитък и деца да ти ражда, после сама да си ги отглежда, докато ти хайманосваш по проститутки и разни клубове. Не си търсиш спътница в живота, а слугиня! Вижда се- с какъв чувал от очаквания и претенции си тръгнал...
Вместо да хейтиш жените и да ги подценяваш, вземи си едно огледало и си оправи характера!

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 3e18ec04e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Проблемът ти не е в селото, а в това, че си дърво без корен. Обиколил си света, но си изгубил собствената си идентичност и принадлежност, нямаш среда, нямаш корен, няма с кого една дума да си кажеш. На село няма да станеш имунизиран от финансови кризи, фалш, двуличие и т. н. Там също живеят хора. Тоталната изолация няма да ти реши проблема, даже ще го задълбочи.

Подходяща среда ти трябва.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: bd102ca405
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Да си призная днес си мислех за същото. Все по-често виждам хората и тяхното лицемерие. Страшно е как всички сме потънали в проблеми, създадени от други хора. Вярно, човек не може да живее сам, но колкото по-независим направим живота си, спрямо другите, толкова по-лесно ще заживеем.

Относно кризите, те също са породени от хората и от техните грешки, не казвам, че има безгрешни хора, но си мисля, че ако всеки правеше опити да промени нещата, всичко щеше да бъде наред.

Най-хубавото от това, което споделяш авторе, е че имаш решение за себе си, а то би било от полза на всички нас, които те разбираме правилно.

Това отдалечаване, това ново начало, за което говориш, звучи като мечта, излязла от страниците на книга, която бих искала да прочета. Може би ще бъде хубаво, дори прекрасно, в тази къща, която описваш да живеят любовта, хармонията, щастието и уюта.
Модерното общество днес може само да си мечтае за подобно щастие и взаимоотношения.

Бъди щастлив авторе и вярвай, че все още има момичета, които да живеят и бъдат щастливи и с малко, което имат.
Ж, 18 год.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 часа
hash: 4543b1fdd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Разбирам те перфектно, но трябва да осъзнаеш, че това са просто мечти. Истината е, че хората сме създадени, за да живеем в група и не може да се оправяме самостоятелно.

И аз съм имал подобни мечти, но само се замисли колко много неща ще имаш да си правиш сам в случай, че си някъде далеч от всичко и всички.

Нещата от магазина, дрехите, храната, тока, интернета, всичко това е възможно само защото други хора са ти го подсигурили.

Даже къща сам човек трудно може да си вдигне. Не случайно на един строеж се трудят поне 5-10 души, казвам ти

Пробвай да си вдигнеш сам къщата от 0та.. чака те поне 10 години здрав труд и то при положение, че имаш купени и доставени всички материали.

Ами мебели? Ами техника, врати, прозорци, камина??

Разбираш, че всичко това се случва само в рамките на обществото.

Самотен живот е възможен(има такива истории), но като дивак - някъде в пещера или колиба, с 2 кози, малка градинка и 2 дрехи на гърба.

Мечти за басейни, къщи и т н. Са несъвместими с отшелническия живот.

Т. Т.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 02881f3da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Като човек минал отдавна през тези мисли и реализирал "мечтания живот" за който авторът и номер 7 говорят, ще ви поканя да погледнете на темата от малко по различен ъгъл.

С риск да прозвуча малко арогантно, ще ти кажа как се чувстваш пък ти ще ме поправиш ако греша. Да, подсигурил си стандарт на живот. Имаш хоби, приходи. Само дето това вече не ти носи удовлетвореност нещата са загубили онзи така приятен привкус. Просто тези неща са били връх който ти си изкачил и не виждаш къде повече би могъл да се изкатериш, поне последно време. Захващаш се с нещо ново, само за да усетиш онова девствено чувство на екзалтираност но то идва все по трудно и все по рядко. Отиваш на някое ново и красиво място но вече си обиколил твърде много такива и където и да идеш, знаеш, че рано или късно ще трябва да ги напуснеш, че ти не принадлежиш там. И това убива онова приятно чувство на откритието към което си се бил пристрастил преди време, както осъзнаваш по късно.

Откъм бизнес и пари - нещата не са много по сложни. Днешният капиталистичен свят се управлява от не особено сложни закони на различен вид експлоатация. Не е много по различен от прастария закон на джунглата където оцелява най силният, просто има повече променливи и фактори.

Рано или късно всичко се свежда до игра. И веднъж като разбереш правилата по които се играе тя, и започнеш да я печелиш, вече става твърде лесно и скучно. И разбираш, че не е било чак толкова сложно и интересно както си си мислил в началото.

А конкретно в твоя случай, този дискомфорт който те яде отвътре, онази празнота която някак си все не можеш да локализираш точно в себе си, и все те човърка, е чисто и просто фактът, че не си изпълняваш биологично заложената програма. Ние, хората, обичаме да си мислим, че сме много сложни, интересни, уникални, и имаме своите "чувства", "мечти" и прочие. Да де ама всичко се свежда до размножаването. Просто ни е заложено да си намерим подходящ партньор с който да създадем потомство. Гледай на това като на малко по слаб но за сметка на това - настоятелен допаминов ефект когато изпитваш оргазъм докато свършваш в жената "която обичаш". Тази жена ти е заложено още в гените как ще изглежда, как ще звучи, какво ще прави. Затова и ти се "влюбваш от пръв поглед", чисто инстиктивно. Колкото и да боготворим любовта и да си мислим, че нещата там са много сложни. И когато "обичаш", а какъв по ярък и кулминационен израз от съвокуплението, мозъчето ти особождава ударна доза допамин и ти си на седмото небе. Бъзикът тука е, че много обичаме да доукрасяваме този първичен процес и да му придаваме някакъв едва ли не магически привкус. Който, разбира се, е просто следствие на химикалите които мозъка е програмиран да освобождава в конкретно тази ситуация. ни повече, ни по малко.

А още по конкретно в твоят случай, ти си си наумил, че жената с която ще си щастлив, "трябва да ти помага и да работи с тебе рамо до рамо". Много готино и донякъде наивно. Както ти каза, повечето едни яйца ги мързи да забъркат, ти си мечетаеш с тях да дигаш дом. Само човек който е дигнал такъв, знае колко усилия всъщност коства.

Може би си мислиш, че твърде много опростявам нещата и звуча даже цинично. Нека да го погледнем така - ако ти си намериш жена която наистина ти помага с работата, но по една или друга причина не можеш да имаш сексуален контакт с нея, тя ти помага цял ден, но вечерта се прибира да спи с друг мъж, гарантирам ти, че това чувство на "завършеност" което си мислиш, че би имал се нея, ще изчезне на секундата. Което иде да ти подскаже да не се правиш на много интересен, и да не прескачаш първичните директиви които са ти заложени, защото мозъчето ти ще те накаже и ще те "кара да се чувстваш нещастен". Гледай на това като на обратния процес на "влюбването". Просто така еволюцията ни дресира. Като дресировка на куче - когато прави това което иска, му даваме бонбонче, иначе сопичка. А най големият бъзик, е че ние даже не осъзнаваме колко е простичко.

И въпреки това не бих искал да обезверявам авторът и особено номер 7, момичето е едва на 18 години. Мога да ви уверя, че това което евентуални ви предстои да изживеете наистина ще е красиво и ще ви донесе "щастие". Поне вие така ще го почувствате. Смятам, че всеки сам трябва да открие истината за себе си и да я формира според своите разбирания и опит. Просто се опитах да някакъв мисловен тласък на автора за да може да започен да се самоанализира правилно и да знае какво точно го кара да чувства този дискомфорт, нека да го наречем, за да седне и да напише тази тема.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: dd01b8ef0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Звучиш като на 57, ксто някой амортизиран и захвърлен разведен чичка, на когото са му взели апартаментите заради децата, а и въпросните не го поглеждат и не идват и едни яйца да му изпържат.
Интересно на мен като жена как никога не ми е хрумвало да си търся мъж по умения в кухнята или други свързани с домакинството и как работейки наравно с него, трябва да се подразбира, че готвенето е само за мен.
Може да си търсиш жена, чиято професия е готвачка или ако не е, то гледай ръцете на жената, онези с дългите нокти не пипат нищо вкъщи. Не могат и една салата да нарежат с тях, а ако ги накараш, ти гарантирам, че ще е гарнирана с отрязан нокът.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 083e288fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Авторе, много искания, много претенции, а нищо не предлагаш насреща!

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 02881f3da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Номер 11 е точно от този меркантилен тип жени дето се пазарят и гледат да си изтъргуват междукрачието на този който "предлага най много". Иначе казано - вече ни е ясно кви сте, сега просто се пазарим за цената :)

А ако тръгнем да си говорим откровено, елитните куртизанки със сигурност са по интелигентни от повечето разписали се тук (номер 10 съветва да сме били гледали ноктите на жените. Верно ли? добре, че си ти та да ни светнеш за този малък детайл) и поне си имат ясен ценоразпис и не се правят на такива каквито не са, за разлика от повечето.

Относно кой кво може да предложи - авторът е казал вече, че може да предложи доста. Със сигурност повече от теб щото се съмнявам да имаш собсветно жилище, камо ли няколко. Повечето едва свързвате двата края след като си платите наема, месечните разходи по козметика, парцалчета и излизания. Затова и все гледате "кой кво ви предлага".

Относно изискванията - я да се върнем сега и да видим какво толкова всъщност изисква авторът - иска просто жена която да е рамо до рамо с него и да градят заедно в този живот. Сещаш се, тва в което хората се вричат когато се женят - "и в радост и тъга... " Ама вие тая точка леко я пропускате щото за вас сватбата е просто начин да вържете някой и да му вземете апартамента както номер 10 отново ни е светнала как се прави бизнес като жена, щото е много умничка, милата.

Другото което е поискал, е да може да забърка едни яйца. Но явно това са непосилни за вас изисквания, "големи претенции". Което отново доказва колко е прав авторът.

А номер 11, я ти ни кажи - какво ТИ можеш да предложиш в една връзка? Разбрахме, че нямаш намерение нито да готвиш(щото нито можеш, нито ти се готви), нито да помагаш на евентуалния си бъдещ съпруг( да се чете "бунак" задето ще си е вкарал такъв таралеж в гащите). Нека позная - можеш да му дадеш "любов" :) Страшна седлка :) Сигурно затова и всяка година чупим рекордите по брой сключени бракове :) Как мислиш, дали е заради жените щото не искат да се омъжат или е заради мъжете, че мааалко поуменха и не бързат веднага да си слагат халката? :) И понеже съм сигурен, че все още не засцепваш за кво ти говоря, разходи се из съседните теми от сорта "Не ми предлага брак" или "Иска да си останем просто приятели", такива са много тук.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker