Как приемате хваленето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как приемате хваленето?
преди: 6 месеца, 19 часа, прочетена 768 пъти
Как приемате хваленето? Като че все едно някой ви натрива носът че има, а вие не или като нещо нормално. Аз обичам да споделям, когато си купя или постигна нещо, което съм искал, защото просто се радвам. Не го правя с всеки, а с близки. Но може би е грешка, защото някой май го приемат по друг начин и излиза, че съм гадняр.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 12 часа
hash: 0b93a1726b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ако е нещо хубаво и с покритие, се радвам чистосърдечно за хвалещият се. Обяснявам и защо- освен, че е негова/нейна радост, постижение и няма как да не се зарадва нормален човек на радостта на другите, когато е и чисто, излъчват чиста, хубава енергия, която повдига и моята. Чувствам ги, тяхната позитивна енергия, чистосърдечност. Аз съм зряла жена и понякога съм като децата като се радвам- започвам да подскачам, искам да прегръщам близките си особено, да споделя емоцията.
Ако на някой му влияе зле моята или на други радост- не е мой проблем, техен си е.

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 часа
hash: d93690f38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Много е хубаво като някой постигне нещо, но завистта е ужасна. Всъщност ако общуваш с успешен и ти ставаш такъв, но за съжаление аз също страдам от това. Започват се коментари, сравнения, ама ти успя защото....

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 часа
hash: c4fd27d013
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Преди не се замислях, но по едно време разни хора взеха все да ми се хвалят за какво ли не. Осъзнах, че може би и аз съм се държал по същия начин без да се усещам. Осъзнах също, че хората не обичат грам да им се хвалиш, включително и моите близки. Виждал съм и реакции на роднини, все едно някой е умрял. Затова сс

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 6 часа
hash: c4fd27d013
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Комемтара ми се качи без да го довърша.
Та, спрях да се хваля изобщо за каквото и да било. Ако стане нещо на въпрос може да споделя, ако съм си купил нещо си мълча до последно, ако не ме питат случайно. Хората не обичат да им се хвалиш. Изобщо спрях да споделям такива неща. Особено за пари, за връзки с жени, за покупки не си отварям устата. И най-вече никога, ама никога не се хвалете предварително преди да стане това, което искате.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 час
hash: 2aaae39dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Горкичкият! Да ти имам проблемите... Шегата настрана. Аз съм сирак. Имам родители някъде там... От мен, никой никога нищо не е очаквал. Нито изисквал... Направо ме "убиха" със една ужасна снизходителност... Мислеха, че ми правят добро. Че ме "хвалят" Да ама не! Сега съм един ужасен комплексар! Намирам се на кръстопът, и не знам накъде да поема. Изгубен, без път и посока... Стига глезотии! Радвай се на това което имаш!

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 32227aa5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Индивидуално е, някои хора не се хвалят, други го правят, всеки разбира нещата от неговата гледна точка.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 4a224028a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Тъпо. Да се хвалиш, говори за наличие на тежки комплекси за малоценност. Да похвалиш искрено някой за добре свършена задача, за добро дело и т. н. няма лошо. Но самохвалството е тъпа работа.

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 68f3f88fd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Тези които се хвалят обикновено нямат нищо, или не са го постигнали сами. Хората които наистина имат сериозни възможности не се хвалят.

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 57c950747b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами понякога радоста от постигнатото е голяма и искаш да я споделиш. Нали знаеш какво казват - споделената радост - двойна радост.
Но наистина хората не искат да им се хвалиш. И аз не искам да ми се хвалят. Е понякога искам да разбера как човека е успял да постигне нещо. Но ако е хвалене само за да получиш реакция от цъкане на език и завист - не.
За съжаление, доста често усещането че си прекалил идва твърде късно - чак след като видиш реакцията на отсрещния.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: eeeece208c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Хората не обичат другите да постигат. Ето виж тук как се дразнят на успехи.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: b0559cf707
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От автора към 5 и 8. Имах тежко детство. Майка ми ме остави, а после и баща ми за някакъв период. Живял съм с него и втората му жена после. Бил съм подценяван, обиждан и най-вече пренебрегван. Никога не съм имал кой знае какво, даже докато бях тийнейджър нямах и дрехи за училище, нито баня. Чаках с нетърпение неделя, за да ме вземат да се изкъпя, защото живеех при баба си. Да не говоря за летните ваканции. Ходил съм по цяла година с два чифта дрехи, а останалите ме питаха "ти само тия гащи ли имаш", докато природения ми брат не беше лишен от нищо. Нито една дума до тук не съм преувеличил. Изкарах криво-ляво тоя период и трябваше да продължа нататък. Първата ми работа беше за 200 лв и едвам си купих няколко парцала, за да ходя на работа. После започнах да взимам три пъти повече и това беше единствения момент в живота ми дотогава, когато можех да си купя нещата, които винаги са ми липсвали. И тук говоря просто за дрехи и някакъв евтин телефон. Просто бях щастлив. Прави сте, имам комплекси. Но на фона на преживяното мисля, че е разбираемо.

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: ec7b0f0b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Номер 8 го е обяснил точчно.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: b0559cf707
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 7, да. Но аз говоря за неща като например да спечеля кутия вафли от томбола или да си купя нещо, което дълго съм нямал и съм искал. Не говоря за хвалби от типа "Вижте ме, аз съм умен, красив, аз съм най-еди какъв си. " Това и за мен е тъпо. При мен става въпрос за елементарни неща, които преди това не съм можел да си позволя. Сигурно звучи много повърхностно, но...

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 29f9aa35cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хубава тема. Когато се случеше нещо в живота на "приятелите" и споделяха, аз бях първият човек, който се радваше с тях, честно. Преди две години нещо радостно споделях с приятелка, но смятай не за телефон за 2 бона, а за някакво дребно преживяване и тя ми каза: "Ти все се хвалиш", помислих си тогава: "така ли, значи с вас като стане нещо не е хвалене, а само с мен", оттогава рядко я виждам. ИЗпитва някаква неистова нужда да ми пише по месинджъра кога пътува и къде (без нищо друго), като знае, че съм по майчинство и не мога да пътувам в момента, но такива са хората. Дори не й се впечатлявам.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 538a29eb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Изобщо не ме интересува. Ако някой иска да се хвали и изпитва нужда от това, нека го прави.
Има и директни комплексари, които се мерят, аз имам това, пък ти какво имаш, но в общи линии не ме впечатляват.
Който се хвали, често предизвиква завист и зловредници.
Затова не се хваля.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: b0316e1f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Първо помислих(по заглавието), че имаш предвид - мен да ме хвалят други хора.
И щях да ти отговоря, че на почти всеки това му е приятно, макар че не е душеполезно!

А ти си имал предвид примерно аз самия да се хваля на другите.

Това аз самия не го правя и не одобрявам, и когато видя друг човек да го прави! Дори му казвам - по добре благодари на Бога, а не се хвали сам, защото това качество ти е дадено от Бога!

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: b0559cf707
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   А искало ли ви се е да съсипете някой такъв човек? Какво смятате за тези, които искат и го правят? Оправдано ли е и или самите те не са наред с психиката?

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: c49f8c5cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Зависи кой за какво и пред кого се хвали. Ако близък човек ми сподели, че е започнал готина работа е едно, ако някой, който едвам познавам ходи на горе на долу и разправа на познати и непознати колко е умен/готин е съвсем друго. Второто ми е супер смешно и ми прилича на човек с много ниско самочувствие, който е готов на всичко за малко внимание.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker