Какво свърши правителството до момента - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121577)
 Любов и изневяра (29812)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18627)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво свърши правителството до момента
преди: 6 месеца, 8 дни, прочетена 726 пъти
Според вас правителството добра работа ли свърши за няколко месеца?

В шок съм как за няколко месеца успяха да съсипят абсолютно всичко, до което се докопаха. Това дори и тиквата не успя да го направи толкова бързо.

Макар че преди за известно време допусках, че най-после може да имаме по-добри политици в лицето на ПП, сега от позицията на времето смело мога да кажа, че толкова слабо правителство не сме имали от Орешарски насам.

Остяваме на страна, че уж бяха против Бойко и Пеевски, даже първия го "арестуваха" (нищо че при ареста вече чакаха журналисти, понеже само самия Бойко не беше разбрал от цяла България, че ще го арестуват), в затвора щяха да го вкарат, а сега взаимно се крепят на власт. Което е меко казано подигравка с избирателите им, защото точно затова ги избраха.

Ще облагаме бакшиши, ще отнемаме коли без резултат от кръвен тест и месеци ще държим хората без кола, ще порежем пенсионерите, ще плащаме 6 пъти по-голям данък сгради (понеже за база ще се взима не данъчната, а пазарната оценка), ще вдигнем подоходните данъци. С ел. рецепти също се изложиха, макар като замисъл да беше добро, но изпълнението е толкова зле, че не само не реши нищо, а напротив влоши нещата още повече и създаде пълен хаос. Ще съсипем си и енергетиката и минодобива сега, тук, на момента, без дори да се възползваме от правото си на преговори за плавен преход.

Още като се коалираха с Бойко, окончателно ми изгубиха уважението, защото ми стана пределно ясно, че никаква корупция няма да борят и никого няма да вкарат в затвора. А с това облагане на бакшишите ми станаха дори смешни, защото това е отчаяна мярка да се изцоцат някакви стотинки за бюджета и показва тоталната им слабост да се справят с бюджета. Имам чувството, че дори и Тиквата не е крал чак толкова, че да опре до бакшиши. А може и отклоняване на вниманието да е, защото един Бог знае още какви бакии са сътворили, които още не са лъснали.

Ок, да си вдигат данъците, ама да има ползва от това. Хем вдигнат данъците, хем изтеглиха милиарди заеми и в крайна сметка бюджета пак ще е на 3% дефицит. Е, къде са тия пари? Преди да ги изберем казваха, че пари имало, само трябвало да се спре краденето. Е, нито краденето спря, нито пари намериха.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 8 дни
hash: f5dc834e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да обаче вдигнаха на циганите социалната помощ от 70 на 250 лева месечно на човек и вече не искат за тези пари да се мете улици по 14 дни по 4 часа, а само по 10 дни

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 12b1073beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Бъди спокоен! :)

До 20-30 години БГето няма да го има!

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 9bebe9a01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Това, което говориш, са дребни детайли, освен евентуалното обвързване на данък сгради с пазарните цени на имотите, което надявам се да не мине. По-важното е, че след много години Лукойл почна да плаща данък печалба, тази година се чакат 400 милиона. Отървахме се от руския газ. Минималната заплата я вързаха със средната. Родителите с 600 лева данъчно облекчение за дете. Предстои макс осигурителен доход също да се изчислява по формула. Притиснаха ресторантьорите да се изсветляват, явно 9-те процента ДДС им е разменна монета за това. Вдигат прага за регистрация по ДДС. Ще уеднаквяват заплатите в администрацията за една и съща длъжност. И тн. Това е само началото. Сглобката е изобретена в контекста на войната в Украйна, затова се търпят. Шиши нарочно се показва, за да дразни електората на ПП-ДБ

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 29df239912
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Още ли има наивници, които вярват, че политиците мислят за народа и доброто на България?
Политиците и те са хора, а още повече са българи и като такива гледат да уредят своя живот първо както и този на семействата им и родата им до 9-то коляно, любовниците им, после близките до тях хора и тяхната рода също. И накрая каквото остане може би отива за държавата.
Ако някой вярва, че България има бъдеще - ще го разочаровам. Държава с HDI (Индекс на човешко развитие) под този на Русия след 10 пакета санкции, застаряващо и циганизиращо се население, намаляващо всяка година с размер колкото един Ловеч.
Който е умен отдавна се изнесе или обмисля да се изнесе ако е млад преди дипломиране.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: df784d0674
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ти не разбра ли че всички които идват на власт имат една, единствена цел и то е да съсипят България УМИШЛЕНО!
Те не са глупави бре човек. Това, което сътворяват не е заради некомпетентност. , напротив хотели са като стадо лисици. Хитри са дотолкова, че да докарат българите до просешка тояга, без да има бунтове и възстания. Бавно. Методично. Вече 80 години. Казвам 80, защото ако някой все още си мисли, че комунистите си били тръгнали.
Те никога не са били комунисти, а избрани фамилии, с власт. Спретнаха си едно пребоядисване през '89та година и сега се наричат европейски демократи.
АБСОЛЮТНО СЪЩОТЕ ХОРА СА. И техните деца.

Защо искат България съсипана? Защото така работи западния корпоративен свят, от които те са част. Робство. Не от римско време насам, ами от библейско/еврейско даже.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: a28dfd5547
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Като млад човек на 22 години ще ти кажа следното. Предните години гласувах за БСП, защото към онзи момент те бяха най-силната алтернатива на ГЕРБ и партията с най-много гласове след тях. Но на последните два избори (април 2023 и сега кметските) гласувах за ПП-ДБ, защото се разочаровах от Корнелия Нинова много. Разочаровах се, защото като млад човек искам да виждам млади и модерни хора в БСП. Там имаше такива като Явор Божанов и Крум Зарков. Тя ги изгони, защото не бяха съгласни с връщането на хартиените бюлетини и искаха само машини. Аз и сега смятам, че ГЕРБ и ДПС манипулират хартиите и БСП им помогнаха за това. Нинова изгони Божанов и заради позицията му за Украйна. Винаги съм вярвал на Нинова, че в БСП се зачита другото мнение, но след това с Божанков се разубедих, че не е така. Друга причина да изоставя БСП е глупостта им за джендърите. Какви джендъри ги гонят. БСП би трябвало да е либерална партия, защото е лява, а тя я превръща в консервативна. Друга причина да гласувам за ПП-ДБ е това, че при тях има много млади хора с модерно мислене. Що се отнася до това правителство. Преглътнах, макар и трудно правителство с участие на ГЕРБ. Но според вас по-добре ли щеше отново да идем на избори, да харчим пари, да получим същите резултати, пък и Радев да управлява с още едно служебно правителство и да си прави каквото си иска. Не забравяйте, че правителството беше направено с втория мандат на ПП-ДБ. Помнете, че Борисов е притиснат до стената ще, не ще да подкрепя правителството, защото Магнитски чука на вратата за него и Владислав Горанов. Харесвам правителството, защото работи срещу руската пропаганда и дезинформация. А служебно на Радев щеше да работи в полза на Русия. Извинете, че бях толкова обстоятелствен, но исках да изкажа мнението си.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 4e0c096183
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Първото нещо, което бих променила в закона е да няма отпадане на данък по давност.
Досега едни плащат данъци, а други не.
Променям закона и възлагам данъчни проверки на всички физически лица, които редовно минвват метър и не плащат данъци.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 5fd307520d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Пишеш пълни глупости. Какво да направят за толкова малко време. Ако на Боко му държахте сметка толкова често през тези 12 години еднолична власт нещата нямаше да са такива. От друга страна Боко не е бил по-безсилен от сега. Очевадно е че има с какво да го държат. От трета страна руските подлоги не са спрели да пречат. Друг е въпросът че тук има прекалено много тарикати и тарикатчета. И главните такива са кръчмарите, които имат 9%ДДС но не спират да вдигат цените. И тук отново трябва да стане 20% не ми пука колко кръчми ще фалират. Това е най-ненужната ниша изобщо и не знам защо толкова са се загрижили за тях. 3% дефицит е много добре. Ама малко го осъзнават, защото повечето вярват на брътвежите на резидента. Пеевски всъшност прави много добри изказвания и предложения. Да се изгонят руските шпиони и други боклуци, а хич не ми дреме Шиши ли миши ли го прави реалнсот. Трябва да си мега наивник за да вярваш че в другите държави няма политици као него.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 6072f0a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   8, как каво да направят? Най-малкото да не подписват договори в ущърб на България и да вземат да вържат поне един бюджет като хората. Като са от скоро, дай да ни ебат мамата, така ли?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 6072f0a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   "3% дефицит е много добре"

Ти си икономически неграмотен. Това е все едно да кажеш "ако паднем само с 3:0, е много добре".

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 6072f0a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   3, Шиши не се показва, ами направо ги крепи на власт, както е видно от вотовете на недоверие.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 6072f0a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   "Преглътнах, макар и трудно правителство с участие на ГЕРБ. Но според вас по-добре ли щеше отново да идем на избори, да харчим пари, да получим същите резултати, пък и Радев да управлява с още едно служебно правителство"

Т. е. предпочиташ Тиквата да те управлява макар и задкулисно уж като некоалиция пред Радев. Ми другия път си гласувай направо за ГЕРБ.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 6072f0a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Знаете ли в какво се убедих? Колко е прост българския народ? Ако само преди половин година, някой ми беше казал, че ПП ще се коалира с ГЕРБ и косвено с ДПС, щях да повярвам. Но ако ми беше казал, че и избирателите им ще са ОК с това, със сигурност нямаше да повярвам.

Убедих се, че всичко може да се случи, стига да можеш да го извъртиш и да излъжеш добре и цял народ овце ще ти повярват. Няма да се учудя, ако утре решат да мобилизираме мъжете за Украйна и простите им избиратели да са ОК.

Дори и аз, който знам колко сме уникално прост наорд, не съм очаквал всички да са ОК за коалиция с тиквата.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 6072f0a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   3, и къде е въпросния данък от Лукойл, като пак сме на зверски дефицит? Пак в джобчето на Киро и обратния.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 43e00ba21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Правителството не е толкова зле. Герберите и комунягите щяха да са още по-зле. Но, аз друго не разбирам защо всички реват в България колко били зле политиците, колко корумпирани били. Ами, тези политици да не са марсианци? ! Нали и те са като нас българи. Какъвто народът, такива и политиците. Ако си мислите, че прекалявам с обобщенията, само вижте какво стана на местните избори. Според статистиките, 1 на 40 българи се е кандидатирал някъде или за кмет или поне за общински съветник. Навсякъде нарушения, купуване на гласове, даже в забутани села, уж обикновени хора пък мислят каква шмекерия да измислят, протокол ли да фалшифицират, изборната комисия ли да щурмуват или направо да напишат на чичо или леля си някоя друга преференцийка. А, същите тези после се възмущават онлайн и в кръчмата к'ви корумпирани политици имаме. Аууу, каква изненада.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: d0ea6f4547
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   А какво предпочиташ - президентът да продължава с неговите циркове и служебни правителства ли? Достатъчно е това, че го дразнят и не става по неговата - значи вършат нещо.

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: b0fa3e3a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Много е лесно да се направи списък с ползите от това правителство:
1.
2.
3.

'Ми, т'ва е...

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 210062e762
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Браво, номер 6, напълни ми душата. Радвам се, че има такива млади хора като теб! В България силно липсва модерна лява партия, това, което имаме сега са някакви останки от соца, които ще си заминат по естествен път заедно с електората си-пенсионери. Това, което наистина се доближава до модерна либерална лява партия, е именно ПП, но тя е малко по в центъра. Много се чудя как Ваня Григорова ще си изиграе картите, които й дойдоха като подарък в ръцете. Ако пристане на президента, ще оттече в канала. Защото той реално ще сглоби в едно това, което вече имаме - някакъв хибрид между БСП и Възраждане

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: a7713895f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   В този форум политика не!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker