Ефектът Луцифер - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ефектът Луцифер
преди: 6 месеца, 3 дни, прочетена 609 пъти
Битието ли определя съзнанието или съзнанието определя битието? Целта оправдава ли цената? Пътят ли е важен или крайната цел? Личното право - абсолютно право ли е? Какъв е предела на човешките възможности, права, желания... Какво значи щастие, свобода, независимост... Имали абсолютна вярност, приятелство, любов... Бихте ли продали душата си на дявола? За власт, за пари, за надмощие, за любов... Прогресът води ли към регресия? На човека... на човечеството... Хората продукт ли е на средата и времето си? Какво значи справедливост, правосъдие... Какво значи - красота ще спаси света? Защо секса продава? Хората ли са най-голямото "творение" на природата? Има ли Бог? Църквата защо съществува? Като спасение на човешките души, или като метафора - като храм на обречените...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 8f08f74f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Отговоре те си сам, уважаеми авторе.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 26c270c10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Прекалено много въпроси си задал/а?

Аз ще ти отговоря само на последните два:

Да, Бог има и това е нашият Създател, Бога, в който вярваме ние, православните християни: Единия, Истински Бог Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо. Нашият Създател, Светата Троица: Бог Отец, Бог Син - Господ Иисус Христос и Светия Дух!

Църквата съществува като събрание от християни, тя е "Тяло Христово". Още на Петдесетница Светият дух слиза над апостолите, които след това проповядват за Христос на целия тогавашен свят и ръкополагат много хора за епископи, свещеници, дякони. И чрез ръкоположението тази благодат се предава и на ръкоположения човек. И така е и до наши дни.

Но имай предвид, че в момента само Православната църква е запазила неповредено апостолското учение в пълнота и цялост! И само тя преподава вярно Божието слово!

Под Църква също така се има предвид и самата църковна организация - хората, които участват в нея - примерно патриарх, митрополити, епископи, монаси, свещеници, дякони, клирици, миряни.

И църква има и още едно значение - самата сграда, храма, където се извършват Богослуженията, палят се свещи, покланяме се на иконите, на кръста, отправя се обща молитва към Бога по време на Богослуженията.

Защо съществува църквата?

Защото това е установено от Бога. По няколко причини.
Освен горепосочените - да, може да се каже и за спасение на човешки души, макар че този процес е строго индивидуален.

И спасението на човека(след като Господ Иисус Христос умря за нас и изкупи греховете ни) вече зависи от него самия!
Да, той се спасява и чрез църквата, и чрез участие в нейните Тайнства, но главно се спасява чрез водене на Богоугоден живот!

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! И в зависимост от изборът който прави - на човек му се случват и съответните събития.

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: eae7243e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Каква е връзката между заглавието и това което го избълва?
Наясно ли си какъв е "Ефекта на Луцифер"?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: b39590677e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Книга ли си чел, въпроси ли задаваш? Преписал си въпроси от някъде, неправилно си разделил повечето изречения и не се разбира какво искаш?
Надали искаш отговори на въпросите, защото те са толкова много че роман няма да стигне за да ти се отговори, пък и всеки въпрос има хиляди отговора според това до колко е узрял човекът който ти отговаря.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 54dedd13f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора към 3 коментар! Разбира се, че знам какво е "ефектът Луцифер"! Дори съм чел "Ефектът Луцифер на Филип Зимбардо. Едва ли Вие сте я чели... Каква е разликата ли? Дали заглавието е релевантно... Прочетете я, и ще разберете. Към 4 коментар Нищо и от никъде не съм преписал... това са мои въпроси. Написах ги съвсем "спонтанно"... Всеки да ги разбира както му е удобно... Просто исках да "Разлая кучетата"

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: e0d99f6f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От автора към 2 коментар! Чест и почитания! Искам да чуя чисто човешки разсъждения, а не наизустени и преписани... можем много да спорим, ама не му е времето и мястото! Иначе по същество сте прави... Сещам се за Братя Карамазови и по-точно за Великия инквизитор...

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 54cc18f105
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Правих наскоро "последната сълза на Луцифер" но по моя си интерпретация... в червеева дупка.
Само на един от въпросите ще отговоря и смятам, че този отговор е достъпен и за другите- НИКОГА, за нищо на света не продавам душата си!
За нищо и за никого! Майка съм, бих си дала органите за децата си, бих убила за децата си, но НЕ бих си продала душата...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker