Какво технологично бъдеще ни очаква - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво технологично бъдеще ни очаква
преди: 5 месеца, 8 дни, прочетена 557 пъти
От приятел, който е бил на коференция, разбрах какво вече имаме като технология, която е в процес на внедряване. Т. е. това не е научна фантастика, а неща, които вече се случват и е само въпрос на време да навлязат в живота ни. Разбира се, много от тези неща ще са привилегия за богаташите.

В момента най-бурно развитие търпят изукствения интелект и генното инженерство и по-точно комбинацията между тях. Съвсем скоро ще има принтери, принтиращи органи. Няма да е необходим донор, за да бъдат трансплантирани органи. Това ще даде тласък и на медицината, защото ще могат директно да се подменят тъкани, вместо да се лекуват. Например при лечение на рак, това може да се използва. Скоро ще има и генно модифицирани и принтирани дървета, способни да абсорбират в пъти повече въглеродни емисии. И така с относително малка зелена площ ще се пречиства въздуха. IT индустрията търпи огромен прогрес в момента в тази връзка и тепърва ще има нужда от нови специалисти, които да са тясно специализирани в тези неща.

Също ще могат да се строят сгради почти без човешка намеса. То и сега може, но все още не е осъвършенствано. Просто ще се принтират сгради за дни и то почти без работници.

Вие знаете ли и други неща? Аз искрено се надявам да има напредък и в енергетиката и транспорта. Например да няма нужда от производство на електроенергия, ами направо самите ние да си я произвеждаме и да е по-ефективно, а не като сегашните мижави слънчеви панели. Както и автомобилите да могат поне донякъде сами да си набавят енергията, а не през 200 км да обикаляш да търсиш станция.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 7 дни
hash: b4f2959335
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Отговорът на въпроса ти знае само Господ!

Генното инженерство е игра с огъня - и е много опасно нещо!

А ролята на ИИ е много преувеличена!

Относно тези твои думи - цитирам:

"Съвсем скоро ще има принтери, принтиращи органи. Няма да е необходим донор, за да бъдат трансплантирани органи. Това ще даде тласък и на медицината, защото ще могат директно да се подменят тъкани, вместо да се лекуват. Например при лечение на рак, това може да се използва. Скоро ще има и генно модифицирани и принтирани дървета, способни да абсорбират в пъти повече въглеродни емисии. "


Това е пълна фантасмагория и няма да се случи!

Въобще намали четенето на фантастика и се замисли повече за духовните неща, за Бога!

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 02f4a709cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Които "богаташи" искат- да си ги ползват тези принтирани неща. Който иска да си ползва тоя изкуствен интелект. Но всичко това нека да НЕ СЕ НАТРАПВА на всички останали, които сме си добре без тези... модерни работи.
Аз искам ток от АЕЦ, не ми трябва модерен т. е. скъп ток. Също така съм на мнение, че трябва да излезем от зелената сделка.
Гледах тази година едно откриване, умишлено няма да казвам на какво, кога точно и в коя държава, само ще кажа, че става дума за една от развитите европейски. Там една сравнително високопоставена за онзи момент г-жа се изказа, че сънародниците ѝ масово били илитерати по отношение на съвременните технологии и това тя искала да бъде променено.. еми от моя гледна точно много си позволява да иска, както и според собствените ѝ сънародници. Общо взето речта ѝ беше пак за пробутването и натрапването на ИИ...

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 7c3c924a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Интересно ми е една принтирана сграда или дърво колко природни бедствия ще изкарат, защото вятъра в България изпотроши маса и дървета, при това истински - не принтирани

Т Т.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 4634dd6616
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Нито от тия неща няма да стане реалност в близко или далечно бъдеще. От 30 години слушам как такива глупости в много скоро време щели да стават реалност. Да се принтират органи или тъкани е, меко казано, научна фантастика и никога няма да се случи. Нямаш си на идея колко е комплексна човешката плът. Сгради могат да се принтират, но тези принтирани сгради няма как да се транспортират от точка А до точка Б, а самото транспортиране ще счупи касата на възложителя и ще го разори, ако изобщо е успешно или възможно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 5255b0e98f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Доста хубави и полезни неща ще има със сигурност.

Минусите са, че масово хората ще си живеят във виртуалните пространства и ще станат едни не просто асоциални, ами антисоциални.

Другото нещо, което ме притеснява повече - цифровите валути и контрола, който ще има правителството върху парите ти и какво, кога, защо можеш да си купуваш с тях. Сега можеш да скриеш 20 бона под дюшека без да те пита никой от къде са и да оцелееш в тежки времена, но когато в бъдеще всичко е дигитално и за всяка транзакция се пази от кой, до кого, колко, кога, за какво, защо и най-важното дали е одобрена транзакцията или не ще е друго нещо.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 3a86991e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Бъдещето, което виждам, че изгрява на хоризонта, е че китайците ще започнат масово да се възпроизвеждат посредством технологията за генетично програмиране, която създадоха. И чрез нея родителите избират ръст, външен вид, коса очи, интелект, физика на потомството им. От там следва нова раса при която всички показатели са на макс, а тя от своя страна ще създаде свръх развита държава и общество спрямо които останалият свят, особено разни мангали и примитиви ще бъдат тотално изолирани и държани отделно от тази раса като животни в резервати. Другото което ще се случи е хибрид между човек и компютър. Което ще е най-страшното нещо защото компютъра не изпитва емоции, но и не допуска грешки в изчисленията. Такива същества ще превъзхождат отвсякъде обикновените хора. А изкуствения интелект хич не харесва основната част от човечеството сега. Другото което ще се развие е управление на компютрите само с мисъл. Все по-намаляваща роля на жената и нуждата от нея. При наличието на роботи пълно външно копие на жени управлявани от ИИ всеки мъж ще избира тях пред капризната и играеща театър материалистична жена. Възможно и напълно да излезе от употреба жената.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 6a29318696
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   5, биткойн решава този проблем.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: a06278f896
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това е толкова далече, че децата на децата ти едва ли ще го видят.
Около 2000та ни обещаваха че през 2020та ще имаме летящи коли, да такива прототипи има, но ето че пътувам до работа с метрото. Колите се сдобиват с повече джаджи и изглеждат по-луксозни в сравнение с колите в миналото, но пак са на четири колела и нямат съществена промяна. Остават скъпи.
За последните тридесет години не виждам нещо съществено, ново да е изобретено, което да оказва директна промяна в начина ни на живот.
Кораба, телефона, самолета и автомобила, Интернет вече са измислени, след тях какво?
За напредъка в медицината може да се говори, там го има. В България има ако не се лъжа два робота Да Винчи, един от тях е със сигурност в Плевен, нови медикаменти се изобретяват, стари се подобряват, но и много нови болести се появяват. Напредъка е бавен и за тези които могат да си го позволят. Забелязват се тук там хора загубили крайници в употреба на протези, които ги превръщат буквално в киборги, но това е заместител...

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 3811c167c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Искрено се надявам, преди тези неща да се случат, да стане глобален катаклизъм, който да върне света в доиндустриалната епоха, нулирайки технологиите и всички псевдо постижения на науката.

Принципно в технологиите няма нищо лошо, но когато технологическият напредък изпреварва морала и етиката, резултатът е социално БЕДСТВИЕ. Не сме узрели да ги ползваме разумно, затова следва рестарт и пореден поправителен изпит.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: b00429fea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   В самото ти описание на нещата всичко е ЩЕ.. ЩЕ.. ЩЕ, това се нарича фантастика, а не реалност!
Съвсем скоро щяло да има, но в момента НЯМА принтер за органи!
Скоро щяло да има принтирани дървета, но все още НЯМА!!!
Това което наричаш принтер за къщи е най обикновенна бетон помпа която се управлява от човек. Нима мечтаеш за бетонова къща тип панелка?

От както смениха името на ГМО със словосъчетанието "генно инженерство" много леко приемате нещата, но природата не приема неща които не са създадени от нея и когато се опиташ да внедриш масово нещо създадено от генното инженерство разваляш цялата природа около него. Няма как да искаме от пчели да опрашат такова дърво създадено на принтер и това дърво няма да даде плодове. Не само това то ще попречи на всичко в околната природа, точно както напълнихме подземните си води с глифозат (раундъп), скоро няма да можем да поливаме с наличната кладенчова вода, защото тя ще убива всяко растение, което не е модифицирано да не умира от глифозат. Глифозата действа на всичко псъздадено от природата, както на растения така и на животни, не трябва да забравяме че ние сме създадени от природата и ако позволим генното инженерство ще бъдем в редицата на бързо изчезващите. Храним животните с ГМО соя, което се отразява на нас, когато купуваме мляко и месо от магазина, после не питайте защо 40% от младите семейства през последните години не могат или едвам зачеват едно дете, а опашките пред инвитро центрове се увеличават с всяка изминала година.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 560b829d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   ИИ вече е навлязал при много професии. След време всички ще го ползват, като гугъл. Още са ни прекалено слаби компютрите за да му видим целия потенциал, той сега едва прохожда. Има по голям потенциал отколкото хората си мислят принципно. И без конференция виждам какво става. Генното модифициране с Криспр вече е като детска игра.

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 6a29318696
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   19, ти кво искаш? Да се събудиш и всичко да е измислено и внедрено за един миг без никакви индикация преди това?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker