Прибра наркоманка в дома си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прибра наркоманка в дома си
преди: 5 месеца, 3 дни, прочетена 1006 пъти
Той прибра наркоманка, личи й, че е зле със здравето. Били се познавали от работата, тя работела в съседен магазин на неговия. Веднъж поискала да използва пералнята у тях, защото там където била на квартира нямало пералня. Той се съгласил. Имам смътен спомен, че ми е споменавал подобно нещо преди време, но нищо повече. Накратко за нас, познаваме се от 3 години и половина... странни отношения, нито сме приятели, нито сме двойка, говореше, че ме обича, че иска да живее с мен и т. н. имах ключове от тях, но никога не посмях да имам нещо общо с него, защото усещам, че не е за мен. Да се върнем на наркоманката. Той не ми каза, че я е прибрал в дома си, а както споменах ми казваше всичко. Впоследствие сподели за нея. Излъга, че е в дома му от две седмици, а е там от поне два месеца. Кой нормален човек прибира в дома си някой полупознат и то наркоман? Искал да й помогне. За протокола, той е давал не малко пари и на разни познати, които не е сигурно колко са му били близки и естествено не са му ги връщали. Ще си кажете - човекът е жалостив или просто глупав, да, но пък не знаете как изостави болната си майка. Прати я при сестра й, за да не живее при него, защото му тежала финансово, не можел да спи, и го подлудявала... жената почина от рак след няколко месеца. Майка му звънеше на мен да ме моли, да му кажа да й вдигне телефона, защото иска да говори с него, той и това не направи, просто лъжеше и се криеше, за да не дава пари. Познайте какво дава на наркоманката? Тя не работи, не му плаща наем, той й купува храна. Къде е логиката? Жал? Човещина? Къде бяха те когато ставаше дума за собствената му майка? На въпроса защо не ми е казал по-рано за наркоманката, отговорът беше - "защото щеше да луднеш". Дразня се на лъжите му спрямо мен. Дразня се на факта, че ми няма доверие за реакциите ми. При него всичко е заради страха му от мен. През тези 3 години и половина съм му казвала истината и къде бърка, давала съм му съвети и съм го изслушвала така както никой друг, като брат и сестра, като най-добри приятели, като мъж и жена, но той реши да плюе на всичко като започна да лъже, защото знаеше какво ще му кажа. Как така ще прибираш ти болен човек в дома си, който има нужда от близките си, от емоционална подкрепа и от ЛЕЧЕНИЕ. С какво ще й помогнеш? В качеството си на какъв? Директно го попитах дали има чувства към нея, дали нямат връзка, той отрече, но как може да се вярва на такъв човек, знаейки миналото му. Решила съм да го оставя, да си троши главата и времето ще покаже истината и докъде ще я докара с изборите си. По никакъв начин не мога да помогна на човек, който лъже и се крие, защото го е страх от истината. Надявам се да осъзнава, че с това последно действие от негова страна провали нашата връзка каквато и да беше тя, със сигурност беше приятелска от моя страна и със сигурност го обичам, нещо, което той не осъзна, защото нямахме онази типична връзка като двойка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 38c5cbb0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Казваш, че не сте нито приятели нито двойка. Ами в такъв случай, ти в качеството си на каква му държиш сметка и му се бъркаш в живота?
"През тези 3 години и половина съм му казвала истината и къде бърка", т. е. опитвала си се да го възпитаваш по твой си маниер. Със сигурност той не ти е искал съветите, ама ти си му ги пробутвала.
Щом не сте никакви нямаш право да му държиш сметка. Дома си е негов, парите са си негови и той ще реши кого да кани у тях.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 1e290646a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Жена, както сама си написала, нито сте приятели, нито сте двойка, доколкото разбирам и роднина не си му, защо толкова те жегва, че някакъв там човек е прибрал няква си там жена /била тя наркоманка, проститутка или бабчка/, не мога да разбера. Да прави каквото си иска.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 462a2599cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Нали се сещаш, че вероятно я ползва за секс... Сигурно е млада жена, не се занимавай с този, днес ще е тази, утре - друга.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: d067d9eb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Защо съдиш човека? Не се бъркай в чужди съдби. Гледай себе си. Остави го да си живее живота както намери за добре, да прави избори и да си носи последствията.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 979d576f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Въпроса в случая е, ти защо си хабиш времето, енергията и вниманието за подобен индивид??? Защо си си изгубила три години от живота в коша питам аз? Никакво самоуважение.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 41d738102b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ти нямаш ли семейство, деца, свои грижи и проблеми, ами си взела да се месиш в чуждия живот? Спри да даваш на човека наклон на оная работа и гледай себе си. Като не си му никаква, какво се бъркаш?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 81a9256f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Kaто нямаш отношения и видиш ли не си посмяла, за чий му даваш наклон в живота и му държиш сметка кой ще прибира и кой не?

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 99c8192de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Не разбирам жените, които се изживяват като спасителки на здрави и прави мъже. Той да не е сираче или захвърлено кученце, че така си се вживяла. Ако някой е готов да остави болната си майка, защото му пречи, с теб ли ще се държи уважително и като човек? Нито можеш да си приятел, нито да имаш връзка с такъв човек. Пък той да прибере цяло Карлуково у тях ако иска.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 47f939494b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Еми явно е по-секси и готина от теб, не е ли очевидно!? ! Така като те слушам като каква зла, обсебваща лелка ми звучиш, постоянно държаща се с мъжете като с тяхна майка и раздаваща им непоискан акъл (какъвто и без това нямаш, щом си вреш носа в чуждите работи), нищо чудно, че е избрал нея пред теб, пък била тя и наркоманка. И аз щях да направя същото на неговото място. Мъжете мразим обсебващи, токсични, задушаващи кучки, които се държат като наши майки и постоянно ни раздават непоискани съвети и се мислят за по-умни и по-знаещи от нас и искаме готино, либерално, добро момиче, което да ни дава свобода и да цени личното ни пространство, разберете го най-после.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 18571524ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Сам ще реве, да си троши главата. Ти грабвай пуканки и зяпай сеир.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 18571524ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   11, готино либерално момиче, което се друса.
После същият ще циври на авторката, че жените се държали зле с него.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: f10ed0d179
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Май те е яд, че е прибрал нея, а не теб, а?
Иначе историята не ме учудва, мъжете си падат по боклуци. Ако се беше държала с него гадно, да му искаш пари постоянно и да не можеш да се оправяш с нищо, щеше да си любовта на живота му.
Ж24

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 5adb6c03dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Това, че не сме приятели или двойка, сте го приели много буквално и не ви виня, все пак аз съм го писала, но имайте предвид, че това е моята гледна точка, той е на друго мнение и от месеци спорим по точно този въпрос. Изобщо не съм спасителка, дори той ми е помагал много повече. Просто съм емоционална когато има несправедливост към мой близък. Някой попита дали не бил сирак, ами такъв е. Когато беше болна, майка му ми звънеше, освен да ме моли, да го накарам, да й се обади, но и, за да си говорим, като в последния ни разговор ме помоли да не го изоставям, въпреки характера му. Та, въпреки че се караме, няма как да го оставя, да върши тъпотии. Някой написа, че съм зла... да, когато виждам мой близък да си вреди или някой да вреди на него. Ревността ми е излишна пък и е провокирана от скандалите ни, ще ми мине. По-важно е друго. Наркоманката му е звъняла хиляди пъти, да го моли, да се видят, защото искала нещо, но когато се видели, тя стояла с багажа си на улицата. Родителите й и брат й не я искат, така наречените й приятели не я искат, а и те също са наркомани, пък тя уж се чисти на метадонова програма. Тя нито работи, нито е здрава, за да работи, като развалина е физически, а и психически, не знам дали сте виждали наркоман след години употреба, но речта й не е нормална, движенията, външно й личи... кой ще я вземе на работа? Тя го е излъгала, че ще намери работа и ще се изнесе, но това няма как да се случи скоро. Изобщо, някои от коментарите не са на място по темата, вероятно не познавате нито един наркоман.

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 часа
hash: 18571524ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   15, авторке, на мъж акъл не може да влееш. Да си троши главата. Като му продаде покъщнината, като открадне пари от него и други такива, ще се освести. Дано само не го направи и него наркоман, ама той ще си е виновен.
Не можеш да спасиш някой от собствените му избори. Да се оправя.

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 часа
hash: 47f939494b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   13, по-добре, отколкото обсебваща, задушаваща, токсична кучка, дето да не ти дава да излизаш навън сам или с приятели да изпиете 1 бира, да не ти дава да мръднеш на 1 мм. навън без нея, да се държи с теб като с домашен любимец, и да ти държи топките в найлонова торбичка. Аз предпочитам 1000 пъти наркоманката пред такова обсебващо влечуго като теб, а не е сигурно дали и ти самата също не си наркоманка.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 18571524ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   17, ми вземи си. Да ти продава имуществото за нова доза и да ти вика дилъри у вас. Да те направи и теб зависим. Вземи си. После да не ревеш и хълцаш колко са гадни жените, колко зле се държали с теб и къде били свестните.
Авторке, да се оправя. Сам си го е надробил.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 81438dcb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Само не разбрах авторката каква му се пада на въпросния човек, че да му държи сметка кого и как кани в дома си. Роднина? Гадже? Не. Тогава, защо някоя позната или дори приялка ще му казва как да живее и кого да кани в дома си? Това си е неговият дом и ако иска може да го превърне и в наркокомуна. Е, тогава съседите ще могат да се оплачат, но ти пак няма да имаш мнение по въпроса. Така, че остави човека да си живее както си иска, ако е взел грешно решение, той ще си плаща за грешките.

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: a386531e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   До авторката

А тая наркоманка на колко години е? Ако не бе развалина от годините дълга употреба, то би ли я оприличила като красива? От какво е зависима? Познатият ти само се грижи за нея или от време на време я опознава по библейски? Ти опитвала ли си да общуваш с нея, да разбереш защо е почнала с наркотиците?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker