Все още нямам приятели... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Все още нямам приятели...
преди: 4 месеца, 26 дни, прочетена 463 пъти
Здравейте!
Аз съм мъж на 29 години. Главният ми проблем в живота е, че досега не успях да си намеря приятели. Живея и работя в малък град.
Още от дете бях срамежлив и сравнително затворен, за което сега горчиво съжалявам. На 12 години разбрах, че имам здравословен проблем (не психически), който родителите ми криеха дотогава от мен. Това ме накара да се почувствам "дефектен" и така докъм 19-годишна
възраст живеех с тази мисъл.
След това влязох в университет. Вече бях превъзмогнал здравословния си проблем и се приех такъв, какъвто съм. Загубените години общуване от детството обаче веднага си проличаха. Не можах да вържа дълготрайно приятелство. С колегите от университета общувах почти само по отношение на учебни въпроси. Много рядко съм говорил за лични неща. По дискотеки не исках да ходя, защото аз не пуша, не пия и не употребявам дрога.
Започнах от 2ри курс да тренирам във фитнес зала, мислейки си, че това може би ще помогне с общуването и личното самочувствие. Но грешах. Залата е за тренировки, а не за социални контакти. Физически се развих, но в социален аспект промяна нямаше.
И така, завърших университет преди 3 години. Върнах се в родния си град и започнах да работя. Така е и сега. След работа обаче само ходя на фитнес, защото няма какво друго да правя.
От години осъзнавах, че този начин на живот не е правилен. Хората на моята възраст вече са родители, а аз не успях дори и приятели да намеря. Вината е изцяло моя.
Пиша ви, читатели, тази история, с молба за съвет. Не знам къде да намеря нови хора, за да оправя този срамен проблем с общуването. Не знам къде да търся. Не съм някакъв надменен човек с високо самочувствие и високи стандарти. Търся нормални хора за да общувам, да намеря приятели, а след 1-2 години (дай Боже! ) и жена до себе си, с която да създам семейство.
Ще съм благодарен, ако ми дадете съвет. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 9034f95034
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Виж какви клубове по занимания има в твоя град и го посещавай - в малките градове трябва да има поне един по народни танци.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: a005c587b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Първо искам да те поздравя: звучиш изключително осъзнат, добронамерен и искрен! Браво, рядко се среща (особено в сайт като този). Обикновено хората тук са доста злобни, напрегнати, не намират вина в себе си, търсят проблема у другите.

Какви са интересите ти извън работата? Казвам го с идеята например да се включиш в някои Фейсбук групи. Има такива за четене, за филми... можеш оттам, ако ти е интересно, да завържеш някаква приказка с някого покрай любима книга, филм. Имате ли Фейсбук група на населеното място - там също е възможно да напишеш някой коментар под публикация, засягаща някаква ситуация, тема или проблем в града и да подхванеш контакт с някого? Нещо такова сякаш си представям, щом на този етап ти е трудно на живо. И след това, като се поотпуснеш, да продължаваш да опитваш и лице в лице.

Дерзай и не се отказвай. Щом си осъзнал проблема, значи си една стъпка по-близо да намирането на решението му.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: ab406546df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторе, не се комплексирай от това!

Приятелите не са най-важното в живота, а и приятелства в зряла възраст се създават главно при общи интереси!

Относно отношенията с жените ще ти напиша следното:

Може да не си особено привлекателен физически за жените, а и още си млад. Има време! Имай търпение!

Старай се да се развиваш интелектуално и духовно, да бъдеш сериозен, отговорен, точен, добър, да държиш на думата си, да помагаш на хората!

Към жените се отнасяй добре, контактувай и общувай с тях, но без да се правиш на интересен - бъди винаги себе си!

Преди време четох една страхотна тема по въпроса тук и съм си я запазил. Тя е в този раздел и се казва:

"За хората, които са сами, но искат да си намерят съпруг/а. "
http://spodeli. net/4/story-172076. html

Махни интервалите във връзката(този сайт ги поставя автоматично), защото иначе няма да се отвори!
Но и само заглавието й да напишеш в Гугъла - пак ще ти излезе като първи резултат.

Прочети я внимателно и се надявам, че ще ти помогне!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: a753183ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Виж сега брат. Аз бях като дете оборотен. Имах приятели, ходехме по дискотеки, празнувах си рожденните дни яко в къщи гърмяхме на макс. Правех и много глупости като всеки тинейджър, и бях готин. Имал съм гаджета, най-добри приятели, врагове. Абе грабех от живота. После заминах за чужбина по същото време когато и най-добрия ми приятел замина също за чужбина, но за друга страна. Веднага след като пристигнах му се обадих. Не искаше да говори с мен. Друг преди да тръгна ме прецака със пари. Трети иска да чука жена ми. Никой не иска да си по-добре от него. В чужбина също имах приятели. И знаеш ли. Когато им направиш деветдесет и девет добрини, и един път им откажеш или нещо не успееш да помогнеш те помнят само тоя един път, когато си им отказал. Няма приятели момче. Всичко е интереси и услуги. Общите проблеми най-много сближават хората. Живота ме научи да не се доверявам на никого, да не се моля на никого, да не дължа нищо на никого. Има си жена и детенце те са моите приятели. Ходим си заедно на всякъде. Съвета ми е намери си някакво момиче интроверт като теб с твоите виждания и приятелите ги заеби. Да имай някакви хора, които биха ти подали ръка в труден момент, но ги дръж далече от твоето щастие.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 3430475612
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хм, ами най-добрия съвет, който мога да ти дам, е да започнеш да общуваш с хора такива като тебе... На всички ще ви е за първи път (дето се вика) и ще се учите заедно.
Къде да ги намериш? Ами може би има такива групи за общуване, но по големите градове - Бургас, Варна, Пловдив София, Ст. Загора...
Имаш много (свободно) време - поразпитай, проучи нещата!
Като малък и аз имах проблем с общуването - от една страна бях доста по-умен от съучениците си, а от друга - по физическо и изобщо във физическите дейност хич ме нямаше. Но в момента, в който го осъзнах, започнах да полагам някакви усилия и за 3-4 години успях да го преодолея почти напълно.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 2b453c0c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Запиши се на спорт, които харесваш, там ще намериш хора.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 6b43a2604c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Номер 4 според мен е дал най-добрият съвет. Намери си жена, с която да се обичате и да си пасвате. На приятели не се надявай, защото е много трудно да срещнеш истински хора. Не казвам, че няма такива, но моят опит е същия, като на номер 4. Имах приятели, на които много държах и бяхме заедно от деца, само че в момента, в който вече нямаха нужда от мен, веднага прекратиха всякаква комуникация. Първият, който считах за най-добър приятел от всички си намери друга компания и демонстративно спря даже да разговаря с мен, а аз винаги съм го взимал навсякъде през годините. Вторият, който пък ме търсеше по 3-4 пъти на ден и на който отделях всяка вечер сума ти време да говорим по скайп докато работеше в чужбина, защото му беше самотно, веднага ме отразя щом си намери приятелка. Както преди звънеше настоятелно по скайп, така буквално от следващия ден спря да отговаря на съобщенията ми. Няколко пъти сме го засичали аз, баща ми и друг приятел, че се е върнал в града ни, но изобщо не се обаждаше. Третият, докато му уреждах проекти, по които да работи бяхме големи приятели. Когато видя, че вече спрях да отговарям за неща в неговата сфера, свърши и приятелството. Даже започнаха да ми се надуват с жена му и да се държат високомерно в редките случаи, в които сме се засичали на улицата. Четвъртият - същата работа. Докато уреждах брат му на кое от кое по-апетитни работни места, бяхме големи приятели. Когато брат му, който между другото на 30 години нямаше почти никакъв трудов стаж тотално се издъни и вече нямаше за какво да помагам, онзи даже и телефона спря да си вдига. В момента имам само един приятел, с който сме заедно от деца, но той живее в друг град и въпреки, че не сме далеч, виждаме се веднъж на 1-2 месеца.
Та, така. Много внимавай с "приятелите". И според мен е по-добре да си потърсиш жена и да си създадете семейство. Останалото е ала-бала.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 9837714729
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се сдухвай и не се бутай между шамарите, приятелствата създават само интригии и дразги. В началото върви гладко но после все става нещо, ще се напсувате или сбиете заради някоя кифла. И аз нямам приятели имам познати, разминем се по улицата "Здравей" "Здрасти" и точка, на работа само бъзици (в мярката). И аз съм сам без приятелка, семейство и т. н но ми е през оная работа. И аз съм роден 90те, 92ра по конкретно. В университета се запознах само с пустиняци които само пушеха трева, напиваха се и шмъркаха какво ли не, появяваха се надрусани в клас. За съжаление има такива чувствителни души като теб които страдат.
Намери някой психолог, има ги онлайн, разговаряй с професионалист, може би ще ти помогне. И недей да се напрягаш и да мислиш толкова много, това само ти вреди. Успех

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 6fc2c6f18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Махни се от вашите от града и гради живота си
Това е основния проблем живот с вашите.
Каква е болестта?
Подозирам нещо шокиращо, просто българска простотия и манталитет.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker