Колко време имате? Какво правите с живота си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Колко време имате? Какво правите с живота си?
преди: 4 месеца, 26 дни, прочетена 758 пъти
Повечето хора работят нещо за пари, не си дават много зор, защото казват, че това е просто работа и не намират за особено смислено това, което вършат и чакат уикенда за забавления. Но реално прекарват по 8 часа на ден работейки и им минава целият живот така и реално в това им се свежда приносът за света.

Ако вземем средно на ден 8 часа сън, 8 часа на работа. Остават 8 часа от денонощието, в които трябва да се изкъпеш, да се облечеш, да ядеш 3 пъти, да си изчистиш, да идеш до работно място, да напазаруваш и тн. стандартни действия. Накрая са ти останали максимум 3 часа на ден, в които можеш да свършиш нещо извън рутинното + уикенд. Т. е. 8 часа на работа са много повече от времето, което имаш за други дейности през деня.

Правите ли в тези условно казано 3 часа на ден нещо смислено, което да ви развива, да ви подобрява живота, да е полезно за вас и околните или да сбъдва ваша мечта?
Давате ли си сметка, че това, което правите през тези часове определя живота ви и каква личност сте. Защото, ако не тези часове го определят, значи работата ви го определя, а повечето хора не отдават значение на работата си, освен на парите, които получават за нея.

Като в тези часове трябва да се вместят някак и евентуален спорт, почивка през уикенда, общуване с приятели или общуване с мъжа/жената, гледане на деца, ходене на лекар като се налага и тн. Неща които повечето хора правят. Какво отличава вашия живот от живота на другите и въобще успявате ли да се справите и с тези ежедневни задачи?

На кои занимания давате по-висок приоритет и на какво не отделяте време? Жертва се едно за сметка на друго.

Май вече в днешно време най-много гледат да спестят време хората от готвене, от пазаруване (повече онлайн гледат), време прекарано с децата(по възможност сами да се занимават с телефона), нямали време да учат нещо ново, нямали време за спорт и тн.

А все повече време се отделя на забавления и отдих, да си ровиш в телефона безцелно, да се постваш из социални мрежи. Фокусът постоянно се измества. Или това вече е станало задължително и толкова се е забързал животът, че вече няма време и за основните неща камо ли за други занимания? Като се касае и за семейните хора, не само за по-младите.

Всяка втора тема е за изневери, пишели си с този с онзи. Значи в малкото време, което имаш, че да направиш нещо смислено с живота си и да си подобриш положението, ти пак си го отделил за някакви развлечения.

То за това семейство, деца, да се развиваш, да работиш над себе си изисква усилия, време и поемане на отговорност, явно това наистина ще остане вече на заден план, защото приоритетът е да се развличаш и да не си даваш зор. А има и хора в другата крайност, които виждат, че нищо смислено не правят и дай да направим едно дете за по-смислено, да не сме капо, ама нищо, че нямаме време, сили и желание да се занимаваме с него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 25 дни
hash: c798b4c637
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Много фермани, много нещо. Какво толкова има да го мислиш? Правиш, каквото трябва и това е.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 2c9698aa2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Имам свои интереси и ги следвам.

Вечер след работа - работя по свои компютърни проекти. Засега са само за мое удовлетворение, но може и да ги доразвия така, че да бъдат и с по-практическа насоченост.

Събота също работя по тях, чета и книги.

Вярващ православен християнин съм и в неделя ходим със семейството ми на църква, на Света Литургия, после си общуваме с църковните ни приятели.

Посещаваме и едно близко семейство, където човекът е инвалид и си общуваме с него.

Понякога събота и неделя отиваме на кратки екскурзии по Свети места.

Времето ни стига за всичко, защото не си губим времето с гледане на телевизия или подобни празни занимания.

Въобще, водим пълноценен и духовен живот - слава на Бога!

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: c8a71e6f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всъщност грешиш още в самото начало в сметките
Нека сметнем за месеца. Месеца има средно 720 часа, спиш 270, работиш 168 часа, но пък всеки изработен месец ти се полага 1, 6 дни платен годишен отпуск и имаш средно аретметично по 1 официален празничен ден.
От тук вече можеш честно да пресметнеш че работните часове са средно аритметично 148 часа месечно, а часовете в които не работиш и не спиш са 302, което идва д ани покаже че цифрата за "себе си" е два пъти повече!!!
А какво прави човек в тези часове е толкова личен избор че всеки ще ти каже нещо различно в същото време за него ще е най смисленното нещо което може да направи. За някой да има семейство и деца е доста голямо удоволствие и съвсем не го вижда като тежест, а дори е развлечение. За друг четенето и ученето е развлечение, което самия той не смата за трудно и чрез четене и учене се развива.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: e79c8244af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Проблемът е, че копираме като папагали западния начин на живот, а там от много, много време са загърбили семейните/традиционни ценности и са се отдали на богатството и парите като самоцел номер 1.

8 часа на ден труд са МНОГО, най-смисленото, което съм успял да направя е да разчупя този модел и да ги намаля до 6-7. Проблемът е, че повечето хора просто наистина не влагат старание в това, което вършат и много от тях го правят без страст, само заради едните пари, в резултат от което работата им е НЕКАДЪРНА.

Ако бачкаш старателно и концентрирано 3-4 часа всеки ден - без да звънкаш по телефона, без да пушиш цигари, без да се разсейваш. Повярвай тогава за 4 часа чудеса ще свършиш, ако си добър в работата си. Но не - повечето си гледат Фейсбука, говорят си, пият кафета и реално от тези 8 часа на ден(40 часа седмично), които са им по закон

Те от тия часове половината време загубват и разпиляват за кафенц, цигари и лафчета.

В резултат на това се получава омагьосан кръг - демотивирани хора, които стоят едва ли не насила по 8 часа да 'работят', но толкова и 'работят'(КПД-то им е безкрайно ниско), следователно като работят некадърно и без желание и продукта на труда им е нисък/незадоволителен, от там се получава ниската заплата -= ниската заплата пък води до мрънкане, незадоволеност и че 'някой друг ти е виновен'.

Така кръгът се затваря и едното поражда другото - ниската производителност и губенето на време водят до ненужно дълъг работен ден, от своя страна той води до неудовлетворение, мрънка се заради ниската заплата, ама и не се работи достатъчно усърдно за по-висока.

Т. Т.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: fd8482f669
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Генерализираш. Хората са много различни, с различни хобита и желания, не всички се замислят конкретно за това, което пишеш.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 42116c94d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Колко време имам? От мен зависи. Какво правя с живота си? Боря се за него, буквално. Алкохолизъм и пристрастяване към определени наркотични субстанции, 4 пъти предозиране, успяха да ме спасят всичките 4 пъти. Не съм пипал нищо от скоро, но поредната битка се задаваше, като затишие пред буря, абсистенцията, личния ми изписа транквиланти за да облекчи симптомите и изрично ме предупреди да не ги комбинирам с алкохол, а това беше първото нещо което направих като стигнах у дома. Когато се върнах при личния за още човека отказа защото си направи сметка че успокоителните бяха за цял месец по 1 на ден аз взех всичко за 5 дни плюс това знае че съм зависим и ми предложи клиника, дори ми даде ултиматум, ако не вляза да се лекувам ще се обърне към властите защото човека не е глупав, знае че имам криминално минало, щом употребявам значи и продавам. Съгласих се, клиниката е частна, няма да навлизам в подробности кой ще плаща за лечението ми но ще връщам парите. Постъпих на 15. 11, лечението 6 месеца, под постоянно наблюдение съм, има и психолог, разговарям. През повечето време бера страх, мисля като изляза навън на къде да емигрирам за да събера по бързо сумата и да връщам, а след това... Някои от вас вероятно са запознати с култовия филм 'Трейнспотинг' (първия) ще направя точно това което героя на Елън Макгрегър съветва в началната сцена.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: e541d8c20f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Много хубава тема, работя само 5-6 часа на ден а в останалото време помагам на майка си, излизам с трите си деца, чета интересни за мен книги, готвя вкусни неща. Понякога излизам сама, запознавам се с всякакви хора, обикновено възрастни. Те ми разказват за живота си. Всеки ден има по една интересна история. Изслушвам ги с удоволствие. Бих работила в старчески дом, но тук ми трябва образование за това. Мечтата ми е да си направя градина и да си гледам кокошки и като остарея децата ми да идват на гости.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: bf14a06463
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Цялото време на света. Ставам в един на обяд, удрям един паток на жената. После си отварям фейса да вида какво ново. Жената ми пуска едно ароматно късо еспресо. После ставам направя няколко серии лицеви опори на юмруци да се раздвижа. Заемам се с мойто хоби сладководни аквариуми. Да видя как се развират растенията рибите. В същото време жената прегатвя закуската силна протеинова. После слизам на паркинга и почвам да си ровичкам по колата, другото ми хоби. После взимаме лапето и отиваме в града на разходка или на зоологическа градина. После пазаруваме взимаме готина биричка любими марки бели вина Ризлинг, Шардоне. Пребираме се палим си скаричката и плануваме поредната почивка. Отминаха времената дето бачках като роб за неблагодарни началници оставях си здравето, а той ми повтаряше, че нямало незаменими хора. Да запретват ръкави и да се хващат те. Аз приключих с робството. Боли ме дедовия за приноса ми към човечеството.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 8f0ac9fff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз обичам работата си, особено, ако има някакъв екшън. Журналист съм и политическите игри ми действат като гориво - държат ме будна. Много обичам и да анализирам кое как е. Но наследък много се задържаме на бюрата, а така журналистика не се прави. А пътят до и от работа е направо убийствен, досаден и много време се губи. Само за това губя три часа на ден!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 0c64a5695f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Зависи от много неща. Някой хора живеят така защото са принудени, други си обичат работата, трети пък нямат семейство и за тях това е начинът да избягат от самотата... работила съм и по трите причини.
За щастие сега просто си обичам работата, стюардеса съм, а пътуванията винаги ме зареждат с положителни емоции. А иначе да, ако си мразиш работата, си е живо мъчение.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 82e781bffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Нямаме много време - след 20 години, България ще е турска провинция.

Гледам да скатая некой лев и да бягам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker