Не знам къде искам да живея, чувствам се зле навсякъде - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не знам къде искам да живея, чувствам се зле навсякъде
преди: 4 месеца, 20 дни, прочетена 637 пъти
Живея от 3г в София, родом съм от Пазарджик. Не знам къде искам да живея. Махнах се от Пазарджик с голям кеф, безработица, цигани, пусто, гадно сиво, мръсно, кмета крадеше, дори без да се прикрива, града беше под всякаква критика и т. н и т. н. Отидохме в София, приятелят ми си намери нова много хубава работа, аз също, прилична квартира, абе всичко точно. Обаче и там ми писна, дразнят ме разстоянията, чакането по спирки, злобните шофьори на градския транспорт, на ден пътувам по 2-3 часа за работа в двете посоки с автобус, нямам вариант за метро, няма къде да се паркира, даже скоро ни бяха сложили фиш, абе просто ад. Като свършим работа в 6 вечерта няма къде да идем, защото докато се придвижим и е станало време да се връщаме. Буквално за 2г там сме излезли 10 пъти на кафе, 4-5 пъти на гости у приятели и 2-3 пъти на разходка до НДК, Южния или нещо подобно. За щастие имаме 2 приятелски двойки, та не сме съвсем сами. Веднъж тръгнахме на театър, и за по-бързо с колата. На синята зона няма места! На платените паркинги няма места! Постановката ще почне, а ние не може да намерим къде да спрем, нищо, че сме се подготвили да си платим колкото се наложи. Такъв стрес изживях! Файда, че имаш достъп до толкова културни мероприятия, като нямаш време за тях. Приятелят ми почива уикенда, а аз тогава работя най-много и реално прекарваме време заедно вечерите и няма да се иде никъде, отвратително е. Гадно ми е да съм под наем, нямам място в квартирата, всичко ми е наблъскано на безумни места, поради липса на място за съхранение, но не можем да си позволим за момента по-голяма квартира с паркомясто към нея. Аз съм свикнала в къща, на широко, да имам простор. Много ме изцежда живота в тоя град и почнах да повтарям, че искам да се прибирам, и до София само да си идваме на кафе, разходка, бар и това е. Обаче като се прибирам вкъщи виждам колко е сиво и мръсно и как навсякъде цигани се разхождат и се чудя това ли искам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 052fa3a1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   В София ще става само по-зле и по-зле, защото града се пренаселва до пръсване непрекъснато. Хората, които сме родени и живеем тук страдаме от същите неща, които изброяваш общо взето. Цялата инфраструктура на града е изградена за не повече от 600 хлд души, а не повече от половин милион вече. Заради това никъде няма места за паркиране, заради това навсякъде се задръства и т. н., но ако хората от другите градове пребиваващи в София се завърнат по родните си места града определено ще се отпуши и най-сетне софианци ще можем да дишаме нормално, евентуално. В този ред на мисли, моля върни се в родния си град!

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: c5f7a27c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Хубав град в чужбина. Това е отговора. И аз го обмислям. Писна ми от София, извън София не става също.

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 843ca323a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   До 1, ако се махна, ще е защото съм намерила как да си уредя живота, а не за да ти бъде на теб по-добре. Научете се, че София не е на баща ви. :) Иди ти някъде, където няма работа, стой безработен и без пари, но бъди свободен и дишай. Всеки има право да има нормален живот, нормални доходи и да търси своето място. И друго съм забелязала, имам много колеги, познати и няколко приятели софиянци, които нямат проблем с идващите хора от провинцията, защото разбират причината, поради която се принуждаваме да се местим. Ние не се местим, за да сме софиянци на всяка цена, заради комплекси или нещо подобно, а поради липса на друг изход. Проблем с нас имат хората, които са първо поколение в София, а майка им, баща им или пък бабите и дядовците, са от Лом, Рудозем и подобни градовете. Личен опит.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 1cb3eca89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аман от мрънкачи. Ти навсякъде и на всичко ще намираш недостатъци. Тежко му на приятеля ти

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 7d7e61bf44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Погледни си само заглавието. Очевидно е че щом казваш НАВСЯКЪДЕ, явно не е до мястото, а до това че се чувстваш зле по принцип.
Местата и до безкрай да ги сменяш, ще получаваш същия резултат. Съвета ми е да разбереш защо се чувстваш сам зле.

Няма да те чета, защото още от заглавието си личи че мрънкаш. Българите се ЗАДУШАВАМЕ от хора като теб.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: f85ff29bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Добре го описваш, но неясно защо народът продължава да се тика в София. Парите са си пари, но животът отминава в придвижване оттук дотам.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 4df3bd5fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Търсиш само проблемите, а де търси решенията. Това единствената работа на света ли е? Смения я. Работата се сменя и не мрънкйш, да дойде някой на вратата няма да стане. Живота е низ от решения, твоите решения. Здрава си, права си, просто действай.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 57df5db913
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо не пробваш средно голям град като Пловдив, Бургас, Варна? По-малки от София, но по-големи от Пазарджик? Може и някой такъв в чужбина, има дори толкова големи столици - Любляна, Загреб, Братислава, там говорят близки езици до нашия.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 9921fe84ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Благодаря за коментарите, не съм такъв мрънкач, както ме представиха някои и се изразиха доста грубо, но прочитайки повторно заглавието виждам, че така звуча и такова впечатление са си създали. Приятелят ми да не го мислят, издържа ми мрънкането, макар че съм го питала дали го натоварвам и отговорът е, че не. :) Вие се стремете да си намерите приятелки, които да не се оплакват от нищо.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 0bdbda98ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Напълно те разбирам. За мен, да живея в България означаваше да живея в София, град който не понасям, заради мръсотията и пренаселеността. След като завърших училище, записах университет в чужбина. Там много ми харесваше, но се чувствах изключително самотна и изолирана. След университета се върнах в България и вече нямах идея какво искам. Ни така, ни иначе.

Започнах работа и покрай една от позициите, които заемах, имах възможност да се преместя във Варна. Направих го с идеята, че вероятно ще е временно. Една година по-късно мога да кажа, че се чувствам прекрасно и нямам намерение да ходя никъде. Живея с приятеля ми на квартира, също тясна, имаме си битови проблеми покрай това, но грам не ми пречи. В София бих имала повече и по-добре за платени възможности за работа, особено по специалността ми. Но не ми пука. Въобще нямам желание да ходя до там. Случва се да отида да се видя с нашите, но повече се виждаме при роднини по празници.

България не е само София или само Пазарджик. Ако приятелят ти също желае да направите промяна, можете да опитате нещо различно. А и доколкото разбирам от поста ти, при вас един от големите проблеми е липсата на време и разминаването в графиците ви. Смяната на града не е е единствената възможна промяна. Понякога и смяната на работата може да се отрази добре на живота на човек. Не всичко е пари. Времето с любимия е в пъти по-ценно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker