Вярвате ли, че американски космонавти кацнаха на Луната на 20 юли 1969 година? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли, че американски космонавти кацнаха на Луната на 20 юли 1969 година?
преди: 4 месеца, 13 дни, прочетена 762 пъти
Здравейте на всички.
Задавам един много провокативен въпрос и бих искал тези от вас, които могат да мислят много задълбочено да се замислят пак и да отговорят. Много хора в живота с дълбока мисъл са стигали до откриване на истини, които обикновените хора дори не могат да си ги представят. Няма нужда да споменавам хората на тези открития, те са известни на всеки, който проявява любознателност и е чел научна и философска литература. Защо задавам този въпрос, защото познавам някои хора които са стигнали до истината без да вярват на евтини измислици. Тези от вас които ще отговорят на зададения въпрос, положително или отрицателно, нека кажат защо вярват или не вярват, че американски космонавти са кацали или не са кацали на луната. Ще ми е интересно да чуя вашите отговори. Аз също имам мое мнение по въпроса, но искам да чуя първо вашето мнение. Бих искал особено хора, които живеят в Америка да си кажат мнението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 13 дни
hash: c972bbb7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Авторе, точно преди 1 година пусна тема със същото заглавие, какъв е смисълът да тролиш?

http://spodeli. net/3/story-169756. html

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: e1f1554b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Разбира се, че.... Не

От 1969 досега са изминали 54 години. За този период научно-техническия прогрес се е развил необятно много. Знанието ни за съществуващите материали също. Нови сплави, полимери и други вещества също са открити или съществуващи стари са многократно подобрени. Изчислителната техника и електроника - също.

И човек трябва да е супер идиот, че да вярва преди 54 години човек да е стъпил и върнал невредим от луната, а сега въпреки всичките многократни подобрения - да не може да се изстреля тежка ракета в открития космос.

Нещо повече - за да е било възможно мисията преди 54 години да се случи са били необходими множество изчисления - още от изстрелването на ракетите носители, после по заемането на правилна полетна траектория към луната, после влизането на летателния апарат в орбита около луната, след това безаварийното отделяне на капсулата за кацане, приземяването й, след това обратното й изстрелване, отново прикачането й към летателния апарат обикалящ в орбита около луната, скачване и поемане курс към Земята, навлизане в атмосферата на Земята и успешно приземяване. Има толкова неща, които да се объркат, поради лошо произведени материали, компоненти и т. н., както и поради сгрешени изчисления или непрецизно изпълнени маневри..

И да вярваш, че всичко това е сработило успешно преди 54 години, когато сега една нова тежка ракета, която проектират в продължение на не знам колко години и уж всеки дребен детайл е изследван многократно, и след изстрелване тая ракета дори не може да измине 200 км към Космоса без да се взриви... Ами...

Колкото до Нийл Армстронг - показателно е колко словохотлив е бил в даването на интервюта след полета. И аз да бях на негово място - и аз няма да исках да говоря, защото нямаше да искам да продължавам да лъжа хората, цялото човечество. А и колкото повече изречени лъжи тук и там - толкова по-голяма вероятност накрая да се оплетеш в лъжи и истината да лъсне наяве. По отношение това, колко открито са работели американските служби по време на тези смутни години - всеки сам може да провери в уикипедия за програмата COINTELPRO, действала от 1956 до уж 1971.

Та, отново - не вярвам, че през 1969 някой да е кацнал на луната.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 9fd93d9aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Естествено, че не са!

Това е било холивудско театро! (по-точно кино)

Защо смятам така е много просто: защото няма как да излетят от луната наобратно!

ОК, за отиването - могат да отидат, но за да излетят от луната - трябва да имат изградена база там, където да ги заредят с гориво, и космодрум, от който да излетят!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 7bf6099827
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Индийската сонда Чандраян-2 от 12 април 2021 пусна фотографии от мястото където кацнала аполо 11 и аполо 12, където дори следите от обувките на астронавтите са видими.

2021-ва между другото е и годината за която се приема, че индийската космическа програма е изпреварила руската.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: bbe47d91f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не. Гледах документален филм в Германия, който ясно показва скафандрите им отблизо и отраженията в тях, от които е видно, че кадрите "от Луната" са заснети в студио. Показваха и снимки от пустинята Невада, които бяха аналогични с пейзажа, който би следвало да е от Луната.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 8ae08e41e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Вярвам. Защото руснаците са следели отблизо мисията с паралелна мисия. Няма начин да е било измама и руснаците да не са разбрали още тогава. Дори да имаха само съмнения, пак щяха да прокарат подобна теория още тогава, а от тях е нямало подобна реакция.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: bd028ce4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Да обикновенните хора викаш не са като вас плоскоземците с шапки от фолио против 5G. Не можем всички да сме се набълбукали с огромни обеми объркваща информация като вас - самозванците дълбоки мислители. Рептилите управляват планетата нали....

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 2a76153ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Намери в интернет колко години издържа най-устойчивият материал преди да изчезне всякаква археологична диря за неговото съществуване. Това е времето, след което няма да има никаква следа от съществуването на една цивилизация. Сега сметни колко години са минали от смъртта на динозаврите до днес и раздели на този интервал от време. Ще получиш броя цивилизации, които е възможно да са обитавали тази Земя без никоя от тях да подозира за съществуването на другата в далечното минало. Питаш дали сме стъпили на Луната? Да, стъпили сме, както и всички цивилизации преди нас, от които не е останала нито една следа.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: bde9be6c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Естествено че са и го казвам като човек, който се интересува и разбира от подобни неща. Всъщност повечето хора дори не знаят, че са кацнали 6 пъти и млъкват като им го кажеш, а малко преди това са ти изтъквали "очевидни" аргументи за това как не са кацнали и колко заблудени са овцете. Като тоя горе, който дори си няма представа колко са глупави и нелепи аргументите му, но е супер доволен от своя "проницателен ум". Пълно е с невежи хора, които имат мнения за неща, от който хал-хабер си нямат, но са си изградили мнение на базата на техният "всемогъщ ум" и "желязна логика". Какво да ти кажа, четенето на книги е трудна работа, особено когато са на техническа тематика.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 2bc5c63c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Аз вярвам на руснаците. Те са следили мисията на американците и потвърдиха, че е имало кацане. Ако американците не бяха кацнали, руснаците никога нямаше да потвърдят такова нещо. Затова вярвам, че човек е кацал на Луната през 1969 година.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: fc263b4725
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   На 90% смятам, че са стъпили, на 10% има някакво колебание. Причината за колебанието е, че това се е случило по времето на студената война, където пропагандата, дезинформацията и откровените манипулации са били във вихъра си и допускам, че САЩ са излъгали с цел да покажат технологично надмощие в конкретния момент, но иначе 100% са стъпили там. Въпроса е дали е точно тогава, когато говорим.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: f00a7517f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   До 2.
Толкова тъпизми в едно изказване...
Запознай се малко с фактите. Нямало тежка ракета. Ако говориш за повърните на Мъск - така е. Няма.
Прочети малко за SLS и Artemis1. 2022г не беше много отдавна та не знам за какво говориш, трябва да имаш уникално къса памет или да си се родил 2023та.

Ходенето до луната не е като да се качиш на самолета и отидеш в друга държава. За това си трябват пари, МНОГО пари, а такова количество пари могат да дойдат само от бюджета на някоя голяма държава. И трябва да има икономически или стратегически смисъл и подкрепата на населението. Щото нали се сещаш - хората нямат какво да ядат, те ракети до луната пращат...
Ти ми отговори - от тогава до сега, какъв смисъл би имало за да отидат хора до луната? Освен да покажат че могат?

Защо смяташ че не е имало инциденти? Защо смяташ че всичко е сработило от първия път? И ако е така, защо първото кацане на луната е едва с Аполо 11? Или смяташ че 11 е просто два пъти 1 за късмет? ... Защо Аполо 13 не успява да кацне? Прочети за програмата Джемини и изобщо образовай се малко за историята. Като ще ругаеш и отхвърляш нещо, поне се постарай да проучиш точно какво отхвърляш, срещу кои точно факти и подробности заставаш и т. н. Не бъди веган-антиваксър-плоскоземец с 20мин фейсбук образование! Проучи. Получи сведения от източника!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: f6b4fc3a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До 6 - страшна логика. Те руснаците и за 9/11 нищо не казаха, нищо че беше ясно на всички, че е контролиран взрив. Даже една сграда пада преди да я удари самолет.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: e1f1554b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От 2 до 12

Аве, това че СССР е потвърдил кацането не значи, че същото се е състояло наистина. Не се знае по онова време на тия секретни агенции какво им е било наредено отгоре и какво не. Знам ли дали американците не са стимулирали по някакъв начин Брежнев да потвърди кацането им. В ония години е важал принципа "ти на мен услуга, аз на теб услуга". Толкова наивен олигофрен като теб отдавна не се е появявал тук. По време на Кубинската криза да не мислиш, че Кенеди надделява над Хрушчов? Хич не ги харесвам рашите, ама наскоро гледах документалка по Нешънъл Джиографик, в която надлежно и с много доказателства показаха, че Кенеди е бил в патова ситуация по време на Кубинската криза и разрешаването й било поради склонността и желанието на Хрушчов да затопли американо-съветските отношения. Масово обикновените плазмодии като теб вярват, че по време на Кубинската криза СССР оттегля ядрения си арсенал от Куба, но това е половината история - същото правят и САЩ в Турция. Хрушчов е нямал претенции да бъде споменаван или не. Докато американските президенти от по ново време - всички те са с манталитет на шоумени. Колкото повече в новините - толкова по-добре, и по-висок рейтинг (шанс за преизбиране). Та не е изключено Брежнев няколко години по-късно - също да е направил компромис в замяна на нещо друго - неразкрито и обявено. Знам ли - може "великия" СССР да е бил в икономически колапс още от края на 60те години и американците в замяна на "кацането" на луната да са наляли милиарди долари в съветската икономика, че да може тоя строй да избута до края на 80те, първите години на 90те.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: cbdd9d4b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Дори руснаците не оспорват кацането на Луната, обаче българските разбирачи знаят най-добре :-) Дори при тогавашните комуникации са ги следили и са засекли сигналите, които идват от Луната.
Съвсем друг е въпросът какво са намерили там и защо 50 г. не са повторили опита. Говори се за Марс и къде ли не, само не за Луната, а там можеше да има бази досега.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 8ae08e41e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   13, това е друго. Говорим за времето на студената война, когато е имало съперничество и се е водила война вкл. и по отношение на космическия напредък.

Това е все едно ти да водиш съдебно дело с някого и да не се усъмниш в доказателствата му. Естествено че ще проверяваш всичко, понеже всеки негов довод е в твой пряк ущърб и дори при най-малкото колебание, ще го подложиш на съмнение и ще искаш доказателства. При руснаците подобна реакция няма. И пак казвам, те са следели цялата мисия с техни космисчески кораби.

Отначало и аз се бях подвел, че е възможно да е фейк и бях гледал популярните документални филми, където уж обясняват как знамето се веело и подобни глупости. После се поинтересувах по-сериозно и стигнах до извода, че няма как да е инсценировка, най-малкото руснаците щяха да имат някаква реакция по въпроса, а нямаше да си плюят на честта и да подвият опашки. По всичките доводи на конспиративните теории си има обяснения и си има документални филми, които ги обясняват. Препоръчвам ти да ги гледаш и тях, за да се запознаеш с другата гл. т. Общо взето стигнах до извода, че само незапознат човек може да се съмнява.

А 11. септември дали е фейк на руснаците им е все тая, защото това не касае лично честта им. Иначе да, за 11. септември специално съм убеден, че е инсценировка.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 86d5af92f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Да, вярвам, че американците са кацнали на Луната. Има доста доказателства за това, от проби, до физически материали останали на Луната и тн.
СССР е следяла самият процес и ако беше измислица, то първи те щяха да я разкрият, сривайки реномето на САЩ в пух и прах.
В случая американците просто спечелват тази надпревара, до голяма степен и заради нацистките учени, които изтеглят от Германия, няма какво да се лъжем. Но и политиката на САЩ за самоинициатива и надпревара във всяко едно отношение си казва думата. Капитализма и мангизите побеждават плановата икономика и сухите заповеди на партийните лидери.
Донякъде бих се съгласил с теорията, че част от кадрите са направени в студио, с цел американците да се подсигурят пред аудиторията ако нещо стане със записите, това е.
Иначе американците вече не пращат екипаж от хора на Луната, просто защото няма смисъл. Студената война свърши, а пращането на хора е скъп и рискован процес. Защо ти е да пращаш хора, като има луноходи и сателити, които могат да предоставят нужната информация на учените на Земята.
Аз съм голям привърженик на това, че просто трябва да пращаме роботи на съседните планети, а не хора. Роботът е просто техника, която всъщност може да изпълнява повече задачи от човека.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 9fd93d9aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Още веднъж го пиша: НЯМА КАК ДА ИЗЛЕТЯТ ОБРАТНО ОТ ЛУНАТА!

ЗАТОВА Е ЯСНО, ЧЕ НЕ СА ХОДИЛИ!

Може да са излетели действително от Земята, да са пообиколили около Луната и да са се върнали обратно, като са снимали предварително останалото в холивудското театро(о, извинете - кино)

И нека поддръжниците на идеята, че амер-овците са ходили на луната да ми обяснят как са излетели оттам?

- без космодрум,
- без допълнително гориво,
- без всички допълнителни съоръжения, които са необходими, за да може ракетата(совалката) да преодолее лунното претегляне и да излети! - да то е 1/6 от земното, но все пак не е слабо!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: da2615ebba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Тест за интелигентност ли ни правиш? :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker