Ето какво мисля за партиите в сегашния парламент - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18538)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ето какво мисля за партиите в сегашния парламент
преди: 4 месеца, 10 дни, прочетена 345 пъти
Здравейте. Набързо ще ви кажа какво мисля за всяка партия от сегашния парламент.

ГЕРБ. Какво има да се каже за тях? Бойко крадял, ама правел. Цял живот ли ще ни го пробутват с това? Пътища построил, заплатите се вдигнали 3 пъти, едно от най-високите нива на безработица в Европа беше намалено до едно от най-ниските в света, всеки път на протест излизаше и правеше временно решение, което не беше решение изобщо. Цял живот ни пробутват Бойко с това. А че намаляхме с 1 милион по негово време, много селища се доунищожиха, всеки ден убийства, катастрофи, беззаконие и всякакви други кафяви неща. Застават костюмираните гербаджии с иначе интелигентен вид и казват, че това не зависело от тях. А от кой зависи? Те дори не се опитвах да подобрят нещата. Нас ни убеждават, че сме малка държава и най-доброто, което можем да получим е един полуграмотен Бойко Борисов. И наистина накрая през 2020, 2021 Бойко вече не се дишаше. Но много хора още живеят а гореизброените. Спомнят си какво е била преди, много от тях са живеели много труден живот. Вярват, че ГЕРБ е най-малкото зло. Или просто са облагодетелствани от ГЕРБ по някакъв начин. Или са им купили гласовете. Имаше една циганка, която много добре оплюваше Бойко и Мутафчийски, но на кой си продаде гласа, не казваше. Накрая излезе, че не ГЕРБ е проблемът, а само Бойко. Който вече не се дишаше. ГЕРБ явно вече се е институционализирал. Хората толкова твърдо са го приели, че не вярват нещо да се промени. Не гласуваме за хората, гласуваме за партиите. Мария Габриел предстои да бъде продължение на политиката на ГЕРБ.

ПП. Хвалеха се, че били "млади хора". Повечето са на над 40. А и млади и неопитни на нас не ни трябват. Хората вярваха, чв това щяло да ни води напред към евроатлантизма и "цивилизационния" ни избор. Ако почна сега да говоря против този избор ще ме обявите за копейка, но после ще видите какво съм приготвил за Копейкин. Такива "цивилизационни избори" най-редовно се разпадат. Да си жертваме и без това съсипаната държава за тях не е решение на проблема. Но хората, които ги е много брулил животът намират утеха в това, че така може животът в България да стане нормален. ПП обаче губи доверието си. Заедно с ДБ направиха толкова проценти, колкото шреди правеха сами. Ако сега пак има избори ще паднат още повече. А ако дойде нова каскада от избори съвсем ще ореднеят. Беше ясно, че ще се съюзят с ГЕРБ. Но народът се съгласи. Видях какви коментари имаше. Да сме се "спасили от копейките" и да сме "продължили към евроатлантическия си "цивилизационен" избор". Да, те постоянно говорят за Възраждане. На някои основната тема им е Възраждане. Да сме се "спасили" от някакъв руски маргинал, който вече си стигна тавана и няма накъде повече да расте. Възраждане им е главният антагонист. Сякаш забравиха обещанията си и сега това им е тема номер 1. Уж искаха Бойко в затвора, пък се ожениха за него. И под европейска държава аз разбирам хубави заплати, закони, социални грижи, пенсии, добро здравеопазване. Нищо такова не се случва. Пеодължаваме старата песен. Единственото им оправдание е, че вдигнали заплатите и пенсиите. А тази инфлация по времето на Киро? Оправдаваха се с настоящата геополитическа обстановка. Дадоха им се 2 години. Асен Василев е бил в правителства на Росен Плевнелиев още през 2013. На него му дадоха 10 години. И нищо не се променя. Колко още време ще им трябва? 20 години? 30? 40? Те нямат 40 години. България няма да остиска така още 30 години. Затова и те ще губят проценти всеки път като има избори. Дори не когато има. Те си ги губят по принцип. Аз очаквам когато дойде разпадът на ПП, а той е близо, от тях да се появят нови партии. Те вечв ги подготвят. Радостин Василев заговори за това. Онзи с големия нос и късата коса, забравий му името, те всичките са маргинални, дето все копейки гони, и той може да се изяви с някоя партия.

ДБ. Наглостта и арогантността им меко казано ме отвращават. Те са пò на контра с изградените норни я българското общество и от ПП. Еднополови бракове, еднополови "двойки" да осиновяват деца, педофилите са "жертви", мъже да могат да се пишат жени и жени мъже. Да, някои хора са съгласни с това. Но мнозинството от българския народ не е. Нали сте "демократични"? Тогава защо не се съобразявате с мнението на мнозинството? Вижте анкетите какво показват. Да, има гейове, лесбийки, винаго е имало и винаги ще има. Но България не е Швеция, тука хората просто не искат това да им се натрапва. Гейове и лесбийки може винаги да е имало, но трети пол и травестити има от сравнително скоро. Заплати, закони, престъпност, катастрофи, корупция, изведнъж забравихме за тези неща и се пренесохме към педалщините. Европейските ценности не са педалщините, а нещата по-горе. Да, стигнаха си тавана още 2021. И какво от това? Той и Волен си стигма тавана още 2005, пък му гледахме изблиците на шизофрения чак до 2021. Герб и те 2009 си стигнаха тавана, а още са там. БСП пък сигурно са си го стигнали последно през 80-те като са били още БКП. Колко мизерии трябва да направят след като са си стигнали тавана, за да си тръгнат? Не знам какво им харесват. Видя ли някакви от техните да говорят понякога чак в душата си чувствам нечистотия. В Карловско отишли на "кални бани". Само на Манол Пейков много се смея. Истински шедьовър на майката природа. Направо крипто зоолозите могат да се занимават с него.

ДПС. Уж протурска, а направо турска партия. Противоконституционна е, защото българската конституция забранява партии и организации на верска, етническа и каквато и да била основа. Но защо пък да не си променят конституцията? Те първи заговориха за конституционни промени още през 2021. Постигнаха ги. Аз не виждам каква разлика може да има в законите. И без това пускат убийците и престъпниците, накъде по-лошо? Махнаха "златните паспорти" още преди 1-2 години. Това може да не е толкова добре, защото вместо да му дадат паспорт за инвестиция в България, да не вземат да му подарят ей така. Обединените арабски емирства надали са прости, че дават паспорт само при инвестиция. Позволиха и двойното гражданство, което Киро така или иначе наруши. Само да не вземат да поканят турските олигарси да ни станат политици. Делян Пеевски, кукловодът на задкулисието. Пълни глупости. Каквото и да правят ДПС, те си имат твърд вот както имат ГЕРБ. Може би не знаете, защото не искат да знаете, но демокрацията, измислена от древните атиняни, забранява на хора от друг произход или от смесен брак да участват в политиката и да гласуват. Защото те не са предани на държавата. ДПС са установили съвременен феодализъм на много места. За да работиш в единствените няколко фирми трябва да гласуваш за ДПС. Някакви малки бледи човечета в Родопите с абсурдни кърпи на главите обясняват как съселяните не ги приемали ако не гласуват за "партията". Какво да ви кажа? Мустафата беше много нагъл, ами ние сме си виновни, че ги допуснахме. "Сараят" на Ахмед Доган също беше допуснат. Лютви Местан може би не знаете, че е убил дете.

Възраждане. Копейкин много говори. Голям оратор е, макар и някои лингвисти да се съмняват в дар словото му. Историк бил, пък е завършил балканистика. Допуска много исторически грешки. Постоянно говори България да е независима, което е добре. Но в същото време яде руски подметки всяка една секунда. Казва, че онези са платени от запад, което е вярно, а в същото време той изговаря повече топли думи за Русия в едно изречение, отколкото онези за западняците за цяла реч. Да, някои хора са русофили. В смисъл, против запада си, пък си за Русия. Против Русия си, пък си за запада. Защо да не сме за България? Американците са за америка, англичаните за Англия, китайците за Китай, турците за Турция. Великите държави гледат себе си. Добре, казваш, че си независим, защо тогава ядеш толкова много руски подметки? Сакън, кажат нещо за Русия и той веднага почва да рипка. Както и да е. Хората му повярваха и го изпратиха там, за да подобри нещата. Той обаче вече 2 години само изблици. Новият Волен. Предава изключително просташки и чудопоклоннически вид на патриотизма. Чист популизъм е това. А работа никаква. Само вика и говори глупости. В началото някои казваха, че Възраждане било най-доброто, което съвременната политика предлага. Да, вижте им програмата. 17% данък за доход над 3000 лева. С тази инфлация след 10-15 години с 3000 лева може да се живее трудно. И той си стигна тавана. А в случай, че не е, на следващите избори вече ще го стигне. От там нататък само надолу. Звездичката му бързо залезе. Дори не успя да настигне някогашния успех на Волен.

БСП. Леля Кори няма право да говори срещу онези, защото до скоро и тя беше с тях. С какви очи ги плюе, когато и тя е била с тях? "Столетницата" се изчерпа. Но има още някоя годинка в парламента. БСП има и имоти, трупани с векове. Трудно ще я бутнат, освен ако не им ги вземат. След като си отидат от политиката може след време пак да се върнат. Ако ще да е дори след 50 години. Те са на над 100. Какво са 50 години за тях? Не разбирам защо още има подкрепа за тези? Със загубването на кметските избори в София беше забит поредният пирон в ковчега им. И онази почна да говори някакяи гнусотии. Такава простотия блика от тази позорна партия. Това е мръсно нещо, бе, хора. Нали комунистическият режим е обявен за престъпен още през 1989? Какво тогава търсят тези в парламента през 2024 сме вече почти? Пенсионерите били свикнали, че навремето били направили нещо. Не виждат ли сега тези дъртаци, че това вече за нищо не става? Дори е зловредно. Във всяка една гадна коалиция то е вътре. Тройна, четворна, винаги е там и се изявява. Или и то е като ГЕРБ? Институционализирало се е с времето. Накъдето духа вятърът, те са там. Идеалното определение за комунизма.

ИТН. Дядо Слави. Дългият, клоунът на мафията. Цял живот ги плю, а всъщност цял живот беше с тях. С Бойко бяха като дупе и гащи. През 2007 и шоуто му си даде. Колко пъти го канеше. Всичките такива ги канеше. Бойко, Костя, Каракачанов, Валери, всичките. Или им правеше скечове. Местан, Доган, Волен. Уж ги плю, ама май много не ги плю. После какво, стана един от тях. Вместо да каже, че се оттегля по здравословни причини си опетни името. Направи някаква телевизия, уж щеше да се бори за свобода на словото, то там пък само чалги. От едните чалги на другите чалги. Чалгаджийска държава. Влезе в гадна коалиция с най-големите предатели, после почна да се оправдава. Сега говорят срещу тях. И те като Корнелия. С какви очи говорят срещу тях, като бяха с тях? Цяло чудо е, че влязоха в парламента. Сега гледаме шоу с Корнелия и Копейкин. Но шоуто няма да ни построи покриви над главите и да ни сложи храна на масите. Пътници са. Тошко колкото и да се омилква защо от първи станаха последни, това няма да ги спаси.

Това е моето мнение за тези. За всички тях. Всичко върви надолу, само ГЕРБ и ДПС си имат твърд вот. Остава само да се появят нови партии. Ще има нова ПП, нова ДБ, може да има и нови Възраждане и БСП. Но нищо няма да се промени. Или Втората република изчезва, или България изчезва. Това е решението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 815a20943c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Аз не виждам защо плюеш по ПП-ДБ. Може да плюеш само, ако те са взели властта самостоятелно. До тогава пълна подкрепа за единствената демократична и дясна партия. Не може и не трябва да се гласува за другите. Това е пълно безобразие. Да гласуваш за селяни или комунисти. Това е. И това е истината. ПП-ДБ скоро ще са еднолично на власт и тогава България ще просперира. Подкрепете ни.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 18549bd144
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Разберете бе хора, не може прост народ да има силни политици. Народа е този, който си избира управниците, ако му се харесват, демек са сходни с него. Стига с тия партии. Ясно е, че нищо няма да оправят, никоя от тях. Не могат. И не могат не само, защото са избирани от народа и затова са негодни. Дори и да се вкара годна партия с годен управник да речем с външни интервенции в разрез на волята на народа и тъпия му ганьовски избор и така да се пречупи омагьосаният кръг, както предполагам опитаха от ЕС да направят чрез ПП и хакнатите машинки за гласуване, които да въдворят ред в кочината България, пак няма да стане. Няма, защото партия и управник сами по себе си не могат да направят много, ако целият народ и държава са негодни. Особено пък в условия на демокрация, тогава просто забрави. Не може един работещ мотор да движи кола ако всичко останало в нея е тотално разкипадано и негодно и нежелаещо да се оправи. Къде да огрее по напред управника-в корумпираната полиция и прокуратура ли, в изостаналата държава която не произвежда нищо високотехнологично и нищо свое ли, в моралната деградация на населението ли, в тъпата остригана брадата тиква на типичния български индивид който не го еня за нищо ли? Ми нали веднага народа ще саботира всеки опит за вкарване в релсите, защото това няма да му се хареса понеже ще му засяга интересите. Айде стига с тия партии. Пълни шибаняци са мнозинството от българите и ще си сърбат попарата за това. И точно като Киро Брейка ще си мечтаят да се върне комунизмът за да ги държи пак в клетките като животни всичките. Само оковано като тогава българското говедо не прави проблеми и се живее що годе нормално. Демокрацията не е за него защото има свободата да се проявява какъв задник е, но ще живее в демокрация защото е редно всеки народ да има свобода и да се проявява такъв какъвто е и да се сърба собствената попара.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: ce959333e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Тази държава ще се оправи тогава, когато има повече оправени хора. Когато всеки положи усилия, време, енергия, нерви, кръв и пот за по-добър живот за себе си.

Иначе всяка власт я поставям под съмнение, без значение дали се припокрива с моите виждания.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 051629b6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Честито рождество Христово!

Виж сега авторе, проблемът е че еврогейските партии се сглобиха и тази сглобка е изключително вредна за България!

И лошото е че имат над 160 тъпотати и не можем да ги съборим по демократичен път!

Единствения вариант остана както при БФС - здрав и силен масов протест срещу тях - до падането им! - макар, че тия са наглеци и няма лесно като Борислав Михайлов да си подадат оставките!

За другите - БСП - са наследници на БКП. А аз съм казал, че докато съм жив - за комунисти никога няма да гласувам! И на комунист вяра нямам и страня от такива!

ИТН - абревиатура на (Има Тъп Народ) - има, щом гласува за тях!
Но са по-добър вариант от партиите на сглобката.

И по метода на изключването - останаха само Възраждане!

Гласувах за тях на последните няколко избори, по метода на изключването, но като цяло не ги харесвам особено!

Харесвам това, че са за добри отношения с Русия и са що годе патриотично и родолюбиво настроени!

Но не знам дали лидерът им е читав, както и за Волен Сидеров можеше да се каже същото, затова и той отмря.

За това, което казваш - цитирам "Дори не успя да настигне някогашния успех на Волен. "
- не си прав! Атака достигна максимум около 10%, а на парламетарните избори Възраждане имаше 13-14%, доколкото си спомням.


Като финален извод ще кажа следното:

В момета в България има нужда от нова партия, която да следва следните принципи и политики:

1. Родолюбие и Българолюбие
2. Създаване на силна и независима България
3. Незабавно излизане от ЕС(Еврогейския съюз) и НАТО
4. Създаване на силна българска армия базирана на редовна наборна служба
5. Поддържане на братски православни добри и приятелски отношения(и икономически също) с Русия и с всички православни държави
6. Неприемане и тотално отричане на западните еврогейски изкривявания и извращения
7. Поддържане и запазване на християнските и морални ценности

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: ca224de7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 5, явно си възрожденец, четейки поста ти отгоре отгоре, защото нямам нерви за целия. Преди някой да ме агитира срещу европейски ценности и т. н., нека погледнем класациите кои държави са на челните места по качество на живот, БВП на глава от населението, свобода на личността и т. н. Аз лично предпочитам да вървим към тези държави. Ти си върви към Матюшка Русия, която само със сила се опитва да задържи други държави в орбитата си на влияние, понеже по друг начин просто не може. А, и с пропаганда за християнски семейни ценности... не че оня самодържец не изтрепа сума ти християнски семейства в Украйна. С гол псевдо патриотизъм е като на гол тумбак, чифте пищови. Относно партиите в парламента. Споделям ценностите на ПП-ДБ и този начин на мислене. Макар да са съдружници по неволя, те са единствената алтернатива на проядената от клиентелизмът и корупция партия ГЕРБ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker