Майка ми ме наранява - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме наранява
преди: 4 месеца, 11 дни, прочетена 573 пъти
Здравейте! Бременна съм за първи път и съм много щастлива след около 7 години опити с мъжа ми. На 30 съм. Не сме казали на много хора от страх. Майка ми и баща ми много се зарадваха, а мама винаги ме е подкрепяла... до този момент. Изведнъж започна много до ме напада и да изтъква, че ще бъда лоша майка, а детето дори не се е родило още. При вас беше ли така? В момента живеем при тях, нашия апартамент е пуснат под наем и още не е изтекъл договора пък и трябва да се прави основен ремонт, а до този момент работих ме в чужбина. Постоянни нападки, ако баща ми ме попита нещо свързано с бебето и аз отговря тя започва да се възмущава и после добавя "но няма да се меся". Тя била родила много по-рано, при положение, че знае за проблема ми със зачеването. Мъжа ми бил неподходящ, а сме заедно от 10 години и чак сега казва такова нещо
Изопачава ми думите буквално за всичко. Разглеждах рокличка с блестяща материя на ръкавите и като се прибрахме тя каза на баща ми "ще си посипе детето с брокат, как ще диша това дете? " Попитах я преди няколко дена защо го прави, обясних, че може да ми навреди с тези твърдения. Попитах и дали е вид ревност или иска да покаже, че е била по-добра майка, а тя отвърна, че съм философ и какво съм била направила в 7ми клас. Промяната е откакто казах, че съм Бременна. Баща ми се скара с нея, защото исках да се изнеса на квартира. Той дори ми обясни, че на тях никой не им се е налагал за нищо. Тя си мисли, че всички сме срещу нея и не спира с заядливите коментари, а когато спра да и отговарям и излеза от стаята, тя продължава да търси контакт и да мърмори как нищо не разбирала. На какво е се дължи това? Отгледала е 2 деца, била е майка вече, защо иска да развали моя момент? Пред баща ми не казва и дума, но ако той излезе тя почва пак. Наранява ме много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 11 дни
hash: aedfdcba17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Явно, трябва много сериозно да се разбереш с майка си да си държи езика зад зъбите. Аз предполагам, че изпитва някава ревност, че тази радост се случва на теб, а не на нея. Вероятно и е доста простовата жена. Но и има разлика в поколенията, която трудно се разбира.
Май, е по-добре, да излезете на квартира, за да си спокойна и да се радваш. Иначе, ще трябва да водиш непрекъснати войни, от които ще си отровена.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: efea3d6bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ха-ха-ха! Майка ти е дърта вещица!
Ето защо повечето мъже мразят тъщите си, а вече и дъщерите им ги мразят!
Когато одъртеят, повечето жени се превръщат в своята противоположност.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: ea5b926d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   При мен не е било така но и аз не се натресох у родителите си бременна на 30г заедно с зетя. Майка ми нямаше как да види дали раглеждам брокатена рокличка в магазините.
Според мен вина в нея не виждам, ти и навираш пред очите, всичко което правиш, тя колкото и да се старае да не коментира, понякога се изпуска.
Вариантът ти е да се изнесеш от дома им!
Ако беше в главата на майка си щеше да се изненадаш колко много пъти тя успява да възпира коментарите, които изникват в ума й, в връзка с теб и бременността, и тогава щеше да си й благодарна, че не си чула всичко.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: ab6030b489
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Кажи го на баща ти, изнеси се на квартира с мъжа ти, а нея я прати на майната си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: a46bf4755e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А като се роди ще стане страшно. Въобще не и се вързан на всяка дума, токсична, психопат и изперкала. Махай се от там, ще се поболееш.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 016ebc6216
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Защото я е яд, че си по-щастлива от нея, и иска да ти развали хубавия момент, за да й стане на нея по-добре. Не се поддавай, изнеси се от нея. Не оставяй детето да расте с такава токсична, зла баба.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: a8accaa578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Е все пак вие живеете при нея.
Какво очакваш.
Ще й тръснеш бебе.
Не е добре това, което прави но ввсе пак ще й сте в тежест.
Излезте си на квартира.
Ще е по-добре за всички.
Не бива да те разстройва.
Не е сигурно, че ще бъдеш лоша майка. Майка ти прекалява с изказванията си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: cf95efb812
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да ревнува, да я е яд, че си радостна е пълна глупост. Как може въобще някой да каже за майка си, че ревнува от щастието на детето си.
Не е казвала преди нищо, защото се е надявала да си намериш друг и не го е приемала толкова насериозно, сега като си бременна и сте с мъжа при нея ви вижда реално на какъв сте хал и че си си оплескала живота и я е яд от това. Иначе да, като сте и пред очите е ясно, че ще коментира всичко. Ама да избираш за новородено дрехи с брокат, който се сипе или блестяща материя, т. е. явно е изкуствена и алерген е страшна щуротия. Само 100% памучни дрешки. Майките са прави да мрънкат, младите себе си не могат да гледат, камо ли дете. Като се преместиш никой няма да ти мрънка, но няма и кой да ти помага и показва и ще продължиш да си правиш всичко грешно. И като дойде после свекървата и ще каже тази снаха на нищо не е научена, от къде е паднала майка няма ли, на какво може да научи децата.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: a8accaa578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Напълно съм съгласна с номер 9.
Щом живеят при нея и то здрави и прави хора на по 30 години не са добре нещата.
Естествено. че е права да мрънка.
От какво да е очарована. че ще й натресат бебе в дома й. което да й реве и какво ще се очаква от майка й тя да го гледа. Нали основната грижа да падне върху нея.

Не е нормално.
Нормалните хора. които искат да имат дете си намират самостоятелно жилище ако трябва и на квартира но не увисват на вратовете на родителите си.
Може да живеят по- бедно но не чакат на родителите си да ги издържат.

Естествено от какво да ревнува.
Майка й си е изгледала детето тоест нея. видяла е какво представлява майчинството.
А и коя майка няма да се радва на щастието на детето си.

Но в повечето случаи дъщерите. които ще стават майки не живеят при майка си. В такива случаи няма причина човек да не се радва. че ще става дядо или баба.


А и майката е права дрехите с брокат са вредни за бебето. Майка й има повече опит все пак е изгледала дъщеря си.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: a8accaa578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На всичкото отгоре живяли в чужбина. заедно са от десет години но не са си спестили пари за жилище или поне за квартира и чакат дете. На 30 години.
Добре им е на тях получават парите от жилището си под наем и живеят при майка й. А питат ли се дали на родителите им е комфортно да живеят при тях.

Авторката трябва да се усети в тежест ще са на майка й.
Да събират пари и да се изнасят на квартира както се оправят хиляди души очакващи дете и които не висят на врата на родителите си.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 8eced9e3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Чувствителна си заради бременността, не търпиш критика. Не може майка да мисли лошо на детето си. Оправи си отношението към нея! Тя е един от малкото хора, които истински те обичат. И то безусловно! Като станеш майка, ще го разбереш. Не приемай всяко нещо за забележка, майка ти иска да ти предаде опита си, да те научи на нещо. Дори да си мислиш, че всичко ти е ясно, трябва да я слушаш с търпение и разбиране, да я уважаваш. Това за броката на роклята не е заяждане, тя наистина така мисли. Заслушай се в това, което майка ти ти казва, тя ти желае само и единствено доброто!

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: acee53f36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Така е. Коя майка мисли лошо за детето си.
Ако има проблем авторката ще се обърне първо към майка си, майка й няма да й откаже помощ. Както и й помага живеят все пак в нейния дом.
Просто иска да й предаде опита си, какво лошо. Иска внучето й да се гледа добре.
Майка й е изгледала 2 деца дали не знае как се гледат деца.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker