Бизнес от нулата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бизнес от нулата
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 5384 пъти
Дайте няколко съвета или напътствия, за това, как се става предприемач и как да започнем бизнес от нулата. Единственото, което е налице е желанието.
Как да превърнем желанието си във възможност?
Кои са основните важни моменти в осъществяването на такава дейност?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: b239968ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ха ха ха, че аз ако знаех, нямаше да си губя времето тук, щях да работя за себе си
Успех, имаш желание, попрочети нещо за сфера която те вълнува, събери някой лев и действай. Желая ти късмет :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 058b0a9c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Идея, която да е уникална, както и предприемачески дух - вярата в успеха.
2. Точен бизнес план с изчисления на финансовите потоци, инвестициите, рисковете, шансовете, предимствата и недостатаците на плана
3. Основаване на собствена фирма. Препоръчвам ЕООД, ООД - дружества с ограничена отговорност. В никакъв случай ЕТ, защото при него в случай, че идеята се провали, ще ти вземат и частните имоти неплатените работници, доставчици... При ЕООД, ООД си с ограничена отговорност - можеш да си фалираш, но да продължиш с живота си като частно лице БЕЗ ВСЯКАКВИ ДЪЛГОВЕ.
4. Икономическото образование е предимство, но не е предпоставка.
5. Счетоводител трябва също, дори да не си регистриран по ЗДДС и да не правиш големи обороти.
6. Имаш нужда от капитал, финансиране. Не препоръчвам кредити при сегашните условия.
7. Готовност за пълна загуба на инвестицията, без това да руинира живота ти - например имаш едни 10 000 лв. , в момента, в който купиш с тях павильончето за зеленчуци ги отписваш тези пари. Всички пари, които влагаш са умствено... отписани. Когато фалираш, да - гадно, но това няма да руинира живота ти. Друго е, ако почнеш с кредити... с пари, които нямаш или ако почнеш да лишаваш семейството си заради бизнеса.
8. При бизнесплана в началото - ако не носи инвестицията ти поне очаквана възвръщаемост от 10+15%, по-добре е да вкараш парите си в банка.
9. Ако нямаш уникална идея, т. е., ако номер 1 не е изпълнена, то трябва да знаеш, как да си поне 20% по-евтин от конкуренцията или как да го превъзхождаш тотално по качество (на продукта, услугата).

....

Успех!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 20409b4e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз към коментара на Номер 2 бих добавила и това:
- в никой случаи и при никакви обстоятелства не очаквай, че инвестицията ще има 100 % възвращаемост от раз. Бъди търпелив, защото в първите няколко месеца ще работиш на загуба. Време ще мине докато си възвърнеш инвестираният капитал, та камо ли да започнеш да извличаш икономическа изгода от дейността си. Данон работят вече 10 години без печалба в България. Защо?! Защото се борят запазарен дял (но това в дългосрочен план).
При развиване на малък бизнес, който да е конкурентноспособен на останалите конкуренти, то както казва 2, е необходимо да ги конкурираш ценово.

Възползвай се от търговските отстъпки на доставчиците и не продавай стоката си над равнището на тази отстъпка (в началото). И категорично забрави за печалби от 30-40%, първата година (при оптимални условия) най-много 4-5%, което за прохождащ бизнес е повече от добре.

Послепис: да не се обиди номер 2, но не мога да се съглася изцяло с т.9. Масото произвежданите продукти предполагат ниско качество на стоката, тъй като самата им себестойност е ниска в резултат на минимизиране на разходите на фирмите-производители. За това си мисля, че едва ли ще може човека да предложи нещо по-различно като качество на целевата си група.

Естествено голяма роля играят множество фактори - икономическо състояние на региона, равнище на доходите на населението и т.н. Там където средната РЗ е 240 лв., никой няма да си купи кашкавал от 15 лв. за килограм, нали?! Пък ако ще и 10 литра мляко да има в тоя кашкавал.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 705cfd4c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ти номер 2! Твоите съвети са ми изключително ценни и полезни! Засега съм в процес на обмисляне на бизнес план и стратегия. Финансово нямам кой знае какъв капитал, но чувствам, че имам силите, умствения потенциал, амбицията и желанието да направя нещо по въпроса, и да опитам. Тоест, мисля да предприема нещо.

Винаги ми е било интересно, ако някой преуспял бизнесмен в един миг изгуби всичко, което е имал, с какво би се захванал, за да започне отначало и да се изправи отново на крака? Ако няма парите, как би започнал? С кредит или с нещо дребно като услуга или търговия, но само със собствени средства? Кое е за предпочитане?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 778cb66479
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Отиди в бюрото по труда, те в момента имат такава програма която се казва " В подкрепа на предприемчивите българи" средствата се отпускали от Европейският фонд

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1e5ee8ca98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не съм авторката, но темата е много интересна. Към номер 3- колко пари ще трябват за начало. Естествено зависи от много неща, но 14 000 лв. дали ще стигнат?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 31d83ad548
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хора, не се занимавайте с глупости - това умение или го имаш (по рождение) или го нямаш. И никакви финансови потоци и първоначални капитали няма да ви помогнат - ако го нямате умението, каквито и пари да ви се поверят - със сигурност ще ги прахосате, ако го имате - и нищо да нямате, пак постепенно ще го придобиете...
Ако не беше така - всички щяха да са бизнесмени и нямаше да има кой да работи :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d73f22787a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Подкрепям номер 7 с пет ръце, да си успешен предприемач е изкуство и талант, не се учи в никакви университети и тем подобни. Всякви "мениджмънти" и т.н. специалности е все едно аз като музикален инвалид да отида в консерваторията и да искам да стана оперен певец. Познай как...

В тоя смисъл т.4 от списъка на номер 2 е много вярна - икономическото образование е предимство в смисъл, че ще си наясно отнапред с някои неща, с които така или иначе ще се сблъскаш и ще трябва да научиш. Но няма да те направи по-успешен, нито липсата му ще те направи по-неуспешен.

Ако трябва да добавя към точките:

10. Трябва ти разчупено, нестандартно мислене, да виждаш неща, които другите подминават, да виждаш шанс, където другите ги е страх, да си най-мотивиран тогава, когато другите се отказват

11. Трябват ти МНОГО топки!

До номер 4, какво се случва, когато успял бизнесмен изгуби всичко: Справка Стив Джобс (Бог да го прости!). Пробва да учи, заряза, защото нямаше пари, а и не го свърташе. Тръгна от нулата, направи фирма за милиарди, изгониха го от собствената му фирма с ритници, пак тръгна от нулата, пак направи фирма за милиарди, с втората фирма купи първата, спаси я от фалит и с нея обърна ИТ индустрията наобратно. И умря. ТОВА е предприемач.

(И не, не съм фен на Епъл в техническо отношение, но съм фен на Стив Джобс като човек.)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker