Eмоционално мъртва... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Eмоционално мъртва...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2360 пъти
Пише ви едно тъжно 20 годишно момиче. Не издържам повече на стреса и болката, напрежението и самотата... Студентка съм, уча нещо но не с особено желание. Животът ми е пълен... боклук. Вероятно сама съм си виновна за това... в този момент, сега - докато ви пиша, плача... Не че има значение всъщност.

Любов - няма в живота ми. Имаше преди известно време за толкова кратко - едва няколко месеца и то съвсем не всичко беше "цветя и рози"... след което приключи с толкова унижение за мен и толкова болка. Някак си реших, че просто ще продължа да съществувам (не да живея пълноценно, защото не се чувствам вече пълноценен човек, загубих прекалено много от себе си). И продължих да съществувам.

Бавно се изнизваше всеки ден, предпочитах да спя повече време, за да не съм будна - в реалността. И така след известно време срещнах друг човек. Не го обичах, но исках да го заобичам. Дадох му внимание и грижа, позволих му да влезе "под кожата" ми. След което просто ей така той изчезна и ме остави. Вместо да ми помогне, да поизлекува част от разбитото ми сърце - той го разби още повече.

Сега седя сама, самотна... И отново е зима и бавно се изнизва всеки идващ ден, и всичко е толкова тъжно, монотонно и еднообразно. Искам любов, но нямам сили. Нямам желание и стимул, нямам вяра да я открия. Нямам нищо... вече нямам нищо.

Срещнах се със смъртта очи в очи (така да се каже). Това ме промени, всичко ме промени. Вече не съм същата. Знам, че ще кажете - стегни се, намери нещата които те правят щастлива, някой ден ще намериш някой, когато му дойде времето... Не, не мога да се съвзема, нищо не ме прави щастлива, не вярвам изобщо някога да намеря накой отново. Не мисля, че е просто депресивно и моментно състояние. Не мисля, че ще отмине... дори не зная защо отново пиша, вероятно просто исках някъде да излея болката си.

Не вярвам в себе си, не вярвам в любовта (че би се случила точно на мен), в истинската и чиста любов, в приятелството... Не вярвам, че животът продължава след края, че изобщо има смисъл. Не вярвам в нищо и никой... Аз съм сама на този свят. Да, около мен има хора и родителите ми (майка ми и баба ми). Но съм сама... никой не ме разбира, опитвала съм да кажа някои свои мисли и позиции. Всички бяха въприемани като "глупости" или "ти не си нормална"... никой не ме разбира, никой не може да разбере болката ми. Никой... сама съм на тоя свят от емоционална гледна точка, сама... и боли... боли ужасно а няма изход. Задънена улица без възможност да продължа напред или да се върна назад...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 82c9e9a72e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ехеееее, спокойно госпожице!!!! Не говорете така, на мен също са ми разбивали сърцето няколко пъти, знам за какво "иде реч", ще го превъзмогнете... борете се!!! Тия глапац не ви заслужават, майната им има много млади момчета които може да срещнете и ви направят щастлива!!! Кураж и никакви лоши мисли, наплачете се хубаво(даже 1-2 дни, ако искате) и ще ви стане по леко... Айде, стягайте се и нали знаете-"всеки влак си има пътници" :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c96db62fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами за миг като го прочетох това всичкото, както си го написала за миг се притесних за собственото си душевно здраве :))). Лошото е че сигурно предаваш това и на хората около теб и те инстинктивно го усещат и се отдръпват. Единственото което трябва да направиш е да се усмихнеш на живота и да вдигнеш глава и той ще ти се усмихне и просто да гледаш с добри очи на света около теб, ако успееш съм сигурен че ще намериш това което търсиш.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4fc7fdf346
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти сама се обричаш на самота - с това "не мога", "никога няма", " не вярвам"...
Има неща, които никой друг не може да направи за нас, освен самите ние. Не си поискала, не си го направила. С този пораженчески дух, ако ще и 100 шанса да ти се изсипят отгоре, ти ще си стиснеш очите и няма да ги видиш. На теб ти харесва да си нещастна. Ако не беше така, щеше да искаш да го промениш, а не да хленчиш и да просиш съжалението на хората.

Плачи - ти това можеш да правиш. Защото е по-лесно. Защото за другото трябва силен дух. Болката, за която говориш, всички сме я преживели, но не сме казали "край". То ако всичко в този живот ставаше от първия път, ехеее . Но за да постигнем и да оценим най-хубавото в живота си, трябва да сме преживели и трудности, защото всяка една от тях ни прави по-мъдри, по-опитни и по-зрели.
Ако избиеш жалките мисли от главата си, нещата ще потръгнат. Само трябва да го искаш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7fbf485ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Aз много добре те разбирам самата аз съм в същото положение тъжна самотна изоставена и с развито на парчета сърце.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: be39fd8dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Любов има в живота ти... към ТЕБ... Това е най-важната любов в момента. По нататък, когато имаш деца, нещата ще се променят, но до тогава любовта към теб рябва да е водещата ти емоция. Иначе как смяташ, че някой ще те обича, след като и не се обичаш.

Само на 20 си, имаш достатъчно време да промениш това, което не ти харесва, за да бъдеш щастлива. И ти за щастие си единствената, която може да го направи. Не ти харесва какво следваш, как тогава ще ти харесва какво ще работиш, след като завършиш?

Прецени добре какво ти се прави и просто смени специалността ти. Прави това, което обичаш и създавай това, което ти харесва. Тогава човек получава едно ососбено излъчване... красиво, лъчезарно... и се усмихва много по-често.
Колкото до мъжете, любимата ми реплика е: Дръж се като кралица, за да привлечеш крал...
Лола

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 684d1728cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Към авторката, прочети внимателно и ако трябва няколко пъти коментара на номер 4. По точно обяснение няма от това. Моето мнение, е че от целият житейски опит, които съм на трупал, е че щастието ни не се определя от външните фактори, то е вътре в нас, сила и увереност търси я в теб, а не отвън.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d07ee7b8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Направи нови запознанства запиши се на някакъв спорт от там ще създадеш нови приятелства ходи по дискотеки кафета разходки барове и тем подобни не ти трябва приятел след време цял живот ще си женена тогава ще искаш свобода ама нява да я имаш така че сега се радвай стани малко по лицемерна гледай себе си, бъдещето и сигурноста си пък другото само ще дойде ти приятели да имаш пък любовта да е преди приятелите и ученето :) е може да си хванеш някой с който да си запълваш времето но недей да се влюбваш това е моя съвет...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b181cc7a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди няколко дни мернах тая тема, но не знам защо я подминах. Не е трябвало. Сега също не знам защо я отворих, но ето че я отворих.

И аз няма как да съм по-съгласен с номер 4. Човек в тоя живот получава това, за което се бори. Тука нещата опират малко и до философия и до смисъла на живота, но има теория, че сме на тоя свят не за да получаваме нещата на готово, а да се борим за тях и да извървим пътя си към тях. Както е казал един китаец преди много, много време: Пътят е целта.

Ако се бориш достатъчно много и упорито за нещо, ще го получиш. Най-вероятно не по начина, по който си се борил, а по съвсем друг. Но ще го получиш.

И аз на 20 години бях в "емоционално мъртъв", животът ми беше пълен и същевременно празен, защото нямаше никой до мене. Един ден една позната на моя позната, която преди това бях виждал само веднъж за 5 минути, ми се обади дали може да пренощува у нас за една вечер, че нямала къде да спи и нямала пари за хотел. Е, пренощува и остана и така вече 7 години си седи в нас.

Тъй че надявай боксовите ръкавици, обувай шортите и... им скъсай шортите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker