Тотално разбита, смачкана и нервозна. Има ли изход или така ще си умра? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тотално разбита, смачкана и нервозна. Има ли изход или така ще си умра?
преди: 3 месеца, 5 дни, прочетена 706 пъти
На 26 съм, а психически отдавна не съм добре, всъщност никога не съм и била. Израснах в меко казано ужасна среда, почти без никаква любов и грижа, постоянно ме критикуваха, обиждаха, биеха, ама много ме биеха. Наричали са ме дори курва, проститутка, мърша, идиотка, всички възможни обиди съм отнасяла. Постоянно си намираха за какво да ми се карат, включително за, буквално, измислени неща. Имаше също "от теб няма да стане човек", "едно да имаш, ама и то да е като тебе", "тежко му и горко на този, който те вземе" и пр. На всичкото отгоре бяхме много бедни, и в училище го отнасях, даже бяха научили къде живея, подиграваха ми се за къщата ни. Имаше учители, на които също не бях особено приятна. Първата ми учителка в началната степен, която преподава по всички предмети 4 години ми чукаше по главата с маркера, редовно ме излагаше на дъската, крещеше ми. Ад вкъщи, после ад в училище. Никакво място за отдих от проблемите. Майка ми и баща ми правеха секс пред мен, опипваха се, и така винаги. Живеехме в една стая, даже спяхме в едно легло някъде докато бях на 12-13. Друго нямаше.

Сега си представете колко "уверена" личност израснах и доколко умея да отстоявам себе си. Почти всички хора, които срещам, ме използват за изтривалка, почти никой не може или не иска да се държи добре. Може би ме усещат каква съм, макар че се старая да го играя нормална. За съжаление, не ми се получава особено, тъй като се зачервявам, когато ме дразнят или пребледнявам. Второто се случва, когато някой звъни на звънеца. Всички вътрешни емоции ми се отразяват на лицето. Бих казала, че съм свръхчувствителна. Най-малкото може да ми развали настроението за дни напред, да го мисля, да ме тревожи, да ме "яде" отвътре. Началството на работа и то не е по-различно. Дойдох на ново място точно преди 2 дни, а вече започнаха да се заяждат. Като вдигам телефона на колеги трябвало да казвам официалния поздрав като към клиенти, че "да ми станело навик", "искам да си връзваш косата, да знаеш", макар че предварително никой не ми е казвал за косата и много други ходят със спусната. При това ми го казаха с груб тон. Нищо не отговорих. Като чуя нещо тъпо и нелогично, особено от арогантен и наперен човек, направо онемявам. Не може ли всички да всички да са възпитани и правилата да са еднакви за всички, или винаги ще има хора, които да са над правилата и нормите на поведение? Какъв е смисълът да плащаш и наемаш хора, които не харесваш? Защо не си вземеш някой идеален за теб? Ако не вземеш идеален, защо подробностите не се уточняват предварително, вместо да се правят хапливи забележки после? С всеки изминал ден все повече намразвам съществуването си и себе си. Сериозно питам, за какво ми е такъв живот? Да работя за идиоти, които не знаят какво искат и да плащам сметки ли? Не искам много от живота, само да живея нормално, да имам нормална среда, дом, работа, която да НЕ мразя, да не ме лъжат. Сега ще кажете, че идиоти винаги ще има, но въпросът не е да ги няма, а поне да са рядкост. В България не вярвам да се случи скоро. Не намирам своето на този свят - нито хората си, нито мястото си, никъде не се чувствам в свои води. Твърде уморена съм. Не знам накъде да поема и какво да правя. За новата работа дойдох в нов град, далечен, имах известни надежди за по-добро, но бързо разбрах, че и тук не са особено по-различни. Как да изляза от тази бездна? Моля, без глупости от сорта на психолог, психиатър и тн. Няма психолог на света, който да изтрие миналото от паметта ти, нито психиатър. Единият просто си говори с говори с теб за пари, другият изписва лекарства, също за пари. И в двата случая само плащаш на вятъра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 2218c752b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Пусни се на курс по актьорско майсторство и се научи да играеш роля на "непукист" и в живота, ще ти помогне доста да се справяш в живота.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: f23c540a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Може да пробваш да се преориентираш професионално, да попътуваш в чужбина, развивай различни интереси и хобита, прави неща, които ти харесват в свободното време. Каквото било в детските години, отдавна е минало.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 6d0237a388
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Може съвета ми да ти се струва странен, но бих те насочил да започнеш да спортуваш.

Съвсем сериозно. Млада жена си, имаш време, не се грижиш за дете доколкото разбрах. Спортът страшно много ще ти помогне да се чувстваш по-добре и физически и психически.

Да, няма как да изтрие раните от миналото ти, но повярвай ми, че ако си стегната красива жена, изглеждаш добре, обличаш се добре и излъчваш увереност отношението на хората към теб коренно ще се промени.

Не само, че няма да се държат грубо и да те обиждат, а ще видиш и как ще започнат да ти се свалят и мазнят. Стани мацка.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 1244651384
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Не ходи при никакви психолози или психиатри. Шарлата ни са до един. Вече има интернет и това, което ще ти каже психолога за една чанта пари, може в интернет да го прочетеш безплатно. Миналото е като сянката ни. То винаги ще ни преследва. Съвета ми е да четеш за състоянието си, и да започнеш да работиш върху себе си. Първо да правиш неща, които да те карат да се чустваш добре. Второ да избягваш токсични хора. По-добре сам от колкото с хора дето ти пият енергията. Човек трябва да се научи да преодолява себе си, ако иска да може да оцелее и да бъде щаслив на този свят. Ако някой се държи като идиот с теб, дръж се и ти така с него. Ако ти не успееш да отстояваш себе си, няма кой да го направи. Просто се научи да се опълчваш, когато някой се опитва да злоупотребява с теб. Понякога трябва да покажеш зъби за да те уважават.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: e071662afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ще ти дам няколко съвета от своя богат житейски опит:

Аз също съм минал през много трудности, големи проблеми и катаклизми в живота си. Но всичко това ме накара да се замисля за суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

И повярвай ми, след това всичко в живота ми се промени тотално - и вече имах твърда и непоклатима опора, и нищо не може да ме събори, защото се уповавам на Бога! (Е и аз от своя страна - правя каквото мога по дадения въпрос! )

И всичко в живота ми си дойде по местата, и намерих душевен мир, спокойствие и духовна радост!

Принципно, когато човек се чувства неудовлетворен духовно и чувства, че нещо му липсва - това обичайно означава, че за душата му има проблем!

А душата е духовна и се нуждае от своята духовна храна - връзката с Бога!

Затова, първо - моят съвет е: да се обърнеш към Бога и да се въцърковиш в Православната църква! Защо в нея? Защото само тя е останала пряк наследник на апостолското учение и единствено тя преподава вярно Божието слово.

На второ място е много важно да си намериш добър и подходящ съпруг, и да си създадете добро, сговорно, задружно семейство!

Но, внимавай много! Не се увличай по "атрактивни за жените" мъже! А гледай следните много важни неща:

Човекът да е добър, добродушен, благочестив, сериозен, отговорен, милостив, жервоготовен - това са на-важните качества за един мъж, за да ти бъде добре с него!

Сключете си и църковен брак, и винаги се стремете към Бога!

Аз примерно съм инженер, вярващ и въцърковен православен християнин, женен съм за добра и вярваща жена, имаме прекрасно, сплотено и задружно семейство.

Не вземаме високи заплати, но живеем скромно, харчим разумно и умерено, имаме добра финансова дисциплина, нямаме пороци от типа: хазарт, алкохол, цигари, изневери...

Парите ни стигат, но по-важното е, че духовно се чувстваме добре!
Ценим това, което имаме!
И за всичко благодарим на Бога!

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 0deafc9a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Намери си подходящ приятел и нещата ще потръгнат. Стига да не е пак някой тежък случай.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 70f4b33650
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Докато се изживяваш като жертва и допускаш да се държат с теб като бърсалка, винаги ще е така. Научи се да се уважаваш и отстояваш и тогава другите ще те уважават и зачитат.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: f0317fbf33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Първо с тях ли живееш още?
Второ психолог, психиатър не е ГЛУПОСТИ стига да са на ниво, глупости са за простолюдието.
Вземи малко помисли, гледай, слушай видеа, чети. Работи върху себе си. Пишеш грамотно, което е добре, но ако не промениш нещо, такава ще си останеш завинаги.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 59a01dc51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Съжалявам за всичко, което ти се е случило. В друга тема писах за подобно отношение и от нашите към мен. Огромния проблем е липса на баланса в човешките отношения. В онези години много хора имахме проблеми и вкъщи и в училище. Тогава беше едната крайност и ме отвращават изродите, които подкрепят онова време. Сега обаче също е кофти, защото децата са тотално безконтролни и правят и учители и родители на нищо.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 217b3a6985
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Започни да четеш Библията, действа много успокояващо.
Много е тъжно това с родителите, особено ако е едно дете, човек си обича децата.
Как така пред теб ще правят секс.
Просто родителите ти не са знаели как да се държат, понякога е изнервящо с децата, но всеки си ги обича.
Сега чуваш ли се с тях?
На другите не им обръщай толкова внимание.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: fc32794ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Живота по принцип е гаден. Живеем го заради малкото щастливи моменти които успяваме да откраднем от него.
Миналото си не можеш да промениш, но бъдещето ти до някъде е в твоите ръце.
Бил съм в голяма депресия - дни на ред се занимавах да изучавам най-подходящите начини за самоубийство. Това, което ме измъкна от тази дупка бяха 2-ма приятели - единия мъж, другата - жена.
Това, което направиха е просто да общуват с мен - въпреки, че не бях приятен за общуване - само се оплаквах от всичко, е - мина ми - за няколко месеца, сега вече съм друг човек.
Намери си свестни приятели и дано да променят живота.
А относно гаднярите на работа - гледай на тях така - никой не се заяжда с някой без причина. Обикновено причината е, че ти завиждат за нещо. Тази, която те кара да си завъжеш косата, вероятно ти завижда за нея - гледай го от тази гледна точка и ще намериш удоволствието в тормоза им.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: acb4b9253a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Съчувствам ти, мило момиче.
Любов от сърце!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker