Жени с финансова култура има ли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жени с финансова култура има ли
преди: 2 месеца, 26 дни, прочетена 1498 пъти
Мъж на 30, досега с 3 жени на възраст между 20-30 години съм имал връзка и с още 2 - кратък флирт.

Сега, в мене ли е проблемът не знам, но смятам, че всеки трябва да си прави сметка на парите и да не харчи повече отколкото изкарва, а напротив - да живее с по-малко, да има авариен фонд 3-6 месеца ежедневни разходи и да инвестира в себе си или поне в някой друг актив, който да остави на децата си.

Е да, но явно или жените, с които съм бил не мислят като мен и съм карък 5 пъти подред или има някакво масово, изкривено мислене и летене в облаците сред 20 годишните, че някой е длъжен да се харчи по тях и то с доста повече отколкото изкарва, да затъва в заеми ако може иначе изглежда като “скучен” и “смотан” в очите им понеже си прави разумна сметка на парите. И трите уж бяха жени от “интелигенцията”, които “не са от онези” - лекарка, адвокат и здравен мениджмънт.

Когато стане въпрос за по-сериозна финансова тема дори се обиждат като зачекнеш въпросът, че трябва да се прави сметка и че почивка към X или екскурзия към Y не влизат в бюджета към дадения момент. Живот до дупка и да не се мисли за утре.

И трите ми връзки ги приключих поради темата с парите и бюджета, а не изкарвам малко за страната. Две почивки годишно максимум си позволявам и то не защото не мога повече, а понеже имам и цели в професионален план да инвестирам в инструменти/материали/курсове. Самонаето лице съм, пазарът е доста конкурентен в моята сфера и за да изкарва човек пари трябва да е сред най-добрите иначе умира от глад. Нещо, което не се харесва очевидно - излизам стиснат и скучен със стара кола на 20 години - и то не от липса на възможност за по-нова, а с други приоритети към момента. Тук нещата явно опират до последното.

Не се гледа примерно амбицията и финансовата култура, а че си сухар, който не е готов да се набълбучи с кредити или да похарчи готови и наследени пари по някоя, която лети в облаците.

Изобщо има ли жена, която наистина може да си прави сметката и да разбира от “Не можем да си го позволим сега” без да те помисли за смотан или сухар?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 9f93dcf10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Хубаво правиш, че ги режеш. Такива изцоцат ли те мигом те захвърлят и търсят нови топли гащи. Като бълхите са. Единственото финансово измерение на парите за жените е в количеството им и начина им на паланджосване, а не на начина им на придобиване. Някой им е втълпил. че заради едната совалка трябва да ги носиш на ръце и да им купуваш памперсите.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 978dc059c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Това е масово разпространено. Но не мисля, че е само в БГ. Жените навсякъде използват мъжете да ги дундуркат по екскурзии, да им плащат ресторантите, кината и задължителните подаръци, които ѝ се полагат на "дамата".

Мисля, че до голяма степен го правят нарочно. Няма как да си толкова куха лейка, че да не осъзнаваш, че можеш да похарчиш толкова, с колкото разполагаш. Те много добре разбират това и поради тази причина използват мъжете. Реално ти затъваш (както казваш някои вземат дори кредите, за да угаждат на половинките си), докато тя си живее живота напълно безплатно.

А това, че си бил сухар и скучен е начин да те манипулират. Нищо повече. Пък ти ако се вържеш, вържеш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 29f06655da
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

3.   А ти че не вдъхващ никаква сигурност не го виждаш. Тая 20 годишна таратайка не е ли за смяна вече? Нямаш сигурна работа, нямаш сигурни доходи, но даваш съвети за чужди пари. "Не можем да си го позволим сега" - това убива всичко. Сякаш го казва някой 50 годишен чичо. Приятелките ми ще си гледат кефа, ще сменят коли и апатаменти с половинките си за по-добри, ще обикалят по света и у нас. А аз ще се мъкна в 20 годишна таратайка и ще чакам някакво по-добро време, което я дойде, я не, за да отида някъде. И утре ако някой дрогиран боклук ме помете с колата си животът ми ще е минал в чакане. Не, от младото, поколение никой не мисли като теб. Или се нагаждаш или изпадаш и дремеш сам.
ж, 22

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 242d789525
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Всяка жена иска екскурзии и такива.
Прав си и ти.
Аз преди работех за 600 лв и имах доста спестени пари, но и те изчезнаха. Сега взимам повечко, но имам и деца и мога да кажа че почти винаги не ми остават пари до към края на месеца.
Преди дрехите ми бяха втора употреба, сега нося нови и там харча повече.
Не съм търсила мъж със скъпа кола, да ми дава пари и т. н, ако искам почивка, събирам пари и отиваме.
Другия месец сме в Испания, аз съм платила изцяло почивката, ще ходим с мъжа ми. Той не си пада по тези неща, но веднъж на пет години съм го принудила да отидем. На 40г ще става, а още не е пътувал със самолет. Каза ми, че съм му развалила празниците, подарих му я за коледните празници. Някой хора не се радват на такива неща. Аз много обичам да пътувам, но не сме с еднакви интереси.
Не мисля, че една жена трябва да чака някой да и плаща нещо, може понякога някое кафе, но трябва да се стреми към независимост.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 0dc47e76f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Да ти кажа, не е толкова лесно да ти се отговори. Този феномен, който наблюдаваш се случва неслучайно. За съжаление, ако се върнем назад в историята, българите са живеели бедно през по-голямата част от живота си, нашите майки, баби, прабаби, как мислиш са живяли? С много лишения естествено.
Сега, в модерното време, по цял свят наблюдаваме подобрение на стандарта на живот сравнено с миналото (въпреки всичките инфлации, стагнации и тн). Това, което се случва е че сегашните 20-30 годишни живеят в модерното време, те не са на село да отглеждат реколта, пет деца и да ходят на полето. Те живеят в големия град. Светът се материализира все повече и всяка жена знае че между 20-30 години е златният й период. Всяка една ще иска да се възползва от този прозорец и да вземе най-доброто за себе си т. е. да, всичко звучи като една търговия и е точно такова. Защото след 30, каквото е намерила, това ще е. После ще е 'вързана' с дете вкъщи, и ще разчита на мъжа си поне за година, две и ще види екскурзии през крив макарон. Каквото успее да види до 30, това ще й е. Е, после като поотраснат децата, може и да попътува като стане на 45-50, но има един дълъг период на заземяване, а именно като стане майка и трябва да пести. Затова преди да се обвърже с деца и семейство, всяка 20-25 годишна ще иска да попътува, да се поглези, ако не се поглези тогава, то кога? Дали някой мъж ще я глези като е на 50 (не че няма такива примери), но схващаш идеята, нали?
За мъжете няма чак такъв златен период, те и на 35 са си ок да си хванат 25 годишна.
Казвам ти напълно безпристрастно причините да се случва
този феномен. Ти си прави изводите. За мен отговорът е че по-скоро това не са били твоите хора, защото сте имали различни разбирания за живота, а и може би сте били в различни етапи от живота си. Мисля че те са прави за себе си, както и ти за теб, и точно затова не сте си паснали. Не може да съдиш жените че искат да ги глезят докато са млади, те имат едни 10, даже да не кажа 5 години от живота си, в които да изтъргуват красотата и младостта си. После ги чакат тигани и памперси. Съжалявам
ако звуча цинично, ама да ти кажа, след много наблюдения по точно тази тема, буквално до този извод стигам. Никой не иска вече да живее скучен живот, защото миналите поколения достатъчно са били ограничени откъм всичко. Радвам се, прочитайки тази тема, че младите жени са вдигнали стандартите си. Не се живее само в кухнята и до печката.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 7fb3c25de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Браво, приятел! Следвай си приоритетите. Много добре се е получило, че си имал възможността да ги прецениш. Представи си, ако им беше угаждал, те щяха да са с теб само заради парите... даже и това не е сигурно.

Наистина има такова залитане, дават се луди пари за глупости – маникюри, микроблейдинг, козметика. Иначе свестни жени се срещат. Успех с намирането.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: e24c5b1c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Има.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: daf7b6645e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Бе много мислиш върху тези въпроси.
Не е луд този, дето яде баницата. Много ясно че няма да прави сметка на пари които няма, тя ти казва кво иска за да се сетиш, че трябва да и го подсигуриш.
Всичко това защото има много убитаци, които за едно ебане ще си дадат последните стотинки, да се забатачат в кредити, за да може любимата да се почувства някак важна.
А пък то днешните не се смятат за специални ако се държиш добре с тях, смята се за специална ако и купиш кола, ако я водиш на почивки. Те смятат че е достатъчно да са покрай теб, да ти пускат и това нещо е все едно работи работа и ти трябва да си плащаш.
Само не забравяй, че това не са точно отношения, защото ако се появи някой с повече екстри от теб, моментално ще се метне там. Пък да не говорим ако си в труден момент, смятай че няма да си човек.
Ама искахме демокрация и тя взе че дойде. И сега в общи линии всичкият негоден материал, който е мързелив, не му се работи, не иска да се напряга измисля схеми как трябвало да се държи един мъж, пък то вземе че верно се намерят такива балъци да им угаждат и те и за това искат, ако няма кой да плаща няма да има кой да иска.
И да, правилната тактика е, първите 2 години да не и угаждаш, дори да имаш много пари. Да я видиш как ще се държи в самота и лишения, за да знаеш дали тази жена един ден ще си гледа детето или ще го мята по баби и дядовци и най-вече, ще знаеш дали имаш Ангел до теб, или поредната обща мурва.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 396c9bfcb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторе има такива жени, лично познавам такава. Освен това е много амбициозна и работлива. Проблема е, че е много хитра и до голяма степен егоист и манипулаторка. Освен, което е тежък характер и като цяла властна. Сега е хванала една шматка да живеят на семейни начела с него, тя има дете от друг, обаче той няма деца и се грижи за нейното и нея, тя си къта нейните парички и си купува апартаменти и прави разни, , инвестиции, , лично нейни, а балъка кара цял живот 20 годишната таратайки и ходи със счупения телефон. И мен се опита да оплете, но номера не мина. Просто е много трудно да откриеш вече човек, с който да си пасвате и като финансова кулура и като възможности за изкарване на пари и в секса да е бомба и да е домакиня и майка и съпруга. Трябва големи компромиси вече за да не си сам.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 4927d6aba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Авторе, разсъждаваш правилно!

Просто не си срещнал все още своята жена, своята съпруга!

Тези не са били подходящи за теб.

А кога ще срещнеш подходящата - само Господ знае!

Аз примерно излизах на срещи с над 25-30 жени(в продължение на 10 години) докато намеря подходящата жена за своя съпруга.

А имам познати, при които първата им любов бе и последната: станаха семейство на 19 години и вече почти 40 години са заедно, имат деца, внуци...

Така, че
Продължаваш напред и си търси жена с близки до твоите възгледи, принципи, цели, приоритети! А такива вятърничави жени се научи да ги разпознаваш още на първите една- две срещи и прекратявай овреме отношения с тях!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 29f06655da
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   А защо реши, че жените с образование и престижна професия не изискват нищо от мъжете? Затова ли избра да си с лекарка, адвокат и мениджър? Защото в представите ти не трябва и няма да искат нищо. Мислиш "тя има пари да си плаща, значи от мен няма да иска нищо". Много си се надценил, именно образованите жени винаги ще изискват повече. Ако се насочиш към чистачки ще се радват на бричката ти. Като чета масово мъжете искате кротка, скромна, срамежлива - за да не ви иска нищо. Тоя филм обаче отдавна свърши. Не за първи път пишеш за бричката ти. Цяло чудо че някоя наборка на колата ти се е качила, ако питаш мен. Бъди сигурен че никой не харесва цициите. И ако не се промениш ще си останеш сам с фонда и активите за децата ти, които няма да имаш. Ти си решаваш, а времето лети. Скоро ще започнат да се чудят какво ти има и защо си сам на 40 и да те отбягват.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: c0635a15d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Имаш нереалистични очаквания, над 80% от жените са такива.
И не е луд този, който яде баницата... Защото ако не си ти ще е някой друг.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 8f0094c116
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Мода, кое те изненадва, свикнали са на готин живот, искат го веднага, явно не са за теб, тези жени, но да не ти пука, това е положението, нормално е човек да има изисквания към партньора си, да иска глезене, намери баланс, така ще откриеш някоя за теб жена и ще те харесва.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: c763b7b0f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Такива си си ги избрал, аз още на 22 почнах да инвестирам в злато, събирам пари и за жилище. Никой не ми помага финансово.
Ж25

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 32ef74ab11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Има!
Да си хванат по-заможен мъж...

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 6cc797160e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Животът толкова се е овълчил на тема пари, че само кръгъл глупак би теглил заеми и плащал екскурзии на някаква жена.

Един мъж е длъжен евентуално ако се стигне до семейство да се грижи за детето. Никой не е длъжен да влиза в ролята на банкомат, а и повярвай ми жените не уважават такива "щедри" пичове.

Момента, в който ти изхарчи парите и повече не може да й насмогнеш ще ти бие шута и ще се хване за следващия

Умните хора си пестят пари и си правят сметката, за да имат едно по-добро бъдеще, глупаците изпиват и изяждат всичко, "живеят за мига", а после са РОБИ и ДЛЪЖНИЦИ дето се молят всеки да ги

Вземе на работа и висят пред офисите за бърз кредит!

Т. Т.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 95fd85159b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Приятел, някой, без значение жена ли е, мъж ли, който не гледа какъв е човека, а гледа парите, колата и екскурзиите, за мен не е читав човек. И около мен имаше хора, които угаждаха на жените си, ходиха по екзотични места като Бали и пр., и накрая жените им изцоцнаха парите, взеха по някой апартамент и ги оставиха да плащат заемите.
Това е фейсбук-инстаграм културата, снимки от целия свят, екскурзии на чужда сметка, личната ми лекарка също ходи по екскурзии, но поне си ги плаща сама, защото има пари, а мъж няма.
№ 5, има нещо обективно в разсъжденията ти, но... една стойностна жена ще получи екскурзии и компромиси от някой мъж, даже на него да му чак толкова по вкуса, а повърхностните искат всичко ведната или в рамките на 5-10 г.
Авторът на темата го виждам и в себе си, той ще се изгради като личност и професионално и ще има пари, но ще се научи да си подбира жените, а много от тях ще пускат теми "искам и аз такъв мъж да ме води по екскурзии" или "харесвам го, но той не ми обръща внимание".
Аз доста малък, на 13-14 г. живях в чужбина със семейството ми, не бяха идеални условията, но още тогава видях Париж и Виена, Барселона и Флоренция, и т. н. И честно казано оттогава не съм излизал в чужбина, ако не се смята Гърция и Сърбия. Просто не ми е интересно. И мисля, че не бива да се прекалява, защото ситуацията в бъдещето въобще не е розова, в смисъл че ни чака тотална несигурност в икономически план, особено в демографския срив в България, застаряването на населението и опростачаването му. Може би преди 20-24 г. на един мой приятел баща му получи доста голяма сума пари, няколстотин хиляди евро от продажбата на един имот в софийско село, закупен в началото на 90-те години. Парите ги раздели с жена си и се разведоха, имота беше придобит по време на брака. Купи си един апартамент на бул. Сливница, една виличка край София, ремонтира си я, прокара й ток и един джип си купи за 20 000 лв., за да ходи на вилата. Другите пари ги хвърли по екскурзии, Китай, Великата китейска стена, Бразилия, Рио де Жанейро, Мексико и т. н. Всичко изхарчи. Миналата година почина. Преди това продаде и вилата на безценица, продаде и джипа. И като му гледах снимките от тия екзотични места си мислех, има ли смисъл от всички тези екскурзии и какъв е. Е хубаво, видял си интересни места, положителни емоции е имало, да. Но синът му живее с три деца в апратамент в Красна поляна, стар двустаен, е ремонтиран наистина, с разширен с още една стаичка за светка на кухнята. Ако бях на негово място щях да посторя една хубава къща някъде край София и да я оставя след себе си.
№ 3, младото поколение има други изисквания за стандарт на живот, но те не винаги са реалистични. Поинтересувай се, почети малко икономика, социология, политология, и история, мисля, че и те ще стигнеш до извода, че стандарта на живот отсега нататък ще пада, няма да се качва. Дисбаланса в света е огромен, а близо една трета от света живее с около 1 долар на ден брутен вътрешен продукт да глава от населението. А две трети от световния БВП отиват към САЩ и Западна Европа, в които живеят под 20 % от населението в света. В Европа населението намалаява, а в България още повече, а в обезлюдената територия ще дойде време, когато държавите няма да могат да контролират миграцията. В югоизточната част на Русия отдавна има заселени 20-30 млн. китайци в пограничните райони и никой не може да ги спре. Виждаш твоите приятелки сменят луксозни коли и апартаменти, ама кои са си ги купили със свои пари? И знаеш ли кой има пари в България и как бяха разпределени след 1989 по престъпен начин, или това удобно не те интересува, нали? По-важно е пазаруването в моловете, ексурзийката, Какао бийч, пълния стомах и кура в путката докрая?
За това кои коли са сигурни може да даваш мнение чак когато разглобиш половин двигател или поне със свои пари си купиш кола и си поддържаш сама. Аз имам коли на 20, 25 и над 30 години, ама някои от тях след 10 г. още ще са в движение, а петгодишния таралясник на тъпкача ти ще е отдавна в антоморгата, защото 90-те автомобилите се правиха от истинска стомана и качествени материали, а днешните за един дребен ремонт трябват 2000-3000 лв и разглобяване на половината кола, докато се получи достъп до агрегата за подмяна.
Авторе, ето тук прочетох следната тема, с идея за теб - фейсбук ссъс снимки от екзотични места, все едно си бил там, лъскав таралясник под наем, един път на заведение, ей такива като №3 после ги ебеш и ги разкарваш. Успех. Емо, 50 г.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 895029b424
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

19.   Добре си следваш приоритетите, но е хубаво жената да усеща, че все пак и тя е приоритет за теб.

Иначе излиза, че я ползват за секс, да сготви, да изчисти, да обгрижва, да дели сметките и.. като тегли чертата, май приоритетите, плановете и инвестициите на мъжа са на неин гръб. И няма партньор до себе си. И си е загубила времето. Обичайно такъв мъж като си изпълни целите, зарязва "пестеливата" и си намира друга, която никак не пести парите на мъжа. И изведнъж за нея почивките и подаръците не са проблем, не е нубно даже да си иска сама.

Как точно показваш на жената до себе си, че държиш на нея и си благодарен, че те е избрала точно теб от милион други мъже? Ако парите ти са по-важни от нея, защо си с нея? Не искаш ли сам да направиш нещо, сам да я зарадваш? Това са спомени, хубави споделени моменти, придобивки, които ти напомнят за човека. Не са само платени сметки.

Добре, за "почивки" няма време, но друго нищо ли не предлагаш насреща? Ако жената само на себе си ще разчита то значи сама е по-добре да си живее?

Важни са делата, не само думите. Конкретни действия, не безкрайни и досадни тиради какво трябвало да прави жената.

Сега си представи, че тези жени, с които си бил, са ти дъщери и си помисли дали искаш за тях мъж, който все пести от жена си, все има нещо по-важно от нея, все има други цели. Такъв мъж ли заслужава една жена?

А кредитите точно за почивки може и да са глупава идея. Но да правиш жената до себе си щастлива не значи "минаване", загуба и прочие. Пари се печелят. Но като се натрупат редица лоши впечатления от мъжа, вече не го виждаш сигурен и стабилен, нито се усещаш обичана и уважавана. Доста е унизително да си с такъв човек.

После ще се питате къде са истинските жени, защо сме "феминистки", "мъжемразки" и прочие глупости и едностранчивост. Защо много жени дълго отлагат сериозни връзки, бракове и раждане на дете. Помислете си добре какво искате. И просто ако не държите на една жена, не я лъжете и не ѝ губете времето.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: c54f371981
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Ясно е, че тук мненията ще се разделят в двете крайности между стиснатите мъже и меркантилните жени и всеки ще обвинява другия, че не е прав. Моето мнение няма да е крайно, а някъде по средата. Предполагам, че искаш честен отговор, а не просто някой да потвърди мнението ти.

Истината е някъде по средата. Че много жени са меркантилни, така е. Ама и ти ми идваш малко стиснат и ги разбирам жените. Не може да имаш възможност, а да караш 20-годишна кола. Това е крайност. Както е крайност да живееш на кредит над възможностите си, така е крайност да караш 20-годишна кола, при положение че имаш възможност за нещо малко по-хубаво. Не казвам да купиш чисто нова, но пак 20-год. Аз едно време бях като теб и в един момент разбрах, че не трябва само да се инвестира, а по-скоро да се балансира между инвестиции и стандарт. Защото живота си тече и човек има нужда и от леки глезотии, без да се прекалява разбира се. Иначе човек само бачка, инвестира и като се обърне е остарял, без да е живял. И после и милиони да е натрупал, кел файда. Живота е минал в лишения и инвестиции, а най-хубавите и млади години са отминали. Има нещо, за които си има време кога да ги направиш. Ако вчера си бил гладен, днес и да преядеш не е същото. Та

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 65590d6fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   От Автора, мерси за отговорите на всички. Всеки си има разбиранията и приоритетите, съгласен съм, но едно нещо не одобрявам - очакването всичко да става и да получаваме момента без зор и лишения.

Аз самият идвам от бедно семейство с баща прахосник и това поведение ме е отвратило. 20те си години голяма част съм инвестирал в себе си за да стигна добро ниво, не съм се лишавал и от излизания и ходения наляво надясно, но когато имаш визия за себе си и къде искаш да си след 5-10 години, не пръскаш излишни пари.

Ще дам няколко примера - събрал съм грубо едни 15000€, които нямаше да ги имам ако се правех на кавалер 100% от времето. С тези пари може да се вземе доста прилична кола, но предвид че живея под наем, по-резонно е да събера още толкова и да си взема жилище на кредит.

Както споменах и в началото - самонаето лице съм с професия, която изисква постоянно да инвестираш в себе си - курсове и материали, с които да работиш. Това Не е евтино. Особено ако искаш да си конкурентен и да вземаш добри пари.

Но тези мисли никоя, с която съм бил или пробвал, не ги вижда - гледа се къде живееш, какво караш, къде ходиш да почиваш. Като на интервю за работа. За съжаление профилът ми явно не отговоря: на квартира, 20 годишна кола и 2 ходения до Европа/България годишно не стигат. А за малките жестове не говорим: подаръчета, цветя и тн. Те дори не се гледат, смята се по дефолт, че си длъжен. Кавалерски отношения - ценяла ги е само една.

Та толкова за мен. Държа да подчертая, че не пия/пуша, тренирам и не съм някой мълчащ темерут. Явно не съм случил на човек, но днеска това ми е направило впечатление сред хората - липса на ясна визия с план за бъдещето. Бързи кредити/кредити от приятели - двама с подобни приятелки ми висят с малки суми. Някак очаква се да се наредят нещата магически и когато повдигна въпроса за плановете изглеждам странен/смешен.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: f3164e3118
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   С такива си се занимавал. Такива са ти критериите за жени. Някакви чалгапринцеси, с много лайкове и огромни фейк нокти. Рисувани вежди и силикон. Я продавачки, я касиерки, я сервитьорки. Защото работещите, скромни са ви скучни и противни.
Ако очакваш да намериш жена, която нищо няма да иска, а ще е доволна само на салам, ще има да си търсиш. Ганьо иска всичко евтинко. Кара трошка на 20 години, веднъж на 6 месеца ходи някъде, ама имал приоритети. Какви бе? Ти ако имаш дете, няма ли то да е приоритет? Как ще създадеш семейство? Приоритет трябва да ти е здравето и да намериш партньор. А не да бачкаш като вол и да броиш всяка стотинка. Уж си много богат, а караш кола почти твой набор. Това богатство ли е?
Нямали финансова култура. Тоест? То си личи кой няма. Разпадат ти се връзките, защото си стиснат и не си сериозен. Не може да се разчита на теб да издържаш семейство.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 32a5a74372
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   " Не може да имаш възможност, а да караш 20-годишна кола. Това е крайност. " - Не и ако е Лексус или Бентли.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: c54f371981
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   22, остави какво гледали жените. Ти трябва да си мъж и да имаш свое мнение. Но за твое добро е да осмислиш възгледите си. Намери баланса. Споделям мнението ти, че трябва и да се мисли за утре, но леко си залитнал в другата крайност. Аз бях като теб и ми трябваха години да го осъзная. Човек когато живее с такива съзнание вечно да пести, някак затваря съзнанието си как да си увеличи дохода и става един такъв емоционално скован. Когато се научиш да се възнаграждаваш с мярка, съзнанието ти се отваря и без да искаш намираш начини да си увеличиш дохода, да де развиваш, ограждаш с по-позитивни хора и по-малко меркантилни между другото. Не го казвам случайно, а от личен опит. Точно защото си де вкопчил в пестенето привличаш меркантилни жени. Съмнявам се да ме разбереш, но дано поне съм писал семенцето в съзнанието ти, пък някой дам ще стигнеш до тия изводи, когато си готов за тях.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 184d71adb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   22, с моята 20-годишна кола най-вероятно ще те подмина на магистралата като малка гара :-) Човекът ясно е написал какви са му приоритетите, никъде не споменава какво би харчил за детето си. За мен разсъждава съвсем правилно, спестява, инвестира в развитието си, за да може да изкарва повече и да гледа семейство, щото жилището е важна част.
Ама не, дай да харчи смело по кифли, белким му върже някоя :-)

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: d4b47eab12
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Номер 3.
Точно там. е проблема - къде са ходили твоите приятелки и че ти не си ходила там. Нищо оригинално. Трябва да сме като другите, че и да ги задминаваме за да де чувстваме важни.
Виждал съм жени като теб. Отиват някъде, снимат се пред забележителност, веднага отиват към следващата и там се снимат, после сядат в ресторанта и скучаят. Никакъв реален интерес към конкретното мясно, просто да се разпишат и те, че да се знае че са били там. После хвалби, хвалби. Ама ако ги питаш нещо сериозно, дори само какво са видели, да го опишат - щурчета, черна дупка...
Присъствал съм (неволно) на такива "ходения", така че знам как е.
Между другото сигурността ти как я разбираш - харчене на пари по нови автомобили, кредити за апартаменти, чуденки как да свържеш двата края, щот разходите големи?
Докато се чудиш как да се наживееш и той живота минал. И никаква следа няма да остане от теб. Развяваш се и прахосваш и нищо смислено не правиш. Като станеш на 40 и се обърнеш назад - нищо, само 10на котки и сама в малък апартамент, който дори не е твой....

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 95fd85159b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Аз съм № 18.
Казвам го пак и за жените, и за мъжете.
Нямало сигурност, защото бил стиснат. Няма сигурност с мъж, който се простира над възможностите си и тегли бързи кредити. Щото после на него ще звънят мутрите да връща парите с 80% лихва.
Не можело да кара 20 г. кола. Нека тези, които го твърдят да дадат пример за читава по-нова кола, цените на такива и стойността за поддръжката.
В днешно време има едни нови идеи, идващи от някои среди, че притежаването на автомобил даже е отживелица и в бъдеще лични автомобили нямало да има. Всичко под наем.
Към хората на възраст до около 25-30 г, да ви кажа, ако майките ви са гледали навремето каква кола кара баща ви, преди да си разтворят краката, повечето от вас нямаше да са родени.
Сега като си погледнах талона на колата, гледам че тази година става на 21 г. какъв ужас, представяте ли. Какъв срам само е да седнеш в тази кола. Пълен боклук. Иначе япон джип. Огромни проблеми имам с него. Миналия месец ми изгоря една дясната къса светлина. Обаче не мога да разбера, щото няма лампа на таблото да ми светне. компютъра й е прост пентиум на тая кола, дееба майка й. Пък и само с един фар силно светят, хем на най-ниската позиция са, пък като ги вдигна на слредна ми примигват, че ги заслепявам. Пък не са ксенони. Какво напредничаво мислене са имали жълтите преди 20 г., да сложат електрически фарове преди цели 21 г. Ми то тогава и интернета не е бил още измислен, бе. Интернета е измислен, когато 20 г. кифла за пръв път си е направила фейсбук профил.
Който иска да си купува новите еднодневки на лизинг, докато я изплати плюс поддръжката, тя е платена двойно.
Гледам едни мои познати от малък град, и мъжа и жената имат коли, продали ги, купили си една по-нова. Идват един път в София с влака. Питам кво стана с колата, ами няма пари за гориво. Дали и 1000 лв. за ремонт на глава, че гарнитурата изпускала. Какви 1000 лв, кво чудо, тоя ремонт принципно е 200 лв. за труда най-много, шлайфа на главата да 40 лв, 50 да е, гарнитурата още толкова и новите болтове още 50, та най-много 350 да излезе, а защо е 1000, ще питате, ами защото на новите бракми трябва понякога да раглобиш половината кола, за да почнеш да работиш по същество.
Не знам защо някои си мислят, че като имаш пари, колкото изкараш, толкоз трябва и да харчиш. Имам едно усещане, че масата не осъзнава днешната реалност. Благата са ограничени, е написал бащата на капитализма Адам Смит преди 250 г. , и то по време, когато още целия свят не е бил напълно проучен. Вие, хората с лъскавите коли и ексурзиите в главите схващате ли, че на по-малко от 1000 км от нас се война и загиват много хора, за РЕСУРСИ. Ресурс е земята, защото носи пари, ресурс е водата, ресурс е всичко, което идва от природата.
Преди време си купих книгата на Робърт Кийосаки, за финансовата култура. Защо тя не се изучава в училищата? Защото е по-целесъобразно системата да подготвя роби, които да работят на заплата, отколкото хора, които да мислят за бъдещето си, да инвестират в него. И авторът е достигнал до това ниво, а го обвиняват, че бил безотговорен, стиснат и не можел да издържа семейство. На не си мислите, че е случайна тенденцията вече почти да не можеш със среден и дребен бизнес да се издържаш и да печелиш. Не, целенасочена е, това е изкривяване на пазарната среда чрез законови регулации. Между другото през 90-те години мутрите изпълниха точно тая функция, да се възпрепятства развитието на дребния и среден бизнес. Само че те мислеха, че работят за себе, а техните работодатели бяха на друго мнение. Изпълниха си задачите съвестно, но напълниха гробищата след това, а целия бизнес в Бг стана "едър".
За мен безотговорност е да не мислиш за бъдещето, да живееш ден за ден, да харчиш чужди пари или кредити, и да работиш за една заплата, от която да харчиш всичко.
И така нататък.
А за ексКУРзия какво се брои, само Дубай и Бали?
На Витоша, сигурно само простаците ходят.
До ПрееБанско екскурзия ли е?
А до хижа Безбог?
Пътувания, ОК, но не с кредити. И аз съм излизъл почти всяка събота и неделя извън София, Нова година задължително, съгласен съм, хубаво е, но не може да е вечно смисъл на живота.
Айде, стига толкова за днес.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 92218fb942
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   В България - надали ще намериш такава жена, особено под 35-40... Нашите родни моми попиха избирателно феминизма - да си правят каквото искат, да не се женят и правят деца докато са млади. Ама ако може, преди 35 някой да ги забавлява постоянно за негова сметка, а след 35 да се грижи за тях финансово, да им домакинства и вкъщи ако може. И дори всичко да им угодиш, пак ще са недоволни и ще пишат в сподели - нема любов...

В категорията 35 , все пак няма как да не попаднеш и на финансово стабилни жени, дори и да са рядкост. Но така както го искаш, хем да са на 20, хем да не искат батка с БМВ да ги разтиква нон стоп по почивки и заведения... няма да ти се получи. На твое място бих се ориентирал към по-зрели И УСПЕШНИ жени.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 396c9bfcb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Виж сега пич. Я вземи смени таргета тип жени. Бас ловя, че тичаш след разни натокани кифльоци. На такива мама им е е промила мозъчето, че ако мъжът не я води по почивки всеки месец и не кара топ тупалка за 200 бона, той не е мъж за нея и да си търси някой, който може да и осигури това. Я се насочи към по обикновенни жени от село дето не ходи с оголения пъп и дънки смъкнати до върха на сливата и. Дето няма екстеншани и татуси пт горе до долу. Хич дори няма да ти гледа въобще имаш ли кола и да ти вади очите за почивки. Такава е съпругата ми. Когато я взех карах 20 годишна таратайка и дори нямах пари за бензин. Много пъти сме ходили и пеша заедно. И сега карам 20 годишна таратайка, и жена ми даже и се кефи. Няма финансова култутра, смисъл не разбира от инвестиции, но не ни харчи безразборно парите пич. Като влезнем в магазина да си избира обувки си взима най-ефтините, дори и тях не иска да си вземе, защото знае, че искаме да си купим наш собствен дом, а за да го направим с две обикновенни заплати ще трябва адски много лишения. Знае, че за да си позволим един път в година море, ще трябва да се лиши от да ходи на фризьор и така.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 6bde54ce52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Финансовите въпроси се обсъждат след брака. Преди брака никой не може да ти държи сметка защо си позволяваш това или онова. Като са ходили на почивка и те трябва да имат собствен бюджет.
Жена съм и у дома аз съм човекът, който възпира кредитите. Никога не съм теглила потребителски кредит, за да задоволявам някакъв свой каприз - разкрасителни процедури, разточителство за дрехи, висене по фризьорски салони и маникюристи.
Спестявам, задължително! Никога не харча повече, отколкото изкарвам, не ламтя за скъпи предмети и марки.
Може да ви се стори откачено, но никак не обичам да давам пари за фризьор.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 0dc47e76f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   " Ако вчера си бил гладен, днес и да преядеш не е същото"

Много ми хареса коментара на номер 20 и особено горния цитат. Много е философски. За всяко нещо си има своето време. Може би е трудно да го разбере автора, защото е още млад, но ако помисли над същите неща след 10-20 години, най-вероятно ще съжалява за пропуснатите спомени. Хората, които чакат някога някога да се случи нещо, обикновено си остават с чакането. Това е нещо, което и аз съм осъзнала и знам че няма гаранция че след 5 години ще мога да ида в Италия или Сингапур, защото нямам гаранция за деня, в който ще си отида от този свят. Ако имам възможност да го направя сега, ще го направя сега, и ще знам че докато съм живяла, то съм живяла пълноценно. Ако не мога да си позволя да ида в Сингапур, ще отида в Италия. Все пак в Европа живеем. Пари се изкарват, нали и без това ще трябва да работим през целия си живот докато не умрем един ден.
И аз смятам че автора явно изпада в крайности и даже в избора си на жени, явно излиза с неподходящи (бедни работещи като касиерки и тн) въпреки че имам спомен че каза че са с професии (не мога да върна назад да видя в момента).
То каквито и да са, не искам да звучи като обида към касиерките. Идеята ми е че с професия или не, мъжете обикновено гледат качествата на жената повече, а при жените се гледа повече професията (естествен процес на човека, за създаване и отглеждане на потомство). Колкото и да отричате, това в естественият ход на човечеството, жената отглежда поколението, създава дома и уюта, а мъжа се грижи за финансите. Целият разпадна тази формула се случва заради това че поколение или не се отглежда изобщо, или е едно самичко дете, а не като преди по 3-4, и домашния уют вече не значи това, което е било преди (както е сега готови храни и прочие), и така нито жената, нито мъжът изпълняват адекватно своите функции.
Една двойка трябва да си попътува и полюбува един на друг преди са си създадат децата, защото после всичките финанси ще са за децата и тогава ще им е по-трудно да се глезят с каквото и да е поне едни пет години. Ако не се глезят докато са млади, то тези моменти ще са безвъзвратно пропуснати.

Само че ако ги сменяте на по седмица-две, и разни жени искат да ви използват за еднократна екскурзия, то тогава разбирам защо е пусната тази тема. В крайна сметка става въпрос за истинска връзка. Ако можете да изградите такава, естествено че ще трябва да се грижите за жената до себе си, и да я глезите, нали идеите ви са да бъдете семейство някой ден. Но ако се
усеща че нямате сериозни намерения едни към други, естествено че някакви безразсъдни разходи са неуместни. То тези неща се усещат. Само че гледайте да не изпуснете качествената жена заради тази предпазлива стиснатост.
И все пак не мисля че някой казва да се пилее безразсъдно или да се теглят кредити за глупости. Това не значи обаче да се свивате от всичко и да живеете в капсула. Всеки има различно възприятие кое е уместно, но все пак има някакво стандартно определение, и минималното е една почивка лятото, и една зимата. Колко почивни дни има все пак в годината? В крайна сметка, ако на приятелката ви не й стига това, ами ще съберете някой понеделник и ще идете за три дни в един междинен период пак някъде, и ето, ще станат три ходения. Може и 4. Една почивка през юли, едно 3-дневно през септември, едно 3-дневно през ноември, декември - Коледно пътуване и дотам. Съмнявам се че всичките жени искат всяка седмица да са някъде, а и как изобщо ще могат да си позволят времето като и те са на работа? Освен ако не излизате с безработни златотърсачки, не виждам логиката да има такива жени, аз лично не познавам такива. Чудно ми е къде ги срещате такива? ! Затова имам чувството че авторът е преувеличил и вижда нещата много крайно. Честно казано докато пиша това се чудя и гореспоменатите жени дали изобщо са искали чак такива нереалистични неща, каквито описва автора. Не знам, много на крайности ми се струва този тип мислене...

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 6cc797160e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   20, комплексът с колата го има основно в България и какво като е 20 годишна колата?

Моята кола е над 20 години, но с хубав двигател, удобна, бърза и евтина за поддръжка. За какъв вид комплекс ми е нещо, което ще ми троши джоба всеки месец?

И сега шок... В други активи имам над 200 000 евро. И... Карам кола над повече от 20 години..

Повечето вече дава културен шок вида им, Ами ако бях казал, че съм с колело или Ел. Тротинетка сигурно щяха да ме гледат като извънземно??

Просто банките наистина започнаха да раздават кредити и лизинги на поразия и затова разни 20-25 годишни "инвеститори" мятат по 15 хиляди евро за кола, все едно са отишли да си купят зрънчо от магазина.

С 15 хиляди евро ще си оправиш живота за поне няколко години напред ако имаш акъл, а за тия няколко години кола за 15 хиляди евро вече ще е паднала на 8.

Разбираш ли разликата. Само пълни финансови недоразумения си купуват нови и скъпи коли.

С 15 к евро няколко години ще си гледаш детето(ако имаш такова), ще ходиш на семинари, учиш езици, караш курсове и ще си повишиш стойността като човек.

С колата те чакат ремонти, данъци, гориво, гуми, масла и ядове. 15к за няколко години ще набъбнат двойно.

И ти само, за да си гъзар на Слънчака и да пускаш сториха отвътре как бумти чалга. Ами на мен такова поведение не ми изглежда нито умно, нито 'гъзарско', а примитивно и селско.

Както и да е, балъците нека си купуват чисто нови коли и да водят жените по почивки и ресторанти.. после вместо да работят и живеят както те искат, ще се молят по интервюта за работа кой да ги наеме, защото всеки месец ги чакат няколко вноски по кредити.. хората с повече от 2 грама акъл не се хващаме на въдицата и играта с лъскавата колаи и избиването на комплекси

----- - -

Авторе; аз лично от години съм възприел следната схема: за жени и приятели(излизания и забавления) имам строго фиксирани месечен бюджет, който е да речем около 5% от общия ми доход.

Гледам да не прекрачвам този праг, макар, че се случва. Понякога пък не ги достигам и тези 5% и тогава обикновено взимам някакви дребни подаръци и неща, които да влязат в употреба по-късно.

Имам една специална голяма кутия у нас, в която държа такива неща - имам парфюми, гривнички, хубаво вино - въобще неща, с които мога да зарадвам някоя жена или да си направим хубава вечеря без да й ходя по гайдата и да се съобразявам със стереотипи, харчене и т. н.

В този смисъл: хубаво в да заделя по някой лев, но не оставяй някоя да ти мрънка или да те използва за банкомат, защото така е решила

Т. Т.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 6cc797160e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   31: няма гаранция, кога ще си отидем за това нека ходим по екскурзии и да живеем тук и сега. Това е твоята теза и я разбирам перфектно, защото страшно хора мислят по същия начин.

Но в факт, че повечето хора (над 80%) ще живеят/живеят поне до 70 годишни и от това какво са правили през 20 и 30те си години зависи целият им останал живот(тоест кажи речи половината)

Така че по същия начин аз мога да кажа :

Ако на 20 и 30 изхарчиш, изядеш и изпиеш всичко :

- няма гаранция, че и на 70 ще имаш собствен дом
- няма гаранция, че ще може да си погасяваш кредита

- няма гаранция, че ще имаш някакви заделени пари и няма да ти се налага да продаваш картофи на пътя за допълнителен доход(за съжаление често срещана картинка в БГ! )

Така че за всичко може да се каже 'няма гаранция'. А моите наблюдения до тук в живота са, че тия които като бяха на по 18-20 ходеха всяка седмица по купони, на почивки, харчиха като обезумели, сега на по 30-35 са обикновени бачкатори, а тия дето учеха висше, ходеха на курсове по езици, спестяваха и си правеха сметката сега са на светлинни години напред.

Може и моят опит да е изолиран и да бъркам - не знам, просто аз така ги виждам нещата. Не познавам нито един, който като млад да е бил хаймана и прахосник и на 45-50 да е имал стабилен, добре уреден живот.

Т. Т.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 8f0094c116
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Коментарът на номер 31 е точен.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 8ad31027aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Имал бил връзка с тях. А сложи ли пръстен на някоя? Ти не си им никакъв. Защо те да мислят за твоите финанси и твоето личностно развитие? Като станете семейство с някоя, тогава тя ще прави компромиси и жертви за по-доброто ви бъдеще. Преди това има само твое бъдеще и нейно бъдеще. И ти как по-точно ще си ѝ интересен като си фокусиран върху себе си, твоите лични финанси, твоята лична кариера? Как тя е част от това и защо трябва да ѝ е интересно?

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: f3164e3118
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   25 от 22
Какви приоритети има? Самонает на 30? Събрал сума, но не ги влага във фирма. Реално нищо не гради. Хвърля средства за курсове, което е труд на други хора. Не негов. Хвърля пари в една бездна без да съгражда. Кара кола на 20 години, защото е стиснат. Ходи веднъж на 6 месеца на почивка, защото е стиснат. Парите са и да се харчат, не да ги трупа и да чака подходящото време. И като семеен ще е такъв-стиснат работохолик. Не е подходящ партньор.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 28e9f97c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   "Събрал сума, но не ги влага във фирма. " - Що за идиот ще си, че да си вложиш собствените пари във фирма?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 25a5a2bf06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   От 7. Всички говорите за сухите схеми, , притежание, пари!
Ако си живеел скромно, загубен живот, ако си живял широко, голям рай и всякакви вариации.
Никой обаче не пише, че става дума за отношения на хора с хора и не случайно, акцента е сменен в този сложен свят, точно защото лутаницата идва от това, че пак всички са горе долу на едно ниво както преди години, но разликата е в социалните мрежи, че можеш да видиш как някой се скъсва да живее безотговорно, кара нова кола, обаче примерно живее в мръсна панелка, пък други събират, защото в това виждат смисъл. И общото между всички хора е, че се правят на щастливи, с не са, ако бяха нямаше да има такива форуми.
Въпросът е че и едното и другото е без значение, защото ще умрем. Дали ще си с нова кола, дали ще обикаляш света, или обратното, няма значение.

Въпросът е че реално, всеки който пожелае, може да отиде където иска, не е проблем. Всеки ако поиска, може да се лиши от едно и примерно да си купи нова кола на лизинг, общото е че хората имат достатъчно и това реално не са кой знае колко скъпи неща, просто са прироритетно и едното е за другото.
Кое е нещото обаче, което струва повече от всичко казано? Да си имаш някой, който се бори заедно с теб, който обичаш и му се възхищаваш че и той те обича, въпреки че е имал избор и е можело да избере други гора, но все пак сте заедно в безпаричие или в охота.
Да ама повечето хора го нямат, защото така са си го направили от бързане, гонене на мечти, пък не са имали време да установят такива отношения, защото при такива се изисква сила в трудните моменти, търпение и тн.

И е трудно и непосилно, защото както някои отбелязаха, няма как да я виждаш че е сменила сумати мъже, че все е търсила паралии, все е гледала интереса, пък ти глупаво да очакваш че баш с теб ще е различно. Пък тя превърта всичко в интереси че ако я уважаваш и искаш да е до теб, ще трябва да правиш това и онова за нея. Дори да имаш възможност, защо ти е по дяволите човек, който разсъждава така. Защо му е на някой подвижен калкулатор. Реално най-хубавите и скъпи неща са без пари. Можем да си позволим всичко и то да е качествено, но не можем да си позволим качествен човек до себе си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 8e86d740b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Истината е, че един мъж трябва да отсява женската простащина.
Не случайно такива неща се споделят сред близки хора за да знаеш кой какво покритие има и как би реагирал.
Тук от четящите жени, оставам с впечатлението че всички са женени за уникално богати красавци и всяка седмица са минимум в Швейцария или Монако.
Само че като човек познаващ много богати хора, ще кажа че нещата не са точно така. Хората с пари нямат време, имат бизнеси, а само човек имащ такъв знае, какви усилия и компромиси прави със себе си за да се закрепиш или развиваш такъв.
Така че от описаното виждам някакви въздухарки, тип мис силикон или други подобни изчадия, решили на гол гъз, че някой ще им оправи живота само защото могат да се надупят.
Че защо един мъж да прави това? Необразовани, глупави, мислещи си че чифт цици или устни ги правят някак различни от другите. Не, нищо подобно. Една жена я прави различна отношението, ама това е дълга тема, непонятна за нашите ширини, даваш, взимаш, тук това е важно. Ама то не е и толкова просто, за да стигнеш до изводи трябват много други неща преди това, за да можеш да се жертваш за някой, безусловно и в трудно време и чак след това следват хубавите неща.
А БГ масовката е да срещнеш жена, която има хиляди връзки, посетила е точно както иска чужбината и очакваща, че ти ще и подсигуриш този стандарт. Защо да го правя? Защото преди мен е имала хиляди връзки, защото като и видиш бившите, ти иде да се изповръщаш или защото такива говорят много, но реално виждаш че са въздух под налягане. Какво ще ми даде тази жена, та чак да си позволява да ми каже как да живея, как би следвало да се държа с нея и какъв начин на жиовт би имало смисъл.
А то виждаш, че такива все на едни попадат и все после ревът че нещо не им достига. Такава жена може да омотае само някой много млад и наивен, някой, който изглежда трагично, но все пак идеята е да има пари, за да я води там, където ще е по-малко нещастна.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 6616e79b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   До 35.
Така е, след пръстена е общо. И преди това изобщо не ме интересува къде иска да ходи, какво иска да получи и за какво ще се бори, ако може сама да си го позволи добре, ако чака аз да и го плащам никакъв шанс.
Какво може да ми преложи една жена? Външност? Да всеки харесва красивите жени, то за това повечето инвенстират предимно там, но колкото и да е красива, ако знам а то ще знам и ще разбера, че са я разхождали какви ли не, тя вече губи стойност и хич не ми пука кой ще я опъва, щом не е могла да се спре на първия, втория или третия. Само слаб мъж ще се задоволи с общата, дето са я гаврили всякакви нерези.
Мъжете си станаха самодостатъчни, не ни е нужно да имаме домакиня, можем да ядем навсякъде, когато поискаме. Не ни е нужна чистачка, не ни трябва някой да ни дондурка. Какво остана? Искаме някоя, която ще е до нас в трудните моменти, защото всеки ги има. Само че като имаш насреща някоя само с изисквания, пък виждаш че е неспособна да гледа сама себе си, въпреки че е много устата, какво остава тя да е в помощ на някой, до сега не е била, сега ще бъде.
Та остави философските познай пари. Читавите жени ги взимат от рано и да, гледат ги като писани яйца, защото не са много. Тези които са читави в по-напреднала възраст често да затворени и е трудно да ги срещнеш и да излезеш комуникация с тях от нищото. Всичкото друго е общо и там са баш най-големите претенции, защото тя си казва “ така и така ме ръбят постоянно, поне да имам полза от това”, ама малко читави мъже ще искат общото за повече от вечер.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 0c0e75db87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   Аз съм мъж на 45, женен от 22 години. Произхождам от семейство на разведени родители и живеех през 90-те години в голяма бедност с майка си. Историята на съпругата ми е много подобна. Когато се срещнахме през началото на века, аз учех за инженер, а тя за икономист. И двамата бяхме без пукната пара, като даже тя беше доста “по-богата” защото работеше докато учеше. В първите 1-2 години от връзката ни, основно тя ни издържаше. В момента имаме 3 апартамента, закупени и изплатени с наши лични усилия, без каквато и да е помощ от никого. И двамата караме чисто нови автомобили. Ходим на почивка или екскурзия където решим по света 2-3 пъти годишно. Имаме и едно дете :)
Казах горното не за да се хваля, а за да изразя нашата философия за живота. А тя е - взаимно израстване. Когато се запознахме, и двамата нямахме нищо, но явно в лицето на другия сме успели да видим човека, с когото си струва да изживеем живота си. Видели сме взаимния си потенциал, който с годините успешно развихме в едно добро семейство.
Ако тя си беше казала - как да се хвана с този бедняк, който не може на мен да осигури стабилност, а камо ли на бъдещите ни деца…ами просто щеше да ме подмине в търсене на някой “по-перспективен”, от чиито готови ресурси да се възползва, за да се почувства “сигурна и обгрижена”, без да е положила никакво усилие.
На никого не натрапвам мнението си, но мен лично е притеснителна съвременната тенденция за живот с минимум усилия. Както авторът е забелязал, а и от мои лични наблюдения, много представителки на нежния пол са с нагласата, че мъжът в техния живот трябва да им предостави всичко и веднага, за да има шанс дори да го забележат. Срещал съм подобно мислене дори и сред жени с хубави професии и добри доходи. Те не търсят някой, с когото да се обичат, и с когото да прекарат щастливо живота си, а някой, който да ги “надцака” с финансови възможности и да им осигури “стандарт”.
Естествено, както и по-горе беше споменато, никой не харесва и обратния полюс - стиснати мъже, които постоянно мислят как да им излезе по-евтино и как да не се минат, ако си позволят да отидат някъде с жената до себе си или да й направят подарък.
За мен истината е в любовта и взаимната подкрепа в една двойка. И двамата трябва да се научат да разчитат един на друг в богатство и бедност. Така разбирам аз нормалните човешки взаимоотношения.
Пожелавам на авторът да намери своята жена, с която да е щастлив и която да го обича и оцени, такъв какъвто е.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 966048b132
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   №42 ти си щастлив човек, не заради апартаментие и колите, а затова, че с тази жена си намерил разбиране, и стимул за развитие и израстване. Както и тя с теб. И тя е достойна за уважение, защото е 1 на 100. Предай и го, моля те. Аз за съжаление не можах да попадна досега на такава. Емо, 50 г.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 339e7476bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Свали критериите. Естествено, че лекарка и адвокатка ще имат изисквания. Една жена не търпи, ама при никакви положения, освен ако не е грозна, мъжът да е под нейното ниво. Ако е касиерка, ще иска началник склад. Ако е медицинска сестра, ще търси доктор. Схващаш идеята. Е, разбира се, пълно е и с готованки, тъпи и прости, които пълнят пазвата със силикон и чакат да закачат някой бизнесмен. Бизнесмените от селски тип това и търсят, както се казва за всеки влак си има пътници. Не казваш какво точно работиш, предполагам нещо с ръчен труд, защото говориш за материали. Не върви да се хванеш с някоя на по-високо ниво, завършила магистратура. И не става дума само за екскурзии и т. н. Става въпрос какъв социален статус ще донесеш на жената. Това е важно, господа, запомнете го!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: be7fccb3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Ако тя вижда в теб Мъжа и си представя бъдещето с теб, няма да ѝ пука каква кола караш. Стига да ѝ показваш, че се интересуваш от нея и нещата, които са важни за нея, по други начини, ще те разбере, ако не си на разположение за някоя ваканция, и няма да има очакване да плащаш за всичко. Бившите ти явно не са те виждали като потенциален съпруг.

Професиите и образованието им нямат общо, освен ако действително нямате разминавания в интересите. Тоест, ако ти въобще нямаш академична насоченост, не се интересуваш от наука, литература, изкуство, политика и други сфери, към които те имат интерес, това е вероятно да е фактор. Моментните ти доходи са без значение. От основно значение са потенциалът, който те виждат в теб, не само финансов, но и като партньор и баща, ако искат деца, и отношението ти към тях.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: c6601944ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   До 42. Историята ти само показва, че стойностни отношения могат да бъдат приложени само от хора, които са видели големи гадости в живота си, от там знаят какво искат. От всичко случило ти се, организмът ти работи заедно с мозъка и от там при проблем се мобилизираш и го решаваш и отношенията ти с друг такъв човек стават още по-силни.

Докато тези, които цял живот са расли в саксия имат съвсем друг вид ценности. За тях уникални отношения са когато станат без усилия, без да се борят и всичко става защото на тях им се полага. При трудност решават че е дошъл краят на тези отношения, просто защото tilt-ва и знае че заслужава само хубавото и че не си струва да изпитва затруднения, да се мъчи.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 1c2b1914ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Да има но тя не е за теб!
Вземи си някоя да изиска като теб.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: b81e31b1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Не знам дали има точно такива жени, но аз съм мъж на 32 години и не намирам никакви досега, освен за приятелство, но и приятелсво не се задържа дълго. Е аз поне знам как да си управлявам финансите и да направя така, че парите да работят за мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker