Само аз не съм поканена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Само аз не съм поканена
преди: 2 месеца, 19 дни, прочетена 917 пъти
Здравейте. Не бих го нарекла проблем, но все пак съм в малко кофти ситуация и ви моля за съвет - как да постъпя?
В компанията ми приятели сме около 10 човека. Едно от момичетата има рожден ден и в момента го празнува. Всички от компанията ни са поканени, само не и аз...
С това момиче никога не сме имали конфликт, разбираме се.
Не сме супер близки и нямаше да има проблем за мен, ако някои от компанията ни са поканени, а други не и аз съм от тях. Но ВСИЧКИ са поканени - без мен. И не, не ме е забравила, напълно съзнателно е. Аз на моите рождени дни също не съм я канила, но това е било защото не съм ги празнувала. Ако ги бях празнувала и ако бях поканила всички останали, щях да поканя и нея.
Чувствам се изключена и нежелана - каквато съм, явно.
Ами за другите от компанията? Защо не казаха нищо? Няма как да не са забелязали, че само мен ме няма в списъка с поканените (имат общ чат). Как един човек не каза нещо? На никого ли не му пука, на никого ли не му се струва, че е нечестно?
Не съдя момичето! Това е нейния рожден ден и има право да кани когото пожелае. Но просто няма как да не взема лично, като от всички, само мен не е поканила.
Голям човек съм, не искам да се сърдя за глупости и да правя драми. Но също така ми е доста унизително.
Знам, че няма смисъл да я питам защо не ме е поканила, отговора е ясен - просто не е искала. Имам ли право да й се сърдя? А на останалите, че не са казали нищо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 3504a64dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Ами така е, като не каниш не те и канят. В този свят има реципрочност и резултат. Разбери, че Вселената се крепи на един баланс на ръба на бръснача и всяко наше действие или бездействия ни бута в определена посока. Всяка наша мисъл утре ще даде плод. Твоята приятелка не се интересува дали си празнуваш или не рождените дни, тя просто вижда, че не я каниш и това е предостатъчно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 81aba34bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Може някой да те е предпазил от тях и за това да не са те поканили рожденничката също може да не знае причината защо не са те поканили, но според мене някой те е предпазил от тях и затова не са те поканили радвай се че те канят само тези които няма да ти причинят щета след като не са те поканили следователно някой от присъстващите може да ти причини щета и невидима сили са те предпазили от това да те поканят което е радост за теб защотото все още си си цяла не са откраднали нищо от теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: ec0f255e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Хем казваш че си голям човек и не можеш да се сърдиш, хем питаш дали имаш право да се сърдиш.

Всичко си е на мястото в този живот. Ти не си особенно умна, от там се буташ в компании. Това е най-глупавия начин да си загубиш времето. 10 човека намерили се по нещастие, обикалящи заведения чакащи някой да ги забележи. И същевременно това е загуба на време. Някакви безделници ходещи тук там, чакайки да стане мега яко, пък то все не става.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 5f3ec2ea59
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Голяма драма. Унизена била. Нечестно било. Да, на никой не му пука за теб. Сърди се на ВСИЧКИ и целият свят, ако щеш. Ако си такава каквото се представи тук, аз те приемам за кофти човек, правещ кофти ситуации и никога нямаше едно здрасти да ти кажа, да не си помислиш нещо я.

Не се опитвайте да разберете жените! Само жените се разбират една друга и затова се мразят!

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: b7e5c909d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Казваш, чи си "голям човек", но колко?
Десет души и всичките приятели - няма. Някаква компания сте, но няма да трае дълго.
Не споменаваш колко от компанията са от женски пол, колко от мъжки и има ли баланс, или преобладават едните.
Не разбирам, ак можеш да очакваш, че някой трябва да се застъпи за теб и да настоява да те покани рожденичката.
Дори и да са забелязали, че не те кани, не е уместно някой да й напомня или да настоява да те покани.
Причините може да са много. Да не те чувства достатъчно близка. Ако си хубава, да не я засенчиш например.
Да има комплекси, например да е плоска, а ти да имаш женствен бюст, да е пълна, а ти - слаба, да иманякакъв дефект във външността, който ти нямаш - криви крака, широк ханш, рядка коса, лоша кожа и тн. и не иска. Може и някой да злослови срещу теб и да я настройва.
Не живей с илюзии, няма близко приятелство между толкова много хора. В една такава компания със сигурност има близки приятели, но те са по двойки..
Отделно, ако става дума за празнуване тип escape room или друго място, където има изискване за бройка, може да е поканила външни за компанията хора - други приятели, сестра, брат и да празнува с тези, които са и по-близки. Все пак всички тези празници струват скъпо.
Ти не празнуваш рождения си ден, но ако другите са празнували и са я канили, може и просто да връща жеста.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: f92d9031ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Май си си отговорила:

"Аз на моите рождени дни също не съм я канила"

Забрави всичките си оправдания след "но"... Другите не ги интересуват. Не си канила тая твоя компания на твои рожденни дни, те са решили да не те канят също. Аз бих го разглеждал повече като колективно решение, защото няма как да е нямало шушукане зад гърба ти дали да бъдеш поканена.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: f184715645
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Смени си компанията. След като за тях е ок да те изолират така, съвсем ясно е какво мислят за теб. Без драми и без сърдене, просто се отдръпни, спри да излизаш с тях и съвсем спокойно си продължи с ежедневието, фокусирай се върху собствения си растеж и живот. Ще намериш нова компания. А ако тази тръгне да те подкача "ама ти да не се разсърди, че не те поканих на рождения ден" - дори не отговаряй. Само усмивка и изобщо не я отразявай повече от това. Такива хора като нея са ми ясни - завидяла ти е за нещо в компанията (ако сте две момичета в компанията или не сте, но има интерес към мъж в компанията, който ти е по-близък, още повече), и затова така те е изолирала. Не иска да я засенчваш и иска да те махне от пътя си. Като нея злобни индивиди - бол. :) Няма какво да се чувстваш зле заради нейната завист и злоба. Един читав човек не би постъпил като нея, и много скоро всички ще го разберат... поне читавите в компанията ви, ако е имало такива.
Като останаеш малко по-насаме със себе си и скоро си намериш нова среда, ще видиш нещата по-ясно и ще се убедиш в това, което ти казвам.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 911dda7180
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   С това тя много ясно е показала отношението си спрямо теб. Да и се сърдиш не, но аз не бих поддържала повече отношения с нея, освен ако не се налага и също не бих я канила. Щом тя е решила да те изолира, и ти и теглиш игнора. от тук нататък. Другите нямат вина, че тя е решила да не те покани, и аз не бих им държала сметка защо не са и казали нищо - тя точно това иска. Може да им споделиш, че ти е станало обидно от това, но толкова.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 181b6d1bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Сестрата на мъжа ми не ме кани на нейни рождени дни и според мен е адски неуважително, предвид че с него имаме дете и сме семейство и друг би отклонил поканата на негово място и няма да ходи, ако не е поканено семейството му, но той ходи. В началото ми беше неприятно, но после за мен тези хора не съществуват, както и за тях явно аз и въобще не ме касае, даже ако сега ме покани не бих отишла, със сигурност. Да не те интересува, гадно е, но ще ти мине.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 2a27d28b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   В компания от 10 човека няма как всички да сте си най-добри приятели. Тя може да има лично отношение към теб, да смята, че не си ѝ достатъчно близка или просто да не те харесва. Някой от другите може да ѝ е казал нещо, да я е питал, но няма как да ѝ държи сметка публично кого тя кани на рожденния си ден.

Разбирам как се чувстваш. Аз също бяха в голяма компания в училище, с която сме празнували заедно Нова година и сме правили заедно други неща и ги смятах за приятели. Но те започнаха да си се събират отделно, имаха си друг чат и в един момент спряха да ме канят на каквото и да е. Имаше си и причини за това, имах лични проблеми и в един момент започнах да проявявам признаци на психоза и те започнаха да странят от мен. Но не ме махнаха от първия общ чат, докато аз не си тръгнах и спрях да общувам с тях.

При теб едва ли е чак толкова зле. Може да говориш насаме с някой от другите, който ти е по-близък, и да питаш да ти даде откровено мнение какво се е случило.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: fa4fd43b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Лоша работа, не го мисли има и по- важно неща. Явно не сте близки

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 0f7442d57f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Ти не си канила и теб не те канят. какво те обижда?
Става ти неприятно че не са те поканили, а не ти ли е неудобно да ходиш на хората на рожденните дни, пък за твоя да си имаш оправдание, че не го празнуваш с тях а само с вашите?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: d943e370fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   А какво трябваше да кажат другите? Да питат защо не си поканена ти? Или няма да отидем на рождения ден, защото там няма да си ти? Тя не е поканила теб, ти пък не си поканила никого. Казаха ли нещо тогава приятелите ти? Сърдиха ли се? Може би ако са толкова тънкообидни би трябвало всичките да не те канят? Как мислиш? Честно ли е ти да не каниш на твоя празник, а да искаш да си на чуждия? Чувстваш се пренебрегната, а самата ти си пренебрегнала другите. Казано е- каквото повикало, това се обадило.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 2dcde0622f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   По-този начин момичето ти е показало, че не те счита за нейна близка. Вие споделяте ли си, излизате ли си? Ако от отговора ти е, не значи не сте приятелки, само ти си мислиш, че сте приятели. На онези, също няма смисъл да се сърдиш., те не могат да й кажат кой да кани.. Следващия път, и ти не я кани където и да е, и това е.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 132a28dc2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Свиквай, мойто момиче. Живеем в егоистичен и безчувствен свят - никой не те брои за пет стотинки, ако няма някаква пряка изгода от теб. Бас ловя, че поне половината хипнотизирани бройлери, които наричаш приятели, даже няма да забележат, че не присъстваш на рождения ден - ще са прекалено заети да си ровят в безумните телефончета и да го играйкат безпаметно весели и щастливи.

Иначе по-гадно и неуважително е да поканиш компания на рождения си ден и повечето да не дойдат с някакви тъпоумни оправдания. Тъй че горе главата и се оглеждай за стойностни хора.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: bad702742d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не си го слагай на сърце. По-добре да не си канена, отколкото да си, а да се чувстваш, все едно мястото ти не е там. Все едно си поканена по милост и приличие.
Може да ревнува от теб и да иска цялото мъжко внимание за себе си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 4dca8da51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ти па... по-добре, отколкото да те поканят и да ги чуваш как са се събрали всички и те псуват в другата стая. Щото това ми се случи като бях студент. Компания 10-15 човека, уж много близки. Отивам аз и с едното момиче имахме закачка, оказа се, че и една друга ме харесва, което ми го каза съшата вечер.
И докато си говоря с едната чувам в дръгата стая как всички м плюят, явно мислеха, че съм пиян. Тръгнах си и повече не им проговорих. Като не те искат, проблема си е техен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: fcafd3eab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не взимай предвид предните коментари, в които се казва, че щом ти не си канила, значи и теб не трябва да канят.
Аз от години не празнувам рождените си дни, виждам се само с родителите ми колкото да ги почерпя за здраве, но приятелите ми винаги са ме канили на техните поводи (ако празнуват) въпреки това. Замисли се - ти няма на какво да ги поканиш, дори и да искаш (няма реално събитие), т. е. никого персонално не пренебрегваш, докато в другия случай определено има събитие и съответно желание/нежелание да поканиш някого.
Що се отнася до останалите - със сигурност им е направило впечатление, но освен ако въпросното момиче не им е много близка, едва ли биха си позволили да направят коментар кого е поканила или не, и защо примерно. Дори и да са близки, вероятно отново биха се въздържали, защото е деликатна тема.
Сега следва съветът ми как да се държиш. Разбирам защо се чувстваш така, но се опитай да не показваш с нищо, че си засегната. Прави се, че нищо не се е случило, даже ги питай как са изкарали вечерта, забавно ли е било и прочие. Покажи, че си над нещата. Така е най-добре за теб, повярвай ми. Трудно ще е може би, но в края на краищата има къде-къде по-важни неща от това, така че не си го слагай на сърце. А може и някой отгоре да те предпазва от лоши неща по този начин, не го изключвам.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: bc1cbc40f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Хора, вие не четете ли? Момичето каза, че НЕ празнува рождения си ден, вероятно за нея това е ден като всички и не е нещо специално. Но казва, че ако го празнуваше, щеше да покани някого. Кажете ми сега, как да поканиш някого на рождения си ден, като ти дори не го празнуваш?

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: ecc1f9fd81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Миличка, започваш да виждаш нещата от живота и какви са хората. Няма как десет души да са близки приятели. Това, че се виждаме всеки ден в училище, университет или в офиса не ни прави автоматично добри приятели.

Причините за конкретния случай може да бъдат всякакви, не е възможно да разберем само от тази история. Възможно е момичето да не е разбрала, че не си канила никого, а да е помислила, че и ти не си поканила само нея и на свой ред да прави същото. Може пък да е нарочно. С някои хора си пием кафето, шегуваме се, но те прикриват някаква неприязън или завист. Това в някакъв момент си проличава.

За съжаление, в живота не всичко е само приятелство, има и интереси. Може да се интересувате от един и същ мъж от компанията и тя да иска да те отстрани като възможна конкуренция. Предполагам, не мога да съм сигурен.

Според мен, запази достойнство, недей да вдигаш скандали и да искаш обяснения. Помисли си дали искаш да бъдеш занапред в тази компания или да се ориентираш към други среди. Също и друго: имай предвид, че в крайна сметка човек е сам за себе си. Не залагай прекалено много на приятелства. Такива рядко са истински и не издържат вечно.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: b8594ff06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Защо смяташ, че някой друг е длъжен да реагира? Какво да направи- да каже на рожденичката кого още да кани ли? Как ще се чувстваш, ако разбереш, че поканата ти е изпросена?
И въобще- преосмисли в каква среда движиш, ти какъв човек си, какво даваш и какво искаш. Не приемай ситуацията лично, просто слез на земята и гледай знаците.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 4ba60b3dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ха- ха. Като чета отговорите и още малко и виновна ще те изкарат някои.
Това което ще ти кажа аз е, че компания и истински приятел или приятели са различни неща. Разбирам как се чувстваш, бил съм в подобна ситуация, тежко е, но трябва да се примириш. Насила хубост не става. По- добре погледни на ситуацията, като на възможност да отсееш тези на които им пука за теб от останалите. Възможно е да има някой, който те чувства близка, но поради малко съпротивителни сили да си е замълчал. Времето ще покаже, но при всички случаи е сигнал за теб. Най- вероятно ще трябва да си търсиш нови приятели.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: bad702742d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   20, не всеки е длъжен да кани една тумба хора, да ги храни и пои по заведения или домашно. Някои хора предпочитат в тесен кръг да прекарат деня. Или да отидеш и да видиш нещо, някаква екскурзия. Може би това иска да каже авторката, че не празнува по кръчми, механи, дискотеки или домашни купони с 20-30 човека и джангър. Това е празнуването по нашите ширини. Може и да е по-срамежлив човек и да не харесва подобни неща, да е център на внимание и т. н.
Ако са смесена компания, може да ревнува от авторката и затова да не я кани.
Да не и пука.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 30fdf56771
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Послушай номер 23. Аз преживях абсолютно същото нещо преди време. Бяхме компания от около 6-7 човека - момчета и момичета, и няколко години се движехме заедно. Да не говорим, че едното момче пък ми беше най-добрият приятел, или поне аз така бях убеден тогава, с който бяхме заедно от съвсем малки. Един ден обаче, влизам във фейсбук и съвсем случайно виждам снимка, на която всички останали са заедно в къщата на въпросният ми приятел. Стана ми тъпо естествено и просто се поинтересувах кога са се събирали. Оказа се, че празнували рожденият ден на брат му, който по принцип си имаше отделна компания. По-интересното беше, че аз брат му винаги съм го канил на моите рождени дни, когато съм ги празнувал и той е идвал. Както и да е. Забравих за това и си казах какво пък толкова, събрали се веднъж без мен - голяма работа. Да, обаче в рамките на около година-две всичките тия хора ми обърнаха гръб. Нито сме се карали, нито сме имали каквито и да било пререкания. Начело беше точно уж най-добрият ми приятел, който в момента, в който вече нямаше полза от мен, директно ме зачеркна. С някои от тия хора дори не се поздравяваме като се видим по улиците. Просто започнаха да извъртат глави като ме видят. С други сме само на здравей-здрасти.
Така, че моят съвет е да си потърсиш други приятели и междувременно много да внимаваш с тези. Колкото по-бързо разкараш използвачи и подобни, толкова по-добре. Да, никой не е длъжен да те кани където и да било, но пък при подобно отношение и ти не си длъжна да се занимаваш с тях.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: bc1cbc40f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Номер 24:да, това също, но просто казах какво мисля аз. Може и наистина да е от по-срамежливите, но просто не знам истината.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker