Какво е прераждане и какво е възкресение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво е прераждане и какво е възкресение?
преди: 2 месеца, 12 дни, прочетена 283 пъти
Въпроса ми е много сериозен и искам да получа сериозни отговори от мъже и от жени. Но ви моля ако нямате сериозно отношение или не вярвате нито в прераждане, нито във възкресение, по-добре не си правете труда да пишете коментари. Мен ме интересува вашата духовна интелигентност. Това не го казвам с цел да обидя някой коментираш. Имало е много високо образовани хора, които не са вярвали в прераждане и възкресение, но са били на високи позиции в някои общества и са били много уважавани. Чакам да чуя вашите мнения и моля ви бъдете искрени.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 9c12ee524b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   От богослов и въцърковен от много години православен християнин:

1. Относно прераждането - такова няма! Не съществува!
Това е измислена теорийка и мъдруване от езичниците! Разпространена е в безумните индийски учения.

Обяснявам ти от православна гледна точка, защо няма прераждане:

Няма, защото човек е създаден от Бога с безсмъртна душа - за вечен живот! Следователно => след като душата не може да умре - тя няма как да се преражда!

Смъртта на човека всъщност представлява отделяне на душата от тялото. Тялото за момента отива в пръстта, а душата до 40-тия ден посещава и ада и рая, а на 40-тия ден Бог определя къде ще пребивава тя до Страшния Съд: в ада или в рая.

2. Възкресение - има естествено. И то си е чудо! Какво всъщност означава чудо? Това е нещо, което се извършва извън физичните закони, свръхестествено - тоест само Бог може да извърши чудо, защото Той е над законите на естеството и може да ги изменя, когато реши!

Възкръснал е Божият Син, Господ Иисус Христос, на третия ден след разпъването си на кръст и е победил смъртта! Той е пострадал на кръста заради нас човеците, принесъл се е в жертва, за да могат да бъдат простени нашите грехове, и за да имаме живот вечен с Бога в Небесното Царство!

Затова денят, в който отбелязваме това събитие, се нарича Великден и е най-големият православен християнски празник!

След това Самият Господ Иисус Христос е възкресявал мъртви, като най-известният случай е с умрелият от 4 дни Лазар, който вече се е разлагал и е миришел ужасно... Но след възкресението си е живял още много години.

А възкресение за всички тела ще има на Страшния Съд. Той ще представлява Съд със Съдия Бог за всеки човек, който е живял някога на тази земя. Като преди това всички тела ще възкръснат и ще се съединя с душите си, всяка душа със своето тяло. Но тези тела ще бъдат други: няма да се нуждаят от въздух, вода и храна.

И на Страшния Съд - Бог, в зависимост от делата, помислите и въобще вземайки предвид всички фактори, ще определи вечната участ на всеки човек: къде ще прекара той вечния си живот: в ада - с демоните, или с Бога - в Небесното Царство!

Затова е много важно да изживеем земният си живот Богоугодно, спазвайки Божиите заповеди, имайки силна вяра и любов към Бога, и като обичаме и ближните си, и им помагаме като вършим добри дела!

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 9eca03b546
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Аз не разбрах ти искаш да ни тестваш ли? Извинявай, но кой ти дава това право? Как си го позволяваш? Ако имаш въпрос, питай. Ако не, какво правиш в този сайт. Върви да се забавляваш някъде другаде. И само да ти кажа, че за един ученик такова държание е непростимо.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 6c47cae923
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами прераждането е религиозно и философско учение свързано с източните религии и цивилизации - най-вече хиндуизма в Индия и будизма в Китай, Тайланд, Япония и т. н.

Тоест те вярват, че се прераждаш в нещо друго след смъртта и в зависимост дали си бил добър или лош може да се преродиш като богат и красив човек или като куче или вол например и т. н.

------___

Възкресението е характерно за Аврамистичните религии - християнството, юдаизма и исляма. В тях не се вярва в прераждане в друго тяло, а във Възкресение след смъртта хората ще бъдат събудени и възкресени в предишните си тела, за да бъдат съдени в Деня на Страшния Съд.

Тогава Господ ще слезе на земята и ще събере всички хора от всички поколения живяли някога, за да ги съди. Всеки човек ще получи в ръцете си от ангели книга на делата му - там ще пише всичко добро и зло, което е вършил докато е бил на земята и в зависимост дали е бил добър и вярващ или е правил зло и не е вярвал ще се реши дали да бъде в Ада или в Рая.


Това е разликата.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 3e07415b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Прераждане е да се появиш отново на този свят без да си отговорен за действията които си правил е предишен живот. Имаш ново име нова самоличност и почваш на чисто. Възкръсване е да с е върнеш от смъртта но да носиш отговорност за действията си в предишния живот. Имаш си старото име старата самоличност и носиш отговорноати за това което си равил или казал преди да умреш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 9eca03b546
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   4, донякъде е така, но не точно. Ще допълня твоя отговор съвсем накратко: от това, което аз чета по тези теми и най-вече на себе си го обяснявам така- прераждането е, когато твоята душа влиза в друго ново, непознато за нея тяло, което тя си е избрала предварително и което е подходящо за мисията, която трябва да изпълни в този живот. На същия принцип се избират родителите и мястото, на което да се родиш. Възкресение е, когато настъпи преждевременна смърт, ти не си си изпълнил мисията на земята и Господ ти дава шанс да я довършиш. Това е. При прераждането важи в пълна сила закона на кармата. Ако в единия живот си убивал и крал, в следващия можеш да се преродиш например в сираче или някой много беден човек. Така че внимавайте какво си мислите и какво правите. За тези като номер 1, които не вярват, препоръчвам са отидат на регресия и тогава да пишат по форумите. Дано коментарът да е бил полезен.
Успех в търсенето авторе и не се отказвай!

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 48d7fda578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Буквално и най-простичко според мен:
Възкръсване- когато изключваш напълно тялото си, излизаш от него, но се връщаш в същото.
Прераждане--излизаш от тялото си (умира) и се връщаш в ново тяло-бебе.
Някои имаме спомени от предишни времена в пространството, все повече хора започват да си спомнят неща от предишни животи.
Има разбира се и генетична памет, може да си "спомниш" или видиш с вътрешното си зрение части от животи на твои прадеди.
А има и фалшиви внедрени спомени за наследниците на малкото древни кланове създатели... Дълга тема, не много сложна, дори е много простичко, но си иска проучване и без ментални бариери от "вярвания" наложени като възпитание според изгоди на настоящи възползвали се от хората.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 954c6f5c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До автора:

Представи си компютър (свят), на който има файл1 (човек), със съдържание текст1 (душа).

Изтриваш файла и същият изчезва (умира).

Прераждане: създаваш нов файл (човек), в който вкарваш същото съдържание (душа) като от стария файл.

Възкресение: ако старият файл е отишъл в кошчето (Чистилището) - възстановяваш го оттам. Ако е изтрит и от Кошчето (преминал в Отвъдното), то има програми, чрез които ако не са преминали твърде много презаписи по твърдият диск (тялото на човека не е твърде разложено), то е възможно да се възстанови перманентно изтрит файл (да възкресят човека и го върнат към живот).

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: e6f4f77125
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ох начетох се на глупости в тия коментари.. И както винаги онзи Вцърковения беше първа кипра.

Когато човек умре душата му напуска тялото и навлиза в период, наречен в Будизма "Бардо". Това е период до 7 дни. Правим помен

След това взема формата на призрак. Най често с формата на 7-8год. дете какъвто умрелия е бил в последния си живот. Започва акумулирането и натрупването на карма докато призрака приеме отново физическа форма. Този период отнема от 40 дни (правим помен) до 20 години (отново помен). Но това е времето във физическия ни свят. В астралния свят времето тече по друго обаче.

Забележи помен (прошка) се прави за да може душата когато се прероди да бъде с по-лека карма. Иначе ще се роди пак толкова зъл.

Има три свята : Физически, астрален и духовен. Духовния е най високо. Астралния свят е там където са призраците и душите на съществата. Той е разделен на няколко нива. Ниски и високи астрали, според съзнанието на душата. Животинските души са в ниските астрали.
В духовния свят живеят Ангелите, те не мога да слизат ниско до физическия и да приемат физическа форма, с изключение на няколко пророка, като Иисус например, в който се е въПЛЪТил архангел Михаил.
----
Сега за възкресението.
Проблема на физическия свят е, че все още няма връзка с астралния. Защото хората не са еволюирали за това. С изключение на някои медиуми, свещеници, лами и предсказатели нормалните хора нямат достъп. Често усещаме присъствието на духовете/призраците около нас, но не ги забелязваме защото телата ни са смазани от физическа карма и вибрираме ниско. Ние сме с твърде голяма плътност, а те са създадени от ефир(етер).

В Библията се говори за Страшния съд и че после душите ще навлязат в Царството Господне. Има се предвид, че тогава в пълна яснота хората ще живеят и тук, и там - и във физическия и във астралния.
Според Дънов новата 6та коренна раса ще е еволюирала дори до създаване на орган в мозъка, който ще ни позволи да живеем и там. С други думи всички ще сме като Ванга и Преподобна Стойна, защото пак казвам времето в астралния свят (4то измерение) тече по друг начин.
Тази 6та раса ще произлезе от евреите, като се има предвид точно определена жена еврейка ще даде началото на физическата форма. Това ще се случи в мексиканска Калифорния. Но предполагам че тя ще е последната останала от еврейския народ, който ще изчезне напълно заради репресии, гонения, геноциди и тн.
Тези които ги преследват знаят за тези пророчества (виж Блаватска и Теософите) и не искат 6тата раса да бъде факт... От там и Хитлер, който твърди че те са арийците - корена на 6та раса

Представителите на 6тата раса ще са всички хора с християнски ценности( не е задължително да са изповядвали християнството като религия, даже като чета но. 1, точно те едва ли), които са страдали и живели според Божиите закони. Те ще се ПРЕРОДЯТ в Божието царство.

Сега, тук е момента (най важния за който питаш) да кажа че и аз не знам дали ще се прераждат за последно, но със сигурност ще живеят хиляди, ако не и милиони години, както е било по времето на Полариани и Хиперборейци ( 1ва и 2ра раса). Първите хора до Ной в Библията са живели по 1000 години дори, а те са просто атланти.

Следваща стъпка ще бъде 7та коренна раса, когато вече ще живеем само от слънчевите лъчи (слънцеяди). Телата ни ще оллекват и накрая ще са базирани на силиций, не на калций. Говори се, че тогава ще живеем на Меркурий, за да сме по-близо до слънцето, но това ще е при следващия цикъл, т. е. след 13000 години, до тогава плътта на човечеството трябва да еволюира и да развием три нови органа, които ще ни помагат за виждане не етеричните форми, телепатия и телепортация. За да се случи фотосинтезата при хората функцията на Митохондриите ще бъде заменена от Центрозомите и техните микротубули(не случайно имат формата на слънце). В НАСА отдавна изследват неколцината слънцеяди, които имаме на планетата и знаят за този процес че в факт. Пратеници от бъдещето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker