Искам само да споделя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам само да споделя
преди: 1 месец, 29 дни, прочетена 463 пъти
Здравейте. Жена на 21. Историята ми е много банална, но се чувствам в безисходица, особено напоследък. Имам психично разстройство - клинична депресия и тревожност. Това е от много години насам. Пия лекарства вече година и половина, но последните няколко дни се чувствам толкова зле, че просто ми иде да се наръгам в сърцето и да изчезна от този шибан свят. Боли ме главата, вие ми се свят, постоянно плача и нямам никаква мотивация. Не ходя на лекции, а цял ден стоя и мисля над живота си защо е такъв. Толкова е безсмислен скапания ми живот и толкова много го мразя. Никакви приятели, нито любовен живот, които да ми дават някакъв смисъл. Нищо! Никаква любов не получавам отникъде, никога. Ничий приоритет съм. Каква е моята цел в живота? Думи нямам да Ви опиша колко гадно се чувствам. Изразът "сърцето ми се къса" може да е образен, но аз наистина чувствам, че моето се държи на последната жилка и много ме боли. Не мога да издържа повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 29 дни
hash: 40d1507c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Често депресията е просто липсата на магнезий и витамин Б 12, но депресията е по-добър бизнес защото си клиенка по-дълго време, а може и до живот.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 9a720a4639
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Сигурна ли си, че си на правилното лечение? Депресия и тревожност биха могли да се получат и от хормонален/микроелементен дисбаланс. Най-малкото, дори да е психично разстройство, симптоми като главоболие и световъртеж са индикация, че или хаповете не ти понасят или проблема е метаболитен (затлачен до степен да ти влияе на психиката). Ако не си правила изследвания на хормони и микроелементи, потърси ендокринолог да ти назначи. Ако те са наред, препоръчвам ти да смениш психиатъра и да поискаш други хапчета. Храни се разнообразно, спортувай и си намери някакво занимание. Университетът няма да ти избяга. Вече и там пропускат кьораво и сакато, а това че не си ходила няколко дни на лекции категорично няма да ти се отрази на следването. Оправи си здравето и после му мисли за приятели.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: b09838e9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Добре дошла в света на един средностатистически мъж.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: c6f44a5b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Момиче спешни се, никой няма да дойде и да подобри живота ги, давай, учене, работа, счята на лекарствата щом не ти е добре.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: feb738b109
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бях в същото положение, точно на 21, третата година в университета. Нямах желание за нищо, не можех да чувствам радост, нито дори тъга, всичко беше една черта (състояние, наречено анхедония). Нямах никаква енергия, едвам ставах от леглото. Вече не знаех защо правя каквото и да е било, спомнях си какви са били целите ми преди, какво ме е мотивирало преди, но вече не можех да го почувствам.
Помогнаха ми 2 неща:

1. Правех каквото "трябва". Насилвах се да продължавам с ходенето на лекции, изпълняването на задължения и т. н. Беше много по-зле отпреди, но продължавах, доколкото мога. Повтарях си: "Сега не го разбираш и не го чувстваш, но някой ден отново ще знаеш защо си го правила. Отново ще чувстваш мотивация, вдъхновение, щастие. Не знаеш кога, но този ден ще дойде. Само продължавай. "

2. Четох много по въпроса и стигнах до един основен извод - най-големият рисков фактор при депресията, който влошава състоянието, е задълбаването в негативни мисли (вина, самоомраза, че не съм достатъчно добра, че нищо не заслужавам, т. н. ). Често ми се появяваха такива мисли и по инерция задълбавах в тях. Понякога половин-един час само съм стояла и съм мислила ужасни неща за себе си. На това може да се противодейства активно. Щом засека такава мисъл, я спирах. Може да трябват няколко опита, но е абсолютно възможно човек да си забрани да задълбава в негативни мисли. Преместваш си вниманието върху нещо друго и не му позволяваш да се върне.

Депресията ми продължи няколко месеца. Постепенно се възстанових, без медикаменти.

Ако имаш възможност, поне за известно време се върни при семейството си или при близки хора. Като си сама е по-трудно да се пазиш от потъването в негативизъм и отчаяние. И помни, че и това ще мине. Дори и да ти е трудно да го повярваш, някой ден отново ще се чувстваш мотивирана и щастлива.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 74d038fad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направи си ехография на щитовидната жлеза, изследвания за ТАТ, МАТ, ТSH, тиреоглобулин, f3, f4. Възможно е да имаш някакъв проблем с тироидните хормони или антителата. Тези симптоми за депресивбост, тревожност и виене на свят ги има при хипотиреоидизъм или при тиреоидит на Хашимото.
Виене на свят и тревожност има и при дерицити на витамини от B групата.
Да не би да пазиш диета?
С какво тегло си?
Трябва да намалиш тестените храни от бяло брашно и ръж.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 12d613a2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Това, което ще кажа няма да те утеши, но поне ще разбереш, че не си единствената. Голяма част от хората са така, особено с напредване на годините кръгът се стеснява максимално и оставаш почти сам. Даже си е плюс, че толкова рано го осъзнаваш, зашото можеше да станеш на 40 и да удари като гръм от ясно небе, че на никой не му дреме.
Такъв е животът всеки гледа себе си и това е истината, ние не сме приоритет за абсолютно никой.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 2aed0b358e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мило момиче, не се отчайвай, ще изгрее слънцето и при теб!

Много хора преминаваме през такива периоди, но има надежда за промяна. Поговори с близки хора, помогни на някой несретник, нахрани гладно животно. Да си полезна на някого ще ти донесе щастие. Ти си продукт на 4 милярда години еволюция и живота ти има смисъл!

Поразходи се в парка, почерпи се с нещо специално, намери си някакво хоби или спорт, вземи си котка или друга животинка да не си сама, започни да се обичаш и цениш! Всичко е един филм и ти избираш каква роля да играеш.

Ако нямаш, купи си интимни играчки - има наистина страхотни модели, които доставят върховно удоволствие, разтоварват психиката и услаждат живота. Ти може да бъдеш удовлетврена, щастлива и пълноценна дори и да си съвсем сама. Но също потърси и приятели, например в групи по интереси или взаимопомощ, хубаво е да има някоя сродна душа около теб.

Не бързай да приключваш със живота - това няма да избяга, ние всички сме смъртни и някой ден ще заспим завинаги. Но сега сме живи и има толкова много интересни неща да научим, преживеем, опитаме. Ти си уникална част от този свят, също и чрез твоите очи Вселената вижда и опознава себе си...

Усмихни се на живота и той непременно ще ти се усмихне!!!

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 8893b9b5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мило момиче депресия и душевно заболявания НЕ се лекуват с хапчета!
Психиката и душата НЯМА как да се повлияят от " лекарства "! Никъде НЕ се е чуло и видяло такова нещо!
Естествено че ще то стане по зле!
Потърси Бога и започни да с развиваш духовно! Това е единственото лекарство за ментални душевни и психически заболявания! Чети Библията моли се разсъждавай слушай проповеди и т. н.! Вярвай ми това ще ти помогне и ще те извади от депресия и отчаяние!

Жена на 26

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: a8f478bf32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Депресията се лекува както с хапчета, така и с други неща, хобита, но никога само едното, особено без препарати. Понякога хапчетата са за години напред или цял живот, но повярвайте, без тях е в пъти по-зле.

Номер 9 специално е за психиатрията. Номер 1 е частично прав/права за витамините, но да генерализира, че често това е причината е неуместно, дори сериозно подмамващо.

До авторката, продължавай с приема на лекарствата. Посещение на психолог също силно препоръчвам, но само при тези, които усещаш, че помагат. Не винаги става с първия.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 1b013b13ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Опитай да си намериш някое момче с което да се виждате за секс. Може още в самото начало да се разберете, ще ше имате такъв вид неангажираща връзка.
Сексът стимулира доста от хормоните на щастие.
Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker