Хора стойте си у вас! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хора стойте си у вас!
преди: 1 месец, 28 дни, прочетена 1280 пъти
Всички проблеми, които имате в живота са породени от една и съща грешка и причина и тя е, че излизате от вас. В България живеете, ако още не сте го осъзнали дълбоко. Пиша ви това за да ви спестя страшно много проблеми и неописуеми разочарования и ядове. Вратата за излизане от вас е входна врата за влизане в проблеми. Нужно е само доста време да го разберете. Излезете ли от вас влизате в една джунгла от силно увредени хора с увредено и ниско ниво на съзнание, предатели, с лошо възпитание на които не можете да разчитате за нищо и от, които не можете да очаквате нищо добро, а само ядове и проблеми. Ако примерно:

- Решите да правите бизнес, може да сте най-дория бизнес стратег на света и да сте гениални, но няма да ви се получат нещата в България. Ще претърпите жесток и болезнен крах. Хората ще ви провалят, защото все някъде във веригата зависите от тях и точно от там ще се срине всичко, каквото и да правите. Гледайте на този момент, като вместо полагане на поредната тухла, полагане на тухла от експлозив С4, който в момента на старта експлодира. Така ще издъни като гръмне, че и основи няма да останат и мястото няма да е годно за нищо. Това са хората в България и това го чака проекта ви. Предупредени сте, ако не знаете за този толкова важен момент, който няма как да го виждате във схемата предварително. Но той е там и ви чака.

-Решите да завързвате приятели. Тук филма е пълен. Истината е, че в България не можете да имате приятели. Не и истински. Затова не се вкарвайте във филма с приятелите. Българите ще ви предадат при първа възможност стига да имат интерес. Приятелите ви ще ви свалят майките, сестрите и жените зад гърба ви, може и да откраднат нещо от вас. Не бъдете наивни с българите те не са ви приятели, а предатели, а най-добре просто си стойте у вас. Не ви трябва завързване на фалшиви приятели.

-Решите да ходите на училище. Ми там ще ви направят пълен олигофрен и наркоман. Ще ви съсипят нервната система. Като цяло и нищо няма да научите. Така, че ако можете гледайте дистанционно и не излизайте от вас изобщо.

-Дори и да решите просто да се разходите, пак е грешка, че излизате от вас. Я ще срещнете някой олигофрен, който не искате да срещате, понеже като цяло всички са олигофрени, постоянно кучешки лайна в краката ви от психично болните кучкари, ще се натъкнете на миризливи опикани места, а както е известно човек като надушва нещо тогава частици от това което надушва полепват вътре в носа му, ще гледате гадни и примитивни физиономии, погнуса от храчки постоянно пред вас, мръсотия, дим от фасове в лицето понеже почти всеки върви с цигара. А ако се разминете на криво с някой див селянин можете и да изядете боя. Дори и без да влизате в контакт с тях ще сте омърсени, пропити с простотия и депресирани и уморени.

Нямате ситуация да излезете от вас и да нямате ядове и проблеми, особено ако влезете в контакт с това, което броди из България.

Така, че стойте си у вас, България не е за излизане от къщи изобщо, навън броди уродлив материал, който ще ви създаде само ядове и проблеми, а ако нямате и съседи, които да ви тровят живота с несъобразителност, то се смятайте за единиците облагодетелствани късметлии в България.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 27 дни
hash: 471bb7a2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Съгласен съм с теб, но авторе-поне кажи жена или мъж си, на колко години си, с какво се занимаваш?

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 8aab0696e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Напълно подкрепям твърденията ти. Имам същите наблюдения. Но да стоиш само у вас е лудница. Човек е социално същество все пак.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: f625afcee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   От 20 години живея в Западна Европа и общо взето това което описваш, се случва и тук. Хората като цяло, са еднакви навсякъде. Може да имат различно възпитание и култура, различни традиции, но същността им е една и съща. Предполагам че никога не си напускал България щом мислиш така. Общо взето в Бг има определен процент от хора, които си мислят че чужбината е кой знае какво, без да са живели там и да са се сблъскали с РЕАЛНИТЕ проблеми.
От финансова гледна точка, определено се живее по-добре извън България. Но от социална гледна точка, не винаги е така.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: cedfd397d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Ама аз излизам през прозореца :)

Майтапа на страна, по принцип си прав, но гадовете точно това искат! Ти да си седиш у вас и те да вилнеят!

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 1e397fcbe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Еха, ще ме разсмееш.

Значи вместо да си гледам живота и да излизам навън, да спортувам, да се радвам на слънчево време, да си карам кола, аз трябва да се затворя като мишок в собствената си страна? !

Че то тва е по-зле от затвор.

Т. Т.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 2d54ff50ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Не става, трябва да ям, отивам да работя и да пазарувам

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: b72655a655
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ето за какво е била кампанията "Стойте си вкъщи" по времето на "пандемията". Явно световното управление е било силно загрижено и за този аспект на нещата, затова ни запряха като животни по кошарите.
Ха кажете, че не мислят за нас.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: be12f329a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, точен коментар.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 55821afe9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Прав си

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 91d7b03128
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не е само в България така... Целият свят стана джунгла от побъркани хора. Това са рисковете на глобализъм и интернет. Не че са нещо лошо, но всичко в тоя живота е просто инструмент, можеш да го ползваш да се развиваш, можеш да го ползваш да се самоунищожиш. Повечето хора избират второто. По-умните дори в училище са забелязали тоя аспект на човешката природа. Ако вкараш един кретен в иначе добър клас, повечето започват да му подражават. Навремето са го знаели това, и са гледали да разкарат поне най-негативните елементи в обществото. Сега точно наобратно - окуражават ги.

Трудно да стоиш само у вас, това също е рецепта за депресия, но определено по-добре да живееш в малък град, с малко хора наоколо.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 872204e759
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Я пробвай да си представиш, ако си една антилопа в Африка как ще минава животът ти. Имаш ли представа, че няма как да заспи спокойно - и денем и нощем може да я изяде лъв, леопард, хиена и какво ли не. Денонощно е нащрек. Ако си го представиш и го осъзнаеш, всичките ти лигави страхове и вайкания ще изглеждат като детски глупости.

Вместо да си стоите у вас е нужно да хванете бика за рогата. Бизнеса щял да се провали. Е на някои пък не се проваля. Извънземни ли са?

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: d2ce30c384
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Едно ше ти кажа, авторе-абсолютно съм съгласен с това! Много вярно си го написал, с точните думи, изречение по изречение, наистина много ми хареса, така е... Защото аз самия най обичам да си стоя вкъщи, затворен между 4 стени, и най-вече, да няма никой около мене, сам да съм си! Ей това за мене е най-хубавото, няма да крия... Това е самата истина-българите сме НЕВЪЗМОЖНИ създания, животни... Никой друг етнос не е такава трагедия, каквато сме ний тука... Но за голямо съжаление наистина, включително и за мене-в реалния живот това е само една мечта, един блян, това е:просто защото човек е длъжен по ред причини да излиза, да се вижда с хора, било то и неприятни, гадове за него, да ходи на работа, че накрая да има какво да сложи на масата си и евентуално да си направи и кефа с това, което си е изработил, и т. н. На мен самия ми е най-хубаво да си лежа вкъщи на легло, да си приготвям вечеря(или обяд), да се храня само с онова, което съм свикнал и си купувам, да си пускам добра музика и разни клипчета, общо взето това е при мен-но просто не става така. Иначе поздравления за изложението на темата, много е точно! ...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: c3cacf9b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Недей така, ще нараниш крехкото его на ганьовците.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 02795f4907
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Ти си луд за връзване!

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 050dacaae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   И като се заключиш у вас на втория месец е изперкаш от самота и липса на социални контакти. Не става! Ти ако искаш изобщо не излизай, но аз имам нужда да се разходя, да се срещна с приятели и роднини... така, че хайде да не ставаме кройни. Да, всякакви ходят по улиците, но не си струва а си съсипеш психиката заради това.
Само за бизнес проектите си прав, почни невъзможно е да се прави нормален бизнес в България, особено ако не си от онези, чийто бащи получиха куфарче 89 г, но ако разчиташ на знания и умения, е много трудно и шансът за провал е голям.
Обаче не бъди чак толкова черноглед. Въпреки всичко животът е хубав! Ето, идва пролет, излез в парка, порадвай се на цъфналите дръвчета, на слънцето... не е казано да общуваш с някого, просто постой нанякоя пейка. За твоята психика е добре и ще се прибереш у вас в много по-добро настроение.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: dacf91c44f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Добре, но не спомена ако се налага да излезем за РАБОТА. Е това е най----гадното в България, за разходка излизам има места без сране и нормита, шум от колите

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 16b65447eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз смятам, че трябва всички да излезем от домовете си и изметем домът си/ планетата веднъж завинаги

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 778e91f2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Точно така е, самата истина. А на колебаещите се в чужбина българи - не се връщайте, тук няма да срещнете подкрепа, толерантност, дори усмивка от един продавач, злобен и завистлив народ. Дори да сте крайно красив и външно и душевно човек злите клюкари още повече тогава ще направят всичко възможно да сте зле.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 35b1623a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Много грешна философия имаш. Това твоето е съществуване, а не живот. Живееш в страх, нереализирани амбиции, мисли какво би станало ако беше направил нещо в някакъв момент... Точно затова никой няма да запомни името ти и че изобщо си съществувал. Типичен пример за посредствен човек.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 4f3f9c0bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Това за което говориш повече или по-малко е вярно. Обаче не е само у нас. Хората навсякъде са различни, но в някои отношения са съвсем същите. Обаче да стоиш само у вас и да си мислиш, че така си защитен или, че живееш живот е много погрешно.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 16159b5634
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Навит съм, ама да имам 10000 дка земи, да ги работя, да има и други мои хора там, хубви имоти, да имам бизнеси и вързка с лекара и прочие. Даже не ми трябва и особена връзка с "широкия свят". Ама да съм в една панелка - по-скоро ще стана кат едно време бартчедите и ще живиея сразни хора на катуни - я каруци, я каравани... квото дойде.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 5dcdff87f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Така и предполагах, че ще стане. От вече близо 900 човека влизали и чели темата, само редовните 20-на души оставящи коментари в сайта оставили коментар тук. А от оставилите коментари 12, 17, 21 са неадекватни и повърхности и затова нека ми запомнят това - да бяхте у вас си сидели не бихте чудо видели. Казвам ви го от перспективата на бъдещето. След години се върнете и прочетете това. Живеете в измислен свят. Да не кажете, че не сте били предупредени. А останалите 880 са шушмиги. Ми ето ви я простата и плачевна статистика за състоянието на българското общество. На 900 човека има 17 нормални. Определено е сто пъти по-добре да засичам най-много само с периферното зрение и виртуално това, което броди из България без да ги знам кои са и да им виждам физиномиите и да общувам с тях, стига ми да ме погнусят само с това, че 99% от влизащите само ползват и авантят тук и не пишат нищо, отколкото да влизам в контакт с такива навън в реалността и да се забърквам с тях или допускам в живота такива. Каква държава, какво общество, каква нация, какви 5 лева? Тотално сте приключени, повярвайте го. Поздравявам осъзналите, че България изобщо не е за излизане от къщи е не трябва да се влиза в контакт с материалът, който броди из България, защото от него не може да се очаква нищо добро и той може да създаде само ядове и проблеми на човек.

Авторът

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: be12f329a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Трябва да се работи, яде, разхожда, все готини неща, такъв е животът.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: ebdffb314c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Братле - може и да си точен човек, но си супер, ама супер негативен.
Не знам случило ли се е нещо или просто си такъв, но не си е работа да живееш с такава омраза.
Винаги е имало добри и лоши хора - по цял свят е така.
Отиди на психолог - определено имаш нужда.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 6ef4db6de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   За съжаление, авторе, си абсолютно прав. 'Вратата за излизане от вас е входна врата за влизане в проблеми. '. Влизаш в джунглата и е 1:1 това, което описваш в БГ. Живея в София. Излезеш навън за нещо и ти се скапе денят. В автобуса или с кола не може да се мине без някой да почне да те псува за нещо или да има някаква агресия, няма инфраструктура, ама веднага те дебне някой да ти събере някоя такса, глоба и олекваш моментално с пари за уж леката ти неангажираща разходка някъде. Като си няколко часа навън вземеш и огладнееш и плащаш петорни цени за някакви развалени яденета, от които после ще ти е зле и ще съжаляваш, че си ял.
Отидох в центъра на града, ами то нямаше бели, само бежанци, турци, роми, мръсотия, групи просяци те дебнат, обикалят джебчии, ромки развалящи магии. В парка и между блоковете почват да те лаят отвързани кучета като стопанина е на сто метра от тях и как точно ще спре кучето, ако нападне дете, друго животно, човек. Отделно обикалят всяка вечер глутници бездомни кучета около блоковете. Влязох в големия
квартален супермаркет, надписаха ми сметката, никога не им съответстват етикетите със системата, били се объркали, пак разправии. И на другите хора ги правят тези номера и се надяват да не забележат и да мине номерът и най-често минава, защото тук хората са много забързани. Децата като ги видиш какво правят и какво говорят - агресират към животни, вандалстват, бият се по между си, наркомани, ако направиш на някой забележка се вкарваш също в приключение.
Тук си мислят, че ако имаш пари и в БГ може да живееш ок и да не ти дреме, ама не е така, защото имаш съседи, и да се движиш с кола взаимодействаш с всякакви неадекватни на пътя и зависиш от поведението им, искаш да си купиш нещо и те посрещат продавачки киселячки, пазаруваш само онлайн? или пратката ще е объркана или няма да е каквото са описали и айде таксички пак. Бизнес да правиш, пак зависиш от тези хора, защото са клиенти. И аз продавам неща, само цигании, нещо, ако струва 20 лв, искат да им го дадеш за 5 лв, като поръчат нещо - амя айде само половината да взема, поръчват, ама продължават да ровят за друго и накрая просто не отиват, пишат ти, задават въпроси, може ли да ми го изпратите и после изчезват. Нали после трябва да създадеш
семейство и ако намериш някой от малкото останали нормални детето ти ще иде на училище и ще попадне в джунглата на простотия, тик ток и тн. и въобще не е сигурно, че няма да стане като всички останали. Всеки се е капсулирал и си мисли, че като има някакви пари, кола, ипотека, мъж/жена, малко дете и вече животът е едно светло бъдеще и се е уредил отвсякъде, има всичко, което трябва да има един човек и другите били някакви песимисти и същите само до 10 години пускат тема тук как са разведени или затънали в дългове, детето как иска повече и повече пари за телефони, дрехи, цигари, не учи и се друса.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 7d0465774a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   По-откачен коемнтар от 24-ти, не бях чел от години.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 466d75c267
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Малоумник такъв, а как ще работиш, ще си изкарваш прехраната, ще си пазаруваш? ! Кой ще ти ги прави всичките тия неща вместо теб, само и само да не ти се налага на теб да излизаш, че си социопат и не можеш да понасяш никой?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 16187820d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   28, реалността в България е негативна и то направо черна, а аз съм реалист, а не негативен. Единствения вариант, човек да не е като мен е да няма добър контакт и познание на реалността - на това какво представляват българите в над 95%. Което разбира се ще му коства огромни ядове и проблеми докато научи дълбоко как са нещата и, ако не си стои у тях, а влезе във взаимодействие с това, което броди из България. Тук малко хора може би ще го признаят, но като изключим тия на, които Ковид затварянето им объркваше бизнесите и от там засягаше парите им или на тия отнел близки, то на страшно много хора от останалите Локдауна беше най-хубавите години от живота им, защото тогава не бяха принуждавани от живота да ходят на работа и против волята им да влизат в контакт с това, което броди из България. То е носител само на ядове и проблеми. Стойте на страна от него по всякакъв възможен начин и доколкото е възможно. Не излизайте от вас, освен, ако не е жизнено наложително, защото винаги е грешка да се излиза от къщи в България, навън броди уродлив материал, който ще ви създаде само ядове и проблеми.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 4626ecb49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Така е, българският народ масово изпростя. Станахме като арабите в Северна Африка по простотия.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 7fb263c93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Кое му е адекватното на коментар 17?
Ти нещо не си добре психически, не ми и налагай мнението си.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 3066cc7e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Съгласна съм, но дай решение. Няма как завинаги да стоим затворени и без контакт с никого. Пробвала съм го и е ок за година-две и после малко се отчуждаваш и ако ти се наложи да общуваш става лошо.
Мисля си за живот в къща, в гората, но пак ще се налага да общувам с някого.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: be12f329a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Ако ти е приятно си повече у дома, ако там нямаш окей живот, се налага да излизаш на вън, това е решението.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker